Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με πλεονέκτημα έδρας, στο χέρι του η τρίτη θέση

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λαυρίου ήταν το καθοριστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας και για την 3η θέση για το Δικέφαλο.

Άκης Σακισλόγλου

Με πλεονέκτημα έδρας, στο χέρι του η τρίτη θέση

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

Τι και αν τελικά ο Προμηθέας κέρδισε στην Πάτρα τον Κόροιβο Αμαλιάδας και η ΑΕΚ πέρασε από την Λάρισα κόντρα στον Φάρο ΓΣΛ, ο ΠΑΟΚ έχει στο χέρι του πέραν από το πλεονέκτημα της 4άδας, αλλά και την τρίτη θέση.

Πέραν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στην τρίτη θέση είναι ο Προμηθέας Πατρών και ο ΠΑΟΚ με ρεκόρ 15-8. Εκεί η ομάδα της Πάτρας υπερτερεί του Δικεφάλου μιας και τον κέρδισε και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, ενώ η ΑΕΚ είναι στην 5η θέση με ρεκόρ 14-9 και το Λαύριο στην 6η με 13-10.

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του. Πρωτίστως έχει να πάει στο άδειο ΣΕΦ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ μετά έχει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη που και πάλι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και τον Φάρο ΓΣΛ στο Παλατάκι. Εάν ο ΠΑΟΚ κάνει το φυσιολογικό και κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια θα φτάσει τελικά στις 17 νίκες στο πρωτάθλημα.

Από την μεριά του ο Προμηθέας μετά τη διακοπή θα πάει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και μετά υποδέχεται το Λαύριο και μετά πηγαίνει στην έδρα του Ολυμπιακού για το τέλος της σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ θα ήθελε η ομάδα της Πάτρας να κάνει το πολύ μία νίκη στα τρία παιχνίδια.

Η Ένωση από την μεριά της που θα έχει στο μυαλό της και τη διοργάνωση του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της θα υποδεχτεί τον Προμηθέα, θα μείνει στο ΟΑΚΑ για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό και θα κλείσει τη σεζόν με την Κύμη εντός έδρας. Εδώ και 3 στα τρία να κάνει η ΑΕΚ εάν ο ΠΑΟΚ κάνει δύο νίκες θα είναι από πάνω της στη βαθμολογία μετά τις δύο νίκες απέναντί της.

Τέλος το Λάυριο θα πρέπει να θεωρείται και τυπικά εκτός 4άδας. Το επόμενο παιχνίδι τους είναι εντός έδρας με τον Φάρο ΓΣΛ, μετά πηγαίνει στην έδρα του Προμηθέα ενώ κλείνει την κανονική περίοδο εντός έδρας με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Τέλος στην μάχη της παραμονής πολλά θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική στον αγώνα του Άρη με τον Πανιώνιο στο Αλεξάνδρειο. Επίσης εκτός της ομάδας του Άρη και του Πανιωνίου, δύσκολα στην μάχη της παραμονής είναι και οι Κόροιβος και Φάρος ΓΣΛ που έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα στις 3 τελευταίες αγωνιστικές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ