Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Να μπούμε στη θέση των ανθρώπων με αναπηρία για να τους καταλάβουμε» (ηχητικό)

Η 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή ήταν αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

PAOK24

«Να μπούμε στη θέση των ανθρώπων με αναπηρία για να τους καταλάβουμε» (ηχητικό)

Αυτή ήταν και η πηγή έμπνευσης των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που μόνιμα τα τελευταία χρόνια δείχνουν έμπρακτα τις ευαισθησίες τους, βρίσκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και κάνουν περήφανους τους ΠΑΟΚτσήδες γιατί όλες αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στις αρχές που πρεσβεύει ο «Δικέφαλος».

Σήμερα στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4» δόθηκε μία διαφορετική συνέντευξη, η οποία είχε τεράστιο ενδιαφέρον.

Η μητέρα του μικρού Βαγγέλη που ήταν στα παιδιά που συνόδευσαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, κ. Σιδηροπούλου Σάσα, μίλησε για το πώς βίωσε ο γιος της το δώρο του αγαπημένου του ΠΑΟΚ, για τη σχέση με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, αλλά και για τις δυσκολίες στην καθημερινότητα του Βαγγέλη, οι οποίες πηγάζουν από την ασυνειδησία όλων μας που δε σεβόμαστε όπως θα τους έπρεπε τους ανθρώπους με αναπηρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Ο Βαγγέλης είναι ΠΑΟΚ και παρακολουθεί από πολύ μικρός την ομάδα. Ο παππούς του ήταν πολύ φανατικός και έτσι έγινε. Ο Βαγγέλης ήταν 6 χρονών όταν πρωτοπήγε στην Τούμπα. Τον εντυπωσίασε ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός κι από τότε θέλει συνέχεια να έρχεται στην Τούμπα», δήλωσε αρχικά η κ. Σιδηροπούλου.

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ: Ο Βαγγέλης έχει ένα κινητικό θέμα. Ξέραμε από πολύ μικρός ότι θα έχει πρόβλημα. Αρχικά περπατούσε και έπαιζε μπάλα, αλλά στη συνέχεια στην 4η δημοτικού καθηλώθηκε δυστυχώς στο καρότσι, είναι τέτοια η πάθηση του. Παίζει και σήμερα ποδόσφαιρο και με το καρότσι του.

Για όσα βίωσε την Κυριακή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο: Έχουμε ξαναπάει στο γήπεδο πολλές φορές. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκε μέσα στο γήπεδο. Ήταν ενθουσιασμένος και πολύ αγχωμένος. Ο Ρέι ήταν αυτός που τον πήρε μέσα στο γήπεδο. Ο Βαγγέλης ήταν πολύ χαρούμενος, αλλά ήταν άδεια η Τούμπα και ήταν κάτι που το σχολίασε, ότι με κόσμο θα ήταν πολύ καλύτερα. Ο αγαπημένος του είναι ο τερματοφύλακας, αλλά και άλλοι παίκτες. Του αρέσει και ο Πέλκας, ο οποίος είναι και από τα Γιαννιτσά. Είχαμε επισκεφτεί και πιο παλιά τον Σαλπιγγίδη και έχει πάρει συνέντευξη στον Πέλκα.

Για τη σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Είχαμε πάει και στη Φλωρεντία με τον ΠΑΟΚ. Θέλαμε να κάνουμε μία έκπληξη στον Βαγγέλη, είχαμε έρθει σε επαφή με τον ΠΑΟΚ μέσα και από την επαφή με τον Σαλπιγγίδη και μας βοήθησαν πολύ. Έκτοτε έχουμε μία σχέση με την ομάδα, η Νένα που δουλεύει στην ΠΑΕ είναι αυτή που μας βοηθάει συνέχεια με τις προσκλήσεις για να βρισκόμαστε στο γήπεδο.

Για το πώς ζει ο Βαγγέλης τα παιχνίδια: Όταν κερδίζει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ χαρούμενος, αλλά όταν χάνει κλαίει. Όταν βλέπει το παιχνίδι το ζει τόσο πολύ που λέει ότι θα μπει στο γήπεδο να βοηθήσει αν μπορεί.

Για τις δυσκολίες της καθημερινότητας για ένα παιδί με κινητικά προβλήματα: Η καθημερινότητα είναι δύσκολη, κυρίως λόγω μετακίνησης. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι δεν υπάρχει πρόσβαση, στους δρόμους οι οδηγοί δε σέβονται κλείνουν τη ράμπα. Όπου κι αν πας έχει μόνο σκάλες. Αν περπατάς δεν το καταλαβαίνεις. Όταν έχεις κάποιον στο καρότσι μπορείς να το καταλάβεις. Αν μπούμε στη θέση τους μπορούμε να καταλάβουμε το πρόβλημα. Το ότι είσαι πάνω σε ένα καρότσι δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις πράγματα. Προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε τις δυσκολίες, να μην του στερούμε τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός Βαγγέλης ανήκει στο τιμ των νεαρών ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, έχοντας πάρει συνέντευξη από τον συντοπίτη του και έναν εκ των αγαπημένων του παικτών, Δημήτρη Πέλκα. Δείτε εδώ αυτή τη συνέντευξη.

Ακούστε τη σημερινή συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αποστολη για το ματς με Καμπανιακό

Για το τρίποντο που κλειδώνει την παραμονή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον Καμαπνιακό. O Δικέφαλος, που είναι στην κορυφή του ομίλου με 24 βαθμούς υποδέχεται τον τρίτο Καμπανιακό που έχει 19 βαθμούς και με νίκη διώχνει το άγχος της συνέχειας του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος προπονήθηκε το μεσημέρι το Σαββάτου χωρίς τους τραυματίες Παναγιώτου, Φίλων, Σελιμάι, Κιτσάκη, Νινούα.

Την αποστολή λοιπόν, για το παιχνίδι της Κυριακής συνθέτουν οι: Μπαλωμένος , Μοναστηρλής , Ναντέρ, Παντεκίδης, Τσοπούρογλου, Μανωλιούδης, Τασιούρας, Σινανάι, Ζίλο, Δεληγιάννης, Τσοπούρογλου, Γιαξής, Γρόσδης, Ρουμιάντσεβ, Τσίκος, Κουαλιάτα, Γκούμας, Δαρέλας, Πανίδης, Σμυρλής, Σπυράκος, Μπράντονιτς, Σαποβάλοφ, Κανίς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίωση είναι και… δεν πέρασε!

Το χρονικό της γρίπης που έχει “τσακίσει” τον Δικέφαλο εν μέσω “τελικών”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Και όμως! Η ίωση που "εισχώρησε" στον ΠΑΟΚ εδώ και έναν 20ήμερο και δεν λέει να τον "εγκαταλείψει", εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στον Δικέφαλο στην τελική - και πλέον κρίσιμη - ευθεία της φετινής σεζόν!

Πρώτο "θύμα" της, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ο οποίος προσβλήθηκε παραμονές του αγώνα με τη Λαμία και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ ακολούθησε ο Τάισον ο οποίος ναι μεν ταξίδεψε στην Αθήνα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά τελικά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί ούτε ως αλλαγή!

Ο επόμενος, ήταν ο Τόμας Μουργκ παραμονή του ταξιδιού του ΠΑΟΚ στο Μπριζ και έτσι ο Αυστριακός "καθηλώθηκε" στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ημέρα του πρώτου αγώνα με τους Βέλγους, ο Μπράντον Τόμας ξύπνησε το πρωί με πυρετό, ζαλάδα και έντονη αδυναμία, συμπτώματα που τα "κουβαλούσε" τόσο κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο ματς του "Γιαν Μπρέιντελ" ως αλλαγή όσο και τις ημέρες που ακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη.

"Θύμα" της ίωσης με την επιστροφή του ΠΑΟΚ από το Βέλγιο έπεσε και ο Μάρκος Αντόνιο, για να ακολουθήσει ο Σουαλιό Μεϊτέ τρία 24ωρα πριν τον τον αγώνα - ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ. Τελικά, συμμετέχοντας μόνο στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης, ο 30χρονος χαφ πήρε φανέλα βασικού κόντρα στους Βέλγους αλλά ήταν φανερό από το ξεκίνημα του αγώνα πως στερούνταν δυνάμεις, κάτι που συνέβη και με τον Γιάννη Κωνσταντέλια!

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος μεσοπιθετικός προσβλήθηκε από ίωση και δεν συμμετείχε στην προπόνηση της περασμένης Τετάρτης και δεν έκανε καν προθέρμανση πριν τη σέντρα της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ, αγωνίστηκε για 20 λεπτά ως αλλαγή παρότι εξασθενημένος και χθες δεν μετέβη καν στη Νέα Μεσημβρία έχοντας μεταξύ άλλων και βήχα, για να φτάσουμε έτσι στη σημερινή εξέλιξη με τον αποκλεισμό του από την αποστολή για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". 

Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αλλά και άνθρωποι του Δικεφάλου που βρίσκονται γύρω από την ομάδα προσβλήθηκαν από ίωση όλο αυτό το διάστημα χωρίς να έχουν τόσο έντονα συμπτώματα όσο οι παραπάνω, με όλο αυτό να προκαλεί πολλά προβλήματα στον Ράζβαν Λουτσέσκου επί καθημερινής βάσης, καθώς για παράδειγμα ο Μεϊτέ προπονήθηκε χθες το πρωί έχοντας πυρετό κοντά στους 38 βαθμούς!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Aποστολή χωρίς Κωνσταντέλια!

Η ίωση που δεν λέει να “εγκαταλείψει” τον ΠΑΟΚ στερεί από τον Ράζβαν Λουτσέσκου ένα από τα βασικά “όπλα” του!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην οποία δεν συμμετείχε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας λόγω ίωσης!

Έτσι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπως και οι Ιβάν Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Γουίλιαμ Τρόοστ - Έκονγκ, με την αποστολή να αποτελείται από τους Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη, Μπάμπα, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ