Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μία πολύ-πολύ μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα όσα έγιναν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε για να πέσει η χειρότερη Χούντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Μία πολύ-πολύ μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ

Εδώ και 23 χρόνια έχω κάνει πάρα πολλά δημοσιογραφικά ταξίδια με σκοπό να καλύψω γεγονότα που σχετίζονται με τον ΠΑΟΚ. Συνήθως βέβαια καλύπτουμε αγώνες του Δικεφάλου και προσωπικά έχω βρεθεί σε δεκάδες παιχνίδια ποδοσφαίρου, αλλά και μπάσκετ. Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μετράει αρκετές επιτυχίες. Εκτός έδρας έχει πολλές νίκες-προκρίσεις-επιτυχίες.

Αυτό το χθεσινό ταξίδι στην Αθήνα και όλο το ρεπορτάζ για τις εκλογές στην ΕΠΟ, εύκολα μπορεί να μπει μεταξύ των κορυφαίων που αφορούσαν ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ του ΠΑΟΚ!

Πώς μπορεί μία τέτοια αποστολή να συγκριθεί με έναν μεγάλο αγώνα και ένα σπουδαίο διπλό; Πολύ εύκολα. Η ιστορική σημασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι παρόμοια (ίσως και μεγαλύτερη) ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Πώς και γιατί όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε κάτι τέτοιο; Τι έννοια δίνω σε αυτό το γεγονός…

Εκτιμώ λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε και κοιτάω κυρίως στο παρελθόν… Είναι μία νίκη του υποψηφίου που στήριξε ο ΠΑΟΚ στις εκλογές της ΕΠΟ, για την οποία δεν αξίζει και δεν πρέπει να πούμε πολλά που αφορούν το μέλλον. Έτσι πιστεύω… Δεν είναι ώρα δηλαδή για προβλέψεις και τι… θα σημαίνει η εκλογή Γραμμένου.

Έχει αξία να αναλύσουμε το γεγονός με βάση το τι συνέβαινε κατά το παρελθόν και ποια κατάσταση κατάφερε να αλλάξει ο ΠΑΟΚ, με την πολιτική του.

Για να αντιληφθούμε λοιπόν το μέγεθος της επιτυχίας, πρέπει να γυρίσουμε τη σκέψη μας στο κόκκινο 2008, στο πράσινο 2010, στα χρόνια του Μαρινάκη από το 2011 και μετά. Στο 2012, στο 2014, στο 2015. Αλλά και νωρίτερα… Σκεφτείτε τι συνέβαινε τότε. Σκεφτείτε τα σημεία στα οποία ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει και ετσιθελικά έκανε όργια: Στα γήπεδα, στα δικαστήρια, στην ΕΠΟ, στη λίγκα, στα γραφεία, στη ΚΕΔ, στους παρατηρητές. Παντού! Όπου υπήρχε ποδοσφαιρική ζωή στην Ελλάδα.

Έθρεψε ένα τέρας ο Ολυμπιακός και δημιούργησε ένα σύστημα, όμοιο του οποίου δεν έχει συναντήσει ποτέ ξανά ο Ελληνικός αθλητισμός.

Τα κατηγορητήρια για πολλούς και για διάφορες καταστάσεις, εκκρεμούν ακόμη. Εκεί είναι όλα τα στοιχεία των παράνομων δραστηριοτήτων.

Απέναντι σε αυτό το τέρας, κανείς δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα, αφού όπου-όπως και αν έψαχνες δικαιοσύνη, έβρισκες μπροστά σου έναν κόκκινο τοίχο. (Τέλος πάντων… Χρειάζεται να περιγράψω πολύ ακόμη τι βιώναμε;)

Και όμως! Αυτό το θηρίο, αυτό το έκτρωμα της ΕΠΟ και όλων των παρατρεχάμενων, ο ΠΑΟΚ το έριξε! Το κατέστρεψε. Το κατανίκησε! Με μέθοδο, με πλάνο, με υπομονή και επιμονή. Αλλά και με μεγάλη πίστη έπειτα από τον ημιτελικό κυπέλλου στις 2 Μαρτίου του 2016.

Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε σε αυτή την τεράστια νίκη του καθαρού ποδοσφαίρου απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός τεράστιας σημασίας…

Πέρα από την καταγραφή του αποτελέσματος, μεγάλη αξία είχε και όλη η διαδικασία. Των τελευταίων μηνών, αλλά και της χθεσινής ημέρας. Πώς κινούνταν ο ΠΑΟΚ και πώς οι αντίπαλοι. Ποιοι εκπροσωπούσαν τον ΠΑΟΚ και ποιοι τους άλλους. Πώς κινούσαν τα νήματα οι άνθρωποι των ασπρόμαυρων και πώς έτρεχαν να προλάβουν οι άλλοι. Ψυχραιμία και σχέδιο από τη μία, πανικός και ένταση από την άλλη…

Μέχρι εδώ όμως… Γιατί κάπου εδώ, όλοι περιμένουν να πάμε στο αύριο και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Δεν γίνεται. Δεν πρέπει. Για πολλούς λόγους.

Μένουμε στο σήμερα, κρατάμε αυτόν τον άθλο του ΠΑΟΚ (σαφώς από πλευράς ΠΑΕ βοήθησε και η ΑΕΚ) καταγράφουμε το μέγεθος της επιτυχίας και περιμένουμε…

Κάποιοι περιμένουν κάθαρση και αλάνθαστη δικαιοσύνη στο 100%. Άλλοι περιμένουν εύνοια του ΠΑΟΚ, παρόμοια με αυτή που είχε ο Ολυμπιακός. Άλλοι περιμένουν κάτι διαφορετικό… Ας περιμένουν…

Θα δούμε τι θα γίνει και πώς θα λειτουργήσει ο Γραμμένος και οι συνεργάτες του. Σαφώς και έχει αξία το μέλλον, σήμερα όμως που οριστικοποιήθηκε αυτή η τεράστια επιτυχία του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη (από πίσω και τα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ που έχασαν χρόνια από τη ζωή τους για να πετύχουν τον στόχο) μένουμε εδώ και απολαμβάνουμε τη νίκη του πιο καθαρού μεγάλου συλλόγου στη χώρα, του μόνου συλλόγου που μπορούσε να λύσει αυτό το γόρδιο δεσμό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ