Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H προϊστορία «δείχνει» πρόκριση! (videos)

Αύριο το βράδυ στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί για τέταρτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του να ανατρέψει μία ήττα με σκορ 1-0, με "φόντο" την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στέργιος Αναστασιάδης

H προϊστορία «δείχνει» πρόκριση! (videos)

Τις τρεις προηγούμενες φορές που ο Δικέφαλος κλήθηκε να ανατρέψει μπροστά στον κόσμο του μία ήττα με σκορ 1-0, κατέγραψε δύο προκρίσεις και έναν αποκλεισμό. Πιο αναλυτικά:

– Στις 6 Οκτωβρίου 1988, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο… ηφαίστειο της Τούμπας τη Νάπολι των Μαραντόνα, Καρέκα, Αλεμάο, Κρίπα, έχοντας ηττηθεί στο Σαν Πάολο με 1-0. Το έργο των “ασπρόμαυρων” έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν στο 17΄ ο Καρέκα άνοιξε το σκορ, ωστόσο στο 65΄ ο Σκαρτάδος πέτυχε το 1-1 και έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πίεσε τη Νάπολι που στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε το τρόπαιο, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να δηλώνει μετά το παιχνίδι στην ιταλική τηλεόραση πως “έχω παίξει πολλά παιχνίδια αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!”.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62′ Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46′ Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι. 

– Στις 9 Νοεμβρίου του 2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την πρωτοπόρο εκείνη τη στιγμή του ιταλικού πρωταθλήματος Ουντινέζε, έχοντας στη πλάτη του την ήττα με 1-0 στο Φρίουλι με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Με το σκορ να είναι “κολλημένο” στο 0-0, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέρασε στο 64΄ στη “μάχη” τον Πατρίσιο Καμπς και ο Αργεντινός έγραψε το όνομά του στην “ασπρόμαυρη” ιστορία. Με κεφαλιά του Καμπς στο 74΄, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου “χτύπησε” ξανά ο Καμπς με κεφαλιά στο 12ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. 
 
Το 2-0 έδινε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση αλλά οι “ασπρόμαυροι” δεν ήταν διατεθειμένοι να σταματήσουν τις διαδοχικές επιθέσεις προς τα καρέ της Ουντινέζε, με τον Φρούσο να διαμορφώνει το 3-0 στο 3ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης και τον Δικέφαλο να προκρίνεται στον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.  

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Μπράτιτς (64΄ Καμπς), Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Τετράτζε, Οκκάς (74΄ Φρούσος), Ναλιτζής (114΄Καφές)

Ουντινέζε (Ντε Κάνιο): Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε, Πιντσι, Τζιανικέντα (70΄ Μαρτζότα), Γιόργκενσεν, Τζαμπόνι Αλμπέρτο(77΄ Ελγκέρα), Ντίαζ (103΄ Εσπόζιτο)

– 28 Αυγούστου 2014. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Ζίμπρου έχοντας για τρίτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του την αποστολή να ανατρέψει μπροστά στον κόσμο του μία ήττα με σκορ 1-0. Τελικά, το εμπόδιο των Μολδαβών αποδείχθηκε πολύ χαμηλό για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 11΄ με τον Φακούντο Περέιρα, διεύρυναν στο 45΄ το προβάδισμά τους με γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη, “καθάρισαν” την πρόκριση στο 79΄ με τον Ρόμπερτ Μακ και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην είσοδό τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ του Μάαρτεν Μάαρτενς στο 84΄.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Περέιρα, Μαντούρο (52′ Κάτσε), Μακ (83′ Πόζογλου), Σαλπιγγίδης (62′ Μάρτενς), Αθανασιάδης

ΖΙΜΠΡΟΥ (Κουμπάρεφ): Ρούσου, Γιάρνταν (80′ Σπατάρου), Μπούργκιου, Πάβλιουτσεκ, Ερχάν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Τσεπτίνε (46′ Βισνιακόφς), Ντέντοβ, Αμανί, Γκρόσου (46′ Αλεξέεφ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόκκαλης: «Μακάρι τελικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο ΕCL» (vid)

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την ευχή του τηλεοπτικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ./Προοδευτική συμμαχία και πλέον είναι επικεφαλής του κόμματος «Κόσμος» με τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Action 24» εξέφρασε την ευχή του ο φετινός τελικός του Εuropa Conference League, ο οποίος διεξάγεται στην «Αγιά Σοφιά» να έχει φιναλίστ τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και οι Νιγηριανοί… περιμένουν τον Εκόνγκ!

Μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το πως έχει η κατάσταση, όσον αφορά την αποζημίωση του ΠΑΟΚ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Γουΐλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνων Αφρικής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, ενημερωθήκατε μέσα από το PAOK24.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, έκαναν τους συμπατριώτες του, να τον… περιμένουν να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στη Νιγηρία υπάρχει δημοσίευμα που χρησιμοποιεί τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του ως το τέλος της σεζόν, ενώ την επόμενη, θα είναι στο 100%.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι στις 5 Ιουνίου, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Νότια Αφρική και στις 8 το Μπενίν και υπάρχει ελπίδα ότι ο Εκόνγκ θα είναι ξανά διαθέσιμος τότε, για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ