Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν ξέρουμε τώρα αν δώσαμε πολλά χρήματα…» (β’ μέρος)

Η πρόωρη αποχώρηση του Φρανκ Άρνεσεν από τον ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένες αιτίες, τουλάχιστον με βάση όσα προκύπτουν από την πλευρά του «Δικεφάλου».

PAOK24

«Δεν ξέρουμε τώρα αν δώσαμε πολλά χρήματα…» (β’ μέρος)

Στον Δανό πρώην προϊστάμενο του «ασπρόμαυρου» αγωνιστικού τμήματος «χρεώνονται» εκτός από τις υψηλού ρίσκου, για τη μεγάλη πίεση που έχει ο ΠΑΟΚ ως κλαμπ, μεταγραφικές κινήσεις και… σπατάλες που δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα και να βοηθήσουν την εξέλιξη του «Δικεφάλου».

 Ο ίδιος ο Άρνεσεν στο δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο PAOK24 απάντησε σε όλους τους τομείς της κριτικής που του γίνεται, εξηγώντας πως είναι πολύ νωρίς για να κριθεί αν οι μεταγραφές που έγιναν στην εποχή του ήταν παραπάνω ακριβές από ό,τι έπρεπε.

Παράλληλα ο πρώην αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου» υποστήριξε πως δε μετάνιωσε που ήρθε στον ΠΑΟΚ, όπως επίσης και για την επιλογή του να εμπιστευτεί τον Ιγκόρ Τούντορ στην άκρη του πάγκου των «ασπρόμαυρων», απαντώντας και στην αδυναμίες που του χρεώνει η διοίκηση του ΠΑΟΚ στον ρόλο του ως αθλητικός διευθυντής.

Αναλυτικά το δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Φρανκ Άρνεσεν στο PAOK24:

Έχετε μετανιώσει για την επιλογή σας να εργαστείτε στον ΠΑΟΚ;

Παρότι η συνεργασία μου με το κλαμπ ολοκληρώθηκε πρόωρα δεν έχω μετανιώσει για την απόφαση μου να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω για τον ΠΑΟΚ. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή γενικότερα και στις δουλειές, διαφωνίες δηλαδή να έχουν ως αποτέλεσμα να σταματήσει ένας κοινός δρόμος. Χάρηκα πολύ για το διάστημα που δούλεψα εδώ. Από τον ΠΑΟΚ δε φεύγω σαν εχθρός, αλλά σαν φίλος και ελπίζω η ομάδα να προοδεύσει γιατί πιστεύω ότι έχεις καλές βάσεις και υπάρχει η δυνατότητα να κάνει τα επόμενα βήματα γιατί διαθέτει αρκετούς νεαρούς και πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Μετά την αποχώρηση σας από το κλαμπ έχετε μετανιώσει για την επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο της ομάδας;

Σε καμία περίπτωση. Θεωρώ ότι είναι ένας προπονητής που δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και μπορεί πετύχει σημαντικά πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπήκα στη διαδικασία να συμφωνήσω μαζί του και να τον φέρω στον ΠΑΟΚ.

Γίνεται έντονη κριτική προς το πρόσωπο σας για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις με την απόδοση τους δείχνουν ότι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της. Τι έχετε να απαντήσετε εσείς από την πλευράς σας;

Όπως ανέφερα και νωρίτερα το σωστό διάστημα για να προχωρήσουμε σε κρίσεις είναι μετά το τέλος της σεζόν για εμένα. Μέσα σε λίγους μήνες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πήραμε από τους παίκτες αυτό που περιμέναμε. Νομίζω ότι αρκετές από τις επιλογές που κάναμε δείχνουν πολλά θετικά σημάδια. Επενδύσαμε σε νεαρούς ικανούς ποδοσφαιριστές. Έτσι θέλαμε να λειτουργήσουμε στο πρώτο κομμάτι του πλάνου μας. Όλοι οι παίκτες είναι άνθρωποι και χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής στο νέο τους περιβάλλον. Για άλλο αυτό το διάστημα είναι μεγαλύτερο και για άλλο μικρότερο, για αυτό θεωρώ ότι το τέλος της σεζόν ήταν ένα σωστό χρονικό διάστημα για να προχωρήσουμε σε κρίσεις. Όσο για το αν δώσαμε πολλά χρήματα, αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις τώρα, αυτό το κρίνεις όταν θα έρθει η ώρα να πουλήσεις τους ποδοσφαιριστές και να δεις αν άξιζε η επένδυση που έκανες. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για εμένα.

Για το αν του ζητήθηκε να κάνει μία έκθεση για όσα παρέλαβε και όσα αφήνει στον ΠΑΟΚ στο διάστημα που δούλεψε στην ομάδα: Όχι, δε μου ζητήθηκε καμία έκθεση ή κάτι τέτοιο. Έχω εκφράσει ξεκάθαρα την άποψη μου για τις ανάγκες της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίο θεωρούσα ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προχωρήσει σταδιακά. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι που πρέπει τη γνωρίζουν.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι θα έπρεπε να βγείτε περισσότερο μπροστά, ιδιαίτερα στις περιόδους αγωνιστικών κρίσεων της ομάδας, καθώς αυτό είναι κομμάτι του ρόλου σας ως αθλητικός διευθυντής. Ποια είναι η δική σας άποψη στο συγκεκριμένο θέμα;

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ λεπτή η γραμμή πάνω στην οποία θα πρέπει να κινείται ο αθλητικός διευθυντής σε ένα κλαμπ. Θα πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στα σημεία που πρέπει και σε καμία περίπτωση να μην… κρύβει τον προπονητή. Το λέω αυτό γιατί στην περίπτωση του ΠΑΟΚ εγώ έπρεπε να παρεμβαίνω δημόσια μόνο όταν υπήρχε πραγματική ανάγκη για να μην αποδυναμώνω τη θέση του προπονητή της ομάδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ρόλος σου δε χρειάζεται πάντα να φαίνεται, εγώ εξάλλου είχα καθημερινή επαφή με τον προπονητή και την ομάδα, ήξερα τα προβλήματα που υπήρχαν, συζητούσαμε για τον τρόπο που θα πρέπει να χειριστούμε συγκεκριμένες καταστάσεις. Έλεγχα τον τρόπο με τον οποίο προχωρούσαμε και μέσα από τη συζήτηση και με τον προπονητή και τις συμφωνίες και διαφωνίες που είχαμε σε διάφορα θέματα, προχωρούσαμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ορισμός της… απειρίας!

Το “φτωχό” βιογραφικό του Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα και η εύλογη απορία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προβληματισμό αν μη τι άλλο προκαλεί η επιλογή της ΕΠΟ να επιλέξει τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα για το αυριανό ντέρμπι (20:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης", μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Super League.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν πρόκειται για έναν διαιτητή που όχι μόνο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA αλλά έγινε διεθνής προ ολίγων μηνών!

Στην έως τώρα καριέρα του, ο Μιγκέλ Νογκέιρα έχει "σφυρίξει" μόλις 37 παιχνίδια της πορτογαλικής Primeira Liga και 6 του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ... ελάχιστες είναι οι εμπειρίες του εκτός πορτογαλικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει διευθύνει μόνο το φετινό παιχνίδι μεταξύ Αμπερντίν και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, την αναμέτρηση της Σερίφ με τη Φαρούλ (3-0) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League και το ματς μεταξύ Χάποελ Μπερ Σεβά - Λέφσκι Σόφιας (0-0) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Aπό εκεί και πέρα, δεν έχει "σφυρίξει" ούτε ένα (!) ντέρμπι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη χώρα μας και στο "παλμαρέ" του βρίσκονται δύο παιχνίδια της γαλλικής Ligue 1 (Λιλ - Ανζέ 1-0 το 2022 και Ναντ - Χάβρη 0-0 το 2023) και το πρόσφατο Ανόρθωση - Πάφος 2-3, για τα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος.

Τώρα, με τόσο "φτωχό" βιογραφικό, πως ο συγκεκριμένος διαιτητής επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, είναι άξιο απορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ