Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ρεκόρ του Πρίγιοβιτς και ο Τζόλης που έρχεται

Μετά και τα γκολ του Τζόλη με την Λαμία, ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει φτάσει στα 15 γκολ τη φετινή σεζόν, ενώ το τελευταίο μεγάλο ρεκόρ ήταν αυτό του Πρίγιοβιτς τη σεζόν 2017-18. 

Ηλίας Καπράλος

Το ρεκόρ του Πρίγιοβιτς και ο Τζόλης που έρχεται

Η σεζόν 2017-2018 δεν μπορεί να ξεχαστεί από κανέναν. Δύο ντέρμπι στην Τούμπα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ που κανένα δεν τελείωσε, ενώ το πρώτο δεν άρχισε καν. Οι αποφάσεις του Κομίνη, ο δήθεν τραυματισμός του Γκαρσία, αλλά και οι δικαστικές αποφάσεις έφεραν τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, ενώ στον τελικό κυπέλλου, όλοι κατάλαβαν την υπεροχή του ΠΑΟΚ, μιας και το 2-0 επί της ΑΕΚ, φάνταζε μικρό. 

Εκείνη την χρονιά όμως δεν μπορεί να την ξεχάσει ούτε ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. 2 γκολ στα προκριματικά του Europa League, 6 στο κύπελλο Ελλάδας και άλλα 19 στο πρωτάθλημα έφεραν το νούμερο ρεκόρ των 27 γκολ σε μία σεζόν. Μία σεζόν που του έφερε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ελλάδα, το μετάλλιο του κυπέλλου, αλλά και την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας με την Εθνική Σερβίας, που ήρθε και αυτή με δικό του γκολ. Όλα αυτά όμως σε ηλικία 27 και 28 ετών από τον Πρίγιοβιτς, ενώ ο 19χρονος Τζόλης ξεκίνησε τη σεζόν όνειρο που κάνει με γκολ από τα αποδυτήρια, όπως έδειξε με την Μπεσίκτας. 

Τα γκολ του Πρίγιοβιτς μπήκαν σε 39 παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Σέρβος, ενώ ο Τζόλης μέχρι στιγμής έχει ήδη παίξει με τον ΠΑΟΚ 32 στη φετινή σεζόν. 32 παιχνίδια λοιπόν σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη με τον απολογισμό να μετρά 15 γκολ και 7 ασίστ. Τις ίδιες ασίστ με τον Πρίγιοβιτς τη σεζόν 2017-18, ενώ υπολείπεται 12 γκολ του σχετικού ρεκόρ, κάτι όμως που δεν είναι απίθανο στα επόμενα παιχνίδια. 

Ο ΠΑΟΚ και ο Τζόλης παράλληλα έχει ακόμα πολλά παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Αρχικά για τη Superleague 1 έχει να παίξει 5 ακόμα αγώνες κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΣ, την Λαμία, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό και άλλα 10 παιχνίδια των play-off, που σε αυτά θα είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός και πιθανώς και ο Αστέρας Τρίπολης. Εκτός από τους αγώνες του πρωταθλήματος, ο Τζόλης έχει και το κύπελλο. Μετά τα 3 γκολ με την ΑΕΛ και τα 2 γκολ με την Λαμία, ο ΠΑΟΚ έχει τον επαναληπτικό με την ομάδα της Λαμίας, πιθανώς δύο ημιτελικούς, αλλά και έναν τελικό εάν η ομάδα περάσει σε αυτόν. Με αυτά και μ’ αυτά, ο ΠΑΟΚ και ο Τζόλης έχουν ακόμα 18 ή και 19 αγώνες, ώστε να φτάσει τα 27 γκολ του Πρίγιοβιτς. 

Και εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε τι σημαίνουν τα νούμερα του Τζόλη και στο μεταγραφικό παζάρι που έχει ήδη ξεκινήσει για τον Έλληνα επιθετικό του ΠΑΟΚ. Ο Πρίγιοβιτς σαν διεθνείς με την Εθνική Σερβίας και με 27 γκολ την μία σεζόν, έφερε πρόταση στα 29 του από την Αλ Ιτιχάντα ύψους 10 εκατ. ευρώ. Ο Τζόλης που μπορεί να φτάσει εάν πάει στα 20 και πλέον γκολ και είναι την επόμενη σεζόν στα 20 του χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απαρηγόρητος ο Τάισον (pics+vid)

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να κρύψει την στεναχώρια του για τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η λήξη του ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ, που σήμανε τον αποκλεισμό για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, βρήκε τον Τάισον απαρηγόρητο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, στα 37 του και έχοντας τεράστια εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα, έκλαιγε για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Τάισον έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά, όμως είναι λογικό να σκέφτεται ότι αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία του ευκαιρία για να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437069127_3640989759552659_7722727461194668503_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Το όνειρο που τελείωσε με εφιάλτη

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήταν λίγο δύσκολη -ίσως και ξένη- εικόνα το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ. Ένα βασανιστικό πρώτο ημίχρονο με τον Δικέφαλο του Βορρά να βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται από το 0-2 των Βέλγων. Ένα δεύτερο ημίχρονο που ουσιαστικά περίμενε κανείς να ολοκληρωθεί. Να πάμε παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τους φιλάθλους του σε ένα μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι. Από τα καλοκαιρινά προκριματικά, εκεί όπου πετούσε εκτός τη μια μετά την άλλη, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς. Στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας πρώτος, αήττητος και με δυο νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στους "16", με την τεράστια ανατροπή κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι μια πολύ ανώτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Το έδειξε στο σύνολο των δυο αγώνων. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε ποτέ να βρει έστω ένα δεκάλεπτο-τέταρτο να παίξει αυτό που ξέρει, έκανε τη διαφορά στο ζευγάρι.  Η Μπριζ περνάει δίκαια στα ημιτελικά και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του 6 τελικούς, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ