Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θα τριτώσει το κακό με Πρίγιοβιτς;

Ο πρώτος ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκεζ τον Γενάρη του 2017, ο δεύτερος ο Γκόικο Τσίμιροτ και πλέον ο τρίτος είναι ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς που μένει να δούμε εάν θα τους ακολουθήσει.

Ηλίας Καπράλος

Θα τριτώσει το κακό με Πρίγιοβιτς;

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φορές, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει έναν παίκτη κορμού μέσα στην χρονιά και αυτή τη φορά μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί ποτέ για μεταγραφή παίκτη του ΠΑΟΚ, που είναι τα 10 εκατ. ευρώ. Μπορεί η κάθε περίπτωση να έχει άλλες παραμέτρους, αλλά η προσπάθεια μεταγραφής του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο θυμίζει τις περιπτώσεις των Ροντρίγκεζ και Τσίμιροτ και η ελπίδα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, πέραν της παραμονής του, να είναι να μην στοιχίσει η μεταγραφή με την απώλεια κάποιου τίτλου.

Τον Γενάρη του 2017 και ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν σε άδεια, ο Γκάρι Ροντρίγκεζ έμαθε για την πρόταση της Γαλατασαράι. Έτσι με την επιστροφή στις προπονήσεις ζήτησε να φύγει από τον ΠΑΟΚ και να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο το καλύτερο συμβόλαιο από την τουρκική ομάδα και την εξέλιξή του σαν ποδοσφαιριστής. Ο ΠΑΟΚ έκανε την προσπάθεια να τον κρατήσει. Ο Ιβάν Σαββίδης του πρότεινε ένα αυξημένο συμβόλαιο, όπως είχε κάνει και στον Λούκας Πέρεθ, αλλά η απάντηση, όπως και στην περίπτωση του Ισπανού ήταν η ίδια. Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ διάλεξε τον δρόμο της Τουρκίας, πήγε στην Γαλατά, πήρε το περσινή πρωτάθλημα και έπαιξε Τσάμπιονς Λιγκ και ενώ ήταν να πάει με πάνω από 10 εκατ. ευρώ στην Αγγλία και στην Νιούκαστλ που τον ήθελε, τελικά μπορεί να γίνει συμπαίκτης του Πρίγιοβιτς (εάν ο Σέρβος τελικά αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ), μιας και υπέργραψε με την Αλ Ιτιχάν από την Σαουδική Αραβία. Τα λεφτά είναι πολλά βλέπεται και έτσι παρά τις προθέσεις του για μία μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, από το ισπανικό πρωτάθλημα ήρθε στο ελληνικό, από εκεί στο τούρκικο και μετά στην Σαουδική Αραβία και στον Σλάβεν Μπίλιτς που παλεύει για την παραμονή. Βέβαια εκείνη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ απέκτησε από την Ρεν τον Πέδρο Ενρίκε και από την Λέγκια τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, φτάνοντας στο τέλος στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ με το γκολ του Βραζιλιάνου.

Πέρσι η σειρά ήταν ο Γκόικο Τσίμιροτ. Ο Βόσνιος μέσος δεν είχε δείξει την επιθυμία να αποχωρήσει και σε αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ περισσότερο κυνήγησε την υπόθεση. Άλλωστε δεν μπορεί ο παίκτης να αγωνίζεται κανονικά στον αγώνα της Τετάρτης και μετά να αποχωρεί για την Σταντάρ Λιέγης το ίδιο βράδυ. Οι λόγοι του Financial Fair Play έφεραν τον Τσίμιροτ κάτοικο Βελγίου, κάτι που ενόχλησε τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τον προπονητή Ράζβαν Λουτσέσκου, όπως έχει τονίσει δεν είναι φαν των απότομων αλλαγών στο ρόστερ και ειδικότερα όταν δεν επαρκεί ο αντικαταστάτης της ομάδας, μιας και ο Τιμπό Μουλέν μέτρησε 2 συμμετοχές και το καράβι το τράβηξαν οι Κάνιας και Σάκχοφ που ήδη προϋπήρχαν.

Φέτος ο κλήρος πέφτει και πάλι στην επιθετική γραμμή. Σίγουρα μία πιθανή μεταγραφή του Πρίγιοβιτς δεν μπορεί να συγκριθεί σε βαρύτητα με αυτές των Ροντρίγκεζ και Τσίμιροτ, αλλά μόνο με αυτή του Βιεϊρίνια τον Ιανουάριο του 2012. Τότε ο Αντρέ είχε φύγε εξ αιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, ενώ σήμερα ο ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων δεν μπορεί να πείσει και να κρατήσει με αγωνιστικούς λόγους, έναν Σέρβο διεθνή 28 ετών. Τα χρήματα είναι πολλά και περιπτώσεις καταξιωμένων ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο που παίρνουν αντίστοιχες αποφάσεις όπως οι Λαβέτσι, Γκρατσιάνο Πελέ ή πρόσφατα ο Καρασκό, ο Βίτσελ και ο Χουλκ είναι πολλές. Άλλωστε με 25 εκατομμύρια (εάν κάτσει στην Σαουδική Αραβία για 4,5 χρόνια δεν λύνει απλά το πρόβλημα της ζωής του, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ που είναι και το κύριο του ενδιαφέροντός μας, είναι η τελική εξέλιξη, αλλά και η επόμενη μέρα. Εάν ο παίκτης δεν πάει στην Αλ Ιτιχάντ, τότε ο οργανισμός ΠΑΟΚ θα πρέπει να ασφαλίσει την επένδυσή του, τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν, μιας και η μεταγραφική περίοδο στην Ασία κρατά έως και τον Φλεβάρη, ενώ ταυτόχρονα εάν τελικά ο παίκτης διαλέξει να μεταβεί στην Τζέντα, τότε θα πρέπει άμεσα ο αντικαταστάτης του να έρθει στην Τούμπα και να μην χαθεί το μεγάλο προβάδισμα των 8 πόντων έως τον Μάιο, με το μεγαλύτερο μερίδιο να ανήκει στον ίδιο τον Σέρβο killer και στα τέρματα που σημείωσε στη Superleague.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο πέρασμα από τη Λαμία

Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ένα γήπεδο που βρίσκει τον τρόπο να νικήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στη μοναδική φετινή επίσκεψή του στο ΔΑΚ Λαμίας, σε μια αναμέτρηση στην οποία είχε μετρήσει αρκετές ευκαιρίες με τελικές εντός περιοχής και τελικά άνοιξε το δρόμο για το «τρίποντο» με ένα σουτ του Τάισον στο 71'.

Ο Δικέφαλος είχε βρει το δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα να βρίσκεται δίχτυα μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έναν τραυματισμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί εκείνη η αναμέτρηση στα πέναλτι.

Λαμία (Λ. Βόκολος) (3-5-2): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πενηνταρίζει» ο Σβαμπ!

Οι δύο που τα έχουν ήδη καταφέρει και το ρεκόρ που κυνηγάει ο Αυστριακός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εφόσον αγωνιστεί αύριο στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος" κόντρα στη Λαμία, κάτι που είναι και το πιθανότερο, ο Στέφαν Σβαμπ θα "γράψει" την 50η συμμετοχή του τη φετινή σεζόν, επίτευγμα που έχουν ήδη πετύχει οι Μπράντον Τόμας και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Την ίδια στιγμή, ο Αυστριακός μέσος θα φτάσει ακόμα πιο κοντά στο να καταγράψει ρεκόρ σε ότι αφορά τις συμμετοχές του με τα "ασπρόμαυρα" μέσα σε μία σεζόν, κυνηγώντας την επίδοση που "έγραψε" την περίοδο 2021-22.

Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 2020-21, ο 33χρονος μέσος κατέγραψε 48 συμμετοχές, 9 γκολ και 10 ασίστ, την επόμενη "έγραψε" 52 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ και πέρσι σταμάτησε στις 40 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος, με πέντε παιχνίδια να απομένουν, έχει 49 συμμετοχές, 9 γκολ και 5 ασίστ, έχοντας την ευκαιρία να "σπάσει" τόσο το προσωπικό του ρεκόρ σε συμμετοχές όσο και σε γκολ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ, ο ΠΑΟΚ και οι… άγνωστοι! (vids)

Το παιχνίδι της Κρατικής τηλεόρασης εις βάρος του ΠΑΟΚ με αποδείξεις!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Πόσω μάλλον όταν μία κατάσταση "σέρνεται" εδώ και μήνες, με την ενορχήστρωση της ΕΡΤ, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης!

Τις τελευταίες ώρες, από την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη, προκύπτει πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι ηγετικά στελέχη της Θύρας 7!

Η... ενημέρωση της ΕΡΤ; "Συμπλοκές οπαδών με την Αστυνομία", "στενός πυρήνας χούλιγκαν", ο "πυρήνας των οργανωμένων προέρχεται από σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής", "όλοι οι ηθικοί αυτουργοί είναι οργανωμένοι της ίδιας ομάδας" και γενικώς... γενικότητες.

Πουθενά δεν ακούγεται η λέξη "Ολυμπιακός", πουθενά δεν ακούγεται η φράση "Θύρα 7". Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΕΡΤ συνεχίζει, από τον περασμένο Δεκέμβριο, να συνδέει με ύπουλο τρόπο τα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη με τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του!

Σε συνέχεια δεκάδων ρεπορτάζ που "έπαιζαν" στο παρασκήνιο πλάνα από παλαιότερα επεισόδια στην Τούμπα, ακόμα και χθες, ακόμα και μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την προέλευση των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη, η ΕΡΤ στο χθεσινό κεντρικό της δελτίο ειδήσεων "έπαιζε" πλάνα από τα επεισόδια στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου το 2017 και πλάνα από την Τούμπα, ενώ το "σούπερ" στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε: "Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία Λυγγερίδη, οι συλληφθέντες προέρχονται από θύρα οργανωμένων οπαδών συγκεκριμένης ομάδας" (Δείτε το βίντεο στο 3:54 πατώντας ΕΔΩ)

Όλα αυτά, ενώ η ΕΡΤ δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να υπογραμμίζει σε κάθε δελτίο της πως ο 25χρονος που παραδόθηκε στην Αστυνομία για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ (δείτε και διαβάστε πατώντας ΕΔΩ), ενώ υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα και βίντεο προηγούμενων ετών που η Κρατική Τηλεόραση, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να συνδέσει συλλήψεις οπαδών με τον ΠΑΟΚ (διαβάστε πατώντας ΕΔΩ).

Φόβος απέναντι στον Ολυμπιακό και στον κόσμο του; Άνωθεν εντολές; Μίσος εναντίον του ΠΑΟΚ; "Αντίποινα" για την επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόφαση της ΕΡΤ να μη στείλει απεσταλμένο στη Φρανκφούρτη για την κάλυψη του αγώνα με την Αϊντραχτ, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη; Κάτι άλλο; Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Μπορεί κάποιο στέλεχος της ΕΡΤ να απαντήσει;

Όποιες και αν είναι οι εξηγήσεις, το σίγουρο είναι πως εδώ και καιρό υπάρχει μια απροκάλυπτη επιχείρηση της ΕΡΤ για στοχοποίηση του ΠΑΟΚ και του κόσμου του, τη στιγμή που όπως αποδεικνύεται υπάρχει μεγάλη διάθεση για "προστασία" του Ολυμπιακού, προφανώς με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και όχι των δημοσιογράφων ή των εκφωνητών ειδήσεων!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ