Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ήταν μία μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟΚ η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη με ανάμεικτα συναισθήματα.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ποδοσφαιρικά γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινάμε, για τον χρόνο που έχει δουλέψει αυτή η ομάδα, είναι θαύμα πως πήρε αποτέλεσμα από αυτή την Ντόρντμουντ. Μία ομάδα που δεν έχει χάσει φέτος σε καμία διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ του Τούντορ αυτή τη φορά στηρίχτηκε στην αμυντική του λειτουργία, χάρις κυρίως στους τρεις στόπερ του και κυρίως τον Τζαβέλλα, αλλά και τον Τζιόλη.

Για να μιλήσουμε με νούμερα, οι δώδεκα τελικές συνολικά της Ντόρντμουντ είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτές που κάνει σε κάθε παιχνίδι. Και αυτό είναι δείγμα καλής αμυντικής λειτουργίας.

Ο ΠΑΟΚ κατάλαβε γρήγορα πως δεν είναι σε θέση να κάνει το παιχνίδι του και προσαρμόστηκε. Θα πρέπει να κατανοήσουμε τι είχαμε απέναντί μας, έστω κι αν έμειναν πέντε παίκτες τους στη Γερμανία. Απ ότι καταλάβατε, δεν έτρεξε και τίποτα.

Μας είχαν μέσα στη Τούμπα σε κάποιες φάσεις 70% κατοχή, πίεζαν πάνω στη μπάλα με το που την έχαναν με εκπληκτικό τρόπο, είχαν ποιότητα και τις καλύτερες επιλογές. Είχαν υπομονή και έπαιζαν ένα παιχνίδι που ελληνική ομάδα δεν μπορεί καν να φανταστεί. Και καμιά 15αριά της Μπουντεσλίγκα.

Δεν μιλάμε για τα επίπεδα συνοχής τους αφού είναι ομάδα που ο κορμός της είναι χρόνια μαζί, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που είναι ομάδα του 1,5 μήνα.

Και υπό αυτές τις συνθήκες, είναι θαύμα το ότι ήρθαμε ισόπαλοι με αυτούς. Και θα μπορούσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι αν δεν δεχόμασταν αυτό το κρύο γκολ στο 72΄ή αν ο Ζάιρο ήταν λίγο πιο τυχερός στο τετ α τετ του 81΄. Πάντως σε όλα τα ενδεχόμενα που κερδίζαμε, θα ήταν μία νίκη που κλέψαμε όπως σοφά είπε ο Τούντορ.

Πολύ σήμερα στέκονται στο γκολ, στο… λάθος του Όλσεν. Για μένα που τον έχω ξεφωνίσει σε προηγούμενα παιχνίδια, θεωρώ πως αυτή ήταν κωλοφάση. Πως θα το έτρωγαν πολύ καταξιωμένοι τερματοφύλακες. Ο Κρούλ έφαγε ένα τέτοιο με την Τσέλσι το προηγούμενο ΣΚ. Θέλω να είμαι δίκαιος με αυτά τα παιδιά και μέσα μου, δεν αισθάνομαι πως ήταν μία φάση εύκολη.

Στα υπόλοιπα ατομικά, τι να πεις για τον Τζαβέλλα, τι να πεις για τον Τζιόλη, ενώ και οι άλλοι στόπερ ήταν οκ. Ο Μπερμπάτοφ έδωσε τις πινελιές του.

Ο Σάμπο ήταν πολύ βελτιωμένος αλλά δεν έχει γρήγορη σκέψη στην ανάπτυξη, ενώ σε αυτά τα παιχνίδια φαίνονται και αυτοί που έχουν χτυπητές αδυναμίες. Όπως ο Κάτσε που πνίγηκε στο πρέσινγκ των Γερμανών.

Πήραμε έναν βαθμό και συνεχίζουμε. Πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών με την Κράσνονταρ στο παιχνίδι που κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση.

Και αυτό, γιατί κάποια παιδάκια, νομίζουν πως είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ. Που πουλάνε μία οπαδική μαγκιά, ντροπή για όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που αλλιώς τον έμαθαν.

Δεν ξέρω πως μπορεί να βρεθεί λύση. Είναι ένα εσωτερικό θέμα που πρέπει οι υπεύθυνοι να το λύσουνε. Και όταν λέω εσωτερικό θέμα, δεν εννοώ την ΠΑΕ. Η ΠΑΕ μπορεί αν συνεχιστεί αυτή η παρωδία, να κινηθεί μόνο με ακραία μέτρα.

Τα οποία πρέπει να αποφύγουμε για να μπορέσουμε να πάμε στην επόμενη φάση ανάπτυξης του ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντεσπόντοφ: “Πάνω από όλα οι στόχοι με τον ΠΑΟΚ”

Ικανοποίηση και μήνυμα ενόψει της συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι κεντρικό πρόσωπο στην πατρίδα του από χθες, με αφορμή το βραβείο του κορυφαίου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή, που κρατάει για μία ακόμη φορά στα χέρια του.

Ο Βούλγαρος άσος, βρίσκεται στο επίκεντρο όπως είναι φυσικό και απολαμβάνει και ο ίδιος αυτή τη στιγμή, καθώς προφανώς πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση.

"Άκουσα τα λόγια του Στόιτσκοφ και ήταν κάτι ιδιαίτερο. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Βουλγαρίας.

Το πιο σημαντικό για μένα, είναι να είμαι υγιής και από εκεί και πέρα, να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει και σε προσωπικό επίπεδο και σε συλλογικό, μαζί με την ομάδα μου. Η ομάδα είναι πάνω από όλα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ντεσπόντοφ, σε μία από τις τοποθετήσεις που έκανε μετά την τιμητική εκδήλωση στη Βουλγαρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο “καυτός” Απρίλης του ΠΑΟΚ

Διαδοχικές μάχες σε όλα τα επίπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο και στρέφουν την προσοχή τους στη συνέχεια, τη στιγμή που οι διεθνείς ενσωματώνονται στις Εθνικές τους ομάδες.

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους μερικές ημέρες δουλειάς σε όλα τα επίπεδα και κατόπιν, θα μπουν ξανά σε λογική αγώνων, καθώς στο "κάδρο" θα μπουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας... "καυτός"!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες "μάχες" στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ