Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Σήμερα στο σχόλιο της ημέρας είμαστε υποχρεωμένοι να αποχαιρετήσουμε τον Σούλη Μαρκόπουλο. Στο μουσείο της ομάδας στο ΠΑΟΚ Sports Arena, θα έχει πάντα τη θέση που του αρμόζει.

Δημήτρης Τσίτσης

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην συνεχίσει με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Από τα όσα έχω καταλάβει παρακολουθώντας επιφανειακά το τμήμα μπάσκετ και από τα όσα μου λέει ο Νίκος Μοσχοβίτης, δεν ήταν κάτι που συζητήθηκε για πρώτη φορά.

Απλά δεν ήταν ξεκάθαρο μέχρι πρότινος, πως ο Μαρκόπουλος θα φύγει. Έχω την αίσθηση πως παρακολουθούσε και παίκτες για την επόμενη σεζόν.

Σήμερα τον φώναξαν στο γήπεδο οι Πρέλεβιτς, Σταυρόπουλος και Ζουρνατζίδης, έτσι ώστε να τον ενημερώσουν πως η συνεργασία δεν θα συνεχιστεί. Αυτοί που διοικούν ένα τμήμα, προφανώς και έχουν στο μυαλό τους κάποια πράγματα. Στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα προφανή.

Χάρις στον Σούλη και τους συνεργάτες του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε εδώ και αρκετά χρόνια να είναι ανταγωνιστικός ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. Προφανώς στη ΚΑΕ αισθάνθηκαν πως ο κύκλος έκλεισε και πως η ομάδα πλέον έχει τον τρόπο να διασφαλίσει την επόμενη μέρα στα ίδια επίπεδα.

Αυτή η σκληρή απόφαση, κάποτε θα έπρεπε να παρθεί. Η ΚΑΕ έκρινε πως τα οκτώ χρόνια παρουσίας ενός προπονητή, σε έναν οργανισμό που δεν είχε όλα τα μέσα που χρειαζόταν, ήταν αρκετά. Έκρινε πως ήρθε η στιγμή να πάρει το ρίσκο.

Σε όλες τις ομάδες του πλανήτη, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, αντρικά και γυναικεία, δεν είναι εύκολη η μετάβαση από την εποχή ενός προπονητή που είναι οκτώ χρόνια στον πάγκο, στην επόμενη. Για να φτάσει λοιπόν σε αυτή την απόφαση, αισθάνθηκε την ασφάλεια μέσα από την επιλογή του επόμενου προπονητή, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα λέγονται αυτή τη στιγμή, θα είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Για τον Σούλη δεν έχεις να πει πολλά αρνητικά. Τίμησε με την παρουσία του τον σύλλογο, δούλεψε όσο μπορούσε, δημιούργησε υπεραξίες, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα να πλησιάζει παίκτες που δεν ήταν εύκολο να έρθουν, ο ΠΑΟΚ είναι ένα σεβαστό μέγεθος και πάλι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά την πλήρη αποχή του και σε σχέση με τα χρήματα που ξόδεψε, η προσφορά του είναι υπερπολλαπλάσια.

Εγώ προσωπικά στο μυαλό μου θα τον έχω πάντα ως μία ήρεμη – ηθική δύναμη, που λάτρευε το άθλημα, που ακόμη και οι αντιδράσεις του είχαν ως βάση την αγνότητα και ποτέ δεν λειτούργησε κουτοπόνηρα.

Για τον Παπαθεοδώρου δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, γιατί δεν έχω παρακολουθήσει την πορεία του. Εκτιμώ πάντως, πως για να τον επέλεξαν τρεις μπασκετάνθρωποι, κάποιον λόγο θα είχαν.

Ευχαριστούμε τον Σούλη για όσα προσέφερε και καλό θα ήταν να μην αντιμετωπιστεί από κανέναν μας με ασέβεια. Ακόμη κι αν κάποιος είχε κουραστεί με την εικόνα του στον πάγκο, ας αντιληφθεί πως ανθρώπους με αυτή την προσφορά στον σύλλογο, έχουμε ιστορικά ελάχιστους.

Πάμε στο ποδόσφαιρο, εκεί όπου ούτε σήμερα βγήκε η απόφαση τιμωρίας του Παναθηναϊκού. Την περιμένουμε Δευτέρα, όπως και όλες.

Είναι σαφές στο μυαλό μου, πως στη Λίγκα δουλεύουν ένα πλάνο συμψηφισμών, όμως κάτι τέτοιο αν επιβεβαιωθεί τότε θα μιλάμε για σκάνδαλο, αφού οι νόμοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.

Στη Λίγκα γενικά τα στελέχη της, έχουν μία αύρα πως δουλεύουν το μαγαζάκι τους, αρνούνται να το στήσουν σε πιο τεχνοκρατικά πρότυπα και το κρατάνε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στελέχη μπερδεμένα ανάμεσα σε υποχρεώσεις, συμπάθειες και αντιπάθειες.

Περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα, όμως προηγείται το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ για να κοιμάται ήσυχος, χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό. Ας έχει καθαρό μυαλό να εκμεταλλευτεί την κακή ψυχολογία της ΑΕΚ αλλά και κάποιες ελλείψεις της, για να επιστρέψει με κάτι από την Αθήνα.

Κλείνοντας, ο Ντοριάν Λεβέκ είναι μάλλον η δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2017-18 μετά τον Δημήτρη Λημνιό.

Αν δεν είχε το ιστορικό τραυματισμών, εκτιμώ πως θα ήταν μία επιλογή ικανή για το ροτέισον με τον Λέοβατς, έτσι ώστε να είναι φρέσκοι και οι δύο μέσα στη σεζόν. Νομίζω πως είναι δύο παίκτες του ίδιου επιπέδου, με τον Γάλλο να έχει παραστάσεις όμως από καλύτερο πρωτάθλημα.

Εκτιμώ πως είναι μία φθηνή λύση για να καλυφθεί το κενό και ο Μίχελ ελπίζει να σταθεί τυχερός και ο παίκτης να σταματήσει να βγάζει προβλήματα. Δεν είναι ο παίκτης που σου αλλάζει επίπεδο, αλλά άμα είναι καλά, δεν είναι κάποιος που είναι αδιάφορος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, καλό θα ήταν να κλείσει σίγουρα η δουλειά – που δείχνει κλεισμένη – και να μας εξηγήσει ο Μίχελ το σκεπτικό.

Το προφανές πάντως, είναι πως τα πολλά χρήματα θα πέσουν στον άξονα. Και αν πρέπει να συμβεί αυτό, οι φθηνές λύσεις που χρειάζονται για το ροτέισον, είναι επιβεβλημένες.

Του Σταύρου Κόλκα

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ