Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα και τις ιδέες τις υποστηρίζεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος» (audio)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου κάνει τον δικό του απολογισμό της φετινής χρονιάς. Τα… συγχαρητήρια ανήκουν στους πρωταγωνιστές του, όπως σημειώνει, εκείνος απλά μοιάζει ικανοποιημένος που οι δύο στόχοι της ομάδας -σε πρώτη φάση- υλοποιήθηκαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Ελένη Μπούντου

«Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα και τις ιδέες τις υποστηρίζεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος» (audio)

Ο Έλληνας τεχνικός γυρνάει το χρόνο πίσω, στο πρώτο δύσκολο διάστημα. Στην καταιγίδα που επικρατούσε και περικύκλωνε την μπασκετική οικογένεια του ΠΑΟΚ που όχι απλά έμεινε όρθια μέχρι το τέλος αλλά σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας και μοιάζει άκρως ελκυστική σε κάθε πιθανό επενδυτή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4:

Για την περιπέτεια του Απόλλωνα Τσόχλα: Θεωρώ ότι ο Απόλλωνας είναι λίγο πιο τυχερός απ΄ότι ήταν ο Κώστας (σ.σ. Χαραλαμπίδης). Ο Κώστας είχε έναν εξαιρετικά σοβαρό τραυματισμό, μη αναστρέψιμο για να επανέλθει στην ενεργό δράση. Ενώ ο Απόλλωνας με σκληρή δουλειά, θέληση που έχει, θα μπορέσει να επιστρέψει στα μέσα της επόμενης σεζόν.

Μας επηρέασε ο τραυματισμός του. Πρέπει να το ζήσεις από μέσα για να καταλάβεις τι προσφέρει στην ομάδα, τι ηγετικές ικανότητες έχει, πόσο σέβεται τον σύλλογο που είναι. Είναι ένα παράδειγμα για τους αρκετούς νέους που έχουμε στο σύνολο μας.

Για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη: Είναι λίγο διαφορετική η περίπτωση σε σχέση με τον Απόλλωνα. Έχει πιο μεγάλο χρόνο συμμετοχής, πιο σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ο Βαγγέλης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη, έπαιξε πολύ αργά στην Α1, άργησε να κάνει καριέρα στο υψηλό επίπεδο αλλά τα τελευταία χρόνια πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στο πρωτάθλημα. Έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στο κομμάτι της αγωνιστικής μας λειτουργίας είναι παίκτης – κλειδί.

Για το αν δέχεται συγχαρητήρια ή ακόμη έχει μέλλον η χρονιά: Ακόμη έχουμε μπροστά μας πράγματα. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο πρέπει να προχωρήσουμε σαν σύλλογος και σαν οργανισμός. Πετύχαμε ένα πολύ σημαντικό στόχο από αυτούς που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς, τον δεύτερο σημαντικότερο στόχο. Ο πρώτος ήταν να γίνουμε ομάδα με βάση τα στοιχεία που θέλαμε εμείς. Να παίξουμε ένα μπάσκετ, το οποίο μπορούμε και θέλουμε σαν φιλοσοφία να υποστηρίξουμε μετά τις γιορτές. Μπήκαμε σιγά σιγά σε αυτήν την φιλοσοφία που είχαμε επενδύσει από την αρχή της χρονιάς με κορύφωση το τελευταίο τρίμηνο. Ο πρώτος στόχος πραγματοποιήθηκε. Ο δεύτερος ήταν το αποτέλεσμα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι, αυτό το καταφέραμε απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, με εμφατικό τρόπο. Γι΄αυτό είμαστε χαρούμενοι αλλά η χρονιά έχει ακόμη μπροστά της έναν μήνα και θα πρέπει να την τελειώσουμε με τον τρόπο που πρέπει.

Για την αλλαγή της σελίδας στο μπάσκετ με τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ: Κοιτάξτε, όταν δημιουργείται μια νέα προσπάθεια, όταν υπάρχει μια νέα φιλοσοφία και όταν υπήρχε ένα σημαντικό παρελθόν με έναν άνθρωπο που έχει αφήσει το στίγμα του, με τον κ.Μαρκόπουλο, για τον οποιονδήποτε θα ήταν πολύ δύσκολο να έρθει στον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει κάτι καινούργιο. Όχι μόνο για μένα. Όχι μόνο για τον Παπαθεοδώρου που είναι ένας νέος προπονητής αλλά για τον οποιονδήποτε. Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ πριν αποδεχθώ την πρόταση του ΠΑΟΚ. Το είχαμε συζητήσει με την διοίκηση, ξέραμε ότι θα συναντήσουμε δυσκολίες. Θα υπήρχε κριτική και αρνητικότητα, ενδεχομένως ένα κακό κλίμα αλλά ήμασταν πάρα πολύ αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε το καινούργιο και γι΄αυτό τα καταφέραμε. Όταν είσαι μέσα στην καταιγίδα, δεν μπορείς να πάρεις μυρωδιά τι συμβαίνει απ΄έξω. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε την δουλειά μας, να διορθώσουμε άλλα και με την βοήθεια της τύχης στο κομμάτι των τραυματισμών, νομίζω ότι η ομάδα εξελίχηκε μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα και κατάφερε πράγματα που είχαμε σχεδιάσει στην αρχή της σεζόν.

Για τις “μάχες” και το 4-0 με την ΑΕΚ: Το μέγεθος των δυο ομάδων ιστορικά είναι μεγάλο. Αλλά δεν ξεκινήσαμε από την ίδια αφετηρία. Η ΑΕΚ τελείωσε πέρσι και άρχισε την σεζόν με τον ίδιο προπονητή, η ΑΕΚ εδώ και τρία χρόνια επενδύει πολλά χρήματα για να στελεχώσει το ρόστερ της. Δεν μπορούμε να λέμε πως είμαστε στην ίδια αφετηρία με την ΑΕΚ. Οι στόχοι μας ήταν διαφορετικοί. Μπορεί να παίζαμε και στην Ευρώπη στην ίδια διοργάνωση αλλά οι αφετηρίες δεν ήταν ίδιες. Θεωρώ ότι η αξία του ηττημένου δίνει και αξία στον νικητή. Ότι καταφέραμε και κάναμε ένα σημαντικό finish στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουμε το μεγαλύτερο όνομα στην διαδικασία των πλέιοφς, έπρεπε να προσπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο. Με όπλο την συγκέντρωσή μας, το κίνητρο και την αγωνιστική μας λειτουργία, καταφέραμε να κερδίσουμε μια ομάδα με πολύ μεγάλα προσόντα και πολλές δυνατότητες. Γι΄αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας.

Για το… απωθημένο της χρονιάς τα τελευταία λεπτά με την Καρσίγιακα: Είναι και δικό μας απωθημένο. Το θυμόμαστε γιατί στην σειρά εκείνη των αγώνων, είχαμε δυνατότητες να προκριθούμε. Ελέγξαμε το πρώτο παιχνίδι σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα κακό κομμάτι στο τέλος του παιχνιδιού μας στοίχισε και το κρατάμε. Αυτό θεωρώ όμως πως είναι κομμάτι χαρακτήρα και πιστεύω πως δείξαμε βελτίωση. Και φάνηκε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. ..

Για το όραμα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: Είναι πολύ σύνθετο θέμα: Από την μια πλευρά, εγώ δεν γεννήθηκα Θεσσαλονίκη, δεν είμαι γέννημα θρέμμα ΠΑΟΚ αλλά ακούω και βλέπω πάρα πολλούς παθολογικά… άρρωστους με την ομάδα τους. Όταν αγαπάς την ομάδα σου παθολογικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι πρωταθλήτρια κάθε χρόνο για να την υποστηρίζεις. Δεν σημαίνει ότι την αγαπάς μόνο για το αποτέλεσμα. Όταν λέμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδέα, υποστηρίζεις αυτήν την ιδέα 100% ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης. Ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει πρώτη και δεύτερη θέση γιατί υπάρχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, δεν συνεπάγεται με το γεγονός ότι δεν μπορεί ένα γήπεδο όπως είναι το δικό μας, με τις συνθήκες που επικρατούν να μην έχει τη στήριξη και το ενδιαφέρον του κόσμου που του αναλογεί με βάση το μπάσκετ, τον ελληνικό κορμό. Ο φίλαθλος θέλει να δει παίκτη για να ταυτιστεί μαζί του, ο Έλληνας παίκτης είναι βασικό στοιχείο στον ΠΑΟΚ, Έλληνας παίκτης νέος ταλαντούχος όπως είναι ο Κόνιαρης, έμπειρός όπως είναι ο Τσόχλας και ο Μαργαρίτης, ενδιάμεσοι όπως ο Λίνος. Αυτή είναι η μια πλευρά της δικής μου σκέψης, άρα η στήριξη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν έχει έναν άνθρωπο που θα στηρίξει 100% την ομάδα οικονομικά, άρα δεν έχει την δυνατότητα να προχωρησει άμεσα στο επόμενο βήμα. Ο ΠΑΟΚ χτίζει πράγματα που μπορούν να του δώσουν ώθηση αν βρεθεί άνθρωπος να επενδύσει σε αυτήν. Γύρω γύρω από την ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει πολλά χρόνια και η ομάδα είναι έτοιμη από την στιγμή που πάρει την απαραίτητη ώθηση.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό το υπόλοιπο της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης του Ηλία Παπαθεοδώρου:

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ