Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η λίστα του Μίχελ

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ το πέρασε στο εξωτερικό, όπως αποκάλυψε η FORZA, παρακολουθώντας μεταγραφικούς στόχους…

PAOK24

Η λίστα του Μίχελ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μίχελ βρέθηκε σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης και παρακολούθησε αγωνιζόμενους, τρεις παίκτες, που έχουν προταθεί στον ΠΑΟΚ και πληρούν τις προϋποθέσεις, που έχουν θέσει στην Τούμπα.

Είναι δεδομένο ότι ο Σλοβάκος θέλει να κάνει και φέτος γρήγορα τις επιλογές, όπως έκανε και στην πρώτη χρονιά ως αθλητικός διευθυντής. Τότε είχε κλείσει τέτοια εποχή Μάτος και Σάκχοφ, είχε πάρει τις υπογραφές τους. Πέρσι, λόγω των γνωστών γεγονότων στο θέμα προπονητή όλα πήγαν πίσω, φέτος ο Μίχελ πατάει… γκάζι, γνωρίζοντας πως με τα νέα δεδομένα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, πρέπει στις αρχές Ιουλίου να υπάρχει έτοιμη ομάδα για προετοιμασία. Φέτος λάθη και ολιγωρίες δεν συγχωρούνται.

Στην ατζέντα του Μίχελ και του Λουτσέσκου είναι παίκτες για τρεις συν μία θέσεις. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει όπως και να ‘χει : Κεντρικό αμυντικό, εξάρι, φορ και κατά πάσα πιθανότητα και αριστερό μπακ.

Στις συζητήσεις, που έγιναν με τον Ρουμάνο προπονητή, συμφωνήθηκε ότι οι βασικές ανάγκες, θα πρέπει να έχουν καλυφθεί το αργότερο ως τις αρχές Ιουλίου και ο Μίχελ έχει ήδη συγκεντρώσει ονόματα παικτών, τους οποίους παρακολουθεί. Ο Σλοβάκος ρίχνει το μεγάλο βάρος στο εξάρι και στον φορ, για να υπάρχει μια πρωτοκλασάτη επιλογή δίπλα στον Πρίγιοβιτς, καθώς σε ότι αφορά τον κεντρικό αμυντικό, υπάρχει η περίπτωση του Χατσερίδη.

Ο ομογενής αμυντικός από την Ουκρανία, είναι γνωστό ότι μένει ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου και όπως έγραψε ηFORZA την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει μαζί του προφορική συμφωνία στα βασικά.

Είναι μια υπόθεση, που προχωρά η οικογένεια Σαββίδη και είναι γνωστό ότι ο Χατσερίδης είναι από τις συμπάθειες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ από τα πρώτα χρόνια του στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, οι συνθήκες για μια τέτοια κίνηση έχουν ωριμάσει.

Σε ότι αφορά τον αριστερό μπακ, δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες.

Μπορεί και πρέπει ο ΠΑΟΚ να ποντάρει γι΄ αυτή τη θέση στον Βιεϊρίνια, που κάνει εξαιρετική σεζόν, αλλά η θέση του είναι άλλη; Υπάρχει περίπτωση να παραμείνει ο Αζεβέδο (έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο), μια και ως τώρα δεν έδειξε και πολλά; Θα μπορεί και πρέπει, να ποντάρει ο ΠΑΟΚ στον Γιαννούλη, για τον οποίο υπάρχει η σκέψη για να διακοπεί ο δανεισμός του στον Ατρόμητο (είναι διετής κι έχει μια μικρή ρήτρα) και να πάρει την ευκαιρία του στην Τούμπα;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, πρέπει να δοθούν απαντήσεις, πριν παρθεί η απόφαση. Για τον αριστερό μπακ, βιασύνη δεν υπάρχει.

Σε ότι αφορά τους άλλους δανεικούς, για τον Ουάρντα και τον Ενρίκε είναι στο 50-50, ενώ για τον Χαρίση, ακόμη δεν έχει γίνει συζήτηση.

Μεταγραφικό πλάνο με τρία σενάρια

*** Οι μεταγραφικές αναζητήσεις έχουν ξεκινήσει, έστω κι αν κανείς δεν μπορεί ακόμη να ξέρει με βεβαιότητα σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παίξει ο ΠΑΟΚ την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

*** Ο Λούμπος Μίχελ και ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχουν ήδη συζητήσει για όλα τα ενδεχόμενα κι έχουν γίνει οι πρώτες «ασκήσεις επί χάρτου».

*** Με βάση τα όσα ισχύουν ΣΗΜΕΡΑ κι αν δεν αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση, ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει πιθανότατα στον 2οπροκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τους μη πρωταθλητές. Απ΄ αυτό το μονοπάτι, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει με… βουνό. Από τις ένδεκα ομάδες των προκριματικών, μόνο οι δύο θα φτάσουν στους ομίλους.

*** Αν η επιτροπή εφέσεων δικαιώσει τον ΠΑΟΚ και γίνει πλέον το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στον 3ο προκριματικό για τους πρωταθλητές και μάλιστα ως ισχυρός. Οι πιθανοί αντίπαλοι δεν έχουν καμιά σχέση με τους πιθανούς αντιπάλους στους μη πρωταθλητές, και τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

*** Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να φτάσει στους ομίλους και στα περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, είναι πολλές! Σ΄ αυτό το ενδεχόμενο, η συζήτηση θα γίνει από διαφορετική βάση.

*** Υπάρχει βεβαίως κι ένα τρίτο ενδεχόμενο, να τερματίσει ο ΠΑΟΚ 3ος και να παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με σημαντικές πιθανότητες να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης. Σ΄ αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί πιο… συνετά.

*** Σε κάθε περίπτωση, είναι άλλα τα ποσά και άλλες οι απαιτήσεις…

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ