Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚτσήδικη ανατροπή!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έστερσουντς, επικρατώντας με 3-1 παρότι βρέθηκε από το… πουθενά πίσω στο σκορ.

PAOK24

ΠΑΟΚτσήδικη ανατροπή!

O «Δικέφαλος» θέλησε να εκμεταλλευτεί την ωραία ατμόσφαιρα της Τούμπας, πιέζοντας από νωρίς προκειμένου να προηγηθεί στο σκορ.

Στο 4’ μετά από κούρσα του Μάτος και σέντρα του Βραζιλιάνου, ο Πρίγιοβιτς με μακρινή προβολή απειλεί για πρώτη φορά, ενώ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ στη συνέχεια η κεφαλιά του Σάκχοφ πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 9’ η Έστερσουντς μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Σέμα να βγάζει από αριστερά επικίνδυνη συρτή σέντρα, την οποία απομάκρυναν οι αμυντικοί του «Δικεφάλου».

Με τον «Δικέφαλο» να κυριαρχεί, ψάχνοντας τη μεγάλη φάση, η Έστερσουντς βρήκε τρόπο να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούρι στο 21’.

Ρέι και Λέοβατς δε συνεννοήθηκαν και ο Αργεντινός φαίνεται ότι ανέτρεψε τον Άιες, δίνοντας από το πουθενά πλεονέκτημα στους Σουηδούς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει από το… κρύο γκολ που δέχτηκε, με τον Μπίσεσβαρ να δοκιμάζει στο 28’ ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς.

Ο Ολλανδός με έξυπνη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών και αριστερά, προσπάθησε να «σερβίρει» στον Μάτος, ωστόσο ο Βραζιλιάνος έβαλε την προβολή προσπαθώντας περισσότερο να βρει με σέντρα τον Πρίγιοβιτς και λιγότερο να σκοράρει.

Στο 38’, ωστόσο, ο Μάτος εκμεταλλεύτηκε μία φοβερή σέντρα ακριβείας του Τσίμιροτ από τα αριστερά και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Κεϊτά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με το σκορ να αδικεί τον ΠΑΟΚ. 

Στο δεύτερο 45λεπτο η Έστερσουντς μπήκε με αυτοπεποίθηση, ψάχνοντας με το σουτ του Ουίντγκρεντ που κόντραρε στα σώματα ένα δεύτερο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός στο 64’, όταν το σουτ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από φοβερή ενέργεια και σέντρα του Κάμπος η γυριστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς πέρασε μόλις άουτ.

Στο 72’ ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ παραλίγο να σκοράρει, αλλά ο Κεϊτά και ο δοκάρι του στέρησαν το γκολ.

Δύο λεπτά αργότερα η Έστερσουντς απείλησε με σουτ του Νούρι που κόντραρε σε μία φάση καρμπόν με αυτή του Ουίντγκρεντ, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Πάλι ο φοβερός Κάμπος έβγαλε σέντρα ακριβείας μετά από ατομική ενέργεια, με τον «killer» Πρίγιοβιτς να μη συγχωρεί αυτή τη φορά και να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο 87’ ήταν η σειρά του νεοεισελθόντα Ενρίκε να κερδίσει μία λάθος μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς, να αποφύγει τον πρώτο αντίπαλο του σηκώνοντας την μπάλα, προσπαθώντας να κρεμάσει με κεφαλιά τον Κεϊτά, κερδίζοντας πέναλτι μετά την μπουνιά που δέχτηκε από τον τελευταίο.

Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε από τα 11 βήματα και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μία καθαρή νίκη με μία φοβερή ανατροπή.

Πιθανότατα εκτός από τη σημαντική επικράτηση του «Δικεφάλου», η οποία του δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, ακόμα πιο κομβική είναι η πολύ καλή εμφάνιση του, η οποία δείχνει ότι μπορεί να κάνει άμεσα ένα restart στη χρονιά.

To live της αναμέτρησης

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΟΚ – Έστερσουντς 3-1

88! ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Πρί-Πρι-Πρίγιοβιτς πλασάρει με περίσσεια αυτοπεποίθηση τον Κεϊτά και σκοράρει από τα 11 βήματα. 3-1 ο ΠΑΟΚ!

87′ Απίστευτη ενέργεια του Ενρίκε, κερδίζει πέναλτι ο ΠΑΟΚ! Ο Βραζιλιάνος κέρδισε μία λάθος μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς, απέφυγε τον πρώτο αντίπαλο του σηκώνοντας την μπάλα, προσπάθησε να κρεμάσει με κεφαλιά τον Κεϊτά, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει δίνοντας του μπουνιά! 

82′ Ο Μπιόγκστρομ στη θέση του Γκόντος. 

81′ Ο Αθανασιάδης στη θέση του Μακ. Πολύ ιδιαίτερο το στιγμιότυπο, στο οποίο ο Λουτσέσκου προσπαθεί να… ντοπάρει ψυχολογικά τον Έλληνα επιθετικό. 

80′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ενρίκε δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών και αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 

77′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Φοβερός Κάμπος, killer Πρίγιοβιτς! Ο Αγκολέζος χόρεψε την άμυνα της Έστερσουντς από τα δεξιά, έβγαλε σέντρα ακριβείας στο πρώτο δοκάρι και ο Πρίγιοβιτς δε χαρίστηκε, “σκότωσε” τον Κεϊτά με καρφωτή κεφαλιά. 

74′ Απειλεί και πάλι η Έστερσουντς! Ο Νούρι βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, μετά από προσποίηση δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η κόντρα στο σώμα του Βαρέλα απομάκρυνε τον κίνδυνο. 

74′
Ο Ενρίκε στη θέση του Μπίσεσβαρ. 

72′ Δοκάρι και τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!
Ο Πέλκας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς και αριστερά, ο Κεϊτά απομάκρυνει με τα ακροδάχτυλα, στέλνοντας την μπάλα και στο δεξί κάθετο δοκάρι! 

71′ Διπλή αλλαγή για την Έστερσουντς. Ο Γκέρο στη θέση του Σέμα και ο Μπέργκβιστ στη θέση του Μουκίμπι. 

66′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο εξαιρετικός Κάμπος πίεσε, έδωσε μάχη στα δεξιά, κατάφερε να βγάλει σέντρα ακριβείας για τον Πρίγιοβιτς, με τη γυριστή κεφαλιά του Σέρβου στο πρώτο δοκάρι να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κεϊτά.

64′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπίσεσβαρ δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών, ο Κεϊτά με κακή απόκρουση στρώνει στον επερχόμενο Μακ, αλλά ο Σλοβάκος στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. 

63′
Ο Πέλκας στη θέση του Σάκχοφ. Ο Λουτσέσκου ρισκάρει, δείχνοντας πως θέλει η ομάδα του να πιέσει για τη νίκη. 

61′
Ο Γκόντος δοκιμάζει ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Ρέι να μπλοκάρει εύκολα. 

58′ Κάθετη πάσα του Μακ στον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος από πολύ πλάγια θέση δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς δοκίμασε ένα σουτ, με την μπάλα να περνάει απευθείας άουτ. 

56′ Όμορφο κράτημα μπάλας και πάσα του Πρίγιοβιτς στον Μακ, ο Σλοβάκος μετά από κούρσα έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Κεϊτά βγήκε και μπλόκαρε. 

50′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Μετά από ατομική ενέργεια του Κάμπος και σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα από απομακρύνσεις κατέληξε στον Τσίμιροτ, το σουτ, ωστόσο, του Βόσνιου έξω από τη μεγάλη περιοχή κατάληξε άουτ. 

47′ Ευκαιρία για την Έστερσουντς! Ο Άιες “χόρεψε” τον Λέοβατς, έβγαλε έξυπνη συρτή σέντρα, ο Ουίντγκρεντ βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στα αριστερά, δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του “Δικεφάλου” και να καταλήγει κόρνερ.

46′ Σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καμία αλλαγή. 

Β’ ημίχρονο

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΟΚ – Έστερσουντς 1-1

45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο. 

38′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!
Σέντρα του Τσίμιροτ από τα αριστερά, ο Μάτος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στις… αράχνες στο αριστερό γάμα της εστίας του Κεϊτά. Ισοφαρίζει ο “Δικέφαλος” και η Τούμπα σηκώνεται στο πόδι.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Μουκίμπι.

33′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε με πανέξυπνη κομπίνα ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών στα αριστερά, ο Μάτος ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι βάζει την προβολή, η μπάλα παίρνει ύψος και παρότι ο Πρίγιοβιτς την κατέβασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κεϊτά, η σέντρα του Σέρβου στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτη. 

28′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπίσεσβαρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στριφογυρίζει, δοκιμάζει ένα τεχνικό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 

26′
Ο Άιες βγήκε στην κόντρα από τα δεξιά, έβγαλε επικίνδυνη παράλληλη σέντρα έχοντας πατήσει περιοχή, με τον Βαρέλα που τον κάλυπτε να διορθώνει το λάθος του, απομακρύνοντας σε κόρνερ. 

24′ Οι Σουηδοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι, ο ΠΑΟΚ τους είχε περιορίσει σε απόλυτο βαθμό, ωστόσο βρέθηκε μία ολιγωρία στην άμυνα και τους δόθηκε το δικαίωμα να προηγούνται. 

22′ ΓΚΟΛ! Εύστοχη εκτέλεση από τον Νούρι, με τους Σουηδούς να προηγούνται με 1-0. 

20′ Πέναλτι κερδίζει η Έστερσουντς! Ασυνεννοησία του Λέοβατς με τον Ρέι, ο Αργεντινός φαίνεται πως ανατρέπει τον Άιες, βλέποντας και την κίτρινη κάρτα.

15′
Ο Κάμπος έκλεψε έχοντας πιέσει ψηλά, δοκίμασε μία σέντρα-σουτ από θέση πλάγια δεξιά, μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σουηδών, με τον Κεϊτά να μπλοκάρει. 

12′ Ο Κρέσπο δοκίμασε ένα μακρινό σουτ κι η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Κεϊτά. 

9′ Η πρώτη απειλή των Σουηδών. Ο Σέμα βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έβγαλε μία επικίνδυνη συρτή παράλληλη σέντρα, την οποία εξουδετέρωσε η άμυνα του “Δικεφάλου”.

6′ Εντυπωσιακό ένα-δύο Μακ με Μπίσεσβαρ, ο Σλοβάκος με φοβερή κατά μέτωπο επίθεση μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά έφτασε σε πολύ πλάγια θέση και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Η Τούμπα ζέστανε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους. 

4′ Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Ο Μάτος με μία κούρσα από τα δεξιά βγάζει μία σέντρα, ο Πρίγιοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Έστερσουντς βάζει την προβολή και κερδίζει ένα κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Σάκχοφ πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των Σουηδών. 

1′ Σέντρα στην Τούμπα, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα. 

Α’ ημίχρονο

Έναρξη Αγώνα

Έστερσουντς: Κεϊτά, Μουκίμπι, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα, Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά και Γκόντος.

Στον πάγκο
για την Έστερσουντς: Άντερσον, Μπέργκβιστ, Χόπκατ, Γκέρο, Μπέρτιλσον, Μπιόργκστρομ και Κούρτις.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μακ και Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο
για τον ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Ενρίκε, Πέλκας και Αθανασιάδης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΓΚΟΛ: 38′ Μάτος, 77′, 88′ Πρίγιοβιτς – 22′ Νούρι (πεν.)

Ασίστ: 38′ Τσίμιροτ, 77′ Κάμπος-

Δοκάρι: 72′ Πέλκας-

Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία).

Βοηθοί: Χουμπέρτους Βαν ντε Βεν και Ντάβι Γκοόσενς (Ολλανδία). 

Τέταρτος διαιτητής: Άλλαρντ Λιντχουτ (Ολλανδία).

Παρατηρητής διαιτησίας: Νικολάι Ιβάνοφ (Ρωσία). 
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το PAOK24 συμμετέχει στην απεργία!

Αντίδραση στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το PAOK24 συμμετέχει στην σημερινή Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις Συντακτών, με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ, να έχει ως εξής: 

"Απεργούμε σε όλα τα ΜΜΕ στις 16 Απριλίου

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις Συντακτών, συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου από τις 5 το πρωί της 16ης Απριλίου έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16 ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Οι Ομοσπονδίες διαπιστώνουν για πολλοστή φορά, την άρνηση εκ μέρους των εργοδοτών να προχωρήσουν σε κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να αμείβονται με πενιχρές αποδοχές, που δεν επαρκούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες, την αυξανόμενη ακρίβεια, η οποία εξαφανίζει τα εισοδήματα των οικογενειών.

Παράλληλα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων εκρηκτικών αυξήσεων, οι οποίες δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για τις οικογένειες που βλέπουν τα εισοδήματα και τους πόρους τους ουσιαστικά να εκμηδενίζονται.

Διατρανώνουμε τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πίεση εις βάρος της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων, και τελικά εις βάρος της αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε:

ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη οδηγία της ΕΕ για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εσύ επιλέγεις να δεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Η απόφαση ανήκει στον καθένα από εμάς. Γράφει η Αγάπη Γαβριηλίδου…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ μετράει αντίστροφα για ένα -ακόμη- ιστορικό βράδυ στην Ευρώπη και η Αγάπη Γαβριηλίδου μοιράζεται μερικές από τις σκέψεις της, για όσα έγιναν και θα γίνουν σε μία ακόμη μαγική -από όλες τις απόψεις- σεζόν.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, ωστόσο, είναι γεγονός ότι σε αυτή τη ζωή υπάρχει -σχεδόν- πάντα η επιλογή. Μπορείς να πας δεξιά, μπορείς να πας και αριστερά. Μπορείς να επιλέξεις το άσπρο, αλλά μπορείς να επιλέξεις και το μαύρο. Μπορείς να σταματήσεις, μπορείς και να συνεχίσεις. Έτσι, αντίστοιχα, μπορείς να αντιμετωπίσεις το κάθε γεγονός, το πιο σημαντικό ή το πιο ασήμαντο, με όποιον τρόπο θέλεις. Να δεις το ποτήρι είτε μισοάδειο, είτε μισογεμάτο.

Όλος ο ΠΑΟΚ, ο ποδοσφαιρικός και μη, ζει και αναπνέει για το παιχνίδι της Πέμπτης. Για τη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ, που θα δώσει είτε στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, είτε στους Βέλγους το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa Conference League. Θα είναι ένα μεγάλο βράδυ και όπως καταλαβαίνουμε όλοι, όσοι θα βρεθούμε στην Τούμπα θα ζήσουμε κάτι τεράστιο, κάτι σπουδαίο, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Ζητούμενο είναι προφανώς να γίνει το μεγάλο βήμα, αλλά σε κάθε περίπτωση ποιος μπορεί να πει τι σε αυτή την ομάδα; Ποιος μπορεί να κοιτάξει το ποτήρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρώντας ότι είναι μισοάδειο, έχοντας φτάσει σε αυτόν τον Απρίλη, με αυτές τις συνθήκες και αυτά τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε ξεχάσει τελείως πια το πώς ξεκίνησε η φετινή σεζόν;

Το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι και ο άνθρωπος που καθόταν στην άκρη του πάγκου, μέχρι και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε σημαντικές και σοβαρές αμφιβολίες για το πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα και το ποιο θα μπορούσε να είναι το ταβάνι της κι αυτό, είναι κάτι που μπορούν να το επιβεβαιώσουν κι όλοι όσοι βρέθηκαν στην Ολλανδία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δεν υπήρχε πίστη, η αλήθεια είναι αυτή. Ένας μόνο ήταν αισιόδοξος και ζύγιζε με διαφορετικό τρόπο την κατάσταση κι αυτός, ήταν ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτό είναι δεδομένο και δεν αλλάζει.

Ξεκινάει η σεζόν -λοιπόν- κι ο ΠΑΟΚ παίρνει το ένα εισιτήριο μετά το άλλο στην Ευρώπη, έχοντας σε ορισμένες στιγμές και την τύχη με το μέρος του, γιατί -ω ναι- σε αυτή τη ζωή χρειάζεται κι αυτό. Συνεχίζει, μπαίνει στους ομίλους, ενώ στο “κάδρο” έχει προστεθεί και το πρωτάθλημα, όπου κι εκεί οι δυσκολίες είναι πολλές και σημαντικές, ωστόσο, βρίσκει τον τρόπο και προχωράει.

Στον όμιλο του Europa Conference League το… όνειρο συνεχίζεται και παράλληλα, όταν ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει στην κορυφή στο πρωτάθλημα, αρχίζει να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Περνάει στα προημιτελικά της Ευρώπης, κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο στην Ελλάδα και μπαίνει στα πλέι οφ με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Έχει μεσολαβήσει και μία δυάδα αγώνων με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, όπου γίνονται κυριολεκτικά τα πάντα, για να φτάσει να χάσει το εισιτήριο της πρόκρισης μέσα από τα χέρια του. Στο πρώτο παιχνίδι γίνονται -δεδομένα- όλα λάθος, αλλά στη ρεβάνς της Λεωφόρου συμβαίνουν όλα τα απίστευτα μαζί, για να πάρει η ομάδα του Φατίχ Τερίμ την πρόκριση.

Πόσες ακόμη φορές θα μπορούσαν να συμβούν όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, σε ένα και μόνο παιχνίδι; Η ερώτηση είναι προφανώς ρητορική… Φτάνουμε στο “σήμερα” λοιπόν. Ο ΠΑΟΚ του ρόστερ που δεν εντυπωσιάζει κι έχει δεδομένες και χτυπητές αδυναμίες, ο ΠΑΟΚ με τα σκαμπανεβάσματα και τις απώλειες σε σημαντικά παιχνίδια, δίνει τη δική του μάχη στα πλέι οφ και διατηρείται ψηλά, όσο κι αν προσπαθούν αρκετοί να μειώσουν όσα κάνει και μετράει αντίστροφα για ένα ιστορικό ματς στην Ευρώπη, με τις πιθανότητες της πρόκρισης στα ημιτελικά να είναι κάτι παραπάνω από ορατές.

Όλα τα παραπάνω, προφανώς τα γνωρίζουμε και τα γνωρίζετε όλοι… Ωστόσο, ειδικά με όσα βλέπω σε κάθε live του PAOK24 και σε κάθε αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας, φτάνω στο σημείο ώρες-ώρες να σκεφτώ ότι πραγματικά ορισμένοι έχουν απίστευτα κοντή μνήμη. Απίστευτη ισοπέδωση, απίστευτα άσχημες εκφράσεις για πρόσωπα που από το περασμένο καλοκαίρι παλεύουν με όσα -λίγα- μέσα έχουν στα χέρια τους και είναι ένα step μακριά από μία -ακόμη- ιστορικής σημασίας πρόκριση. Έχουμε καταλάβει τι μπορεί να ζήσουμε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα;

Προφανώς μετά το 1-0, υπάρχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την Κλαμπ Μπριζ, αλλά ο -δεδομένα καλύτερος στη ρεβάνς- ΠΑΟΚ μπορεί να έχει πολύ-πολύ καλύτερη τύχη στην κατάμεστη Τούμπα κι έχει το δικαίωμα να ελπίζει. Αυτό -όμως- δε σημαίνει ότι σε περίπτωση αποκλεισμού θα πρέπει να τα μηδενίσουμε όλα. Δε θα αλλάξει ό,τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα και το πώς έφτασε εδώ. Μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι; Η επιλογή μας ανήκει κι εμείς, ο καθένας ξεχωριστά, είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε πώς θα το δούμε…

Υ.Γ.: Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ορισμένα πρόσωπα σε αυτή την πόλη, που τρέφονται από την τοξικότητα και προσπαθούν να την αυξήσουν με κάθε τρόπο. Το είδαμε και με το πώς αντιμετώπισαν όσα συνέβησαν με τον κόσμο που βρέθηκε στο Βέλγιο κι ενώ είχε εισιτήρια στα χέρια του, δεν μπόρεσε ποτέ να δει το παιχνίδι -κι ίσως αυτό να ήταν και το λιγότερο- και βίωσε πραγματικά απίστευτες καταστάσεις. Δεν ήταν… μπαχαλάκηδες που ταξίδεψαν χωρίς εισιτήριο και θέλησαν να μπουν με ντου στο γήπεδο, αλλά -εντάξει- αφού μας βολεύει, ας φτιάξουμε τη δική μας αλήθεια. Αυτοί υπάρχουν λοιπόν. Κι εδώ όμως υπάρχει επιλογή. Όσο τους αφήνετε -αφήνουμε- να ασκούν μία "x" επιρροή επάνω σας, τόσο θα συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και πως να το ξεχάσεις! (vids)

Δέκα ακριβώς χρόνια από το βράδυ που η Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο Κλάους πετούσαν φωτιές κόντρα στον Ολυμπιακό!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

16 Απριλίου 2014. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από δέκα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην... πυρακτωμένη Τούμπα τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας ηττηθεί με 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" με... όργια του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, o oποίος μετά το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 31΄απέβαλλε ΜΟΝΟ τον Μίροσλαβ Στοχ και όχι έναν εκ των Ντομίνγκεζ, Βαλντές και Φουστέρ που έσπρωξαν και χτύπησαν τον Κλάους.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με καθυστέρηση 75 λεπτών γιατί βρέθηκαν… γαύροι στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Στέφανος Αθανασιάδης έκανε τη διαφορά στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Δικέφαλο να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό αλλά να υποχρεώνεται από τον Μάνταλο να αγωνιστεί σε αυτόν χωρίς τους Νάτχο, Αθανασιάδη και Κατσουράνη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός: Μέγερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μπονγκ (83' Σάμαρης), Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ