Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Ωραία ήταν στο Βελιγράδι. Όποιος αγαπάει πραγματικά το μπάσκετ, του αρέσει αυτό το άθλημα, αν τον αξιώσει ο Θεός να βρεθεί κάποια στιγμή στη «Hala Pionir», θα έχει να το θυμάται για πάντα…

Νίκος Μοσχοβίτης

Το σχόλιο της ημέρας

Του Νίκου Μοσχοβίτη

Ας ξεκινήσουμε από αυτό, για να λυθεί η όποια παρεξήγηση. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι «αδελφοποιημένοι» με τους Παρτιζάνους και ο αλληλοσεβασμός των δύο πλευρών, είναι τεράστιος. Το να μπαίνει στο γήπεδο ο αντίπαλος, να παίζει στα ηχεία του γηπέδου, το «ωωω ΠΑΟΚάρα» και μάλιστα στα ελληνικά (!), να σηκώνεται όλο το γήπεδο να χειροκροτήσει σαν να είναι η δική του ομάδα, να ακούγονται «όλε» σε κάθε όνομα παίκτη του ΠΑΟΚ στην παρουσίαση, είναι μόνο μερικά από αυτά που δείχνουν τον τεράστιο σεβασμό των Σέρβων.

Όταν όμως μιλάμε για τη δική σου ομάδα, η οποία έπαιζε αποδεκατισμένη και με πολλά προβλήματα, θα κάνεις ότι μπορείς για να τη βοηθήσεις να πάρει μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Αυτό έκαναν οι Παρτιζάνοι στο δεύτερο ημίχρονο και μπράβο τους, γιατί πήγαν να γυρίσουν σχεδόν μόνοι τους, ένα χαμένο παιχνίδι. Μιλάμε για ένα γήπεδο που «έτριζε» από τις φωνές, από την προσπάθεια τους να εμψυχώσουν τους παίκτες τους. Πραγματική ευλογία να το ζεις από μέσα όλο αυτό…

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ΠΑΟΚ έκανε τα καλύτερα 35 λεπτά της φετινής σεζόν. Καλύτερα και από αυτά στο Βέντσπιλς που νίκησε με 30 πόντους. Ίσως μια ανάλογη διαφορά να μπορούσε να την πάρει και χθες, αλλά είπαμε, αυτό το γήπεδο είναι κάτι το μοναδικό.

Όλες οι συγκυρίες πριν την αναμέτρηση ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ και μαγκιά του Μαρκόπουλου και τον παικτών του, που αυτές τις συγκυρίες, τις εκμεταλλεύτηκαν. Τώρα, για το τελευταίο τρίλεπτο, κάποιες φορές η μόνη εξήγηση που μπορεί να βρεθεί, είναι… μεταφυσική. Οι αυτοκαταστροφικές τάσεις του τμήματος (και του συλλόγου γενικότερα) είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν είναι λίγο αυτό που πέτυχε ειδικά αυτός, ο φετινός ΠΑΟΚ. Πέρασε από το δυσκολότερο όμιλο του BCL, αντιμετώπισε στους 24 έναν αντίπαλο με επίσης «βαριά» φανέλα και σπουδαία παράδοση (παρότι οι glory days του είναι στο παρελθόν) και όχι κάποια soft ομάδα από τη Γαλλία. Είναι παράσημο αυτό που πέτυχε το συγκεκριμένο ρόστερ, αυτά τα παιδιά που είναι στην ομάδα αυτή τη σεζόν. Είναι παράσημο ακόμα και για τον Μαρκόπουλο που έχει πετύχει πολλές ανάλογες και ίσως σπουδαιότερες νίκες από αυτή, στο παρελθόν.

Εμείς να καταλάβουμε το «ξεφωνητό» μετά από ήττες όπως στη Λευκάδα, όπως στα Τρίκαλα, όπως στη Χαλκίδα. Αλλά υπάρχουν και οι νίκες με τον Άρη, η πρόκριση στους 16 του BCL κόντρα στην Παρτιζάν. Υπάρχει όλη η σεζόν ως τώρα, στην οποία αυτή η ομάδα, στο 95% των αγώνων της, είτε νικάει είτε χάνει, δίνει ότι έχει στο παρκέ με τα καλά της και τα «στραβά» της. Υπάρχουν κακές εμφανίσεις, αλλά ούτε ένα παιχνίδι που αυτός ο ΠΑΟΚ να το έχει χάσει με κατεβασμένα τα χέρια.

Δε χρειάζεται μια στήριξη αυτή η ομάδα; Δε μπορεί ο ΠΑΟΚτσής να κάνει μια έδρα όπως αυτή που κάνουν τα «αδέρφια» του στο Βελιγράδι, έστω και σε ένα παιχνίδι, αυτό της Τρίτης με την Τενερίφη; Σίγουρα μπορεί, λέμε εμείς. Απλά, τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να… κουνάει το δάχτυλο προς πάσα κατεύθυνση και έχει χάσει κάπως το νόημα της δικής του παρουσίας στην κερκίδα. Οι Παρτιζάνοι πάντως, του δείχνουν το δρόμο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ