Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μυστακίδης για όλα!

Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν ήρθε από το… πουθενά και όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει στο ρόστερ κόντρα στα προγνωστικά, αλλά να εξελιχθεί στον ποδοσφαιριστή "αποκάλυψη" του ΠΑΟΚ. Φέτος, ξεκινάει από διαφορετική αφετηρία αλλά με την ίδια όρεξη και την ίδια αποφασιστικότητα.

Στέργιος Αναστασιάδης

Μυστακίδης για όλα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο λόγος για τον Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη και τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού. Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, για τονΊγκορ Τούντορ, για τον Βλάνταν Ίβιτς, για την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, για τους νέους του συμπαίκτες αλλά και την περσινή απογοήτευση που ένιωσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Για το αν έχει ανέβει το επίπεδο των προπονήσεων:  “Αυτές οι πέντε προσθήκες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι όλοι τους πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Το βλέπουμε και στις προπονήσεις. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσουν. Και με τους πιο έμπειρους της ομάδας, εμείς οι νέοι που σιγά – σιγά παίρνουμε εμπειρίες, η νέα σεζόν θα είναι πολύ καλή για τον ΠΑΟΚ”.

Για τους φετινούς προσωπικούς του στόχους: “Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να έχω υγεία. Πραγματικός μου στόχος όμως είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Γι΄ αυτό δουλεύω σκληρά σε καθημερινή βάση”.

Για τους περσινούς του τραυματισμούς: “Έπαιξε ρόλο η απειρία. Ήταν η πρώτη μου χρονιά που ξεκίνησα να παίζω σε τοπ επίπεδο και αυτός ήταν ο κύριος λόγος των τραυματισμών μου. Από μικρός έχω μάθει να τα δίνω όλα, κάποιες στιγμές πρέπει να καλμάρω στον τρόπο που δουλεύω. Ίσως κάνω υπερβολικά πράγματα. Από αυτή τη σεζόν, σε συννενόηση με τους προπονητές και τους γιατρούς της ομάδας, πιστεύω πως δεν υπάρξουν τραυματισμοί”.

Για τις διαφορές με τον περσινό ΠΑΟΚ: “Ξεκινάμε από το τέλος της περσινής χρονιάς. Ξέρει ο ένας τον άλλον, ξέρουμε τον προπονητή μας, μας ξέρει και αυτός, ξέρουμε τι ζητάει. Όλα αυτά θα δουλέψουν προς το καλύτερο. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε μια καλή χρονιά σε σχέση με την περσινή, η οποία ήταν καθοριστική για όλους μας. Ουσιαστικά ήταν ένα μάθημα. Πιστεύω γίνονται καθοριστικά βήματα προς τα μπροστά, σε όλους τους τομείς”.

Για το σημαντικότερο περσινό… μάθημα: “Να μην υποτιμούμε τους αντιπάλους μας. Επίσης, μάθημα ήταν πως στα δύσκολα παιχνίδια η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Κρατάμε και τα καλά και τα άσχημα”.

Για το αν νιώθει μεγαλύτερη πίεση: “Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ έστω και ένα λεπτό, σου δίνει κίνητρο. Εκτός από κίνητρο, σου δίνει και πίεση. Πάντα πρέπει να είσαι ο καλύτερος, η ομάδα αυτή πρέπει να πρωταγωνιστεί. Και πέρσι ένιωθα πίεση. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Στο μυαλό μου έχω πως σαν αθλητής θέλω να κάνω βήματα μπροστά, δεν μου δημιουργεί άγχος. Ο ανταγωνισμός μου δημιουργεί το αίσθημα να θέλω να γίνω καλύτερος και είμαι χαρούμενος που έχω αυτή την ευκαιρία, έχοντας να ανταγωνιστώ πολύ καλούς ποδοσφαιριστές”.

Για το περσινό περιστατικό με τον Τούντορ, στο φιλικό με τη Βέροια: “Με βοήθησε πολύ. Σε κάθε αρνητικό, προσπαθώ να βρω τα θετικά του. Δεν πρόκειται ποτέ το ξεχάσω στη ζωή μου. Από την πρώτη στιγμή που με έβγαλε από το παιχνίδι, κατάλαβα την αντίδρασή του, κατάλαβα το λάθος μου. Αυτός με ανέδειξε, αυτός με έβαλε στην ενδεκάδα. Τον ευχαριστώ και θα τον ευχαριστώ για πάντα. Ήταν για μένα ένα μάθημα, με βοήθησε να ωριμάσω, να καταλάβω τι θέλει από μένα ο προπονητής και να το πράττω”.

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται περισσότερο: “Το να παίζει ένας ποδοσφαιριστής σε πολλές θέσεις, δεν είναι αρνητικό. Είναι θετικό. Μπορώ να παίξω και πίσω από τον φορ και στις πτέρυγες. Και σε αυτές τις τρεις θέσεις, μπορώ να δημιουργήσω και να δίνω ασίστ. Στα πλάγια βέβααι μου αρέσει περισσότερο”,

Για τους τομείς του παιχνιδιού του στους οποίους βελτιώνεται: “Παίρνω εμπειρίες, η περσινή χρονιά ήταν ένα μάθημα. Τώρα ξέρω πως δεν γίνεται πάντα να παίρνω τη μπάλα και να τριμπλάρω. Εκεί εστιάζω, να είμαι πιο ουσιαστικός και ομαδικός, προκειμένου να βοηθάω ακόμα περισσότερο τους συμπαίκτες μου”.

Για το αν είναι σε θέση πλέον να είναι πιο αποτελεσματικός στο παιχνίδι του: “Αυτή η θέση που έχω προυποθέτει το κάτι παραπάνω. Το κάτι παραπάνω πρέπει να ξέρεις πότε θα το κάνεις. Αυτό προσπαθώ να κάνω, με βοηθάνε πολύ οι έμπειροι συμπαίκτες του. Αυτό θέλω να κάνω, όσο καλύτερα μπορώ από παιχνίδι σε παιχνίδι”.

Για τις βασικές διαφορές μεταξύ Τούντουρ και Ίβιτς; “Και οι δύο δουλεύουν πολύ στον τομέα της πειθαρχίας. Στην περσινή προετοιμασία, ήταν όλα άγνωστα και δύσκολα για όλους μας. Φέτος είναι πιο εύκολα, ό,τι μας λέει ο προπονητής το αφωμειώνουμε ακόμα πιο γρήγορα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να εμπεδώσουμε την τακτική και να βγάλουμε τους σχηματισμούς από το ξεκίνημα της σεζόν”.

Για το ποια στιγμή της περσινής σεζόν κρατάει πιο έντονα: “Μία συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι στο τέλος η χρονιά μας βγήκε να πανηγυρίζουμε όλους στα αποδυτήρια και καταφέραμε να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας έναν στόχο μας. Αυτό θα κρατήσω. Όλα τα άλλα τα έχω λίγο πιο πίσω”.

Για το αν αγχώνει την ομάδα το ότι πλησιάζουν τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ: “Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Και ποιος δεν θέλει να βρίσκεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει πίστη, θέληση και δουλεύουμε όλοι σκληρά για να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Υπάρχει και αισιοδοξία και μακάρι να πετύχουμε αυτό τον στόχο”

Για τους εφικτούς στόχους του ΠΑΟΚ φέτος: “Ένας εφικτός στόχος και κάτι που θέλουμε πολύ είναι ένας τίτλος”.

Για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του νιώθουν έτοιμοι για το Τσάμπιονς Λιγκ και το αν έχουν προτίμηση σε κάποιο αντίπαλο: “Δεν έχουμε κάνει κουβέντα για το ποια θα είναι πιο βατή αντίπαλος. Είναι όλες πολύ δυνατές ομάδες και τις σεβόμαστε πάρα πολύ. Δείξαμε και την περσινή χρονιά στην Ντόρτμουντ, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια έχει δείξει ο ΠΑΟΚ ότι μπορεί να κοντράρει μεγάλες ομάδες. Έχοντας ως γνώμονα αυτό νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους. Εγώ προσωπικά δεν έχω κάποια προτίμηση. Θεωρώ ότι και οι πέντε ομάδες είναι ισάξιες”.

Για τη σχέση του τον Μπερμπάτοφ: “Μόνο που τον έβλεπα στα αποδυτήρια ένιωθα πολύ τυχερός που ήμουν δίπλα του. Έναν παίκτη που έπαιζα στο pro, τον είχα συμπαίκτη στην ομάδα μου και παίζαμε μαζί. Ήταν τιμή μου. Από αυτό τον παίκτη προσπαθούσα να πάρω σα σφουγγάρι κάθε συμβουλή που μου έδινε, παρότι ήταν δύσκολο να του πάρεις λέξη. Μας είχε εξηγήσει άλλωστε ότι ούτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε μιλάνε πολύ οι μεγάλοι παίκτες. Αυτό είναι κατανοητό. Προσπαθούσα να δω τον τρόπο που δούλευε στο γυμναστήριο, τον τρόπο που κινούνταν στο γήπεδο. Προσπαθούσα να μαθαίνω και να παίρνω τα θετικά του”.

Για το αν το να πετυχαίνεις γκολ στην γεμάτη Τούμπα, ήταν όπως το περίμενε: “Το να σκοράρεις σε γεμάτη Τούμπα, είναι σα να ζεις κάθε φορά ένα όνειρο. Ευχόμουν στο ματς με την ΑΕΚ να ήταν γεμάτη η Τούμπα. Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να υπάρχει κόσμος στην Τούμπα και να είναι γεμάτη”.

Για το αν αν ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από μεγάλους παίκτες – προσωπικότητες, όπως ο Μπερμπάτοφ: “Οι μεγάλοι παίκτες πάντα βοηθάνε. Δεν ξέρω αν τώρα έχουμε ανάγκη και από άλλους γιατί ήδη έχουμε πολλούς καλούς και μεγάλους παίκτες. Δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε καλύτερο παίκτη από αυτούς που ήδη έχουμε”.

Για το αν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το αν υπάρχει ένα γήπεδο της Ευρώπης που θέλει οπωσδήποτε να αγωνιστεί: “Στο Μπερναμπέου θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ. Είμαι οπαδός της Ρεάλ και μου αρέσει ο Ρονάλντο. Θα ήθελα να πάει καλά η Πορτογαλία λόγω Ρονάλντο, αλλά είμαι οπαδός της Γερμανίας.

Για το αν η ομάδα ένιωσε πέρσι την απογοήτευση των οπαδών: “Στα μέσα της σεζόν το ματς με τον Ηρακλή ήταν η χειρότερη μου ημέρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί ένιωσα την απογοήτευση του κόσμου και με το δίκιο τους. Θα ήθελα να πω ότι και σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές αν ήμασταν πιο ενωμένοι θα ξεπερνούσαμε καλύτερα αυτό το σοκ. Αν ήμασταν πιο ενωμένοι με τον κόσμο”.

Για τους λόγους που η περσινή χρονιά δεν εξελίχθηκε καλά, παρά το ότι οι παίκτες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του Τούντορ: “Ο ΠΑΟΚ, αν το θυμόμαστε, στα μεγάλα παιχνίδια έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Στα μικρότερα παιχνίδια νομίζω ότι είχαμε ένα πρόβλημα, ότι υποτιμούσαμε τον αντίπαλο. Εκεί ήταν το κυριότερο λάθος. Νομίζω ότι και η αλλαγή στο σύστημα έπαιξε τον ρόλο της, νομίζω ότι οι συνεχόμενες αλλαγές συστήματος και προσώπων έπαιξαν σημαντικό ρόλο”.

Για το ότι ο Βλάνταν Ίβιτς δουλεύει φέτος πάνω σε ένα διαφορετικό σύστημα σε σχέση με τον Τούντορ: “Την προηγούμενη σεζόν παίζαμε ένα 3-5-2 και κανένας από εμάς δεν το είχε παίξει ξανά. Το 4-3-3 είναι ένα επιθετικό σύστημα που μας βοηθάει πολύ και το δουλεύουμε πολύ καλά με τον κ. Ίβιτς. Αφού επιμένουμε σε αυτό, βοηθάει και για τη συνέχεια στο να ξέρει ο καθένας τον ρόλο του”.

Για το τι διαφορετικό τους δίνει ο Ίβιτς: “Ο κ. Ίβιτς μας έδωσε την περσινή μεγάλη επιτυχία να μπούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή ξεκινάει τη σεζόν με μεγαλύτερους στόχους και η ομάδα ξέρει ποιον έχει προπονητή και τι ζητάει από εμάς. Γνωρίζουμε ο καθένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Από την αρχή της σεζόν αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τα παιχνίδια που θα έρθουν”.

Για το αν επηρεάζουν τους παίκτες οι χαμηλοί τόνοι που υπάρχουν στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν: “Μου είπαν τα παιδιά ότι δεν είχε ανάλογο κόσμο στην πρώτη προπόνηση, όπως τις προηγούμενες σεζόν. Εγώ προτιμώ να μην υπάρχει ενθουσιασμός. Προτιμώ την ισορροπία, να μην είμαστε ούτε ενθουσιασμένοι ούτε απογοητευμένοι. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και ξέρουμε ότι αν είμαστε ενωμένοι με τον κόσμο μπορούμε να πετύχουμε”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοταχώς για πρωτάθλημα η Μπριζ!

Πέρασε με 0-3 και από την έδρα της Γκενκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ, η οποία πέρασε και από την έδρα της Γκενκ σήμερα.

Αφού τη νίκησε εντός έδρας με 4-0 την περασμένη Τετάρτη, τη φιλοδώρησε με άλλα τρία τέρματα σήμερα, επικρατώντας με 0-3. Ο λόγος για την Κλαμπ Μπριζ, κόντρα στη Γκενκ, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία από τότε που άλλαξε προπονητή και προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Οι Βέλγοι, προηγήθηκαν με το γκολ του Σάμπε στο 38’, ενώ ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ήταν δημιουργός του δεύτερου, το οποίο πέτυχε ο Βετλέσεν στο 67’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο, έκανε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Νίκι Χάγεν, να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της Jupiler Pro League, με ένα παιχνίδι και ένα βαθμό περισσότερο από τη δεύτερη Άντερλεχτ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η βία…» (vid)

Οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο «ERT News» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To πλάνο Αλμέιδα ενόψει Τούμπας

Ποιες αναμένεται να είναι οι επιλογές της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ (19:30, Νovasports Prime).

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Ένωσης, ο Αθανασιάδης αναμένεται να παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, όπως και οι Βίντα, Κάλενς στα στόπερ, ο Ρότα δεξιά και ο Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα.

Στον κέντρο, θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Πινέδα, είτε μαζί με τους Σιμάνσκι, Γιόνσον (και τον Μεξικανό στα αριστερά), είτε με έναν εκ των δύο και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά.

Ελίασον ή Άμραμπατ θα ξεκινήσει στα δεξιά, ο Τσούμπερ όλα δείχνουν ότι θα πάρει τη θέση του Αραούχο, ενώ ένας εκ των Πόνσε, Γκαρσία, θα είναι στην κορυφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ