Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Δείξαμε μεγάλη νευρικότητα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στη μεγάλη νευρικότητα που έδειξε η ομάδα του στο σημερινό παιχνίδι, ενώ τόνισε ότι η έμφαση στην προετοιμασία, δόθηκε για τον Παναθηναϊκό και όχι για τη Βέντσπιλς που ακολουθεί.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Δείξαμε μεγάλη νευρικότητα»

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε:
«Στο τέλος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός, ήταν δίκαιος νικητής. Εμείς προσπαθήσαμε στο ξεκίνημα να δημιουργήσουμε προβλήματα με τον τρόπο παιχνιδιου μας. Τα καταφέραμε, αλλά όταν προηγηθήκαμε με 9, δείξαμε μεγάλη νευρικότητα, ιδιαίτερα στην επίθεση μας. Δεν είχαμε καλή λειτουργία. Αυτό συνέβη και στο υπόλοιπο παιχνίδι. Μόνη εξαίρεση ήταν ενα ξέσπασμα στο 3ο δεκάλεπτο, από τον Γκος. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που δημιουργεί μεγάλα προβληματα στην άμυνα. Δεν καταφεραμε να τους περιορίσουμε και η ήττα, ήρθε φυσιολογικά. Πρέπει να ανασυνταχθούμε γιατί την Τρίτη παίζουμε ένα παιχνίδι-πρόκριση».

Για τις αιτίες της σημερινής ήττας:
«Πραγματικά παρουσιαστήκαμε νευρικοί. Δεν είχαμε καλές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς για εμάς, είχε άσχημο αποτέλεσμα την Παρασκευή με συνέπεια να παίξει σήμερα σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά κι εμείς δεν πήραμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Ήμασταν κοντά στο σκορ στο ημίχρονο αλλά υπήρχε απογοήτευση. Αυτό πρέπει να το διαχειστούμε καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός, όταν έμεινε εννιά πόντους πίσω, αντέδρασε καλά. Εμείς όταν μείναμε πίσω δεν τα καταφέραμε».

Για το αν οι παίκτες σκέφτονταν το παιχνίδι κόντρα στη Βένσπιλς:
«Δε μπορώ να ξέρω με ακρίβεια τι σκέφτονται οι παίκτες. Όλη η προετοιμασία μας ειχε έμφαση στο συγκεκριμενο παιχνίδι. Στο λίγο χρονο που μένει θα προετοιμαστούμε για το το επόμενο παιχνίδι. Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, δε μπορείς να σκέφτεσαι άλλο παιχνίδι».

Σχετικά με την εικόνα “παραίτησης” που δείχνει ο ΠΑΟΚ σε κάποια εντός έδρας παιχνίδια:
«Δε συμφωνώ για τα εντος έδρας παιχνιδια. Με την Λούντβιγκσμπουργκ ναι, αλλά με τη Τενερίφη χάσαμε από ένα καλαθι στο τέλος. Υπάρχουν παιχνιδια που δε μπήκαμε καλά κι αντιδράσαμε. Με τη Βέντσπιλς επιστρέψαμε, ενώ με τη Σαλόν, όταν το παιχνίδι ξέφυγε από εμάς, βρήκαμε τις λυσεις. Οι καταστάσεις σε κάθε παιχνίδι ειναι διαφορετικές. Σε γενικές γραμμές ελέγχουμε τις καταστάσεις στο γήπεδο μας».

Για τη διαφορά της εικόνας στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με το δεύτερο:
«Καμιά φορά δεν εξηγούνται όλα.. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια διαφορά, στο δεύτερο, είχε ο Παναθηναϊκός. Κάναμε κάποιες κακές επιλογές και δώσαμε εύκολους πόντους. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, πως ο Παναθηναϊκός εχει μεγάλο ροτέισον. Έχει παίκτες μεγάλης ποιότητας που μπορούν να κρατούν το ρυθμό εκεί που θέλουν. Αρπάζουν κάθε ευκαιρια για να παίξουν. Οι κακές μας επιλογές, ήταν αυτές που έφεραν τη διαφορά. Ειδικά στην Ελλάδα έχει αυτήν τη δυνατότα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το γεγονός πως τώρα ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία:
«Ο στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είναι πολύ ποιοτικό κι απαιτητικό πρωτάθλημα και δεν είναι εύκολο ν’ ανταποκριθείς σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη τέσσερις ήττες και σήμερα κέρδισε δύσκολα την Κύμη. Ομάδες όπως ο Προμηθέας, το Λαύριο, έχουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα κι αυτό είναι πιο εύκολο προς διαχείριση. Τα παιχνίδια λιγοστεύουν και γι αυτό πρέπει να σκεφτούμε μετά το ευρωπαϊκό πως θα περιορίσουμε τις “γκέλες”. Εμείς θα παλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ