Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι πρωτάθλημα έχουμε;

Τα πρώτα συμπεράσματα που φυσικά μπορεί να και μην επιβεβαιωθούν στη συνέχεια

Editorial

Τι πρωτάθλημα έχουμε;

Έκλεισε το 1/5 του πρωταθλήματος και μπροστά μας έχουμε διακοπή. Μπορούμε να αναφέρουμε κάποια πράγματα.

1) Πρώτο και βασικό: Δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά και οριστικά συμπεράσματα, αλλά και να είμαστε σίγουροι γι’ αυτά. Πολλά από όσα τώρα βλέπουμε και συμβαίνουν, μπορεί να μην ισχύουν σε 1-2-3 μήνες. Και για τον ΠΑΟΚ και για όλους τους άλλους.

Μετά το πρώτο βασικό, πάμε στα άλλα:

2) Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με καλύτερες συνθήκες από κάθε άλλη φορά. Καθαρά παιχνίδια, λάθη για όλους, εύνοια για όλους, γκέλες επίσης για όλες τις ομάδες. Δεν μπορείς να προβλέψεις εύκολα αποτέλεσμα.

3) Είτε δυνάμωσαν οι μικρομεσαίοι, είτε είναι πιο προβληματικοί οι «μεγάλοι» οι μεταξύ τους αποστάσεις δείχνουν μικρότερες απ’ ότι ήταν άλλα χρόνια. (Αυτό δύσκολα να κρατήσει για καιρό).

4) Η ΑΕΚ είναι πρώτη χάρη στην μεγάλη της εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και το πέναλτι-φάντασμα του Βάτσιου με τη Λαμία. Είναι όμως σε καλή κατάσταση.

5) Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρώτος χάρη στο… δοκάρι και έξω του Μακ στη Ριζούπολη και την απίστευτη εξέλιξη με το γκολ-φάντασμα στη Λάρισα. Ο ΠΑΟΚ είναι συμπαγής, αλλά λίγο… δυσκοίλιος στην επίθεση. Δείχνει να έχει το πιο μεγάλο ρόστερ.

6) Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει στον εαυτό του ανυπέρβλητα εμπόδια και επειδή δεν έχει σφυρίγματα, δυσκολεύεται να τα ξεπεράσει. Σίγουρα θα βελτιωθεί.

7) Ο Παναθηναϊκός θα μας απασχολεί κάθε μέρα με τα εξωαγωνιστικά του ζητήματα. Η ομάδα του όμως στέκεται και θα σταθεί στα πόδια της. Μπορεί να πάει καλά ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα.

8) Έχουν αξία ομάδες όπως: Ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός. Δυσκολακατάβλητη είναι η Λαμία, ανεβαίνει ο Αστέρας. Σταθεροί ΠΑΣ και Πλατανιάς. Πρώτα φαβορί για υποβιβασμό: Απόλλων, Λάρισα, Κέρκυρα.

Συμπέρασμα: Για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν καλές προοπτικές να πρωταγωνιστήσει, μια και ήδη ήταν αυτός που βγήκε μπροστά για να καθαρίσει αυτό το σκηνικό.

Ο ΠΑΟΚ έχει το ρόστερ, έχει τη διάθεση, απλά του λείπει χρόνος μια και την προσπάθεια την άρχισε στα τέλη Αυγούστου.

Πρόβλεψη 1: Μπορούμε να δούμε το καλύτερο και πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων 20 χρόνων, με τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί μέχρι τέλους.

Πρόβλεψη 2: Με τέτοιο πρωτάθλημα δεν ξέρουμε στο τέλος ποιος θα χρειαστεί περισσότερες Σουρωτές…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ