Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκανε το βήμα με Μίσιτς σε… μεγάλα κέφια!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου, κερδίζοντας με 3-0 τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έκανε το βήμα με Μίσιτς σε… μεγάλα κέφια!

Ήταν καλό το αποψινό βράδυ στην Κρήτη για τον ΠΑΟΚ! Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε κάποιες αλλαγές, έδωσε άλλο ρόλο στον Γιόσιπ Μίσιτς και ο Κροάτης ήταν και πάλι εξαιρετικός.

Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα, ο Ροντρίγκο στα δεξιά, ο Γιαννούλης στα αριστερά και οι Βαρέλα-Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν σήμερα ο Εσίτι και ο Μαουρίσιο, με τον Λημνιό στα δεξιά, τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά και τον Μίσιτς σε διαφορετικό ρόλο πίσω από τον Ακπόμ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, έβγαλε ωραίες συνεργασίες και ήταν καλός στις μεταβάσεις, πετυχαίνοντας δύο γκολ, με τον ΟΦΗ να ισορροπεί για ένα δεξάλεπτο. Στο δεύτερο μέρος, ο “Δικέφαλος” αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, κυνήγησε τις κόντρες και “χτύπησε” για τρίτη φορά με τον Ακπόμ, με τον Μίσιτς να μοιράζει τρεις ασίστ, σε ένα ωραίο βράδυ στο Γεντί Κουλέ.

Δυνατό ξεκίνημα, ορεξάτος ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος” μπήκε καλά στο παιχνίδι κι έδειξε με το… καλημέρα τις διαθέσεις του, έχοντας τον πρώτο λόγο. Ο Λημνιός ήταν ο πρώτος που απείλησε στο παιχνίδι, με τον Μάνο να προσπαθεί να “απαντήσει”, σε μία φάση όπου ο Ίνγκασον έδωσε τη λύση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, ο ΟΦΗ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο, αλλά περίπου από το 20′ και μετά, το σύνολο του Φερέιρα ανέβηκε και πάλι κι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, για να βρει τα γκολ που έψαχνε.

Μίσιτς σε μεγάλα κέφια!

Στο 24′ ο Μίσιτς έκανε “μαγική” μπαλιά χαμηλά, ο Ακπόμ δεν μπήκε στη φάση και ο Λημνιός εκτέλεσε τον Γουάιλι για το 0-1, ενώ στο 32′ ο Κροάτης ήταν και πάλι… απολαυστικός, βλέποντας τον Μπίσεσβαρ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Ο ΟΦΗ πρσπάθησε να αντιδράσει, το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά όμως, με τον Πασχαλάκη να φωνάζει “παρών” όποτε χρειάστηκε και το πρώτο μέρος να φτάνει στο τέλος του, σε ένα ημίχρονο με… ξεκάθαρη υπογραφή Μίσιτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Αμπέλ Φερέιρα να επιμένει στο ίδιο σχήμα και να βλέπει τους παίκτες του να δημιουργούν ωραίες φάσεις, με γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, ψάχνοντας κυρίως τις κόντρες, έχοντας πιο παθητικό ρόλο.

Ασίστ Νο3

Στο 58′, μετά από νέα, φοβερή ενέργεια του Μίσιτς, ο Ακπόμ σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ωστόσο στο 64′ ο Άγγλος σημάδεψε σωστά, ζυγίζοντας το πόδι του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μίσιτς να δίνει την… τρίτη ασίστ στο παιχνίδι!

Ο Αμπέλ Φερέιρα έριξε στη “μάχη” τους Λάμπρου, Βιεϊρίνια και Μιχάι, αντί του Μαουρίσιο, του Λημνιού και του Ίνγκασον αντίστοιχα, αλλάζοντας και τη διάταξη των παικτών του. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, ο Λάμπρου προσπάθησε μέσα από ωραία δική του ενέργεια να “γράψει” το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, αλλά η μπάλα του είπε “όχι” και το 3-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί η ρεβάνς της Τούμπας (15/1 15:00).

Οι “ασπρόμαυροι” προς το παρόν, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη θα στρέψουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής (19:30) με την ΑΕΚ, με φόντο την επιστροφή τους στα τρίποντα και στην Super League.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο “καυτός” Απρίλης του ΠΑΟΚ

Διαδοχικές μάχες σε όλα τα επίπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο και στρέφουν την προσοχή τους στη συνέχεια, τη στιγμή που οι διεθνείς ενσωματώνονται στις Εθνικές τους ομάδες.

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους μερικές ημέρες δουλειάς σε όλα τα επίπεδα και κατόπιν, θα μπουν ξανά σε λογική αγώνων, καθώς στο "κάδρο" θα μπουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας... "καυτός"!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες "μάχες" στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ