Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ψυχοβγάλτης αλλά… νικητής!

Σε ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε και το έξτρα πεντάλεπτο για να πάρει τη νίκη με 87-91 στην Αμαλιάδα επί του Κόροιβου. Τέσσερις πλέον οι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, πρωταγωνιστής ο Γκος με 25 πόντους, ακολούθησαν Τζόουνς και Χρυσικόπουλος. Απίστευτα λάθη των διαιτητών…

Νίκος Μοσχοβίτης

Ψυχοβγάλτης αλλά… νικητής!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Κόνιαρη, Τρις, Τζόουνς, Μαργαρίτη, Κλάσεν κι έδειξε μια διάθεση να τρέξει, η οποία δεν του βγήκε. Τόσο το λάθη, όσο και οι λανθασμένες επιλογές στην επίθεση ήταν πολλά, με τους φιλοξενούμενους, να πετυχαίνουν το πρώτο τους καλάθι, μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά και να περνούν μπροστά στο σκορ, με 4-5 χάρη σε τρίποντο του… Κλάσεν. Το θετικό για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, ήταν ότι αντιμετώπιζε εύκολα στην άμυνα τον Κόροιβο. Η είσοδος του Γκος και η ευστοχία του Αμερικανού τον πήγε στο +7 (9-16) με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 11-16 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Χρυσικόπουλος όσο πλησίαζε στο καλάθι, έδινε λύσεις επιθετικά (15-22) ενώ η είσοδος του Τσόχλα και ένα τρίποντο του πήγαν τον ΠΑΟΚ στο 18-27. Οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, βρήκαν δύο, μάλλον ανέλπιστα, συνεχόμενα τρίποντα από τον Σκουλίδα, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου, έβαλαν στην εξίσωση και τον ΝτεΚόζι, ο οποίος έβαλε 8 συνεχόμενους πόντους στον Κρουμπάλι. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν 2/2 βολές του Τζόουνς στο τέλος του ημιχρόνου, για το 28-33.

Με τον Κόνιαρη να κάνει κακό πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 3 ασίστ και 6 λάθη, ενώ ο Κόροιβος είχε έξι κλεψίματα στο ίδιο διάστημα. Χρυσικόπουλος και Τζόουνς είχαν 8 πόντους και ο Γκος 7, ενώ για τους γηπεδούχους, ο ΝτεΚόζι είχε 10 και ο Σκουλίδας 10. Ο ΠΑΟΚ είχε 9/22 δίποντα, 3/11 τρίποντα και 6/6 βολές, και 5 περισσότερα ριμπάουντ (19-24).

Στην τρίτη περίοδο, ο ρυθμός άνοιξε, κάτι που βόλευε περισσότερο το άναρχο μπάσκετ του Κόροιβου. Παρότι ο Γκος συνέχισε να ευστοχεί (30-40), ο Κάρσον ζεστάθηκε και άρχισε να εκτελεί από παντού. Με δικούς του πόντους και ένα τρίποντο του Πόσλει, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 43-45. Ο ΠΑΟΚ κράτησε την ψυχραιμία του και με Γκος και Τζόουνς πήγε στο 49-58 για να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +6 (52-58).

Ο Κόροιβος πλέον έπαιζε το μπάσκετ που ήθελε, με πολύ ένας εναντίον ενός παιχνίδι και με αυτόν τον τρόπο και δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πόσλει, ισοφάρισε σε 58-58 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η είσοδος του Ζάρα, έδωσε ηρεμία στην επίθεση του ΠΑΟΚ, ο 30χρονος γκαρντ έδωσε 6 πόντους σε εκείνο το διάστημα για το 58-66, αλλά οι γηπεδούχοι, αντέδρασαν και πάλι με τον Κάρσον (65-66). Εκεί, ο Γκος έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο, ο Μαργαρίτης είχε το καθαρό μυαλό για την ασίστ στον Χρυσικόπουλο και ο ΠΑΟΚ, πήγε στο 65-71. Ο Κάρσον πήρε επιθετικό ριμπάουντ και ευστόχησε, ο Πόσλει έβαλε το τρίποντο και ο Κόροιβος μείωσε 70-71, 47 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν άστοχος, αλλά ο Χρυσικόπουλος ανανέωσε την επίθεση. Το λάθος έγινε, όμως, με τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων να φωνάζουν για φάουλ στον Τζόουνς και ο Κάρσον, στον αιφνιδιασμό, έκανε το 72-71, με 12 δευτερόλεπτα να απομένουν. Στα 4, ο Τσόχλας, πήρε φάουλ και πήγε στις βολές. Εχασε την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη και το παιχνίδι πήγε στην παράταση…

Με προσπάθεια του Τσόχλα και ένα ακόμα τρίποντο του Γκος, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 72-77. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν, αλλά με τον Μαργαρίτη να διαβάζει σωστά, να δίνει ασίστ και ο Χρυσικόπουλος να ευστοχεί από κοντά, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 76-83. 55 δευτερόλεπτα πριν το τελος, ο ΠΑΟΚ ήταν στο +7 (79-86), αλλά μέχρι το τέλος έγιναν φοβερά πράγματα…

Ο Πόσλει εβαλε το σουτ, πατώντας τη γραμμή των 6,75 και πήρε και το φάουλ από τον Κατσίβελη. Παραδόξως, οι διαιτητές μέτρησαν το σουτ για τρεις (!) και με τη βολή, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 83-86. Ο Χρυσικόπουλος έβαλε 1/2, ο Μαργαρίτης και τις δύο για το 83-89, αλλά και πάλι, πήγε να γίνει το… θαύμα. Καθαρό φάουλ στον Γκος δε δίνεται, ο Χάινς δεν πάει στο λέι απ, δίνει στον Πόσλει, που σουτάρει τρίποντο, παίρνει και το φάουλ από τον Τσόχλα για το 87-89!!!

Με 9 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Γκος πήγε στις βολές, έβαλε και τις δύο και κάπου εκεί το… θρίλερ ολοκληρώθηκε…

Ο Γκος έκανε ηγετική εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ, έχοντας 25 πόντους, με 4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5/6 βολές και 2 ασίστ. Ο Τζόουνς τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12/12 βολές, ενώ ο Χρυσικόπουλος, είχε 17 πόντους. Η είσοδος του Μαργαρίτη στο τέλος, έδωσε ηρεμία στην επίθεση, όπως και η παρουσία του Ζάρα στην τέταρτη περίοδο, σε ένα κομβικό σημείο. Όσο και να έβαζαν ο Πόσλει (21π. 6/13 τρίποντα) και Κάρσον (28π., 8/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα), θα ήταν άδικο για τον ΠΑΟΚ να χάσει από μια ομάδα, που τα περίμενε όλα από παιχνίδι ένας εναντίον ενός.

4η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (και 5 σε όλες τις διοργανώσεις) για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που ετοιμάζεται για μια εβδομάδα με μεγάλα παιχνίδια στο Παλατάκι, όπως αυτό με τη Λούντβιγκσμπουργκ την Τετάρτη και το ακόλουθο με την ΑΕΚ.

Δεκάλεπτα: 11-16, 28-33, 52-58, 72-72 (κ.α.), 87-91

Κόροιβος Αμαλιάδας (Ν. Καλαμπάκος): Κάρσον 28 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Ράουντρι 3, Ντίκερσον, Ντεκόζι 17, Πόσλεϊ 21 (6), Αντωνάκης, Σαχπατζίδης, Σκουλίδας 6 (2), Σπυριδωνίδης 2, Μπεκρής, Χάινς 10

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 10 (1), Κόνιαρης, Μαργαρίτης 4, Τζόουνς 18, Τρις, Χρυσικόπουλος 17, Κρουμπάλι 2, Τσόχλας 7 (1), Ζάρας 6, Κατσίβελης 2, Γκος 25 (4)

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο Παλατάκι

Ποιοι ορίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πάτρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει το Σάββατο στις 18:00 στο Παλατάκι, την παρουσία του στα πλέι άουτ της Stoiximan Basket League, κόντρα στον ουραγό, Απόλλωνα Πάτρας, με την ΚΕΔ να ορίζει στην αναμέτρηση αυτή τον Θεονά, τον Μαγκλογιάννη και τον Λουλουδιάδη.

Αναλυτικά οι διαιτητής της 1ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης:

Σάββατο 30/3

Α. Παπανδρέου 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός Ρ. Παπαπέτρου-Λόρτος-Χριστινάκης (Κουλούρης)

ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Θεονάς-Μαγκλογιάννης-Λουλουδιάδης (Κυρτάτας)

Λαύριο 19.00 Λαύριο-Καρδίτσα Συμεωνίδης-Μηλαπίδης-Μπακάλης (Νηγιάννης)

Κυριακή 31/3

ΣΕΦ 17.15 Ολυμπιακός-Άρης Τσαρούχα-Μαρινάκης-Σκανδαλάκης (Μωϋσιάδης)

ΟΑΚΑ 21.00 Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. Τσολάκος-Τζιοπάνος-Κατραχούρας (Ντάβαρης)

Δευτέρα 1 /4

ΟΚΑΛ 20.15 ΑΕΚ-Μαρούσι Καρπάνος-Τηγάνης-Ζακεστίδης (Παπαδόπουλος Θεοφ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ