Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν VARιεσαι αδερφέ…

"Οι ΠΑΕ είναι ανίκανες να ελέγξουν που να δώσουν τα εισιτήρια" τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην προσπάθειά να δικαιολογήσει την απόφασή του ο φετινός τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους!

Στέργιος Αναστασιάδης

Δεν VARιεσαι αδερφέ…

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός πως οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του ξυλοδαρμού του Τζήλου παραμένουν… ελεύθεροι και ωραίοι, το ότι η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τείνει να ξεχαστεί, το ότι η υπόθεση του Noor1 εξακολουθεί να είναι “ανοιχτή”, ανεξάρτητα από το αν σε όλες εμπλέκονται… μεγαλοπαράγοντες! Άλλωστε, “είναι θέματα που τα χειρίζεται η ελληνική δικαιοσύνη” όπως μπορεί να πει κάποιος… καλοπροαίρετος!

Ας μείνουμε στην υπόθεση του VAR, που την παρούσα χρονική στιγμή (λένε πως) δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε κανένα άλλο ελληνικό γήπεδο εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου! Πολύ… βολικό η αλήθεια, προκειμένου να μην συζητηθεί καν το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για διεξαγωγή του τελικού σε ουδέτερο γήπεδο, από τη στιγμή που αυτός θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Ας θυμηθούμε τι έχει ειπωθεί και γραφτεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο για το… περιβόητο VAR, που σε ότι αφορά την εφαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαντάζει πιο…. πολύπλοκο και από την κατασκευή ενός… διαστημόπλοιου!  

“Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είχε ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA Μπιορν Βασάλο, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Ευάγγελου Γραμμένου, και του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο πάρκο Γουδή, την Πέμπτη 28/9/2017. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τον τρόπο λειτουργίας και το σχεδιασμό εφαρμογής του συστήματος VAR (Video Assistant Referee), καθώς και για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League”.
Ανακοίνωση της ΕΠΟ, 28 Σεπτεμβρίου 2017

“Καλωσορίζουμε το σύστημα VAR. Είμαι βέβαιος ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το σύστημα θα βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα. Θα αναπτύξουμε μια υπηρεσία – κόσμημα για το αγαπημένο παιχνίδι του Έλληνα φίλαθλου, η οποία θα αυξήσει την αξιοπιστία του και θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στη χαρά του πλέον λαοφιλούς αθλήματος σε όλη την υφήλιο. Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι η ώρα να ασχολούμαστε λιγότερο με τις αποφάσεις των διαιτητών και περισσότερο με το ίδιο το ποδόσφαιρο». 
Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση του με τους Βασιλειάδη και Γραμμένο, 18 Ιανουαρίου 2018

 “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, δέκα και μισό αν δεν κάνω λάθος. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βγει η προκήρυξη για τον διεθνή διαγωνισμό. Ένα τρίμηνο μετά θα έχουμε ανάδοχο και νομίζω πως είμαστε μέσα στο αρχικό πλάνο να είμαστε έτοιμοι στις αρχές της επόμενης σεζόν  και να το έχουμε σε πλήρη λειτουργία”.
Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στη Nova, 27 Ιανουαρίου 2018 
 
“Eμείς επιμείναμε για το VAR, έχουμε μπει στην τελική ευθεία και το τρέχουν ο κ. Περέιρα και η ΕΠΟ”.
Γιώργος Βασιλειάδης, Yφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στο Sport24 Radio, 15 Μαρτίου 2018

«Όσο για το VAR από τα μέσα της χρονιάς και μετά θα μπορεί να μπει πειραματικά και μέχρι το τέλος σε όλα τα γήπεδα».
Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, 10 Αυγούστου 2018

“Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη φάση εξέτασης των τεχνικών προσφορών που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών, ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και η υπογραφή της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, τότε τον προσεχή Ιανουάριο η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πειραματικά, ενώ στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην τελική ευθεία της εφετινής Super League».
Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, 25 Σεπτεμβρίου 2018 
 
“Τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα είναι απλά. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, προς το τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή, ανάλογα με τι θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Σε πλήρη εφαρμογή σε όλα τα γήπεδα θα είναι από τη νέα περίοδο. Αλλά, η μπάλα δεν είναι στα δικά μας πόδια, είναι στα πόδια της ΚΕΔ και της FIFA. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση προς το τέλος της περιόδου και πλήρη τη νέα».
Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, 9 Οκτωβρίου 2018 
 
“Δεν θα δούμε VAR φέτος. Μακάρι να έρθει στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά είναι δύσκολο. Το VAR είναι πρότζεκτ πενταετίας που κοστίζει πάνω από 10.000.000 ευρώ. Μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε τον μειοδότη, τον ανάδοχο και την προσομοίωση. Η εκτίμησή μου είναι ότι VAR δεν θα έχουμε ούτε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρέπει να ελεγχθεί από τη FIFA και να πάρεις την έγκριση”
Βαγγέλης Γραμμένος, πρόεδρος της ΕΠΟ, σε συνέντευξή του στην Αθλητική Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ