Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚτσήδικη ανατροπή!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έστερσουντς, επικρατώντας με 3-1 παρότι βρέθηκε από το… πουθενά πίσω στο σκορ.

PAOK24

ΠΑΟΚτσήδικη ανατροπή!

O «Δικέφαλος» θέλησε να εκμεταλλευτεί την ωραία ατμόσφαιρα της Τούμπας, πιέζοντας από νωρίς προκειμένου να προηγηθεί στο σκορ.

Στο 4’ μετά από κούρσα του Μάτος και σέντρα του Βραζιλιάνου, ο Πρίγιοβιτς με μακρινή προβολή απειλεί για πρώτη φορά, ενώ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ στη συνέχεια η κεφαλιά του Σάκχοφ πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 9’ η Έστερσουντς μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Σέμα να βγάζει από αριστερά επικίνδυνη συρτή σέντρα, την οποία απομάκρυναν οι αμυντικοί του «Δικεφάλου».

Με τον «Δικέφαλο» να κυριαρχεί, ψάχνοντας τη μεγάλη φάση, η Έστερσουντς βρήκε τρόπο να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούρι στο 21’.

Ρέι και Λέοβατς δε συνεννοήθηκαν και ο Αργεντινός φαίνεται ότι ανέτρεψε τον Άιες, δίνοντας από το πουθενά πλεονέκτημα στους Σουηδούς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει από το… κρύο γκολ που δέχτηκε, με τον Μπίσεσβαρ να δοκιμάζει στο 28’ ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς.

Ο Ολλανδός με έξυπνη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών και αριστερά, προσπάθησε να «σερβίρει» στον Μάτος, ωστόσο ο Βραζιλιάνος έβαλε την προβολή προσπαθώντας περισσότερο να βρει με σέντρα τον Πρίγιοβιτς και λιγότερο να σκοράρει.

Στο 38’, ωστόσο, ο Μάτος εκμεταλλεύτηκε μία φοβερή σέντρα ακριβείας του Τσίμιροτ από τα αριστερά και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Κεϊτά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με το σκορ να αδικεί τον ΠΑΟΚ. 

Στο δεύτερο 45λεπτο η Έστερσουντς μπήκε με αυτοπεποίθηση, ψάχνοντας με το σουτ του Ουίντγκρεντ που κόντραρε στα σώματα ένα δεύτερο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός στο 64’, όταν το σουτ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από φοβερή ενέργεια και σέντρα του Κάμπος η γυριστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς πέρασε μόλις άουτ.

Στο 72’ ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ παραλίγο να σκοράρει, αλλά ο Κεϊτά και ο δοκάρι του στέρησαν το γκολ.

Δύο λεπτά αργότερα η Έστερσουντς απείλησε με σουτ του Νούρι που κόντραρε σε μία φάση καρμπόν με αυτή του Ουίντγκρεντ, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Πάλι ο φοβερός Κάμπος έβγαλε σέντρα ακριβείας μετά από ατομική ενέργεια, με τον «killer» Πρίγιοβιτς να μη συγχωρεί αυτή τη φορά και να σκοράρει με κεφαλιά.

Στο 87’ ήταν η σειρά του νεοεισελθόντα Ενρίκε να κερδίσει μία λάθος μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς, να αποφύγει τον πρώτο αντίπαλο του σηκώνοντας την μπάλα, προσπαθώντας να κρεμάσει με κεφαλιά τον Κεϊτά, κερδίζοντας πέναλτι μετά την μπουνιά που δέχτηκε από τον τελευταίο.

Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε από τα 11 βήματα και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μία καθαρή νίκη με μία φοβερή ανατροπή.

Πιθανότατα εκτός από τη σημαντική επικράτηση του «Δικεφάλου», η οποία του δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, ακόμα πιο κομβική είναι η πολύ καλή εμφάνιση του, η οποία δείχνει ότι μπορεί να κάνει άμεσα ένα restart στη χρονιά.

To live της αναμέτρησης

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΟΚ – Έστερσουντς 3-1

88! ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Πρί-Πρι-Πρίγιοβιτς πλασάρει με περίσσεια αυτοπεποίθηση τον Κεϊτά και σκοράρει από τα 11 βήματα. 3-1 ο ΠΑΟΚ!

87′ Απίστευτη ενέργεια του Ενρίκε, κερδίζει πέναλτι ο ΠΑΟΚ! Ο Βραζιλιάνος κέρδισε μία λάθος μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς, απέφυγε τον πρώτο αντίπαλο του σηκώνοντας την μπάλα, προσπάθησε να κρεμάσει με κεφαλιά τον Κεϊτά, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει δίνοντας του μπουνιά! 

82′ Ο Μπιόγκστρομ στη θέση του Γκόντος. 

81′ Ο Αθανασιάδης στη θέση του Μακ. Πολύ ιδιαίτερο το στιγμιότυπο, στο οποίο ο Λουτσέσκου προσπαθεί να… ντοπάρει ψυχολογικά τον Έλληνα επιθετικό. 

80′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ενρίκε δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών και αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 

77′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Φοβερός Κάμπος, killer Πρίγιοβιτς! Ο Αγκολέζος χόρεψε την άμυνα της Έστερσουντς από τα δεξιά, έβγαλε σέντρα ακριβείας στο πρώτο δοκάρι και ο Πρίγιοβιτς δε χαρίστηκε, “σκότωσε” τον Κεϊτά με καρφωτή κεφαλιά. 

74′ Απειλεί και πάλι η Έστερσουντς! Ο Νούρι βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, μετά από προσποίηση δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η κόντρα στο σώμα του Βαρέλα απομάκρυνε τον κίνδυνο. 

74′
Ο Ενρίκε στη θέση του Μπίσεσβαρ. 

72′ Δοκάρι και τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!
Ο Πέλκας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς και αριστερά, ο Κεϊτά απομάκρυνει με τα ακροδάχτυλα, στέλνοντας την μπάλα και στο δεξί κάθετο δοκάρι! 

71′ Διπλή αλλαγή για την Έστερσουντς. Ο Γκέρο στη θέση του Σέμα και ο Μπέργκβιστ στη θέση του Μουκίμπι. 

66′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο εξαιρετικός Κάμπος πίεσε, έδωσε μάχη στα δεξιά, κατάφερε να βγάλει σέντρα ακριβείας για τον Πρίγιοβιτς, με τη γυριστή κεφαλιά του Σέρβου στο πρώτο δοκάρι να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κεϊτά.

64′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπίσεσβαρ δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών, ο Κεϊτά με κακή απόκρουση στρώνει στον επερχόμενο Μακ, αλλά ο Σλοβάκος στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. 

63′
Ο Πέλκας στη θέση του Σάκχοφ. Ο Λουτσέσκου ρισκάρει, δείχνοντας πως θέλει η ομάδα του να πιέσει για τη νίκη. 

61′
Ο Γκόντος δοκιμάζει ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Ρέι να μπλοκάρει εύκολα. 

58′ Κάθετη πάσα του Μακ στον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος από πολύ πλάγια θέση δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή της Έστερσουντς δοκίμασε ένα σουτ, με την μπάλα να περνάει απευθείας άουτ. 

56′ Όμορφο κράτημα μπάλας και πάσα του Πρίγιοβιτς στον Μακ, ο Σλοβάκος μετά από κούρσα έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Κεϊτά βγήκε και μπλόκαρε. 

50′ Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Μετά από ατομική ενέργεια του Κάμπος και σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα από απομακρύνσεις κατέληξε στον Τσίμιροτ, το σουτ, ωστόσο, του Βόσνιου έξω από τη μεγάλη περιοχή κατάληξε άουτ. 

47′ Ευκαιρία για την Έστερσουντς! Ο Άιες “χόρεψε” τον Λέοβατς, έβγαλε έξυπνη συρτή σέντρα, ο Ουίντγκρεντ βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στα αριστερά, δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του “Δικεφάλου” και να καταλήγει κόρνερ.

46′ Σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καμία αλλαγή. 

Β’ ημίχρονο

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΟΚ – Έστερσουντς 1-1

45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο. 

38′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!
Σέντρα του Τσίμιροτ από τα αριστερά, ο Μάτος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στις… αράχνες στο αριστερό γάμα της εστίας του Κεϊτά. Ισοφαρίζει ο “Δικέφαλος” και η Τούμπα σηκώνεται στο πόδι.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Μουκίμπι.

33′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε με πανέξυπνη κομπίνα ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των Σουηδών στα αριστερά, ο Μάτος ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι βάζει την προβολή, η μπάλα παίρνει ύψος και παρότι ο Πρίγιοβιτς την κατέβασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κεϊτά, η σέντρα του Σέρβου στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτη. 

28′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μπίσεσβαρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στριφογυρίζει, δοκιμάζει ένα τεχνικό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 

26′
Ο Άιες βγήκε στην κόντρα από τα δεξιά, έβγαλε επικίνδυνη παράλληλη σέντρα έχοντας πατήσει περιοχή, με τον Βαρέλα που τον κάλυπτε να διορθώνει το λάθος του, απομακρύνοντας σε κόρνερ. 

24′ Οι Σουηδοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι, ο ΠΑΟΚ τους είχε περιορίσει σε απόλυτο βαθμό, ωστόσο βρέθηκε μία ολιγωρία στην άμυνα και τους δόθηκε το δικαίωμα να προηγούνται. 

22′ ΓΚΟΛ! Εύστοχη εκτέλεση από τον Νούρι, με τους Σουηδούς να προηγούνται με 1-0. 

20′ Πέναλτι κερδίζει η Έστερσουντς! Ασυνεννοησία του Λέοβατς με τον Ρέι, ο Αργεντινός φαίνεται πως ανατρέπει τον Άιες, βλέποντας και την κίτρινη κάρτα.

15′
Ο Κάμπος έκλεψε έχοντας πιέσει ψηλά, δοκίμασε μία σέντρα-σουτ από θέση πλάγια δεξιά, μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σουηδών, με τον Κεϊτά να μπλοκάρει. 

12′ Ο Κρέσπο δοκίμασε ένα μακρινό σουτ κι η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Κεϊτά. 

9′ Η πρώτη απειλή των Σουηδών. Ο Σέμα βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έβγαλε μία επικίνδυνη συρτή παράλληλη σέντρα, την οποία εξουδετέρωσε η άμυνα του “Δικεφάλου”.

6′ Εντυπωσιακό ένα-δύο Μακ με Μπίσεσβαρ, ο Σλοβάκος με φοβερή κατά μέτωπο επίθεση μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά έφτασε σε πολύ πλάγια θέση και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Η Τούμπα ζέστανε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους. 

4′ Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Ο Μάτος με μία κούρσα από τα δεξιά βγάζει μία σέντρα, ο Πρίγιοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Έστερσουντς βάζει την προβολή και κερδίζει ένα κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Σάκχοφ πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των Σουηδών. 

1′ Σέντρα στην Τούμπα, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα. 

Α’ ημίχρονο

Έναρξη Αγώνα

Έστερσουντς: Κεϊτά, Μουκίμπι, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα, Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά και Γκόντος.

Στον πάγκο
για την Έστερσουντς: Άντερσον, Μπέργκβιστ, Χόπκατ, Γκέρο, Μπέρτιλσον, Μπιόργκστρομ και Κούρτις.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μακ και Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο
για τον ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Ενρίκε, Πέλκας και Αθανασιάδης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΓΚΟΛ: 38′ Μάτος, 77′, 88′ Πρίγιοβιτς – 22′ Νούρι (πεν.)

Ασίστ: 38′ Τσίμιροτ, 77′ Κάμπος-

Δοκάρι: 72′ Πέλκας-

Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία).

Βοηθοί: Χουμπέρτους Βαν ντε Βεν και Ντάβι Γκοόσενς (Ολλανδία). 

Τέταρτος διαιτητής: Άλλαρντ Λιντχουτ (Ολλανδία).

Παρατηρητής διαιτησίας: Νικολάι Ιβάνοφ (Ρωσία). 
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ