Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Στο στόχαστρο της Ρεμς ο Ουάρντα"

Το όνομα του Αμρ Ουάρντα φιγουράρει αρκετά το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Στο στόχαστρο της Ρεμς ο Ουάρντα"

Έτσι και σήμερα, είναι η σειρά των Γάλλων να ασχοληθούν με τον Αιγύπτιο του ΠΑΟΚ, με την ιστοσελίδα “francefootball.fr” να κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Ρεμς για τον παίκτη.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, η Ρεμς εξετάζει τις περιπτώσεις τριών παικτών κι ένας από αυτούς είναι και ο Ουάρντα, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως η εν λόγω ομάδα θέλει τον παίκτη με την μορφή δανεισμού από τον “Δικέφαλο”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έφυγε» ο Παπέν!

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν είναι πια μαζί μας…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μαύρη μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ και τον οπαδισμό του, καθώς σήμερα (30/3) έφυγε από τη ζωή ο πολύ γνωστός φίλαθλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος στις τάξεις του Δικεφάλου ήταν γνωστός με το όνομα «Παπέν».

Δείτε τι έγραψε η ιστοσελίδα «Praktorinos PAOK Retro» για τον θάνατο του:

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί.
ΓΙΩΡΓΟΣ -Παπέν- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1959-2024).
«Ο δικός μας Π.Α.Ο.Κ. δεν υπάρχει».
Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ και βαρύτατου πένθους.
Όσο και να με "προετοίμαζε" ο Πρόεδρος, μέσα από τον σκληρό και τόσο άνισο αγώνα του, όσο και αν οι πληροφορίες περιέγραφαν μια εξαιρετικά πιεστική έως ανεπιστρεπτί κατάσταση, παραμένει δύσκολο να πληκτρολογείς αυτές τις αποχαιρετιστήριες λέξεις δίχως το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης που έχω νιώσει για λίγους.
Ο ξεχωριστός Γιώργος Παπαδόπουλος με το πιο κοινό ελληνικό ονοματεπώνυμο αλλά και την τόσο μοναδική παρουσία όπου το ΠΑΟΚτσίδικο καθήκον τον καλούσε, έφερε όσο λίγοι εκείνη την οπαδική αύρα που συνέδεσε τον ΠΑΟΚ τού τότε με τον ΠΑΟΚ τού σήμερα. Ήρθε, έζησε και έφυγε ως ΠΑΟΚΤΣΗΣ, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τον περιγράφει καλύτερα όσο ο τίτλος της εφημερίδας που "έτρεξε" ο ίδιος (μέσα σε όλα τα άλλα) σαν άνθρωπος-ορχήστρα την δεκαετία του '90.
Από εκείνο το αναπάντεχο τηλεφώνημά του στον χώρο εργασίας μου μεσολάβησαν σχεδόν τρεις δεκαετίες. Μου άλλαξε τη ζωή. Μου άλλαξε την οπαδική οπτική ματιά. Είχα στείλει μια επιστολή στον «ΠΑΟΚΤΣΗ» και θέλησε να με καλέσει στον τότε ΣΦ ΠΑΟΚ Τούμπας για να με γνωρίσει και να με εντάξει στο ανθρώπινο δυναμικό της εφημερίδας. Πραγματικό φροντιστήριο. Όλοι γνωστοί και όλοι ανώνυμοι.
Τον γνώριζα φυσιογνωμικά, μια επιβλητική μορφή από τα χρόνια του στη Θύρα4, ο Γιώργος που κρεμούσε και ξεκρεμούσε το ιερό πανί της στο μυθικό πέταλο σε κάθε εντός έδρας αγώνα, ο «Παπέν», που έτρεμαν τα ποδαράκια μου εκείνο το βράδυ στο ημιυπόγειο της Τούμπας όρθιος απέναντί του, γελαστός όπως καθόταν στο γραφείο με κόσμο τριγύρω του αλλά και αμυδρά ψαρωτικός, ταγμένος στο καθήκον του, σπίτι, σύνδεσμος, εφημερίδα, ΠΑΟΚ, όλα ένα.
Από τότε έγιναν πολλά. Η εφημερίδα έκανε τη διαδρομή της, αγαπήθηκε, κορυφώθηκε, ξεπέρασε τους στόχους της, έσβησε. Κρατήσαμε μια ουσιαστική επαφή, χανόμασταν, βρισκόμασταν, ανανεώναμε τα ραντεβού μας.
«Μπαίνω στο Facebook για να διαβάσω την σελίδα σου, δεν μπορώ τα τρέχοντα, θέλω να μας υπενθυμίζεις τι έχουμε τραβήξει». Και εγώ να ψάχνω κάθε φορά κάτω από τις αναρτήσεις μου, το δικό του like, κάτι σαν εμμονή, «μού’κανε like ο Παπέν, του άρεσε ό,τι ανέβασα, το διάβασε έστω;» Ένα γρήγορο scroll μέχρι να βρώ το «Γιώργος Παπαδόπουλος» και μετά ηρεμούσα, κάτι έκανα σωστά.
Τελειομανής,
«Στην φωτογραφία που ανέβασες κάπου στο βάθος είναι ο… Καπουσούζης, δεν τον αναφέρεις στη λεζάντα». «Βρε συ, Γιώργο, ίσα που αχνοφαίνεται και στο φινάλε πολλοί θα τον δουν, λίγοι θα τον αντιληφθούν». «Γράψ’το εσύ, και για τους λίγους και για τους πολλούς, κέρδος θα μείνει, η ιστορία μας είναι».
Με είχε συμπεριλάβει σε έναν κύκλο δικών του ανθρώπων, στο τέλος μου παραχώρησε όλο το αρχείο της εφημερίδας «εσύ ξέρεις τι να το κάνεις και θα το κάνεις». Κλαίω. Ένιωθα μια ανεξήγητη τιμή κάθε φορά που με καλούσε για ένα τσίπουρο μαζί τους εκεί όπου η κουβέντα σύντομα και αναπόφευκτα κατέληγε γύρω από τα τέσσερα γράμματα και το ανελέητο ρομάντζο αυτού του απλού, λαϊκού, πανέξυπνου και προσιτού γίγαντα (στο σώμα και την ψυχή) για έναν σύλλογο που οραματιζόταν με τέτοιο τρόπο που… απλά δεν γινόταν.
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ..
Τον αποχαιρετώ με οδύνη. Η διαδρομή του αμέτρητη, η προσφορά του στο ασπρόμαυρο κίνημα ασύγκριτη και πασίγνωστη. Η ζωή του στον πλανήτη ΠΑΟΚ παράδειγμα προς μίμηση. Οι χιλιάδες συνοδοιπόροι του οφείλουν να βγουν και να τον τιμήσουν όσο λίγοι.
Αντίο φίλε, αντίο Γιώργο, αντίο Πρόεδρε.
Συγνώμη που δεν στα είπα από κοντά, όλα αυτά, μια από τις πολλές Κυριακές των τελευταίων ετών μας στην ΤΟΥΜΠΑ.
Σου οφείλω, δεν σε ευχαρίστησα ποτέ για τίποτα.
Δεν το επιχείρησα, ίσως γιατί γνώριζα -εξ' αρχής- ότι δεν θα μου το επέτρεπες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ Β

Η ομάδα του Αλέξη Αλεξιάδη αντιμετωπίζει τον Αιολικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα αγώνα για τον ΠΑΟΚ Β, που ξεκινά τις υποχρεώσεις του στα Play-Out της Super League 2, με το παιχνίδι κόντρα στον Αιολικό, για την πρώτη αγωνιστική.

Οι «ασπρόμαυροι» υποδέχονται τον τελευταίο της βαθμολογίας Αιολικό και θέλουν πάση θυσία τη νίκη, στη μάχη της παραμονής, που αναμένεται να είναι μεγάλη. Θυμίζουμε πως υποβιβάζονται 3 από τις 6, οι οποίες έχουν μεταξύ τους απόσταση πέντε βαθμών.

Είναι ο Ηρακλής που έχει 16 βαθμούς, Κοζάνη, ΠΑΟΚ Β και Αναγέννηση Καρδίτσας έχουν από 15, με τον Καμπανιακό να είναι στους 12. Τελευταίος ο Αιολικός με 11.

Ο Αλέξης Αλεξιάδης θα έχει μαζί του τους Μπαλωμένο , Μοναστηρλή , Νικολακούλη, Παναγιώτου, Παντεκίδη, Κωττά, Φίλων, Τσοπούρογλου, Μανωλιούδη, Σελιμάι, Σινανάι, Δεληγιάννη, Γιαξή, Γρόσδη, Σνάουτσνερ, Νινούα, Τσίκο, Ρούμιαντσεβ, Δαρέλα, Γκούμα, Κουαλιάτα, Σμυρλή, Σπυράκο, Κανίς, Πανίδη, Σαποβάλοφ και Μπράντονιτς. Εκτός έμειναν οι Κιτσάκης, Τασιούρας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προπόνηση και αποστολή

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία του ενόψει «Λεωφόρου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι της μάχης του πρωταθλήματος, για την 2η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ράχμαν Μπάμπα, με τον Γκανέζο μπακ να μένει εκτός προπόνησης και την Παρασκευή (29/3) και να συμπληρώνει πλέον 22 μέρες από την τελευταία του εμφάνιση κόντρα στην Ντιναμό. Ακόμη και αν προπονηθεί σήμερα (30/3), μοιάζει απίθανο να επιλεγεί από τον προπονητή του.

Η μοναδική άλλη απουσία είναι η δεδομένη -εντός του 2024- του Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόνγκ, με τον ΠΑΟΚ να είναι κατά τ' άλλα πλήρης. Η προπόνηση ξεκινάει στις 11:00 και στη συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση της αποστολής που θα ταξιδέψει στη «Λεωφόρο» για το αυριανό παιχνίδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ