Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Και να ήθελε παραπάνω…

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, έκαναν το 2-0 επικρατώντας με 84-67 εναντίον ενός ΠΑΟΚ που πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά και να ήθελε κάτι παραπάνω, σιγά και δε θα τον άφηναν οι τρεις διαιτητές…

Νίκος Μοσχοβίτης

Και να ήθελε παραπάνω…

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με διαφορετική πεντάδα από ότι συνήθως, καθώς ο Παπαθεοδώρου, ήθελε να «ματσάρει» καλύτερα από την αρχή την πεντάδα του Παναθηναϊκού. Κόνιαρης, Γκος, Χαραλαμπόπουλος, Χρυσικόπουλος και Κρουμπάλι ξεκίνησαν, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει και πάλι διστακτικά στην επίθεση, οι γηπεδούχοι να βάζουν 3/4 τρίποντα με Σίνγκλετον και Τζέιμς και να πηγαίνουν στο 9-0. Η είσοδος του Μαργαρίτη έφερε ισορροπία στην επίθεση και με δικές του δημιουργίες και εκτελέσεις από Κρουμπάλι και Χαραλαμπόπουλο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε (9-9). Κάπου εκεί, αμέσως δύο υπερβολικά φάουλ σε Κόνιαρη και Γκος, ανάγκασαν τον Παπαθεοδώρου να τους «τραβήξει» στον πάγκο και μόνο με τον Κατσίβελη, πίεση του Παναθηναϊκού και τον τρόπο που σφύριζαν οι τρεις, οι γηπεδούχοι, με Καλάθη, Παππά και Ρίβερς, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 24-13.

Στη δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε αρχικά την αστοχία του Παναθηναϊκού, παρότι είχε χρεωθεί με τέσσερα ομαδικά, μετά από 1.26 λεπτά! Μετά την τεχνική ποινή στο Βουγιούκα, με τις βολές του Τζάκσον και το τρίποντο του Πέτεγουεϊ, μείωσε σε 27-23, αλλά και να ήθελε, δε μπορούσε να μειώσει κι άλλο. Τα σφυρίγματα ήταν συνεχόμενα, ρυθμός στην επίθεση, δε γινόταν να βρεθεί κι έτσι, κυρίως με βολές και μετά με τον Παππά, ξέφυγαν στο 46-30 του ημιχρόνου.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε 11/36 σουτ, αλλά και 17 λιγότερες βολές (24-7!) καθώς και 9 περισσότερα φάουλ (18-9), παρότι ο Παναθηναϊκός σούταρε περισσότερα δίποντα (12), απ’ ότι τρίποντα (17)! Τι παραπάνω να γίνει…

Με τη διαφορά ασφαλείας που είχε από το πρώτο ημίχρονο και με το ρυθμό στον οποίο ήταν ο Παππάς, ο Παναθηναϊκός με τρία τρίποντα πήγε στο 57-40, παρά τις όποιες σπασμωδικές λύσεις προσπαθούσε να βρει ο ΠΑΟΚ στην επίθεση. Εννοείται βέβαια, πως για να πλησιάσει στο καλάθι του Παναθηναϊκού, έπρεπε να «ματώσει» και όταν ο Ζουρνατσίδης, αγανάκτησε από τον πάγκο, σε ένα φάουλ του Γκιστ που δε δόθηκε, αποβλήθηκε. Η τρίτη περίοδος, έκλεισε στο 62-44.

Με τον τρόπο που εξελισσόταν η αναμέτρηση, δύσκολα θα άλλαζε κάτι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν δημιουργία και εκτέλεση από τον Τζέιμς στην αρχή της τέταρτης περιόδου και να πηγαίνουν στο +21 (75-54). Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να κάνει την προσπάθεια του να μην αφήσει το σκορ να ξεφύγει, πότε έβρισκε κάποιες επιθετικές λύσεις πότε όχι, κυρίως με κάποια τρίποντα του Ζάρα και με καλάθι του Καρρά, που πήρε και αυτός χρόνο συμμετοχής, το τελικό σκορ ήταν στο 84-67.

Παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος σήμερα, δε μπόρεσε να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό. Όταν πήγε να το κάνει, στα μέσα της δεύτερης περιόδου, ακόμα και η αναπνοή των παικτών του, τιμωρούνταν με φάουλ και μια διαφορά που κυμαινόταν διαρκώς ανάμεσα στους 12 με 20 πόντους υπέρ μιας ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός, δε γυρίζει.

Για Μάνο, Τζαφλέρη και Δεσλή, τίποτα δεν έκανε εντύπωση, απλά είναι πραγματικά μια απορία, το τι φοβούνται και σφυρίζουν έτσι, όχι μόνο οι συγκεκριμένοι, αλλά γενικότερα οι διαιτητές… 

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ άστοχος, με 15/40 δίποντα, 7/22 τρίποντα και 16/21 βολές, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που είχε λίγο καλύτερα ποσοστά (27/62 εντός παιδιάς) αλλά και πολύ περισσότερες βολές, στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ξέφυγε. Ο Παππάς είχε 17 πόντους, ενώ για τον ΠΑΟΚ, ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά με άσχημα ποσοστά, ήταν ο Πέτεγουεϊ με 11. 

Δεκάλεπτα: 24-13, 46-30, 62-44, 84-67 

Παναθηναϊκός (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (2), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 10 (1), Γκιστ 2, Καλάθης 9 (1), Παππάς 17 (3), Βουγιούκας 6, Λεκάβιτσιους 10 (1), Όγκαστ 2, Λοτζέσκι 5, Αντετοκούνμπο 3 (1), Μήτογλου 6.

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 6 (1), Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Γκος 4 (1), Πέτεγουεϊ 11 (1), Καρράς 2, Μαργαρίτης 3, Ζάρας 9 (3), Κατσίβελης 6, Τζάκσον 7, Τζόουνς 5.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ