Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Και να ήθελε παραπάνω…

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, έκαναν το 2-0 επικρατώντας με 84-67 εναντίον ενός ΠΑΟΚ που πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά και να ήθελε κάτι παραπάνω, σιγά και δε θα τον άφηναν οι τρεις διαιτητές…

Νίκος Μοσχοβίτης

Και να ήθελε παραπάνω…

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με διαφορετική πεντάδα από ότι συνήθως, καθώς ο Παπαθεοδώρου, ήθελε να «ματσάρει» καλύτερα από την αρχή την πεντάδα του Παναθηναϊκού. Κόνιαρης, Γκος, Χαραλαμπόπουλος, Χρυσικόπουλος και Κρουμπάλι ξεκίνησαν, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει και πάλι διστακτικά στην επίθεση, οι γηπεδούχοι να βάζουν 3/4 τρίποντα με Σίνγκλετον και Τζέιμς και να πηγαίνουν στο 9-0. Η είσοδος του Μαργαρίτη έφερε ισορροπία στην επίθεση και με δικές του δημιουργίες και εκτελέσεις από Κρουμπάλι και Χαραλαμπόπουλο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε (9-9). Κάπου εκεί, αμέσως δύο υπερβολικά φάουλ σε Κόνιαρη και Γκος, ανάγκασαν τον Παπαθεοδώρου να τους «τραβήξει» στον πάγκο και μόνο με τον Κατσίβελη, πίεση του Παναθηναϊκού και τον τρόπο που σφύριζαν οι τρεις, οι γηπεδούχοι, με Καλάθη, Παππά και Ρίβερς, έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 24-13.

Στη δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε αρχικά την αστοχία του Παναθηναϊκού, παρότι είχε χρεωθεί με τέσσερα ομαδικά, μετά από 1.26 λεπτά! Μετά την τεχνική ποινή στο Βουγιούκα, με τις βολές του Τζάκσον και το τρίποντο του Πέτεγουεϊ, μείωσε σε 27-23, αλλά και να ήθελε, δε μπορούσε να μειώσει κι άλλο. Τα σφυρίγματα ήταν συνεχόμενα, ρυθμός στην επίθεση, δε γινόταν να βρεθεί κι έτσι, κυρίως με βολές και μετά με τον Παππά, ξέφυγαν στο 46-30 του ημιχρόνου.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε 11/36 σουτ, αλλά και 17 λιγότερες βολές (24-7!) καθώς και 9 περισσότερα φάουλ (18-9), παρότι ο Παναθηναϊκός σούταρε περισσότερα δίποντα (12), απ’ ότι τρίποντα (17)! Τι παραπάνω να γίνει…

Με τη διαφορά ασφαλείας που είχε από το πρώτο ημίχρονο και με το ρυθμό στον οποίο ήταν ο Παππάς, ο Παναθηναϊκός με τρία τρίποντα πήγε στο 57-40, παρά τις όποιες σπασμωδικές λύσεις προσπαθούσε να βρει ο ΠΑΟΚ στην επίθεση. Εννοείται βέβαια, πως για να πλησιάσει στο καλάθι του Παναθηναϊκού, έπρεπε να «ματώσει» και όταν ο Ζουρνατσίδης, αγανάκτησε από τον πάγκο, σε ένα φάουλ του Γκιστ που δε δόθηκε, αποβλήθηκε. Η τρίτη περίοδος, έκλεισε στο 62-44.

Με τον τρόπο που εξελισσόταν η αναμέτρηση, δύσκολα θα άλλαζε κάτι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν δημιουργία και εκτέλεση από τον Τζέιμς στην αρχή της τέταρτης περιόδου και να πηγαίνουν στο +21 (75-54). Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να κάνει την προσπάθεια του να μην αφήσει το σκορ να ξεφύγει, πότε έβρισκε κάποιες επιθετικές λύσεις πότε όχι, κυρίως με κάποια τρίποντα του Ζάρα και με καλάθι του Καρρά, που πήρε και αυτός χρόνο συμμετοχής, το τελικό σκορ ήταν στο 84-67.

Παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος σήμερα, δε μπόρεσε να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό. Όταν πήγε να το κάνει, στα μέσα της δεύτερης περιόδου, ακόμα και η αναπνοή των παικτών του, τιμωρούνταν με φάουλ και μια διαφορά που κυμαινόταν διαρκώς ανάμεσα στους 12 με 20 πόντους υπέρ μιας ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός, δε γυρίζει.

Για Μάνο, Τζαφλέρη και Δεσλή, τίποτα δεν έκανε εντύπωση, απλά είναι πραγματικά μια απορία, το τι φοβούνται και σφυρίζουν έτσι, όχι μόνο οι συγκεκριμένοι, αλλά γενικότερα οι διαιτητές… 

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ άστοχος, με 15/40 δίποντα, 7/22 τρίποντα και 16/21 βολές, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που είχε λίγο καλύτερα ποσοστά (27/62 εντός παιδιάς) αλλά και πολύ περισσότερες βολές, στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ξέφυγε. Ο Παππάς είχε 17 πόντους, ενώ για τον ΠΑΟΚ, ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά με άσχημα ποσοστά, ήταν ο Πέτεγουεϊ με 11. 

Δεκάλεπτα: 24-13, 46-30, 62-44, 84-67 

Παναθηναϊκός (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (2), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 10 (1), Γκιστ 2, Καλάθης 9 (1), Παππάς 17 (3), Βουγιούκας 6, Λεκάβιτσιους 10 (1), Όγκαστ 2, Λοτζέσκι 5, Αντετοκούνμπο 3 (1), Μήτογλου 6.

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 6 (1), Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Γκος 4 (1), Πέτεγουεϊ 11 (1), Καρράς 2, Μαργαρίτης 3, Ζάρας 9 (3), Κατσίβελης 6, Τζάκσον 7, Τζόουνς 5.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ