Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωταγωνιστής και αρχηγός (video)

O ΠΑΟΚ ανακοίνωσε νωρίτερα τη συμφωνία του με τον 34χρονο Αμερικανό, Φιλ Γκος, ο οποίος αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα. Ένας παίκτης που έχει πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του…

Νίκος Μοσχοβίτης

Πρωταγωνιστής και αρχηγός (video)

Ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ, γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1983 στο Temple Hills του Maryland κι έπαιξε αρχικά μπάσκετ στο σχολείο του Οxon Hill. Επέλεξε το κολλέγιο του Ντρέξελ, από το οποίο αποφοίτησε το 2005, όντας ο 12ος σκόρερ στην ιστορία του κολλεγίου και ο 2ος στα τρίποντα.

Το καλοκαίρι του 2005 δεν επιλέχθηκε στο draft του ΝΒΑ και μετακόμισε στην Ευρώπη. Ο πρώτος του σταθμός, ήταν η Ολλανδία και η Πόλινορμ Τζάιαντς, στην οποία τελείωσε τη σεζόν με 9,4 πόντους, 3,4 ασίστ και 3,1 κλεψίματα με μέσο όρο συμμετοχής κοντά στα 35 λεπτά. Η επόμενη χρονιά, τον βρήκε στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας και στην Μπέικοζσπορ, στην οποία ανέβασε του μέσους όρους του, έχοντας 13,9 πόντους και 4 ασίστ.

Το 2007-2008 πήγε στο Ισραήλ και την Ελντάν Ασκελόν. Εκεί ήταν άτυχος, καθώς στο πρώτο παιχνίδι, έσπασε τη μύτη του, δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να προσαρμοστεί και τον Φεβρουάριο, οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους. Ακολούθησε η Πολωνία και η AZS Κόζαλιν, στην οποία αγωνίστηκε για 16 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 12 πόντων.

Το καλοκαίρι του 2008 πήγε για πρώτη φορά στην Ιταλία κι έμεινε εκεί μέχρι πέρσι, με ένα μικρό διάλειμμα. Αρχικά, στη δεύτερη κατηγορία και τη Ρίμινι, στην οποία είχε 17,6 πόντους, 3,4 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ καθώς και 3,8 κλεψίματα. Τον Αύγουστο του 2009 μετακόμισε στη Σκαφάτι, πάλι στην Α2 Ιταλίας κι έκανε καταπληκτικά πράγματα, με 21,2 πόντους μέσο και 44,9% στα τρίποντα.

Το επόμενο βήμα ήταν η Legabasket και η Βαρέζε. 14,8 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ ήταν οι μέροι όροι του εκεί και του έδωσαν τη μεταγραφή, στην Γαλλία και στην Βιλερμπάν, τον Αύγουστο του 2011. Παρότι είχε κι εκεί σημαντικό ρόλο, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup, τον Μάρτιο έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα, μετά από μια απόφαση του προπονητή, Πιερ Βίνσεντ, να τον αντικαταστήσει στο τρίτο λεπτό ενός αγώνα με την Τουλόν. Για λόγους πειθαρχίας, όπως έγραφαν τότε τα γαλλικά δημοσιεύματα…

Επέστρεψε στην Βαρέζε, με την οποία έκλεισε τη χρονιά με 12,3 πόντους και το 2012, συμφώνησε με την Ρόμα. Ο Γκος, ήταν από τους σημαντικούς κρίκους της ομάδας που έφτασε μέχρι τους τελικούς εκείνης της σεζόν, ήταν από τους πρωταγωνιστές στους ημιτελικούς με την Καντού, αλλά οι εμφανίσεις του δεν ήταν ανάλογες και στους τελικούς με την Σιένα, η οποία κατέκτησε το Scudetto. Τη σεζόν εκείνη, είχε μέσο 12,9 πόντων σε 31,4 λεπτά συμμετοχής…

Ο Γκος όχι μόνο παρέμεινε στην Ρόμα την επόμενη σεζόν, αλλά ψηφίστηκε και αρχηγός της ομάδας. Είχε 14,8 πόντους, 2,5 ασίστ σε σχεδόν 31 λεπτά συμμετοχής, αλλά αυτή τη φορά το ταξίδι της Ρόμα ήταν μέχρι τους ημιτελικούς, καθώς εκεί αποκλείστηκε από τη Σιένα στο πέμπτο παιχνίδι, παρά τους 23 πόντους του Αμερικανού.

Ιούνιο του 2014 συμφωνεί με την Βενέτσια, φτάνει πάλι μέχρι τους ημιτελικούς, σε μια σεζόν που είχε 14,1 πόντους, 3,4 ασίστ και τον Ιούλιο του 2015, συμφωνεί να παραμείνει στη Βενετία και γίνεται και πάλι ο αρχηγός της ομάδας! Μαζί του εκείνη τη χρονιά είναι και ο Μάικ Γκριν, ο οποίος φέτος αγωνίζεται στην ΑΕΚ, η Βενέτσια φτάνει μέχρι τα ημιτελικά, αλλά αποκλείεται στο έκτο παιχνίδι στην έδρα της Ρέτζιο Εμίλια. Εκείνο, ήταν το πιο παραγωγικό παιχνίδι της καριέρας του Γκος, καθώς είχε 31 πόντους, με 8/13 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9/9 βολές και 2 ασίστ, αλλά η ομάδα του έχασε με 82-78 και τελείωσε άδοξα τη σεζόν.

Μετά τη διετή του παρουσία στην Βενέτσια, μετακόμισε πέρσι στην Μπρίντιζι, με την οποία είχε 12,1 πόντους μέσο όρο και ήταν ο MVP του Μαρτίου και του Απριλίου στο ιταλικό πρωτάθλημα. Στη Legabasket, ξεπέρασε το φράγμα των 3.000 πόντων πέρσι, ενώ έχει και τη δική του ιστοσελίδα (TheTrueBG.com).

O Γκος είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και μάλιστα τα τελευταία χρόνια ήταν σε ομάδες που διεκδικούσαν τίτλους. Δε φοβάται να παίρνει αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία, είτε δημιουργεί με τη μπάλα για τον εαυτό τού, είτε εκτελεί, μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία τόσο ως πλέι μέικερ όσο και ως γκαρντ, αλλά η θέση που τον βολεύει περισσότερο είναι μάλλον αυτή του γκαρντ.

Ο 34χρονος είναι σταθερά στην καριέρα του κοντά στο 35% με 40% στο τρίποντο και το θέμα για τον ΠΑΟΚ, είναι να τον κάνει να βγάλει όλα τα καλά χαρακτηριστικά του μέσα στο γήπεδο. Το γεγονός ότι έρχεται την επόμενη εβδομάδα, στην οποία υπάρχει διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, του δίνει τη δυνατότητα να έχει λίγο χρόνο μπροστά του, μέχρι να μπει στα παιχνίδια, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη άμεσα από τα χαρακτηριστικά του στην επίθεση…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ