Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Άδειασαν τρεις γεμιστήρες με πλαστικές σφαίρες στον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Η αστυνομική καταστολή στη Σλοβακία, ξέφυγε από κάθε προηγούμενο προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, με τον αδερφό του οπαδού που τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι, να προβαίνει σε φοβερές καταγγελίες.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Άδειασαν τρεις γεμιστήρες με πλαστικές σφαίρες στον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση υγείας του Παύλου:
“Πάει καλά. Η εγχείρηση στο μάτι του, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου και διήρκεσε δυο ώρες σχεδόν. Αφαιρέθηκαν πολλά σωματίδια από το μάτι του. Κάποια ήταν γυαλιά και κάποια άλλα, δεν γνωρίζουμε ακόμη τι είναι. Θα σταλούν σε ιδιαίτερο δικαστή για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Μπορεί να είναι από πλαστική σφαίρα, μπορεί να είναι από δακρυγόνο, μπορεί να είναι από κροτίδα κρότου λάμψης, ή οτιδήποτε άλλο. Θα φανεί στην ιατροδικαστική εξέταση. Η εξέταση αυτή, θα μας δείξει και αν είναι τοξικό αυτό το αντικείμενο, ώστε να ακολουθήσει ακόμη ένα χειρουργείο.

Είχαν πέσει κάποια δακρυγόνα και φορούσαμε γυαλιά για να προστατέψουμε τα μάτια μας τότε. Βρέθηκαν κάποια σωματίδια όμως στο μάτι του, που δεν ξέρουμε τι είναι ακόμη. Δεν τίθεται θέμα όρασης, γιατί δεν πειράχτηκε κάποιο οπτικό νεύρο που θα του αφήσει πρόβλημα. Τώρα, βλέπει θολά, αλλά είναι η αρχή ακόμη. Με τον καιρό θα επανέλθει στα φυσιολογικά του. Θα ακολουθήσει κι άλλες μικροεπεμβάσεις όμως για να συμβεί αυτό. Περίπου οκτώ μήνες θα περάσουν για να είναι όπως ήταν πριν. Έχει κι ένα κάταγμα στη μύτη, γι’ αυτό συμπεραίνουμε ότι είναι πιο πιθανό να τον χτύπησε μια κροτίδα κρότου λάμψης, στο πρόσωπο”.

Για την… έφοδο των Αστυνομικών στην κερκίδα του ΠΑΟΚ:
“Ήμασταν μαζί εκείνη την ώρα, αλλά εγώ ήμουν λίγο πιο μπροστά. Τρέχαμε σε μια κατεύθυνση, μόλις μπήκαν οι Αστυνομικές δυνάμεις, αλλά αποκλείεται να τον χτύπησε κάποιο χέρι. Ήταν μακριά οι Αστυνομικοί. Εγώ δέχθηκα μια πλαστική σφαίρα στο χέρι και νόμιζα ότι ήταν από γκλομπ. Γυρίζω το κεφάλι μου λοιπόν, να δω που είναι οι Αστυνομικοί και τους βλέπω τουλάχιστον δέκα μέτρα μακριά μου. Οπότε αποκλείεται να είναι από χτύπημα, αυτό που έπαθε ο αδερφός μου. Δεν σημάδευαν οι Αστυνομικοί, από απόσταση 5-10 μέτρων, πυροβολούσαν εν ψυχρώ. Η κερκίδα μας ήταν μικρή, ήταν σαν κλουβί, κι αυτοί μας χτυπούσαν εν ψυχρώ. Ο αδερφός μου χτύπησε από πιστόλι δηλαδή”.

Για το πως ξεκίνησε το επεισόδιο:
“Εμείς, ήμασταν από αυτούς που μπήκαμε νωρίς. Στην είσοδο επικράτησε μια ένταση. Με το που είδα αυτό, πήγα στους φίλους μου και στον αδερφό μου και τους λέω, καλύτερα να απομακρυνθούμε λίγο. Μέχρι να το πω αυτό, εισβάλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις στην κερκίδα μας. Όλα ξεκίνησαν έξω, στην είσοδο”.

Για τους υπόλοιπους τραυματίες και την αντιμετώπιση αυτών, από τις Σλοβακικές Αρχές:
“Έχω κι άλλους φίλους που τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες. Ένας φίλος μου έπαθε θλάση στα πλευρά του και είχε αιματώματα στα χέρια του. Όλα αυτά, από τις σφαίρες. Οι Σλοβάκοι, δεν του παρείχαν καμία ιατρική βοήθεια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον συνέλαβαν κιόλας και τον έβγαλαν εκτός γηπέδου. Εμείς, όσο επικρατούσε αυτή η κατάσταση, βρήκαμε τουλάχιστον τρεις γεμιστήρες, άδειους. Αυτό σημαίνει, ότι χρησιμοποιήθηκαν πάρα πολλές σφαίρες, στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά το ζήσαμε αυτό. Έχουμε πάει σε πολλά γήπεδα, αλλά αυτό το πράγμα ήταν απαράδεκτο.

Μετά το ματς, έγιναν ακόμη χειρότερα πράγματα. Εγώ έβγαλα με τα χίλια ζόρια τον αδερφό μου εκτός γηπέδου, κι όσο του έδιναν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο, με συνέλαβαν και με οδήγησαν στο τμήμα. Χωρίς ποτέ να καταλάβω τον λόγο, με είχαν τέσσερις ώρες στο τμήμα, δεν με ρώτησαν τίποτα και απλά καθόμουν. Με άφησαν ελεύθερο όταν ήρθαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τον αδερφό μου, στο νοσοκομείο, δεν τον είχαν δηλώσει ως οπαδό του ΠΑΟΚ κι έτσι η ΠΑΕ δεν μπορούσε να τον βρει εύκολα. Εγώ πήρα ταξί από το τμήμα μέχρι το νοσοκομείο, ώστε να δω τι κάνει. Να αναφέρω ότι ο ταξιτζής με έκλεψε κανονικότατα, καθώς μου πήρε 60 ευρώ για μια διαδρομή 10 λεπτών. Πάω στο νοσοκομείο, βλέπω μια κατάσταση τριτοκοσμική. Δεν μιλάει κανείς Αγγλικά, μια αντιμετώπιση, του τύπου, ή τον παίρνεις τώρα, ή μπαίνει χειρουργείο. Δεν μου έλεγαν τίποτε για το πρόβλημα, μας άφησαν έτσι”.

Για το αν κινηθούν νομικά κατά της Αστυνομίας της Σλοβακίας:
“Είμαστε σε συνεννόηση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί είναι πολύ δύσκολο να κινηθούμε νομικά εμείς, ως απλοί πολίτες, κατά της Αστυνομίας της Σλοβακίας. Δεν έχουμε παράπονα από τους οπαδούς της Σλόβαν. Από τους Αστυνομικούς έχουμε. Σε συνεργασία με την ΠΑΕ προσπαθούμε να δούμε πως θα κινηθούμε”.

Πηγή: Arena FM

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Περήφανοι για εσένα»

Η υπόσχεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ και τα “μπράβο” από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Μπάμπα Ράχμαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά, αναδείχθηκε χθες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

"Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σημαίνει πολλά!" έγραψε ο Βούλγαρος επιθετικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει από την πλευρά της: "Είμαστε περήφανοι για σένα".

Σχόλιο όμως στην ίδια ανάρτηση έκανε και ο Μπάμπα Ράχμαν, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει:  "Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου αξίζει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tετραήμερο ήταν και… πάει!

Η επιστροφή στη δουλειά με “φόντο” το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και το γεμάτο “απουσιολόγιο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mετά από τέσσερις ημέρες ξεκούρασης, διάστημα στο οποίο ήταν εντελώς... ελεύθεροι υπηρεσίας, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις!

Το ραντεβού των "ασπρόμαυρων" με τον Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, το οποίο ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στις 31 Μαρτίου.

Βέβαια, ο Ρουμάνος προπονητής και οι συνεργάτες του βλέπουν σημαντικά γεμάτο το "απουσιολόγιο" της ομάδας, καθώς σήμερα και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα... στερηθούν τους διεθνείς, δηλαδή τους Γιάννη Κωνσταντέλια, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, Ντομινίκ Κοτάρσκι, Αντριγια Ζίβκοβιτς, Κίριλ Ντεσπόντοφ, Στέφανο Τζίμα και Παναγιώτη Παναγιώτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ