Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Λουτσέσκου, οι δηλώσεις και οι αντιπάθειες

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ  αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να συνεχίσει την συνεργασία της με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και σήμερα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Οι λόγοι εξηγήθηκαν γραπτώς και προφορικώς από τον Λούμπος Μίχελ και αυτές τις ημέρες όποιος θέλει παίρνει θέση για το αν όλο αυτό (ακόμη και το timing) είναι σωστό ή λάθος.

Ας μην μείνουμε όμως στα υποκειμενικά… Πάμε σε πιο αντικειμενικά συμπεράσματα.

Η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε με την επιλογή προπονητή και τώρα πλέον αφού αποφασίστηκε η αλλαγή μέσα στον Αύγουστο, απαγορεύονται άλλα λάθη.  

Απαγορεύεται το λάθος στις μεταγραφές, το λάθος με όλη την υποστήριξη και τη δουλειά του Λουτσέσκου, απαγορεύονται λάθη σε συμπεριφορά και επαγγελματισμό από τους παίκτες. Απαγορεύονται και τα λάθη στα ματς του Αυγούστου…

Χρειάζεται η ομάδα πολύ καλή διαχείριση, τα αποτελέσματα είναι απαραίτητα και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα καταφέρει να παρουσιάσει ο Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος που ήδη  μίλησε στους παίκτες για το 4-2-3-1 το οποίο θα δουλέψουν κυρίως.  (Κάποιοι λένε ότι ο Λουτσέσκου παίζει 4-4-1-1. Αλλά μην μπλέξουμε πάλι με αυτά).

Δύο πράγματα μόνο για το νέο προπονητή του ΠΑΟΚ. Αρχικά όλα όσα είπε για μεταγραφές (ότι δηλαδή δεν καίγεται…) εκτιμώ ότι ήταν για να κάνει πολιτική και να δείξει σε όλους –και κυρίως στους παίκτες του- ότι τους πιστεύει πάρα πολύ και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλοθι. Αλλά… ότι και να θεωρώ εγώ, το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεταγραφές. Άρα πάμε παρακάτω…

Ο Λουτσέσκου λόγω πολλών επεισοδίων (πάντα μαζί με τον Καζναφέρη) σε αγώνες της Τούμπας αλλά και της Ξάνθης, έχει αποκτήσει αντιπάθειες στη Θεσσαλονίκη. Έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο, με κάθε αντίπαλό μας που παθιάζεται μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι έτσι ένιωθαν και οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, για κάθε παίκτη του Δικεφάλου που έβγαζε πάθος και τσαμπουκά στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση  με τη δουλειά του και τα αποτελέσματα θα μπορέσει να απαντήσει σε όσους τον έχουν πάρει με κακό μάτι.

Τώρα είναι προπονητής του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι την ίδια τρέλα θα βγάλει και από την άλλη πλευρά, στον άλλο πάγκο από αυτόν που συνήθιζε να κάθεται ως αντίπαλος. Η τρέλα βέβαια δεν είναι κριτήριο για να θεωρηθεί επιτυχημένος…

Σε κάθε περίπτωση ένας από τους ανθρώπους που μου έχει δείξει οτι έχει απίστευτο ποδοσφαιρικό μάτι μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πόσο καταρτισμένος είναι  ο προπονητής Λουτσέσκου και κάπως έτσι μου μεγάλωσε την περιέργεια για να δω τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ. Για το πόσο οργανωμένος θα είναι ο ΠΑΟΚ δεν αμφιβάλω. Να δούμε και το κομμάτι από το κέντρο και μπροστά… Εκεί  όπου σήμερα πήγε να γίνει μία ερώτηση στον Ρουμάνο για τη φιλοσοφία του (μια και χαρακτηρίζεται αμυντικογενής) και αμέσως αντέδρασε και δεν το δέχθηκε… 

Για να δούμε…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ