Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό

Για ένα ημίχρονο, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός, κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Στο δεύτερο όμως, έπαθε επιθετικό μπλακ άουτ, εκνευρίστηκε με τους διαιτητές, έχασε την επαφή με το σκορ και μοιραία, το παιχνίδι, από τη Λούντβιγκσμπουργκ με 63-83. Δυσκολεύει πολύ η υπόθεση πρόκριση…

Νίκος Μοσχοβίτης

Ένα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Κόνιαρη, Κατσίβελη, Τζόουνς, Μαργαρίτη και Κλάσεν και τη διάθεση να ψάξει τα μισματς του Κατσίβελη στη ρακέτα με τους κοντύτερους αντιπάλους. Έτσι ήρθαν τα πρώτα δύο τρίποντα από Μαργαρίτη και Τζόουνς (6-2). Τα πρώτα λάθη ήρθαν, οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τρίποντο του Πίτερ-ΜακΝίλι (8-9), ωστόσο ο ΠΑΟΚ είχε τις απαντήσεις, ακόμα και όταν βρήκε ρυθμό ο Γουόκαπ. Ο Κόνιαρης έβγαλε ενέργεια στην άμυνα για το 19-18, με την πρώτη περίοδο, να είναι απόλυτα ισορροπημένη για το 23-23 και τον Μαργαρίτη να έχει 7 πόντους.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η Λούντβιγκσμπουργκ πήγε να επιβάλλει το δικό της ρυθμό, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε κακές επιλογές στην επίθεση. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 25-30 με τον Γουόκαπ να φτάνει τους 12 πόντους, αλλά εκεί υπήρξε αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, με τον Κατσίβελη να τελειώνει με γκολ-φάουλ έναν αιφνιδιασμό και να δημιουργεί το καλάθι-φάουλ του Μαργαρίτη για το 31-30. Παρά τις λύσεις από Ζάρα και Κατσίβελη οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ (40-40) και στη συνέχεια, ανέλαβε ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος είχε επτά συνεχόμενους πόντους, για το 47-43. Σε εκείνο το σημείο, οι διαιτητές έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές… Ένα επιθετικό φάουλ του Τίμαν στον Μαργαρίτη, μετατράπηκε σε τεχνική ποινή στον πάγκο του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια, το αντιθλητικό που δόθηκε στον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρό. Έτσι, οι γηπεδούχοι πήγαν στο 48-47 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε και άλλαξε γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε το καθαρό του μυαλό στην επίθεση. Ο Γκος δε μπορούσε να δημιουργήσει με τίποτα και όσο περνούσε ο χρόνος, χανόταν η επαφή με το καλάθι. Παρόλα αυτά, η άμυνα συνέχισε να ανταποκρίνεται, η είσοδος του Μαργαρίτη έδωσε τέσσερις πόντους σε εκείνο το σημείο, ενώ ένα τρίποντο του Ζάρα, έβαλε ξανά μπροστά τον ΠΑΟΚ, με 55-54. Από εκεί και έπειτα, ακολούθησε ολικό μπλακ-άουτ…

Ο Μαργαρίτης έκανε δύο γρήγορα φάουλ πριν το τρίποντο του Ζάρα, έφτασε τα τέσσερα και πήγε στον πάγκο. Η επαναφορά του Κλάσεν στο παρκέ, μόνο… προβλήματα δημιουργούσε άμυνα και επίθεση, ο Παπαθεοδώρου ρίσκαρε και με την είσοδο του Τσόχλα, ψάχνοντας να βρει από κάπου επιθετικό ρυθμό, αλλά κάτι τέτοιο, ήταν αδύνατο. Η Λούντβιγκσμπουργκ, έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 55-59, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει άμυνες.

Η επαφή με το καλάθι είχε χαθεί για τους γηπεδούχους και οι Γερμανοί συνέχισαν το σερί, για να φτάσουν αρχικά στο +12 (55-67). Ο Μαργαρίτης πήγε να επιστρέψει στο παρκέ, αλλά ο Ισπανός διαιτητής, Μπούλτο, του έδωσε ένα… αστείο επιθετικό φάουλ, που ήταν το πέμπτο κι έτσι βγήκε οριστικά νοκ-άουτ. Τα νεύρα ήταν πάνω από το κεφάλι των περισσότερων, ηρεμία δεν υπήρχε και το παιχνίδι δε γινόταν να γυρίσει με τιποτα. Οι Γερμανοί πήγαν μέχρι το 55-74, ο ΠΑΟΚ έκανε περισσότερα από 10 αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει και το έκανε με ένα τρίποντο του… Κατσίβελη, για το 58-74.

Το μόνο που έμενε ως το τέλος, ήταν το τελικό σκορ, το οποίο πήγε στο 63-83 με τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο να… χειροκροτάει τις αποφάσεις των διαιτητών ειρωνικά.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Κατσίβελης είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά και 4 λάθη, ενώ ο Μαργαρίτης είχε 15. Χαρακτηριστικό ήταν, ότι όλοι οι ξένοι του μαζί είχαν 11 πόντους… Για τους Γερμανούς, ο Γουόκαπ είχε 18 και τον ακολούθησε ο Έβανς με 13.

Ο ΠΑΟΚ χάλασε την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, τελειώνοντας το παιχνίδι με 19/50 εντός παιδιάς, 18/29 βολές και 11 ριμπάουντ λιγότερα (32-43). Οι ασίστ ήταν 12 για 19 λάθη, την ώρα που η Λούντβιγκσμπουργκ, είχε 19 για 14 στην ίδια αναλογία, 28/61 σουτ, 20/31 βολές και 9 κλεψίματα.

Πλέον η υπόθεση πρόκριση, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, ο οποιος μένει στο 2-6 και σε πρώτη φάση, καλείται να κερδίσει τη Γκαζιαντέπ στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα.

Δεκάλεπτα: 23-23, 48-47, 55-59, 63-83

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 5, Κόνιαρης 6, Τσόχλας, Μαργαρίτης 15 (1), Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 16 (2), Γκος 2, Τζόουνς 3 (1), Τρις 1

Λούντβιγκσμπουργκ (Τ. Πάτρικ): Γουόκαπ 18 (3), Έβανς 13, Τζόνσον 6, ΜακΚρέι, Σίαρς 8, Γκέσκε 3 (1), Πίτερ-ΜακΝίλι 6 (1), Κοχ 3 (1), Βαλεσκόφσκι 8, Κουκ 8 (1), Τίμαν 10

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ