Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ταυτότητα μας η μαχητικότητα»

H επιστροφή από τη Λετονία, ήταν δύσκολη, αλλά μετά από μια νίκη-πρόκριση, η κούραση υπάρχει μεν, είναι όμως διαφορετική, δε. Ο 27χρονος μίλησε για το παιχνίδι με τη Βέντσπιλς, για την κατάσταση της ομάδας και για τα δύο κρίσιμα ματς που έρχονται με Κολοσσό και Αρη.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ταυτότητα μας η μαχητικότητα»

Το ταξίδι από το Βέντσπιλς, ξεκίνησε στις 2 το βράδυ. Οδικώς μέχρι τη Ρίγα και από εκεί, πτήση για Φρανκφούρτη, αναμονή και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Η αποστολή του ΠΑΟΚ, προσγειώθηκε λίγο πριν τις 15.00 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και οι παίκτες πήγαν αμέσως στο γήπεδο, να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, για ξεκούραση. Το PAOK24 υποδέχθηκε την αποστολή της ομάδας στο γήπεδο και η κουβέντα με τον Λίνο Χρυσικόπουλο, είχε λίγο από όλα… Τη νίκη επί της Βέντσπιλς, την εικόνα της ομάδας, τα παιχνίδια που έρχονται με Κολοσσό Ρόδου και Αρη και άλλα.

Με την εικόνα του στη Λετονία, ο ΠΑΟΚ έδειξε να παίρνει μια εύκολη νίκη και ο Χρυσικόπουλος εξήγησε πως… «δεν ξέρω αν ήταν το πρώτο ματς που μπήκε το «πρέπει» μπροστά, αλλά μπήκαμε όλοι ψυχωμένα και δώσαμε το 100%. Αυτό φαίνεται ακόμα και από τον πίνακα του σκορ. Στην άμυνα όταν δε σκοράραμε, δε δεχόμασταν καλάθια και στην επίθεση… καρφώναμε τις μπάλες!»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν ικανοποιημένος για τη νίκη και την πρόκριση, κάτι που έδειξε και στην ομάδα. «Ήταν μια επιβράβευση για τη δουλειά που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Αντικειμενικά, κάθε μέρα δίνουμε την ψυχή μας στην προπόνηση. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η επιβράβευση από τον κόουτς» σχολίασε ο 27χρονος.

Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ, όρισε ο ίδιος τη μοίρα του στο χθεσινό παιχνίδι και πήρε την εύκολη νίκη; «Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο και ότι η Βέντσπιλς είχε προκριθεί ήδη. Κυρίως εμείς όμως, το κάναμε να φαίνεται τόσο εύκολο. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φάνηκε» απάντησε ο Λίνος.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, είχε προβλέψει ότι κάπου στο Δεκέμβριο-Ιανουάριο, η ομάδα θα αρχίσει να βγάζει αυτά που μπορεί και χθες, ήρθε μάλλον η καλύτερη της εμφάνιση στη σεζόν… «Είχαμε μια συνέχεια από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας, μέχρι και το τέλος του χθεσινού αγώνα. Δε γίνεται, βέβαια, κάθε ματς να το κερδίζουμε με τριάδα πόντους. Θέλουμε, όμως, αυτή η μαχητικότητα που βγάλαμε να είναι η ταυτότητά μας» λέει ο Χρυσικόπουλος.

Τα παιχνίδια με Κολοσσό στη Ρόδο και με τον Αρη στο Παλατάκι, είναι πολύ σημαντικά για τη μάχη της τετράδας, με τον φόργουορντ του ΠΑΟΚ να δηλώνει: «Δε μπορείς να πεις ότι «κλειδώνουμε» κάτι, αλλά είναι πολύ σημαντικό βήμα για την τελική μας κατάταξη. Το κάθε ματς, θα το κοιτάξουμε ξεχωριστά, αρχής γενομένης με τον Κολοσσό, που θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, όπως αποδείχθηκε και με την ΑΕΚ μερικές εβδομάδες πριν. Πρέπει να τα δώσουμε όλα και να πάμε για τη νίκη».

Μετά το παιχνίδι με τη Βέντσπιλς, ακολουθεί ένα ακόμα παιχνίδι απαιτήσεων για τον ΠΑΟΚ, όπως αυτό στη Ρόδο. Ποιο είναι πιο δύσκολο κατά τη γνώμη του; «Είναι και οι δύο εξίσου δύσκολοι αγώνες. Τη Βέντσπιλς την κερδίσαμε πιο εύκολα από ότι περιμέναμε. Είναι κρίσιμο το σημείο της ενέργειας μετά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα τις επόμενες δύο μέρες. Πέρασε το παιχνίδι με τη Βέντσπιλς… Πρέπει να δουλέψουμε στο γήπεδο, άλλο τόσο να δουλέψουμε και με το βίντεο και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για το πολύ πολύ δύσκολο ματς που έρχεται το Σάββατο. Θεωρώ ότι το προπονητικό επιτελείο, φροντίζει κάθε φορά να προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλους τους παίκτες. Πλέον και οι Αμερικάνοι έχουν εγκλιματιστεί και ξέρουν πόση σημασία έχουν οι εκτός έδρας αγώνες, πόσω μάλλον με μια ομάδα που ισοβαθμείς κιόλας στην κατάταξη».

Ακόμα και στο μακρινό Βέντσπιλς, η ομάδα δεν ήταν μόνη της, αφού κάποιοι φίλοι του ΠΑΟΚ, ταξίδεψαν από Γερμανία και Βέλγιο, για να είναι δίπλα στους παίκτες… «Είναι μια πολύ μεγάλη έξτρα βοήθεια ο κόσμος και τον έχουμε ανάγκη σε όλα μας τα παιχνίδια. Αν αυτό είναι εφικτό να γίνεται και στα εκτός της Ευρώπης, θα είναι… μαγεία!» είπε ο Χρυσικόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ