Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο άνθρωπος που ξέρει από γκολ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς συνεχίζει να κάνει αυτό, που ξέρει καλά! Ο Σέρβος φορ έκρινε ένα άλλο παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννενα και η FORZA του Σαββατοκύριακου είχε φροντίσει να αναλύσει τον τρόπο που σκοράρει και κρίνει τους αγώνες!

PAOK24

Ο άνθρωπος που ξέρει από γκολ

Η σχέση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με την αντίπαλη εστία είναι ποικιλόμορφη, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των αμυντικών που καλούνται να τον αντιμετωπίσουν.

Το ασπρόμαυρο κομμάτι της καριέρας του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ξεκίνησε με μια εκτέλεση πέναλτι, στο φινάλε του αγώνα με τον Παναιτωλικό, στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ο Σέρβος έκανε το ντεμπούτο του.

Σε μια αναμέτρηση στην οποία δεν μπόρεσε να φανεί, ο Πρίγιοβιτς έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και την έστειλε στο βάθος της εστίας, ανοίγοντας λογαριασμό, σε ένα γκολ που λειτούργησε περισσότερο ως “ψυχολογική ένεση” για τον νεοφερμένο – τότε – επιθετικό, που αποτελούσε τη πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής Σαββίδη (αναφορικά με τα χρήματα που δόθηκαν σε ομάδα για να αποκτηθεί) και αποκτήθηκε για να τονώσει την επιθετική γραμμή σε ένα διάστημα που ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε χάσει την επαφή του με την αντίπαλη εστία.

Η συνέχεια δόθηκε με ένα γκολ από αυτά που περίμεναν όλοι πως θα είναι στο μενού του Σέρβου επιθετικού. Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε με κεφαλιά στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, σε έναν αγώνα στον οποίο ο ψηλόσωμος επιθετικός δεν έμεινε μόνο στο σκοράρισμα, αλλά είχε και ασίστ, σε μια συνεργασία του με τον Πέντρο Ενρίκε, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Το τρίτο γκολ του Πρίγιοβιτς ήταν όχι μόνο ένα από τα πλέον δύσκολα και εντυπωσιακά, αλλά και κρίσιμο, καθώς με εκείνο ο Δικέφαλος είχε πάρει τη νίκη – μισή πρόκριση επί της Ξάνθης, στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου, στα Πηγάδια. Ο Σέρβος, μετά από πλάγιο, κατέβασε τη μπάλα με το στήθος έξω από τη μεγάλη περιοχή και έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία της εστίας της Ξάνθης. Ακολούθησε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι και μια κεφαλιά μέσα σε οκτώ λεπτά στην αναμέτρηση με την Βέροια για να έρθουν τέσσερις συνεχόμενα τέρματα με σουτ με το δεξί πόδι στα παιχνίδια με Ηρακλή, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Κέρκυρα.

Το μοναδικό γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με το αριστερό ήταν και το καλύτερο της περσινής σεζόν, σε μια κίνηση του Σέρβου εντός περιοχής, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, με την οποία υποδέχθηκε τη μπάλα με το δεξί, την σήκωσε πάνω από τον αντίπαλό του και πριν αυτή πέσει στο έδαφος, έπιασε το σουτ με το αριστερό.

Μέσα στη φετινή σεζόν, ο Πρίγοβιτς έχει σκοράρει τέσσερις φορές, με τις τρεις από αυτές να είναι με το κεφάλι και μια με εκτέλεση πέναλτι. Η ισορροπία που καταγράφεται ανάμεσα στα γκολ με σουτ με το δεξί και το κεφάλι, αλλά και η χρησιμοποίηση του αριστερού, έστω και μια αλλά… φαρμακερή, δείχνει την ικανότητα του Σέρβου να απειλεί με αρκετούς τρόπους.

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

Τα γκολ που έφεραν “τρίποντο”
Σε τέσσερις από τις περιπτώσεις στις οποίες ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σκόραρε, τα γκολ που πέτυχε ήταν εκείνο που έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο

Η αρχή είχε γίνει στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια, όταν ο Σέρβος έγραψε το 1-2, με το οποίο οι ασπρόμαυροι συνέχισαν στο κύπελλο, στο οποίο έφτασαν μέχρι την κατάκτησή του. Το καλύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για την σεζόν 2016-17 ήταν εκείνο με το οποίο ο Δικέφαλος κατάφερε να καταβάλλει την αντίσταση του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ, με τους ασπρόμαυρους να μην καταφέρουν στο φινάλε να φτάσουν στο στόχο τους που ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Φέτος, πριν από το γκολ – τρίποντο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό το περασμένο Σάββατο, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς είχε δώσει το προβάδισμα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Έστερσουντ, όταν έγραψε το 2-1 με κεφαλιά, λίγα λεπτά πριν σκοράρει με πέναλτι, για να γράψει το τελικό 3-1.

Οκτώ διαφορετικοί παίκτες του έχουν δώσει ασίστ
Ένας παίκτης, που τον… ψάχνουν όλοι
Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποτελεί, όπως ήταν αναμενόμενο, το σημείο αναφοράς της επιθετικής γραμμής των ασπρόμαυρων, με τους συμπαίκτες του να τον αναζητούν εντός περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τώρα, οκτώ διαφορετικοί παίκτες έχουν δει τη πάσα τους στον Σέρβο επιθετικό, να μετατρέπεται σε ασίστ. Ο πρώτος που “συνδέθηκε” με τον Πρίγιοβιτς ήταν ο Λέο Μάτος, με τον Βραζιλιάνο να έχει αποδείξει πως όχι μόνο ξέρει να αξιοποιεί γεμίσματα που γίνονται εντός περιοχής, αλλά ξέρει και να “σερβίρει”, κάτι που έκανε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι δυο τους είχαν “συνεργαστεί” και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για τα πλέι οφ. Δυο ασίστ έχει δώσει στον Πρίγιοβιτς και ο Έργκους Κάτσε, στις αναμετρήσεις με Ξάνθη και Κέρκυρα.

Κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, ασίστ στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έδωσαν οι Αμρ Ουάρντα (σέντρα στο παιχνίδι με την Βέροια), Πέντρο Ενρίκε (συρτή σέντρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (σέντρα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό).

Φέτος, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει “συνδεθεί” με τους Τζάλμα Κάμπος (σέντρα στο παιχνίδι με την Έστερσουντ), Δημήτρη Πέλκα (σέντρα στο παιχνίδι με την Κέρκυρα) και Γκόικο Τσίμιροτ (σέντρα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό).
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως αποτελεί μια αξιόπιστη λύση τόσο στον αέρα όσο και χαμηλά, γεγονός που δίνει στους συμπαίκτες του επιλογές ως προς το τρόπο με τον οποίο θα τον αναζητήσουν μέσα στη μεγάλη περιοχή, στην οποία δραστηριοποιείται.

Ο Σέρβος προσπαθεί αν γίνει συμμετοχικός με την εκτός περιοχής παρουσία του, για να μοιράζει τη μπάλα, ενώ ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του είναι και οι εναέριες μονομαχίες που δίνει στη μεσαία γραμμή, στα γεμίσματα που γίνονται από την άμυνα.

ΜΟΝΟ Ο ΣΑΚΧΟΦ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
Ο αήττητος σκόρερ

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει σκοράρει σε δώδεκα αναμετρήσεις, με τον ΠΑΟΚ να είναι αήττητος σε αυτές. Μάλιστα, οι πιθανότητες νίκης του ΠΑΟΚ όταν ο Σέρβος επιθετικός βρίσκει το δρόμο προς τα δίκτυα ανέρχονται στο 91,6%. Ο Δικέφαλος έχει έντεκα νίκες και μια ισοπαλία στις αναμετρήσεις στις οποίες ο Πρίγιοβιτς έστειλε την αντίπαλο ομάδα στη σέντρα. Ο 27χρονος θα είναι το απόλυτο αν ο Ηρακλής δεν είχε φτάσει στην ισοφάριση στο παιχνίδι που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, στο Καυτανζόγλειο. Το 11-1-0 που “τρέχει” ο ΠΑΟΚ όταν ο Πρίγιοβιτς πετυχαίνει γκολ είναι το δεύτερο καλύτερο που έχει εν ενεργεία παίκτης του Δικεφάλου, καθώς ο Εβγέν Σακχόφ έχει σκοράρει σε εννιά παιχνίδια, στα οποία οι ασπρόμαυροι έχουν μόνο νίκες.

Να σπάσει το ρεκόρ του 2015
Από τις αρχές του 2014 μέχρι και σήμερα, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει καταγράψει στο ενεργητικό του 58 τέρματα σε επίπεδο συλλόγων, με την επίδοση των 18 τερμάτων του 2015 να παραμένει η κορυφαία αλλά να απειλείται καθώς φέτος βρίσκεται ήδη στα 14, και απομένουν τρεις μήνες γεμάτοι αγωνιστική δράση.

Το 2014, ο Σέρβος επιθετικός μέτρησε πέντε τέρματα επί Σουηδικού εδάφους, πριν μετακομίσει στην Τουρκία, όταν και μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους πρόσθεσε άλλα επτά, κλείνοντας την χρονιά με δώδεκα γκολ, τα οποία αποτέλεσαν μια εξαιρετική μαγιά για το 2015, που ήταν η πλέον παραγωγική χρονιά του ψηλόσωμου επιθετικού ως τώρα.

Με την φανέλα της Μπολούσπορ πέτυχε οκτώ τέρματα από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαΐου, με τις επιδόσεις του να μην περνάνε απαρατήρητες. Οι ιθύνοντες της Λέγκια Βαρσοβίας ήταν εκείνοι που έφτασαν στα βήματα του Πρίγιοβιτς και τον πρόσθεσαν στο έμψυχο δυναμικό τους, με τον Σέρβο να συνεχίζει την… ερωτική του επαφή με τα δίκτυα από εκεί που την άφησε επί τουρκικού εδάφους. Ο Πρίγιοβιτς πρόσθεσε άλλα δέκα τέρματα μέχρι την αυλαία του 2015, βάζοντας τον πήχη για το προσωπικό του ρεκόρ στα 18 γκολ μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Το 2016 θα μπορούσε, θεωρητικά, να ξεπεράσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, όμως ο τραυματισμός του στη κλείδα τον “φρέναρε” στα μέσα Αυγούστου του 2016, όταν και είχε φτάσει στα οκτώ τέρματα. Ο Πρίγιοβιτς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από δυο μήνες, όταν και από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου πέτυχε έξι γκολ, για να φτάσει τα 14. Μέσα στο 2017, ο Πρίγιοβιτς έχει ήδη ισοφαρίσει την περσινή του επίδοση, έχοντας και πάλι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του στη κλείδα στις αρχές Μαρτίου. Μέχρι τότε, είχε προλάβει να… συστηθεί στο ασπρόμαυρο κοινό έχοντας πετύχει επτά γκολ.

Από την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, με το πρώτο του γκολ να είναι το κερασάκι στη τούρτα του θριάμβου επί του Παναθηναϊκού στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου, μέχρι και το νικητήριο τέρμα κόντρα στον Παναιτωλικό πριν από μια εβδομάδα, ο Πρίγιοβιτς βρήκε συνολικά επτά φορές το δρόμο προς τα δίκτυα, έχοντας φτάσει τα 14 γκολ μέσα στο 2017, και θέλει άλλα πέντε μέσα στο επόμενο τρίμηνο για να κάνει προσωπικό ρεκόρ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ