Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Δεν τα παρατάμε»

Ο έμπειρος γκαρντ του ΠΑΟΚ, έμεινε και αυτός χαμηλά χθες καθώς ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όπως τόνισε, εφόσον περιορίσει τα λάθη του στο δεύτερο παιχνίδι, μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Δεν τα παρατάμε»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή ήττα στον πρώτο ημιτελικό:
«Κάναμε πολλά λάθη τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. 18 λάθη είναι παρά πολλά γι’ αυτό το επίπεδο, απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. 18 λάθη σημαίνει πως θα μπορούσαμε εύκολα να χάσουμε με διαφορά άνω των 20 πόντων. Δεν τα παρατάμε, εφόσον περιορίσουμε τα λάθη στο δεύτερο παιχνίδι, αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία για περισσότερα εύκολα καλάθια και καλύτερες επιλογές στην άμυνά μας. Δε θα πρέπει να δώσουμε ξανά την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πιέσει σε όλο το γήπεδο για 40 λεπτά».

Για τον άνετο τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη του Παναθηναϊκού:
«Κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ήδη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, βρεθήκαμε πίσω με 17 πόντους, επομένως δεν ήμασταν εμεές. Για να νικήσεις  μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξεις πολύ πιο σκληρά και στον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης. Θα συζητήσουμε μεταξύ μας κι όλοι αναμένουμε να δείξουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα στον αγώνα του Σαββάτου».

Για το αν υπήρξε χαλάρωση από τη στιγμή που επετεύχθη ο στόχος της τετράδας:
«Όχι, νομίζω πως όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι, πιστεύοντας ότι έχουμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε. Αλλά, όπως είπα και πριν, όταν κάνεις 18 λάθη, είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να προσπαθήσεις να είσαι ανταγωνιστικός. Επίσης χάσαμε αρκετά ριμπάουντ και παρ’ ότι αναμέναμε την πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού, θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί πνευματικά».

Για το αν θα εμφανιστεί ένας καλύτερος ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι:
«Το πιστεύω… Είδαμε πως έπαιξε εναντίον μας ο Παναθηναϊκός και πως θέλει να μας αντιμετωπίσει, βάζοντας μεγάλη πίεση στο παιχνίδι, επομένως θέλουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Είναι η κορυφαία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, η πίεση είναι σε αυτούς κι αν το παιχνίδι είναι κλειστό καθ’όλη τη διάρκειά του, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά στο τέλος. Όταν, όμως, από νωρίς καταφέρνουν να πάρουν μια διαφορά 15-20 πόντων, τότε είναι παρά πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε. Πρέπει να κρατήσουμε κλειστό το παιχνίδι, να είμαστε δυνατοί και να μην τους επιστρέψουμε να φτάνουν τόσο εύκολα στο καλάθι μας. Όπως και να έχει, περιμένω να είμαστε πολύ καλύτεροι το Σάββατο».

Για τα πολλά φάουλ που δόθηκαν στον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι:
«Αυτό το πρόβλημα υπάρχει όλη τη χρονιά κατά τη γνώμη μου. Δε θέλω να ψάξω για δικαιολογίες μετά από μια κακή εμφάνιση, όμως όταν οι διαιτητές δίνουν 30-40 βολές στον αντίπαλο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Πρέπει να παλέψουμε, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια, περιμένουμε αυτά στην έδρα μας και η σειρά δεν τελειώνει αν δεν φτάσει κάποιος στις τρεις νίκες».

Για το γεγονός ότι τέθηκε αντιμέτωπος με το φίλο του, Τζέιμς Γκιστ:
«Ο Γκιστ είναι πολύ καλός μου φίλος, είναι σαν αδερφός μου! Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν, όμως μέσα στο παρκέ η φιλία μας σταματάει. Μιλάμε πολύ συχνά και του εύχομαι πάντα τα καλύτερα!»

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόρτερ και Φρίντρικσον στην κατάμεστη Τούμπα!

Βλέπουν από κοντά τη μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δίνει τη μεγάλη μάχη με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ.

Το «κάστρο» του Δικεφάλου είναι κατάμεστο με 30.000 κόσμο να δίνουν βροντερό παρών από νωρίς και να θέλουν να «σπρώξουν» τους παίκτες του Λουτσέσκου σε μια ιστορική πρόκριση.

Την τρομερή ατμόσφαιρα της Τούμπας βιώνουν από πρώτο χέρι και οι δύο παίκτες της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ JR και Έλβαρ Φρίντρικσον, που μαζί με τον κ. Χατζόπουλο βρίσκονται στο γήπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ