Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύσκολα να βγει η χρονιά έτσι…

Απαραίτητη νίκη μίας ομάδας που δυσκολεύεται σε όλα…

Editorial

Δύσκολα να βγει η χρονιά έτσι…

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα κρίσιμο ματς στο οποίο «έπρεπε» να κερδίσει. Καταλαβαίνεις την αξία της νίκης, όταν αντιλαμβάνεσαι τι θα γίνονταν σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας…

Υπάρχουν διάφορα θετικά στη βραδιά, υπάρχει βέβαια και ένα γενικό συμπέρασμα που ανησυχεί τους πάντες αφού… η μεγάλη εικόνα είναι προβληματική. Γιατί; Οι λόγοι είναι πολλοί…

Μέσα στον αγώνα, χάθηκε ένα ημίωρο, αφού το 4-4-2 με τον Λάμπρου πίσω από τον Άκπομ οδήγησε σε αγώνα 35-65 κατοχής υπέρ του ΟΦΗ! Εκπληκτικό…  (Για όσους δεν καταλαβαίνουν, σε αυτή τη φάση το πρόβλημα δεν ήταν οτι δεν έπαιζε ο Σφιντέρσκι… Κάπου να νιώθουμε και τι γίνεται).

Όταν είδαμε το πιο ορθολογικό (Μπίσεσβαρ στον άξονα και Λάμπρου αριστερά) ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, ισορρόπησε τέλος πάντων και στο τέλος έβγαλε τις δύο μεγάλες του φάσεις, με ωραία δημιουργία.

Η επανάληψη όμως ξεκίνησε με γκολ του ΟΦΗ. Όταν ο ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα βγάζει 10 τελικές στην εστία και ο αντίπαλος τερματοφύλακας κάνει τόσες επεμβάσεις και έρχεται η χθεσινή βραδιά όπου ο φιλοξενούμενος σκοράρει με το πρώτο σουτ και όσα έγιναν μετά την αρχική επέμβαση που δεν τελείωσε τη φάση, την ώρα που και τα στόπερ έχασαν το ριμπάουντ… τα υπαρκτά προβλήματα του ΠΑΟΚ, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο!

Όταν έγινε το 0-1 έβλεπες την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και έλεγες ποιος θα βγάλει προσωπικότητα να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, σηκώνοντας το μεγάλο βάρος; Μία στιγμή άλλαξε το ματς! Την προσέφερε το ασύλληπτο σπριν του Γιαννούλη που…

– έκοψε επικίνδυνη κόντρα των αντιπάλων

– το κατάφερε όντας πέντε μέτρα πίσω από αυτόν που είχε την μπάλα

– έκλεψε την μπάλα καθαρά και κέρδισε την κατοχή

– Έδωσε εξαιρετική τελική πάσα στον σκόρερ Τζόλη

Όλο αυτό που έκανε ο Γιαννούλης και φυσικά το εξαιρετικό τελείωμα του Τζόλη που όσοι τον έχουν δει στην κ19 ξέρουν ότι έχει χάρισμα στον τομέα αυτό, άλλαξε την ψυχολογία των παικτών και τους έκανε να πιστέψουν στην ανατροπή. Ευτυχώς η φάση έγινε νωρίς μετά το 0-1…

Μετά βέβαια ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει τη νίκη ποντάροντας στον Ροντρίγκο, στον Στοχ, στον Τζόλη… Μην ξεγελιόμαστε! Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα! Λείπει η μισή ομάδα, λείπουν παικταράδες και όλα αυτά έρχονται να βαρύνουν μια ομάδα που έτσι και αλλιώς έχει και άλλα τακτικά προβλήματα, έχει θέμα πίστης των παικτών στο πλάνο που πρέπει να παίξουν, ομάδα με κακή ψυχολογία που βαραίνει κάθε εβδομάδα και περισσότερο! (Δηλαδή πώς ήταν αυτοί οι παίκτες χάνοντας τις τελευταίες ημέρες και τους Βιεϊρίνια-Πέλκα; Μετά τα όσα έχουν περάσει και μέσα σε ένα έτσι και αλλιώς προβληματικό σύνολο, γίνονται και όλα αυτά…). 

Απόψε ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε. Με αυτή την εικόνα, με τόσες απουσίες, με τέτοια αναποτελεσματικότητα πίσω, με τόσους ντεφορμέ μεσοεπιθετικούς  και με την ομάδα να ζητάει την υπέρβαση από τον 22ο και τον 24ο του ρόστερ που δεν έχουν παίξει καθόλου μέχρι τώρα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα!

Σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα διπλά ματς μέσα στην εβδομάδα, τα τριπλά δηλαδή μέσα σε οκτώ ημέρες!

Αν ο ΠΑΟΚ βρει τρόπο να περάσει την Τετάρτη, ίσως και να βρουν κουράγιο για να μείνουν όρθιοι μέχρι το τέλος. Μακάρι…

Το ματς της Τετάρτης είναι κάτι άλλο βέβαια… Αρκεί να μην λείπουν και πάλι όλοι…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ