Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μάτος των μεγάλων αγώνων

Ο Λέο Μάτος στα τελευταία παιχνίδια με Παναθηναϊκό στο κύπελλο και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα έμεινε είτε εκτός αποστολής, είτε εκτός 11άδας. 

Ηλίας Καπράλος

Ο Μάτος των μεγάλων αγώνων

Κάθεσαι μερικές φορές και σκέφτεται, ποιος παίκτης της τελευταίας 4ετίας του ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει βγει value for money; Ο Πρίγιοβιτς, ήρθε τον Γενάρη του 2017 και σε 2 χρόνια πουλήθηκε 4 φορές στην τιμή της αγοράς του. Ο Βιεϊρίνια, επέστρεψε ξανά στην ομάδα-οικογένεια του και μέσα και από δικές του εμφανίσεις, ήρθαν τίτλοι και η καταξίωση της ομάδας σαν διεκδικήτρια του τίτλου. Άλλοι λένε, τον Λέο Μάτος. Αυτόν τον Βραζιλιάνο μπακ που μπορεί να σηκώσει μία Τούμπα στο πόδι, να καλύψει όλη την δεξιά πλευρά με τα επιθετικά του χαρίσματα, να παίξει την καλύτερη άμυνα, όταν θέλει στα μεγάλα παιχνίδια, αλλά και να πάρει και την πιο αχρείαστη-ηλίθια κάρτα μέσα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Ο Λέο Μάτος λοιπόν ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016, σαν η πρώτη κίνηση της τότε μεταγραφικής περιόδου. Ο Μάτος άλλωστε ήταν η πρώτη περίπτωση που ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την περίεργη κατάσταση στην Ουκρανία εν μέσω πολιτικών εξελίξεων και τη εν μέρη διάλυση της Ντνίπρο. Μετά τον Μάτος, έφερε στην ομάδα και τον Σάκχοφ και παραλίγο να είχε συμφωνήσει και με τον Ματέους. Από τότε ο Λέο Μάτος έχει με τον ΠΑΟΚ 155 συμμετοχές σε όλες της διοργανώσεις, 26 γκολ, 17 ασίστ, 39 κίτρινες κάρτες και 3 αποβολές. Με άλλα λόγια σε έξι παιχνίδια σκοράρει στο ένα και σε τέσσερα παιχνίδια, παίρνει κάρτα στο ένα. Κάτι απόλυτα λογικό για έναν αμυντικό που χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και την ένταση του. 

Ο Λέο Μάτος λοιπόν, μέσα από τις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ, ξεχώρισε από τις πρώτες μέρες κόντρα σε όλες τις μεταγραφές του 2016 (Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Κάνιας και Σάκχοφ), άλλωστε ήταν ο πρώτος που το καλοκαίρι του 2017, είχε ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ, έως το καλοκαίρι του 2020 σαν ένδειξη της εμπιστοσύνης της ομάδας στο πρόσωπό του και στις επιδόσεις του. Μάλιστα είχε ανανεώσει σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τους Βαρέλα και Πρίγιοβιτς που όταν το έκαναν ο ΠΑΟΚ τους χρειαζόταν λίγο παραπάνω και έτσι πέτυχαν αυξήσεις δυσανάλογες των συμπαικτών τους. 

Τώρα σε θέματα προσφοράς μέσα στο γήπεδο τα λόγια και οι στιγμές μιλούν από μόνα τους. Είναι εκείνος που ξυπνά όλη την ομάδα κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας και έρχεται η ανατροπή στα περσινά προκριματικά, έχοντας μάλιστα και δύο ασίστ. Είναι αυτός που φέτος στο εντός έδρας αγώνα με τον Άγιαξ, θέλει να τραβήξει όλη την ομάδα στην αντεπίθεση και σκοράρει για το 2-1. Είναι εκείνος που σε κάθε μεγάλο παιχνίδι έχει σβήσει την αριστερή πλευρά του αντιπάλου και σε κάθε στημένη φάση θέλει 2 αντιπάλους για να μην απειλήσει. Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι του 2016-17, το γκολ μέσα στον Πανιώνιο που ξύπνησε την ομάδα και έφερε την αλλαγή στην πρώτη χρονιά του Λουτσέσκου, το γκολ μέσα στο Αγρίνιο μετά την φωτοβολίδα του αρχηγού που κλείδωσε και την τελευταία ελπίδα των αντιπάλων στην περσινή πορεία. Ακόμα και στο κύπελλο στο 4-0 επί του Παναθηναϊκού σκοράρει και ισοφαρίζει τη σειρά των ημιτελικών, στο περσινό νοκ άουτ με τον Πανιώνιο η είσοδός του και η εμφάνιση στην παράταση είναι τόσο σημαντική, όσο και του Βιεϊρίνια, ενώ στον ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης, με δύο δικά του γκολ κλειδώνει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. 

Παρόλα αυτά έχει και αρνητικά που εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις. Σε παιχνίδια χωρίς μεγάλη ένταση χάνει τη συγκέντρωσή του, ανόητες κάρτες με ευκολία, αλλά και καυγάδες με αντιπάλους που πολλές φορές μπορεί να χαλάσουν την ισορροπία που βολεύει τον Δικέφαλο. Όταν όμως αυτή η ισορροπία βολεύει τον αντίπαλο, τότε ακόμα και αυτές οι εντάσεις του Μάτος, μπορεί να ξυπνήσουν όλη την ομάδα. Κι όμως αυτός ο παίκτης φαίνεται να μην παίζει ούτε στιγμή στα τρία τελευταία δύσκολα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακός. 

Ο Αμπέλ Φερέιρα είδε ότι ο Βιεϊρίνια μπορεί να αποδώσει καλύτερα ερχόμενος από πίσω, ο Γιαννούλης είναι σε μία τρελή χρονιά για τον ίδιο και έτσι “ο κλήρος έπεσε στον γενναίο”. Καταλαβαίνει κανείς απόλυτα έναν προπονητή για τις επιλογές του, μιας και στις προπονήσεις μπορεί να δει πολλά που εμείς ούτε που ξέρουμε, αλλά εκείνο που δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος, είναι ότι η ομάδα που έχει στο ρόστερ της, τον φετινό Γιαννούλη, τον Βιεϊρίνια και τον Μάτος δεν μπορεί να τους εκμεταλλευτεί στο 100% σαν μονάδες με το αποτέλεσμα φυσικά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό που ήθελε ένταση, πάθος, αλλά και ατομική πρωτοβουλία να μην δικαιώνει τον Πορτογάλο τεχνικό. 

Μπορεί οι νίκες με τον Παναθηναϊκό του Δώνη, του Αγιούμπ, του Διούδη, του Πούγγουρα, του Χατζητζιοβάννη και του Κουρμπέλη να έκρυψαν κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα, αλλά σε 12 παιχνίδια υψηλής έντασης σε 70 μέρες, δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να μπορεί να εκμεταλλευτεί στην ίδια 11άδα τις δύο μεγάλες αυτές προσωπικότητες. Ακόμα και να μην παίξουν στην ίδια πλευρά, ακόμα και να πρέπει να αλλάξει το σύστημα, εάν ο Δικέφαλος θέλει να κυνηγήσει κάθε του ελπίδα για τον τίτλο, θα πρέπει να είναι έτοιμος και με όλα του τα όπλα στο 100%!

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Βανάκεν: «Δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να το πιστέψει»

Ο ηγέτης μέσος της Κλαμπ Μπριζ ήταν ξεκάθαρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Χανς Βανάκεν έβγαλε και χθες την ποιότητα του στην Τούμπα και σε δηλώσεις του στο Βέλγιο, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του. «Είναι μία πραγματικά όμορφη, ιστορική στιγμή. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ένας βελγικός σύλλογος κατάφερε να φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Παίξαμε καλά. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πατήσαμε γερά στα πόδια μας.

Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες του. Είναι θέμα τόλμης. Ξέραμε από το πρώτο παιχνίδι ότι θα υπήρχαν χώροι για αντεπίθεση. Στο ημίχρονο ήταν 0-2, αλλά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη περισσότερο. Είχαμε εκτιμήσει ότι η ρεβάνς θα ήταν πιο δύσκολη εκ των προτέρων, αλλά αυτή είναι και η δύναμή μας. Ποτέ δε δώσαμε στον ΠΑΟΚ την αίσθηση να το πιστέψει, ότι μπορεί». είπε και συνέχισε…

«Πριν από ένα μήνα κανείς δεν θα το φανταζόταν αυτό. Μας είχαν ξεγράψει και τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα θα απολαύσουμε την πρόκριση. Αν ονειρευόμαστε έναν τελικό; Ναι. Όταν είσαι στον ημιτελικό, θέλεις να πας και στον τελικό. Αλλά τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η Ευρωπαία Τούμπα φέτος… άλλαξε (vids)

Παρά το χθεσινό αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χθεσινό 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Europa Conference League, ήταν στοιχεία που επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των Βέλγων έναντι του ΠΑΟΚ, παράλληλα όμως αυτή, ήταν και η πρώτη του εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη φέτος.

Γενικά, η φετινή πορεία, άλλαξε την εικόνα που είχε δημιουργηθεί για την Τούμπα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τρεις προκρίσεις στο γήπεδό του. Αρχικά, στον τρίτο προκριματικό γύρο, με το 3-0 επί της Χάιντουκ, στη ρεβάνς του 0-0 της Κροατίας.

Στη συνέχεια, με το εμφατικό 4-0 επί της Χαρτς στα πλέι οφ, έπειτα από τη νίκη με 1-2 στη Σκωτία. Ακολούθησε η μεγάλη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον όμιλο (2-1), το 2-2 με την Αμπερντίν και το 4-2 επί της Ελσίνκι στην τελευταία αγωνιστική.

Φυσικά, highlight παραμένει η επική ανατροπή με το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη φετινή ευρωπαϊκή εντός έδρας συγκομιδή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, να είναι πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Πριν από τη φετινή σεζόν, είχε προηγηθεί ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα πέρσι, ενώ πρόπερσι, η Μαρσέιγ είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, επίσης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει η ομάδα μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη-πρόκριση στην Τούμπα, ήταν με τη Μίντιλαντ στη φάση των 16 του Europa Conference League, που είχε περάσει με 5-3 στα πέναλτι.

Ανεξαρτήτως του τι συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι, η Τούμπα αποτέλεσε ξανά φέτος, σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Sold out το Λαμία – Παναθηναϊκός

H ανακοίνωση της ομάδας από την Φθιώτιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Λαμία ανακοίνωσε την εξάντληση των εισιτηρίων για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά, κατά την εφετινή περίοδο, που το ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» θα είναι sold out.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία 1964 ανακοινώνει ότι όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική των Palyoffs της Stoiximan Super League, την Κυριακή 21.04.2024 στις 17:00 στο ΔΑΚ Λαμία “Αθ. Διάκος” έχουν εξαντληθεί.

Σας ευχαριστούμε για το πρώτο φετινό SOLD OUT και σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 3 μ.μ. και λόγω των αυστηρών ελέγχων που θα διενεργηθούν, οι φίλαθλοι κάτοχοι εισιτηρίων της συγκεκριμένης αναμέτρησης, καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, ταλαιπωρία και καθυστέρηση της πρόσβασης τους στις κερκίδες, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότητα.

Όλοι μαζί πρέπει να προσαρμοστούμε και να προστατεύσουμε την ομάδα και το γήπεδό μας.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι όλοι όσοι προσέρχονται στο γήπεδο οφείλουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοποίησης. Ο νόμος υποχρεώνει άπαντες σε έλεγχο και οποιαδήποτε άρνηση αποκλείει την είσοδο στο γήπεδο.

Με το νέο αυστηρότατο νομικό πλαίσιο όποιος φίλαθλος δεν διαθέτει ονομαστικό εισιτήριο όχι απλά δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο, αλλά του επιβάλλεται και πρόστιμο 500 ευρώ από την Αστυνομία. Στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας σε περίπτωση που βρεθεί φίλαθλος με εισιτήριο σε άλλο όνομα, τόσο ο κάτοχος, όσο κι ο δικαιούχος θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, θα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα, ενώ η ΠΑΕ θα τιμωρείται με κλείσιμο της θύρας, όπου έγινε η παράβαση.

Κάθε καπνογόνο, φωτοβολίδα, κροτίδα, μπουκάλι, κάθε αντικείμενο που μπορεί να πέσει στον αγωνιστικό χώρο, σημαίνει κλείσιμο του γηπέδου! Οι ποινές είναι διοικητικές και έρχονται πλέον απευθείας από την πολιτεία. Συν τις όποιες επιπρόσθετες προκύπτουν από τα πειθαρχικά όργανα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ