Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα

Ήταν πραγματικά μεγάλη η ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ χθες για να κάνει το «break» και να τελειώσει τη σειρά στην έδρα του, την Τετάρτη στο Παλατάκι.

Στέργιος Αναστασιάδης

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα

Του ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ

Πλέον η πίεση είναι σε αυτόν, αλλά με αυτό το παιχνίδι θα ασχοληθούμε κυρίως από αύριο. Τώρα θα μείνουμε λίγο, σε όσα έγιναν χθες, που ήταν άλλη μία μπασκετική «αυτοκτονία» αυτού του φετινού ΠΑΟΚ.

Μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο για 30 λεπτά ήταν στον παράδεισο, για άλλα 9.30 πήγε στην κόλαση και στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, επέστρεψε στον παράδεισο. Και όμως, δεν κατάφερε να το κερδίσει…

Οι αναλύσεις για τα λάθη των δύο ομάδων και την άμεση διόρθωση στο επόμενο παιχνίδι, είναι δουλειά προπονητών και παικτών, ωστόσο δεν είναι τυχαίο ότι στο τρίτο φετινό ΠΑΟΚ-Άρης πόνεσαν μάτια και κεφάλια από αυτά που βλέπαμε.

Είναι ολοφάνερο, ότι καμία από τις δύο ομάδες, δεν αντέχει την πίεση που βγαίνει πάντα σε αυτά τα παιχνίδια. Ακόμα και με ένα στόχο όπως αυτός της τετράδας (που είναι το «ταβάνι» και για ΠΑΟΚ και για Άρη), κανένας από τους δύο, δεν έχει δείξει να διαθέτει 1-2 ποιοτικές επιλογές, που να μπορούν να ορίσουν την εξέλιξη ενός αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ χθες για 30 λεπτά, είχε τον έλεγχο του αγώνα και του ρυθμού, ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ και ήταν ξεκάθαρο, ότι με ένα «ξέσπασμα», ένα καλό δίλεπτο-τρίλεπτο, με τη διαφορά να πηγαίνει στους δέκα πόντους, θα έπαιρνε σχετικά άνετα το break. Παρόλα αυτά, το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο στην τέταρτη περίοδο, απόρροια της πίεσης που νιώθουν οι περισσότεροι και δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν οι περισσότεροι.

Και όμως! Ο Άρης που νιώθει ακόμα περισσότερη πίεση (φαίνεται από τη γλώσσα του σώματος τους, είναι φανερό και από τις αντιδράσεις του πάγκου) και έχει ακόμη λιγότερη ποιότητα, χάνει διαφορά επτά πόντων, μέσα σε 36 δευτερόλεπτα και όλο το γήπεδο, δείχνει να περιμένει την ήττα…

Στην παράταση όμως, το καθαρό μυαλό λείπει και πάλι, όπως έλειπε στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου. Εμείς καταλαβαίνουμε, πως όταν πλησιάζεις το καλάθι, είναι πιο εύκολο να ευστοχήσεις, αλλά όταν ο αντίπαλος παίζει «ξύλο» και με την ανοχή των διαιτητών (κυρίως του Μαγκλογιάννη) και υπάρχουν στιγμές που έχει πραγματικά πέντε παίκτες μέσα στη ρακέτα, αν δε σουτάρεις τρίποντο, η άμυνα δε θα ανοίξει ποτέ. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι ο ΠΑΟΚ γενικά φέτος δε στηρίζεται στο τρίποντο, αλλά είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι χθες είχε 2/9 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και στα μέσα της τέταρτης περιόδου είχε… 2/11!

Αυτό που φάνηκε και χθες, είναι ότι ναι μεν ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί σε σχέση με τον αντίπαλο του, αλλά πάλι στα δύσκολα και αποφασιστικά σημεία του αγώνα, δεν είχε καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές. Του λείπει αυτός ο ένας, ο «κωλοπετσωμένος» (λαϊκιστί) που θα κάνει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει σε αγώνες όπως ο χθεσινός, σε έδρες όπως αυτή του Άρη.

Τώρα, η πίεση είναι στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, αλλά την άποψη μας για τη δικαιοσύνη που έχει αυτό το άθλημα την έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα, έχει περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές ή τελοσπάντων, είναι η λιγότερο χειρότερη ομάδα από τους δύο. Σε σειρά που θα κρίνοταν στις τρεις νίκες, θα ήταν πολύ δύσκολο να αποκλειστεί, αλλά έτσι όπως τα κατάφερε χθες, παίζει την Τετάρτη με την πλάτη στον τοίχο.

Υ.Γ.: Ευτυχώς υπάρχουν αυτά τα ντέρμπι, που τα βλέπουν περισσότεροι είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση και όσοι μπορούν να καταλάβουν τι βλέπουν, μπορούν να καταλάβουν και το κάκιστο επίπεδο που έχει πλέον η ελληνική διαιτησία. Τα λάθη χθες και πάλι ήταν πολλά και για τις δύο πλευρές, με αποκορύφωμα το τέλος, που κανείς δε σφύριζε τίποτα. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το πρόβλημα, το οποίο σε συνδυασμό με τη μικρή ποιότητα που έχουν και οι δύο ομάδες, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Υ.Γ.2: Όλα τα παραπάνω, θα μπορούσαν να σβηστούν, βλέποντας απλά κάτι άλλο. 13/28 βολές. 15 χαμένες βολές… Ότι και να πεις είναι λίγο, αλλά δείχνει και αυτό το στοιχείο, ότι η πίεση που απορρέει από αυτά τα παιχνίδια, λυγίζει. Και ξαναλέμε, μιλάμε για πίεση σε αγώνες που κρίνουν την είσοδο στην τετράδα. Όχι σε κάποιον τελικό, όχι κάποιον τίτλο. Αυτά και άντε να δούμε τι θα δούμε την Τετάρτη…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ