Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Δε θα παίξει ο Γκάρετ, θα αποφασίσουμε για τον Γκος»

Ο Τζαμάλ Τζόουνς είναι οριστικά εκτός, ο Ντάριους Γκάρετ επισης, όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, ενώ και η συμμετοχή του Φιλ Γκος, στην αυριανή αναμέτρηση με την Τέλεκομ Βόννης, παραμένει ερωτηματικό…

Νίκος Μοσχοβίτης

«Δε θα παίξει ο Γκάρετ, θα αποφασίσουμε για τον Γκος»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Τέλεκομ Βόννης:
«Είναι μια ομάδα η οποία έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα της, έχει ήδη τρεις νίκες. Έχει κρατήσει έναν κορμό από πέρσι και ξένους και Γερμανους παικτες. Έχει χαρακτηριστικά γερμανικής ομάδας. Παίζει πολύ σκληρά, πολύ δυνατά, με μεγάλη ενέργεια, της αρέσει να πηγαίνει σε υψηλό ρυθμό παιχνιδιού. Το παιχνίδι είναι στο γήπεδο μας, χρειαζόμαστε να κάνουμε τη πρώτη μας νίκη εντός έδρας και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να το κερδίσουμε».

Για την κατάσταση του  Ντάριους Γκάρετ:
«Αρχίζουμε και συνηθίζουμε να παίζουμε με απουσίες… Ο Γκάρετ δε θα παίξει ούτε αύριο. Είναι δύσκολη η διαχείριση μιας τέτοιας συνεχόμενης κατάστασης. Αλλά ευελπιστώ ότι τα υπόλοιπα παιδιά, θα ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να καλύψουν τα κενά και να κερδίσουμε αύριο».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ξανά μια γερμανική ομάδα και αν βλέπει ομοιότητες με τη Λούντβιγκσμπουργκ που αντιμετώπισε πέρσι:
«Είναι μια μικρή Λούντβισμπουργκ η Βόννη. Όχι σε τέτοιο βαθμό, όπως ήταν πέρσι η Λούντβιγκσμπουργκ, αλλά πρέπει να ελέγξεις το ρυθμό του παιχνιδιού, τις κατοχές που θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο, τα ριμπάουντ που πλέον για εμάς, με βάση τις απουσίες που έχουμε είναι πρόβλημα. Πρέπει και να περιορίσουμε τα λάθη μας στην επίθεση. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε».

Για το γεγονός ότι η Βόννη σουτάρει πολλά τρίποντα:
«Παίζουν με πάρα πολλές κατοχές, έχουν ικανότητα πολλοί παίκτες τους στο σουτ των τριών πόντων. Δεν είναι κάτι τυχαίο, είναι που επιδιώκουν και σε πρωτεύουσα κατάσταση για να βρουν φάσεις στον αιφνιδιασμό που θα τους δώσουν ανοικτά σουτ. Αλλά και από τη δημιουργία, γιατί παίζουν πάρα πολύ γρήγορα και αυτό δημιουργεί πολλές ανισορροπίες στην άμυνα, οπότε πολλοί παίκτες βρίσκουν την ευκαιρία να εκτελέσουν σουτ τριών πόντων».

Για το αν υπάρχει πίεση νίκης τόσο νωρίς στη σεζόν:
«Δεν έχει σημασία ότι είναι νωρίς. Είναι ένα παιχνίδι στο γήπεδο μας, που πρέπει να το πάρουμε. Η πορεία στο BCL, έχει δείξει ότι δεν έχει σημασία μόνο το πως ξεκινάς, αλλά πως τελειώνεις. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι αύριο είναι παιχνίδι στο γήπεδο μας και πρέπει να το κερδίσουμε».

Για τη συμπλήρωση 400ων ευρωπαϊκών αγώνων του ΠΑΟΚ αύριο:
«Είναι ένα κίνητρο… Είναι ένα ιστορικό γεγονός για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτήν τη νίκη και για αυτό. Έχουμε πολλά κίνητρα για τη νίκη και ένα από αυτά είναι το ματς νούμερο 400 στην Ευρώπη».

Για το αν είναι κίνητρο μια νίκη αύριο με οδηγό τα περσινά που ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή στο δεύτερο γύρο:
«Είναι πολλά τα κίνητρα. Αυτήν τη στιγμή το πιο σημαντικό για εμάς είναι να βρούμε τρόπο να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν. Δεν είναι εύκολο να καλυφθούν, γιατί είναι πολλές οι απουσίες. Μέσα από τη συσπείρωση που θα προκαλέσουν οι απουσίες αυτές, θα πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά, πιο επιθετικά για να πάρουμε το παιχνίδι».

Για την κατάσταση του Φιλ Γκος:
«Ο Γκος κλείνει 3,5 βδομάδες εκτός. Έχει κάνει τρεις προπονήσεις μαζί μας στο δικό του ρυθμό. Μετά τη σημερινή προπόνηση, θα μιλήσουμε μαζί του και θα δούμε αν θα είναι σε θέση να παίξει αύριο. Δεν έχει παρθεί ακόμα οριστική απόφαση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ