Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

"Τίποτα δεν τελείωσε, η εξέλιξη δε σταματα"

Οι τοποθετήσεις Ηλία Παπαθεοδώρου και Βαγγέλη Μαργαρίτη στη συνέντευξη Τύπου για τους ημιτελικούς της Stoiximan. Gr Basket League.

Ελένη Μπούντου

"Τίποτα δεν τελείωσε, η εξέλιξη δε σταματα"

Θυμηθείτε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, μέσα από το live του PAOK24…

Ολοκληρώνεται η συνέντευξη Τύπου με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο: “Στην ερώτηση για τη βία, η καλύτερη απάντηση είναι ο χώρος και το πάνελ αυτής της συνέντευξης Τύπου. Θέλουμε να δούμε συναρπαστικούς αγώνες και να λέμε την αλήθεια, δεν υπήρχε και πολλή βία. Επειδή συμπλήρωσα ένα χρόνο στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ και είναι μεγάλη τιμή μου. Θελω να ευχαριστήσω τους 14 ιδιοκτήτες του ΕΣΑΚΕ. Θέλουμε να κάνουμε καινούργια πράγματα, θέλουμε να φέρουμε τις οικογένειες και τα παιδιά στα γήπεδα. Το παράδειγμα του Προμηθέα, ειναι παράδειγμα για όλους. Εχουμε μεράκι, έχουμε όρεξη. Η δουλειά είναι όλου του Δ.Σ. Αυτό που προσπαθούμε, είναι να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες, ολοι μαζί, για το καλό του μπάσκετ, των ομάδων, για περισσότερα έσοδα. Είναι ευχάριστο που άκουσα τους χορηγούς μας ενθουσιασμένους για τη συνεργασία που είχαμε. Συμμετέχουμε παντού και μέσω του κ. Πρέλεβιτς, σε όλες τις συναντήσεις στην Ευρώπη γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό. Να στηρίζουμε τις ομάδες και να λέμε τη θέση μας για την Ελλάδα, να στηρίζουμε το εθνικό μας πρωτάθλημα και την εθνική ομάδα. Κάποια στιγμή, ΦΙΜΠΑ και Ευρωλίγκα θα πρέπει να βρουν τη λύση”. 

Ερώτηση προς τον Τσάβι Πασκουάλ για την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού: “Πιστεύω ότι ξεκινάμε καλά, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχουμε, όταν αγωνιζόμαστε σε τόσες διαφορετικές διοργανώσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κάνει αυτό το ρεκόρ. Τα πλέι οφ είναι κάτι διαφορετικό, είμαστε ήρεμοι και αποφασισμένοι να δουλέψουμε. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πραγματικά έχει δείξει ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αποκλείοντας την ΑΕΚ. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για αυτά τα παιχνίδια, γιατί θα είναι πολύ δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ διαβασμένος στην επίθεση του πάντα κι επίσης, είναι μια πολύ καλή αμυντική ομάδα. Όταν μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, μπορεί και αλλάζει έτσι γρήγορα και καλά τα συστήματα του, θα είναι πάντα μια δύσκολη ομάδα για εμάς και θα πρέπει να δώσουμε το 100% για να περάσουμε”. 

Ερώτηση προς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη για την επιστροφή στα ημιτελικά: “Σημαίνει πολλά. Ολη τη χρονιά δουλεύουμε για αυτό. Ηταν στόχος μας, τα καταφέραμε και πρέπει να παλέψουμε πάρα πολύ τώρα για κάτι καλύτερο”. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε: “Ηταν ένας βασικός στόχος από την αρχή της χρονιάς. Η διαδρομή ήταν δύσκολη, χρειάστηκε να κάνουμε πολλές νίκες στο τέλος, για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας και ήταν δύσκολο να αποκλείσουμε την ΑΕΚ. Είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε μέσα από μια επίπονη διαδικασία. Για αυτό το λόγο, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, απέναντι στον Παναθηναϊκό”. 

Ερώτηση προς τον Τσάβι Πασκουάλ, όντας ο μοναδικός ξένος προπονητής της Stoiximan.Gr Basket League, για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με το ισπανικό.

Ερώτηση σε Πασκουάλ, Σφαιρόπουλο και Παπαθεοδώρου για την εικόνα του Προμηθέα φέτος: “Η πορεία του Προμηθέα και η σταθερότητα που έδειξε αγωνιστικά, ήταν πολύ ευχάριστο γεγονός. Και εξωαγωνιστικά, η οργάνωση, ο τρόπος διεξαγωγής των παιχνιδιών στην έδρα τους, ήταν πάνω από το μέσο όρο. Ηταν ένα καλό μήνυμα για όλες τις πόλεις, ότι μέσα από το όραμα, την τεχνογνωσία, το μεράκι κάποιων ανθρώπων, μπορούν να δημιουργηθούν οργανισμοί που θα αποτελέσουν πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά, μια ομάδα που ξεκίνησε από χαμηλά, βήμα-βήμα, βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος” απάντησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Η απάντηση του Ηλία Παπαθεοδώρου: “Θεωρώ ότι οι προπονητές και οι παίκτες, δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα. Δε θυμάμαι να έχει προκληθεί επεισόδιο, από κίνηση προπονητή ή παίκτη. Η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί, πέρα από τον κόσμο που παίρνει απο κάπου ερέθισμα, αλλά σε κάποιους άλλους παράγοντες, που δίνουν τη σπίθα για να δημιουργηθούν επεισόδια. Οι παίκτες ειδικά έχουν πολύ υψηλό επίπεδο, δίνουν καλά ερεθίσματα. Θα πρέπει να διορθώσουμε το συγκεκριμένο κακώς κείμενο, από τους ανθρωπους που προκαλούν τέτοιου είδους βία”. 

Ερώτηση για το αν μπορεί να μείνει ο ίδιος πολιτισμός και στα γήπεδα, όπως αρμόζει στο χώρο που γίνεται η συνέντευξη Τύπου που απευθύνεται και στους τέσσερις προπονητές…

13.52:
Ακολουθεί η τοποθέτηση του Τσάβι Πασκουάλ: “Είναι ο πρώτος μου χρόνος εδώ, πιστεύω ότι στον επόμενο χρόνο, θα μπορώ να μιλάω κι εγώ ελληνικά και δε θα χρειάζομαι μεταφραστή… Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ με αυτούς τους σπουδαίους προπονητές και αυτούς τους σπουδαίους παίκτες και πιστεύω θα γίνουν πολύ ωραίοι ημιτελικοί. Πάντα κερδίζει ένας και εμείς, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα. Η ζωή έχει δείξει ότι πολλές φορές προσπαθείς και δεν κερδίζεις και άλλες φορές, προσπαθείς και δεν κερδίζεις τίποτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ελπίζω και οι τέσσερις ομάδες, να χαρίσουν το καλύτερο θέαμα. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να το προσφέρουμε αυτό. Όλοι οι θεατές να το χαρούν και παρακαλώ, χωρίς κανένα είδος βίας. Μιλώντας για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που έχει 11/12 νίκες. Μια ομάδα που τακτικά και αγωνιστικά, προετοιμάζει πολύ καλά τους αγώνες. Θα έχουμε πολύ ωραία παιχνίδια και θα πρέπει να δώσουμε το 100%”. 

13.51: Ο λόγος στον Ιαν Βουγιούκα του Παναθηναϊκού: “Το 26-0 είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ σκληρά. Τα πλέι οφ είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να το ξεχάσουμε, η σειρά με τον ΠΑΟΚ θα ειναι πολύ δύσκολη, γιατί θα είναι έτοιμος να μας αντιμετωπίσει. Αν με το καλό προχωρήσουμε, θα έχουμε απέναντι μας μια ομάδα που είχε τα προβλήματα της, αλλά οι τελικοι θα είναι πολύ δύσκολοι για εμάς”

13.49: Τοποθετήσεις τώρα από τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για τον Ολυμπιακό.

13.47: Ακολουθούν δηλώσεις από τους εκπροσώπους του Προμηθέα Πάτρας, αρχικά με την τοποθέτηση του Νίκου Γκίκα και στη συνέχεια με αυτήν του προπονητή, Μάκη Γιατρά.

13.44: Ο λόγος τώρα, στον Ηλία Παπαθεοδώρου: “Η ομάδα μας εξελίχθηκε στη διάρκεια της χρονιάς, όταν βρήκαμε χημεία και επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε πολύ καλό φίνις και αυτό μας επέτρεψε να είμαστε εδώ. Η χρονιά συνεχίζεται, η εξέλιξη δε σταματά. Εχοντας απέναντι μας μια ομάδα επιπέδου του Παναθηναϊκού, για να δούμε τις πραγματικές διαφορές, ανάμεσα σε μια ομάδα που είναι στην τετράδα και σε μια ομάδα που είναι πρώτη και αήττητη”. 

13.42: Ο λόγος στο Βαγγέλη Μαργαρίτη: “Μετά από τρία χρόνια, είμαστε πάλι στην τετράδα. Είχαμε μία δύσκολη χρονιά, ειδικά στην αρχή της, με ήττες και τραυματισμούς. Παρόλα αυτά, δουλέψαμε πολύ, πιστεύαμε στην ομάδα μας. Ηταν ένας στόχος η τετράδα και τον καταφέραμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θέλει μεγάλη συγκέντρωση απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει κάνει καμία ήττα”. 

13.37: Χαιρετισμός και από τους εκπροσώπους της Υδρογείου καθώς και της Watt + Wolt.

13.31: Μετά το χαιρετισμό του εκπροσώπου της Stoiximan, ακολουθεί αυτός του εκπροσώπου της EΡΤ. 

13.28: Ακολουθούν χαιρετισμοί από τους χορηγούς της Stoiximan.Gr Basket League.

13.21: Ο λόγος στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο: “Επιλέξαμε το χώρο του μουσείου της Ακρόπολης για τη σημερινή συνέντευξη, γιατί το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε είναι ότι ο αθλητισμός, είναι συνδεδεσμένος με τον πολιτισμό. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα κάνουμε το παν να μη γίνει το παραμικρό επεισόδιο. Η προσπάθεια μας για να καταπολεμήσουμε τη βία, είναι διαρκής. Μετά την πιο ανταγωνιστική κανονική περίοδο, φτάσαμε στην πιο ενδιαφέρουσα περίοδο. Ο απολογισμός, είναι πολύ θετικός. Είδαμε πολύ ποιοτικούς και ανταγωνιστικούς αγώνες. Αρκετοί εξέφρασαν την άποψη ότι έχουμε ξανά πρωτάθλημα. Το 40% των αγώνων, τελείωσε με μονοψήφιες διαφορές. Αναδείχθηκαν νέες δυνάμεις. Ο Προμηθέας που έγινε η δεύτερη ομάδα της περιφέρειας στην ιστορία που είναι στα ημιτελικά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η περιφέρεια, αναπτύσει μία αξιοσημείωτη δυναμική που αναζωογονεί τα κύτταρα του πρωταθλήματος. Φέτος, επέστρεψε η ΑΕΚ με το Κύπελλο Ελλάδας και το ΒCL και ο ΠΑΟΚ που επιστρέφει στα ημιτελικά”. 

13.20: Στο πάνελ όλοι οι προπονητές και οι αργηγοί των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών, ξεκινάει η συνέντευξη Τύπου

13.09: Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της συνέντευξης καθώς προπονητές και αρχηγοί, φωτογραφίζονται με την κούπα του πρωταθλητή.

Στο πάνελ θα βρεθούν οι Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΠΑΟΚ), Τσάβι Πασκουάλ (Παναθηναϊκός), Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός) και Μάκης Γιατράς (Προμηθέας) και οι αρχηγοί των ομάδων: Βαγγέλης Μαργαρίτης, Ίαν Βουγιούκας, Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Γκίκας.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League. Η διαδικασία θα αρχίσει 13.00 η ώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναβολή στο Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, γιατί αναβλήθηκε το παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λόγω του… ΑΕΚΟλυμπιακός στο ποδόσφαιρο, η Αστυνομία δε μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των φιλάθλων στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα κι έτσι για λόγους ασφαλείας, το παιχνίδι αυτό αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR – Προμηθέας Πάτρας για την πρώτη αγωνιστική του Top-6 που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή (31/3, 21:00) στο ΟΑΚΑ, σε συνέχεια της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη χρονική μετάθεση του αγώνα για σοβαρούς λόγους ασφάλειας, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε νεα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 9180/28-3-2024 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Α.Δ.Α ΨΦ9Κ46ΝΚΠΔ-ΨΙΝ) κ. Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τη χρονική μετάθεση του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης Πρωταθλήματος (Top6 & Playouts) Stoiximan Basket League 2023-24 για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σας ενημερώνουμε ότι ο ως άνω αγώνας μετατίθεται σε άλλη πρόσφορη ημερομηνία για την οποία θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατόν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ