Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλή λειτουργία-πολλοί διακριθέντες

Η ατομική κριτική των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Καλή λειτουργία-πολλοί διακριθέντες

Ο ΠΑΟΚ έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, σε διάστημα όπου όλη η ομάδα λειτουργούσε εξαιρετικά. Οι 14 τελικές μπροστά και οι μηδέν πίσω καταμαρτυρούν ότι ήταν  με διαφορά το καλύτερο διάστημα του Δικεφάλου μέχρι τώρα. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ελαφρώς, αλλά στο τέλος ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα.

Πάμε να δούμε πώς έπαιξαν οι 14 ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου.
 

ΡΕΙ: Απειλήθηκε μόνο μία φορά (και πάλι η άμυνά του τον προστάτεψε ικανοποιητικά) αλλά δέχθηκε το τέρμα σε μία φάση όπου όλοι ολιγώρησαν. Κατά τα άλλα δεν είχε πολλά προβλήματα.

ΜΑΤΟΣ: Έπαιξε προφανώς γιατί είναι φορμαρισμένος, ίσως και επειδή ο προπονητής του δεν εμπιστεύεται άλλον δεξιό μπακ. (Αυτό θα φανεί αν στοιχίσει στην πορεία). Έβγαλε πολύ καλές συνεργασίες στην πλευρά με τον Λημνιό.

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Εξαιρετική παρουσία από το κέντρο και μπροστά, ειδικά στο πρώτο καλό ημίχρονο. Έπαιξε συνδυαστικά, είχε ατομικές ενέργειες, έβγαλε τελικές πάσες και σουτ. Στην επανάληψη ξεκίνησε με ένα λάθος και από εκεί και πέρα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τους γρήγορους αντιπάλους και ειδικά τον Σίλβα στο τέλος.

ΖΑΜΠΡΑΝΟ: Πρώτο ματς και πρώτη καλή παρουσία για τον Περουβιανό που έχει αυτοπεποίθηση. Νικητής σε πολλές μονομαχίες, προώθησε καλά το παιχνίδι και σίγουρα χρειάζεται χρόνο και ματς για να «δέσει» με τους άλλους.

ΜΑΛΕΖΑΣ: Σταθερός και ψύχραιμος σε κάθε φάση του αγώνα, εκτός ίσως από τη φάση του γκολ των αντιπάλων. Έχει πάντα εγγυημένη καλή παρουσία.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: «Έδεσε» καλά με τον Μαουρίτσιο. Ήταν ένα ακόμη δίδυμο που δοκιμάστηκε από τον Λουτσέκου. Πιο ανασταλτικός ο Βόσνιος, απέφυγε τα λάθη και κράτησε καλά την μπάλα. Αυτό χάθηκε προς το τέλος ίσως και λόγω δυνάμεων.  

ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ: Εξαιρετικό παιχνίδι και άψογες συνεργασίες μεσοεπιθετικά. Έπαιξε με τη μία, βρίσκονταν εύκολα με ακραίους και επιθετικούς, κέρδισε και ένα πέναλτι. Από εκεί και πέρα ατύχησε δύο φορές με δύο γλιστρήματα εντός περιοχής.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Δεν ξεκίνησε καλά, αλλά μετά από 15΄ λεπτά συμμετείχε στην πολύ ωραία ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Καλές ιδέες και συνεργασίες κυρίως εκτός περιοχής.

ΠΕΛΚΑΣ: Αυτή τη φορά ο προπονητής του τον επέλεξε ως αριστερό χαφ-εξτρέμ. Παίζει παντού και είναι πολύ θετικός. Από τη θέση αυτή δημιουργούσε, αλλά ήταν και μέσα στις φάσεις. Σήμερα ήταν άστοχος, αν και σκόραρε ένα ωραίο τέρμα.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Θαυμάσια εμφάνιση από τον νεαρό Έλληνα που έκανε όργια από τα δεξιά. Πλαγιοκοπούσε, έβγαζε συνεργασίες, «τρυπούσε» την άμυνα συνεχώς, έδινε τελικές , ενώ στο δεύτερο έφθασε και σε τελικές προσπάθειες.  

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Ήταν πολύ καλός εκτός περιοχής στη συμμετοχή του στην ομαδική ανάπτυξη. Καλά κοντόλ, πάσες, παιχνίδι με πλάτη και συνεργασίες. Ήταν  άστοχος στις τελικές του προσπάθειες. Το γκολ του λείπει.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Μπήκε στο τελευταίο ημίωρο και ήταν προσεκτικός. Σίγουρες πάσες και καλές επιλογές σε κάθε φάση.

ΣΑΚΧΟΦ: Έδωσε τη νίκη και αποθεώθηκε από τον προπονητή του για τη νοοτροπία που έβγαλε ερχόμενος από την κερκίδα. Τα τελειώματα και τα γκολ ερχόμενος από πίσω, είναι το ατού του!

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Αγωνίστηκε στο τέλος όπου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαχειριστεί το παιχνίδι. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία σε ασίστ του Βιεϊρίνια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ