Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ικανοποιημένος με το 1-1, πάμε για δεύτερο ημίχρονο»

O προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην ισοπαλία με το γκολ αλλά τόνισε ότι περιμένει καλύτερο τον Αγιαξ στη ρεβάνς της Τούμπας.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ικανοποιημένος με το 1-1, πάμε για δεύτερο ημίχρονο»

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι για την εμφάνιση, για το γκολ και το αποτέλεσμα:
«Ηταν το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Παίξαμε στην έδρα μιας δυνατής ομάδας, Μετά το 1-1 είμαι ικανοποιημένος. Το σκορ μπορούσε να είναι αλλιώς και για εμάς και για τον Αγιαξ. Υπήρχαν ευκαιρίες και για τους δύο. Κάναμε ένα πειθαρχημένο παιχνίδι. Οι παίκτες έβγαλαν αυτό που τους ζήτησα. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, περιμένουμε το δεύτερο».

Για το ξεκίνημα στα δύο ημίχρονα και αν προβληματίζεται για τα σουτ εκτός περιοχής:
«Υπήρχαν 3-4 φορές αυτά τα σουτ, έξω από την περιοχή. Ηταν ελεύθεροι οι παίκτες του Αγιαξ σε αυτά. Συμβαίνουν αυτά, πρέπει να το βελτιώσουμε. Επρεπε να υπάρχουν δικοί μας παίκτες σε αυτό το χώρο. Βέβαια κάποιες φορές γίνονται τα λάθη και αν δε γίνουν τα λάθη δε θα γίνουν και τα γκολ. Ηταν το πρώτο μας παιχνίδι και στο δεύτερο περιμένω καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα μου, αλλά περιμένω και τον Αγιαξ να είναι πιο έτοιμος».

Για την εμφάνιση του Κάμπος και για το αν είχε πιο ελεύθερο ρόλο:
«Ηταν ένας από αυτούς που ήταν καλοί. Εκανε ένα καλό παιχνίδι, όπως και άλλοι. Οσο αφορά την ελευθερία, το ίδιο ζήτησα και από τον Ροντρίγκες. Δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό».

Για το αν κύλησε το παιχνίδι όπως το περίμενε και το σχεδίασε:
«Ηταν πρώτο παιχνίδι, όσο και να σχεδιάζεις δεν ξέρεις πως θα τελειώσει. Ηρθαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε. Δεν το κερδίσαμε, είχαμε ευκαιρίες. Γνωρίζουμε όλοι ποια ομάδα έχουμε μπροστά μας και έχουμε άλλες 7-8 μέρες να δουλέψουμε για το δεύτερο αγώνα».

Με το 1-1 σε συνδυασμό με το παιχνίδι του 2010, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΟΚ:
«Ελπίζω να μην υπάρχει ένας μοιραίος παίκτης, όπως ο… Ιβιτς τότε! Υπήρχαν 2-3 παίκτες σε εκείνα τα παιχνίδια, που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έβαλαν δύο γκολ. Υπάρχουν και σε αυτή την ομάδα, που μπορεί να μην είναι στο ίδιο επίπεδο και του ίδιου στυλ, αλλά είναι πολύ καλοί παίκτες που αν τους δώσεις χώρο θα το εκμεταλλευτούν. Περιμένω στο επόμενο παιχνίδι 2-3 καινούργιους παίκτες στην ενδεκάδα του Αγιαξ που μπορούν να τους δώσουν το κάτι παραπάνω».

Για την κατοχή της μπάλας από τον Αγιαξ και για το αν περιμένει κάτι ανάλογο και στην Τούμπα:
«Εχω μέρες μπροστά μου να το προετοιμάσω. Τους γνωρίζουμε καλύτερα τώρα, θα σκεφτώ, θα μιλήσω με τους παίκτες και το τιμ μου, για να αποφασίσουμε πως θα παίξουμε στο δεύτερο παιχνίδι».

Για τη νοοτροπία της ομάδας που αρνείται να χάσει μετά τα πλέι οφ:
«Είναι πολύ σημαντικό να μη χάνεις. Αν δε μπορείς να κερδίσεις να μη χάνεις. Δεν πηγαίνουμε ποτέ για την ισοπαλία. Κάθε παιχνίδι, προσπαθούμε να το κερδίζουμε. Πάντα όμως, είναι πολύ σημαντικό αν δε μπορείς να κερδίσεις να μη χάνεις. Αν πήραμε αυτό που θέλαμε σήμερα, θα φανεί μετά το δεύτερο παιχνίδι».

Για το σύνθημα που πρέπει να υπάρχει στον κόσμο ενόψει ρεβάνς της Τούμπας:
«Εμείς θέλουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν είχε την ευκαιρία να μπει στους ομίλους, μετά τα παιχνίδια με τη Σάλκε. Αυτό που ζητάω, είναι στήριξη και να μην τη ζητήσω, ξέρω ότι θα την έχουμε. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Θα δώσουμε τη μάχη για να βγούμε νικητές, μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπλόκο» στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό!

Μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο «Βικελίδης»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό! Με τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 τους «ερυθρόλευκους» που ήταν ανώτεροι αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λορέν Μορόν (48’) για να «απαντήσει» άμεσα ο Ζέλσον Μαρτίνς (53’), αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε, τουλάχιστον, πάνω από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα στο 5ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Γιόβετιτς νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, ωστόσο στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων υπήρξε φάουλ του Μάρτινς στον Κίκε Σαβέριο. Ο Ράντε Ομπρένοβιτς, μετά από παρέμβαση του VAR (Ματέι Γιουγκ και Θανάσης Κόλλιας) έκανε on field review, ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αναταραχή, ο Άρης πλησίασε στο γκολ, με τους Νταβίντ Κάρμο και Βιθέντε Ιμπόρα να ορθώνουν τοίχος στις προσπάθειες των Μορόν και Σαβέριο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους Πειραιώτες, με τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Σαντιάγκο Έσε (21’) και την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) ενώ το δοκάρι σταμάτησε τη δυνατή κεφαλιά του Ιμπόρα (25’).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να δημιουργήσουν ή να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου εύκολα κρατούσαν μακριά από την περιοχή του Κουέστα τους αντιπάλους τους. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κι έγινε μια περίεργη φάση: ο Μόουζες Οντουμπάτζο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Ελ Κααμπί και μετά στο δοκάρι, χωρίς όμως να περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - και μάλιστα δύο. Αρχικά σκόραραν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ανδρέα-Ριχάρδου Ντόη και να πλασάρει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ενέργεια και την πάσα στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58’, ωστόσο νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Κουέστα. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυο προπονητές τις παρεμβάσεις τους, χάλασε όμως και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74’ κι ήταν το σουτ του Ελ Κααμπί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει όσο μπορεί πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν κενά πίσω, με τον Μορόν, όμως, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να μη βλέπει δίπλα τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του και να τελειώνει άψυχα την προσπάθειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 67 βαθμούς, πέντε κάτω από την ΑΕΚ, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό κι έναν από τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ