Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Πολλή φασαρία για το τίποτα…»

Την άποψή του για τον φετινό ΠΑΟΚ και το τραγικό του ξεκίνημα, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή "BasketCity" του Libero 107,4 o προπονητής της Γκαζιαντέπ, Στέφανος Δέδας.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Πολλή φασαρία για το τίποτα…»

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός είπε: 

Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και τι αποκόμισε αυτός από τις τρεις φορές που τον έχει αντιμετωπίσει ως τώρα: «Του λείπουν μόνο τα αποτελέσματα. Οι ατυχίες υπάρχουν αλλά νομίζω ότι όλες οι ομάδες έχουν τραυματισμούς, δεν υπάρχει κάποια χωρίς προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν η ετοιμότητα, ήταν το πρόγραμμα. Επειδή το βλέπω σαν προπονητής, το να ξεκινήσεις μέσα στην έδρα του Άρη, θεωρώντας ότι είσαι το απόλυτο φαβορί σ’ένα γήπεδο με 5.000 κόσμο και χωρίς άγχος των γηπεδούχων, γιατί ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με άλλες βλέψεις…

Το να παίξεις στην έδρα της Λούντβιγκσμπουργκ που είναι από τις πιο δύσκολες έδρες στο επίπεδο μας, γιατί έχει ένα στυλ μπάσκετ, το οποίο μπορεί να σε «διαλύσει» με την πίεση που παίζει. Ένα περίεργο μπάσκετ, που δε μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα. Το να έχεις πρεμιέρα στο γήπεδο σου, με μία ομάδα με μηδενικό όνομα, αλλά με πολύ καλούς Αμερικάνους και καλό μπάτζετ όπως ο Προμηθέας. Είναι το πρόγραμμα, η ατυχία, οι τραυματισμοί αλλά και κάποια λάθη που λογικό είναι να γίνονται.

Δε μπορείς να μην τα κάνεις, όταν παίρνεις 8-10 καινούργιους παίκτες. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να έχει ο ΠΑΟΚ ως τώρα ένα αρνητικό πρόσημο σε αυτό που κάνει. Αλλά δεν παίζει ρόλο… Θέλω να πω ότι ο ΠΑΟΚ δε θα πάρει τίτλο φέτος και έχει απομακρυνθεί από αυτό. Η ομάδα θα κινηθεί από τη θέση 4 ως 6, η τρίτη θέση είναι της ΑΕΚ 100%. Δηλαδή πολλή φασαρία για το τίποτα. Και για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, το κλειδί μέσα στη χρονιά, είναι να έχουν περισσότερες χαρές απ’ότι στεναχώριες.

Τώρα, υπάρχει ένα πανικός για ποιο λόγο; Υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα; Ή να πάει στον τελικό; Δεν υπάρχει λόγος. Πρέπει να το ευχαριστηθεί πιο πολύ και ο περίγυρος. Δηλαδή έχει μείνει πίσω στην κούρσα της τέταρτης θέσης; Η τρίτη θέση είναι της ΑΕΚ, ότι και να κάνουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης και για την τέταρτη θα παλέψει ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, πιθανότατα ο Προμηθέας ή το Ρέθυμνο σαν έκπληξη.

Υπάρχει μια αναστάτωση χωρίς λόγο. Και να λυθούν κάποια πράγματα, ποιο είναι το αντίκρισμα; Το Σάββατο έχει ματς, πάμε να στηρίξουμε την ομάδα, να το ευχαριστηθούμε, να προσπαθήσει η ομάδα, τέλος. Τετάρτη στο Champions League, το ίδιο. Είναι λίγο… ποδοσφαιρική αυτή η αναστάτωση».

Για τη δυσκολία που έχει ένας προπονητής να δουλέψει με ένα τέτοιο «ταβάνι» στους στόχους: «Παίζεις χωρίς αγωνιστικό στόχο. Προσπαθείς να βγεις τέταρτος. Αν δηλώσεις ότι πάμε για την τέταρτη θέση, θα πει ο κόσμος, είμαστε ο ΠΑΟΚ δε μπορούμε να παίζουμε για τέταρτη θέση. Αλλά δε μπορείς να πας και παραπάνω. Το έχω πει και πιο παλιά για τον Άρη.

Πέρσι ανέβασε το μπάτζετ, πήρε θεωρητικά καλύτερους παίκτες και είχα πει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανεβάσεις το μπάτζετ, αφού δε μπορείς να πάρεις το πρωτάθλημα και είναι σχεδόν αδύνατο να πάρεις το Champions League. Και τι έγινε; Ο Άρης την πρώτη χρονιά, την ευχαριστήθηκε πολύ περισσότερο, με πιο χαμηλές τιμές των Αμερικάνων και την επόμενη χρονιά που ήθελαν να ανεβάσουν τον πήχη, υπήρχε μια μεγάλη γκρίνια από την αρχή.

Το ίδιο έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Ανέβασε λίγο τον πήχη και το μπάτζετ και είναι δύσκολο τώρα για τον προπονητή. Αλλά χωρίς λόγο, καλλιεργείται ένα κλίμα πίεσης. Και να ανταπεξέλθεις στην πίεση δεν έχει αποτέλεσμα».

Για το αν θα έπρεπε οι ομάδες να στοχεύσουν σε κάτι άλλο μέσα στη σεζόν: «Είναι Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αν υπήρχαν άλλες 5 ομάδες σαν αυτούς, θα μπορούσε να υπάρχει εναλλαγή του τίτλου. Επειδή είμαστε στην Ελλάδα, δε μπορεί να έχεις στόχο στον ευρωπαϊκό θεσμό. Η καθημερινότητα, η αντιπαλότητα των ομάδων σου εφιστά την προσοχή, στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι θέμα νοοτροπίας.

Αν ρωτήσεις έναν προπονητή, αν θέλει να κερδίσει την Κύμη ή την Γκαζιαντέπ, για παράδειγμα, θα προτιμήσει να κερδίσει την Κύμη. Έτσι το βλέπω εγώ, σαν Έλληνας προπονητής. Υπάρχει μεγαλύτερη φθορά στο ελληνικό πρωτάθλημα για αυτό και η αποτυχία, μετράται διπλά. Όπως η φθορά που υπήρξε στον ΠΑΟΚ, με την ήττα από τον Προμηθέα. Ή η ήττα του Άρη από τον Κόροιβο. Νομίζω ότι η Ευρώπη είναι πιο πολύ πρεστίζ για τις ελληνικές ομάδες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ