Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ακόμα μαθαίνουμε την ομάδα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ικανοποιημένος από την ενέργεια που έβγαλαν σήμερα οι παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που θέλει την ομάδα, να έχει διαρκώς διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ακόμα μαθαίνουμε την ομάδα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά για το παιχνίδι είπε:
«Είναι μία νίκη που την θέλαμε πολύ απέναντι σε έναν αντίπαλο του οποίου η αξία είναι πλέον αναγνωρισμένη. Μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε θέσει δύο στόχους τακτικά. Να περιορίσουμε τους πόντους από τον αιφνιδιασμό και ταυτόχρονα να χαμηλώσουμε την επίδοση τους στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς είναι μία ομάδα που έχει σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον 15 επιθετικά ριμπάουντ. Δεχτήκαμε δέκα πόντους στον αιφνιδιασμό, πέντε από διπλές επιθέσεις. Σταθήκαμε και περιορίσαμε τις δυνατότητες του αντιπάλου. Όταν αντιληφθήκαμε καλύτερα την άμυνα που θέλει να παίξει ο Προμηθέας για να χαλάσει τον ρυθμό διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι. Βάλαμε και κάποια σουτ που θέλαμε στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι πήραμε τη νίκη με αυτή τη διαφορά. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε ενεργειακά το παιχνίδι και κάθε φορά που θα έχουμε το ίδιο επίπεδο ενέργειας θα κερδίζουμε ή θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν».

Για τον Τέπιτς και την επιλογή του:
«Ο Τέπιτς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει ξαναπεράσει από την ομάδα, έχει προσφέρει. Είναι συνειδητοποιημένος και καλός επαγγελματίας. Ξέρουμε τι μπορούμε να πάρουμε από αυτόν. Είναι ένα γνώριμο περιβάλλον για να συνεχίσει την καριέρα του. Θέλαμε ένα παιδί με το σωματότυπο του Τέπιτς. Έχουμε και την απώλεια του Τζόουνς που είναι ψηλό παιδί στην περιφέρεια. Επειδή η αγορά είναι περιορισμένη αυτό τον καιρό, δεν μπορέσαμε άμεσα να βρούμε έναν αντίστοιχο παίκτη. Όμως ο Τέπιτς έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι επιλογές στο πως κινήθηκε σε άμυνα και επίθεση με μία μόνο προπόνηση μας βοήθησε αρκετά και ενώ είναι ένα παιδί που δεν φαίνεται πάντα η προσφορά του. Θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα πιο ορθόδοξο σχήμα ειδικά στα γκαρντ μας. Είχαμε ένα κορμί παραπάνω και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Θα βοηθήσει στον έλεγχο των ριμπάουντ και ταυτόχρονα είναι ένα παιδί που μπορεί να συνεισφέρει με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά στην ομάδα μας».

Για την απουσία του Τζόουνς και αν αλλάζει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού:
«Καταρχάς, τον Τζόουνς σε δέκα μέρες τον περιμένουμε να επιστρέψει. Είναι ένας παίκτης που έδειξε όσο έπαιξε ότι μπορεί να συνεισφέρει σε αυτά που ζητάμε και θέλουμε. Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι πρέπει να… ξανακουρδίσουμε την ομάδα. Οι τραυματισμοί δεν μας άφησαν να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα μαθαίνουμε την ομάδα και αυτή ακόμα μαθαίνει να παίζει μαζί. Ο Αθηναίου με τον Γκος παίξαν πρώτη φορά μαζί πριν τρεις μέρες. Ο Μορέιρα έλειπε αρκετό καιρό με την Εθνική ομάδα, ο Γκος έχασε μέρες. Στην έναρξη του πρωταθλήματος χτύπησε ο Γκάρετ και ο Τζόουνς. Κομβικοί παίκτες δεν μπόρεσαν να παίξουν όλοι μαζί για αρκετό διάστημα. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την λειτουργία μας, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η απόκτηση του Τέπιτς μας βοηθάει πολύ γιατί δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και θα μπορεί γρήγορα να μας βοηθήσει στο 100%».

Για αυτά που άλλαξαν σήμερα σε σχέση με την Τέλεκομ Βόννης και η ομάδα δέχτηκε 56 πόντους:
«Η διάταξη ήταν ακριβώς η ίδια. Οι λεπτομέρειες ήταν δύο. Με τον αντίπαλο που παίζαμε και το ότι ήμασταν μείον δύο παίκτες. Τον Τέπιτς που δεν ήταν στην ομάδα και τον Γκάρετ. Ο Γκάρετ έκανε σημαντική δουλειά σήμερα. Κάτι το οποίο μας έλειψε. Και την Τρίτη άλλωστε ήμουν ευχαριστημένος. Απλά σήμερα είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να προχωρήσει και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει».

Για τη μη συμμετοχή του Πόουπ και του Παπαντωνίου:
Έχουμε 12 παίκτες. Ο Πόουπ δεν χώρεσε να παίξει σήμερα. Και αυτό γιατί ο Χρυσικόπουλος ήταν εκπληκτικός και ο Μαργαρίτης ήταν πολύ καλός, οπότε δεν υπήρξε χρόνο για αυτόν. Ο Παπαντωνίου συνεχίζει κανονικά στην ομάδα μας, είχε εξαιρετική παρουσία και σαν συμπεριφορά και σαν διάθεση και είναι κανονικά μέλος της ομάδας».

Για το σημερινό παιχνίδι και αν αποτελεί πρότυπο για τη συνέχεια:
«Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Γενικά στην επίθεσή μας, να έχουμε καλύτερο ρυθμό και να εκτελέσουμε καλύτερα. Προτιμώ όμως την ομάδα που θα παίζει με αυτή τη συνέπεια και αυτό τον τρόπο στην άμυνα. Αυτή η εμφάνιση δίνει νίκες. Για εμάς μετράνε τα αποτελέσματα που βοηθάν την ομάδα και όχι το θέαμα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ