Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Είναι καλό το αμερικανάκι…»

Όλα τα μικρά και ενδιαφέροντα μπασκετικά

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Είναι καλό το αμερικανάκι…»

Μην ακούτε που λένε ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Ειδικά στον αθλητισμό ο Αύγουστος είναι γεμάτος από ωραίες ιστορίες. Τον Αύγουστο του 1986, περίπου 31 χρόνια πριν θα γράφονταν μια τέτοια «ωραία ιστορία» για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Τζόν Κόρφα. Στις 20 Αυγούστου(σαν αύριο δηλαδή),ο αγαπημένος «τεν τεν» του Ελληνικού μπάσκετ, θα έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικεφάλου, σε φιλικό με τον Ηρακλή, ενώ μια ημέρα μετά στις 21 Αυγούστου  θα γιόρταζε τα γενέθλια του (έκλεινε τα 24)για πρώτη φορά μακριά από το πατρικό του σπίτι. «Δεν πίστευα ότι θα ρίζωνα στην Ελλάδα για τόσα χρόνια, ήταν τόσο μεγάλες οι διαφορές στον τρόπο ζωής… Αυτό σκεφτόμουν όταν πρωτοήρθα», εξομολογήθηκε πρόσφατα ο Κόρφας. Το μόνο που τον παρηγορούσε εκείνα τα πρώτα 24ωρα της διαμονής του στην Θεσσαλονίκη ήταν πως είχε την καλή παρέα ενός άλλου ομογενή από την Αμερική, του Έντι Κλάδη. Σε αυτόν (τον Κλάδη) βρίσκονταν άλλωστε αρχικά η προσοχή του τότε προπονητή της ομάδας Ορέστη Αγγελίδη, όπως και των φιλάθλων(ο αγώνας έγινε με ανοικτές της θύρες του Αλεξανδρείου), καθώς ο Κλάδης ήταν αυτός που είχε έρθει με καλύτερες συστάσεις στην Ελλάδα, κάτι που γίνεται αντιληπτό κι από τα ρεπορτάζ εφημερίδων της εποχής. Ο Κόρφας όμως ανέτρεψε τα δεδομένα. Στο φιλικό με τον Ηρακλή(86-74), βάζει 11 πόντους, βγάζει πείσμα στην άμυνα, μοιράζει ασίστ και δείχνει στοιχεία ολοκληρωμένου παίκτη. «Είναι καλό το αμερικανάκι. Του λείπει μπόι αλλά έχει καρδιά», λέει ο Αγγελίδης στον Βεζυρτζή. Έναν μήνα μετά ο Κόρφας είχε γίνει βασικός και έμελλε να αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας από την θέση του πλέι μέικερ για  την επόμενη 9ετία.

 

Προτίμησε τα δολάρια της Κίνας

 

Η πρώτη επιλογή Παπαθεοδώρου για την θέση «2» ήταν ένας εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, δημιουργός και σκόρερ. Ο ΠΑΟΚ είχε στείλει και  πρόταση όμως οι επαφές διακόπηκαν μόλις έσκασε ενδιαφέρον από Άπω Ανατολή. Ο συγκεκριμένος αμερκανός προτίμησε τα δολάρια από Κίνα.

 

Τα περισσότερα

 

Αυξημένο ελαφρώς το μπάτζετ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ-όπως είχαμε προεξοφλήσει- φέτος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Οι πέντε ξένοι της ομάδας θα κοστίζουν μαζί περίπου 450.000 δολάρια. Ντίλαρντ και Κρουμπάλι παίρνουν τα περισσότερα.

 

Ο πολυπράγμων Οσμάν Κρουμπάλι

 

*** Ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ο Οσμάν Κρουμπάλι  και πολυπράγμων. Είναι με διαφορά ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ στα social media. Με πολιτικές …ανησυχίες( ήταν υποστηρικτής του Ομπάμα)αλλά και αγάπη για την μόδα.

*** Στο παρελθόν μάλιστα είχε δημιουργήσει και σειρά ρούχων με το λογότυπο «ousJuice». Στο instagram άλλωστε αρκετές φορές σπεύδει να μας θυμίσει πως είναι “more than basketball player”.

 

Παίζει σε πολλά «ταμπλό»

 

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ μαθαίνουμε πως δείχνει η …ΑΕΚ. Αντιλαμβάνονται ίσως ότι το αντίπαλο δέος (για την 3η θέση)την επόμενη χρονιά θα είναι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Η ΑΕΚ όμως με «μπροστάρη», τον Σταύρο Δουβή, παίζει δυνατά και σε άλλα… ταμπλό πλην του αγωνιστικού κι αυτό ας το έχουν υπόψη τους στον ΠΑΟΚ.

 

 

Αν μπορούσε θα έσπαγε το συμβόλαιο

 

Η στήλη το είχε επισημάνει και στο παρελθόν. Το λέμε και σήμερα χωρίς περιστροφές: Αν ήταν στο χέρι του Χαραλαμπόπουλου θα είχε οριστικά σπάσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Το «γιατί» ένας νεαρός ταλαντούχος παίκτης  θέλει να απαρνηθεί την παρουσία του στον… εξάστερο ας το αναζητήσουν οι άνθρωποι των «πράσινων». Η στάση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ  από την πρώτη στιγμή –κι αυτό πρέπει να το αναφέρουμε-ήταν σωστή και ενδεδειγμένη.

 

Ήθελαν λεφτά μπροστά

 

***Συνάντηση με εκπροσώπους του Άρη και του ΠΑΟΚ θα έχει στην Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα ο CEO του Τσάμπιονς Λιγκ, Πάτρικ Κομνηνός. Ο τελευταίος δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον Άρη. Η ΚΑΕ Άρης ζήτησε –εξαιτίας οικονομικών της προβλημάτων-από την διοργάνωση να της προκαταβάλει χρήματα για την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ!

 

Λένε ψέματα με το τσουβάλι

 

Σε …παράκρουση βρίσκονται παράγοντες του μπασκετικού Άρη. Κατηγορούν τον Λάσκαρη πως έδιωξε πρόσφατα μεγάλη χορηγία (ΟΠΑΠ) με αποτέλεσμα αυτή τελικά να έρθει στον ΠΑΟΚ! Μόνο που ξεχνούν πως η συνεργασία της ασπρόμαυρης ΚΑΕ ξεκίνησε από πέρσι(“Πάμε Στοίχημα”) κι ότι η πρώτη ομάδα που προσέγγισαν για συνεργασία ήταν ο ΠΑΟΚ.

 

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ