Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο… μπάρμπα-Στάθης του ΠΑΟΚ!

Μπορεί να έπαιξε κάτι παραπάνω από επτάμισι λεπτά στο ντέρμπι με τον Άρη, αλλά τα δύο του τρίποντα στο τέλος, χάρισαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Ο Θοδωρής Ζάρας ήρθε από την… κατάψυξη σαν άλλος μπάρμπα-Στάθης, όπως είναι το παρατσούκλι του, τελευταία.

Νίκος Μοσχοβίτης

Ο… μπάρμπα-Στάθης του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Άρη:
«Ήταν ένα πολύ ωραίο, ένα ντέρμπι όπως το περιμέναμε. Όλη η Θεσσαλονίκη, θα έλεγα και όλη η Ελλάδα, ζει για αυτά τα παιχνίδια. Ευτυχώς βγήκαμε νικητές σε αυτό το ντέρμπι. Χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη και συνεχίζουμε…»

Για τα δύο δικά του τρίποντα και την προηγούμενη παρουσία του στον Άρη:
«Δεν παίζει ρόλο, όλα τα καλάθια είναι το ίδιο. Παρόλα αυτά, ευστόχησα σε δύο κρίσιμα σουτ και χάρηκα που συμμετείχα κι εγώ στη μεγάλη νίκη της ομάδας».

Για το αν ήρθε… από την κατάψυξη με το κρύο αίμα του στο τέλος:
«Είμαι ο… μπάρμπα-Στάθης! Αυτό το παρατσούκλι το ‘χω εδώ και λίγα χρόνια. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, είτε είσαι στον πάγκο, είτε είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως είδαμε, μπορεί να χρειαστείς έστω και δέκα δευτερόλεπτα και μπορεί να κρίνεις το παιχνίδι. Οπότε όσο παίζεις ή όσο δεν παίζεις, πρέπει να είσαι πάντα συγκεντρωμένος στο στόχο σου».

Για τις σκέψεις του μετά το ματς:
«Κάνω αναδρομή σε όλες τις φάσεις, που το 90% τις θυμάμαι. Από αυτό το παιχνίδι, μου έμεινε μια γλυκιά γεύση λόγω της νίκης και πλέον, σκεφτόμαστε τον Κολοσσό».

Για το τρίποντο που ήταν πιο δύσκολο από τα δύο που πέτυχε:
«Το πρώτο. Αν δείτε τη φάση, ήμουν λίγο εκτός ισορροπίας, είχα τον Μάρας από πάνω μου».

Για το αν το σκέφτηκε πριν σουτάρει τα δύο τρίποντα:
«Δεν υπάρχει χρόνος για να σκεφτείς. Απλά παίρνεις τη μπάλα και τη σουτάρεις. Δεν υπάρχει χρόνος εκείνη τη στιγμή, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».

Για το σημείο στην τέταρτη περίοδο που έδειξε να εκνευρίζεται:
«Εκνευρίστηκα με μένα που έκανα μια λάθος πάσα, που ίσως ήταν και φάουλ, αλλά αυτό, δε μπορώ να το κρίνω εγώ».

Για το τρίποντο του Γκος πριν τα δικά του και αν «κλέβει» κάτι από τη δόξα του:
«Κλέβει πολύ! Και το τρίποντο του Γκος και η απόδοση του Βασίλη (σ.σ. Χαραλαμπόπουλου). Ουσιαστικά, αυτός μας κράτησε κι έχει πολύ μεγάλο μερίδιο στη νίκη. Όλα τα παιδιά, βοήθησαν, δεν είναι ούτε μόνο τα δικά μου σουτ, ούτε μόνο το τρίποντο του Γκος. Είναι συνολική η προσπάθεια, αλλά ειδικά με τον Άρη, ο Χαραλαμπόπουλος, ήταν εκπληκτικός. Εκτός ότι ήταν πολύ εύστοχος και στην άμυνα, έκανε κάποια κρίσιμα κλεψίματα, δημιούργησε κάποιες ασίστ και ήταν εκπληκτικός».

Για το ελληνικό μοντέλο του ΠΑΟΚ:
«Το έχω ξαναπεί, χωρίς να θέλω να κάνω το διαχωρισμό σε ξένους και Έλληνες, αλλά νομίζω ότι οι Έλληνες «πονάνε» πραγματικά την ομάδα και είναι αυτοί που συνήθως, βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Πρέπει να στηρίζουμε τον ελληνικό κορμό, γιατί είναι το πιο βασικό».

Για το γεγονός ότι δεν πανηγύρισε μετά το νικητήριο τρίποντο:
«Είχε ακόμα 4,5 δευτερόλεπτα με επίθεση στον Άρη. Σίγουρα θα σχεδίασαν κάτι στο τάιμ άουτ, το οποίο μπορεί να έμπαινε και καλάθι. Δεν είχε τελειώσει κάτι…»

Για αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στη Ρόδο, αύριο με τον Κολοσσό:
«Πρέπει να κερδίσει! Πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Ξέρουμε ότι ο Κολοσσός στην έδρα του είναι πολύ δυνατός, πολύ σφιχτή ομάδα. Πρέπει να τρέξουμε το γήπεδο, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, το ρυθμό, γενικά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί, για να μπορέσουμε να πάρουμε το διπλό εκεί μέσα. Είναι πολύ καλή ομάδα, με έναν καλό προπονητή και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε άψογοι για να κερδίσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ