Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μπορούμε την τρίτη θέση»

Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο, έκανε το πρώτο του, γεμάτο επιθετικά παιχνίδι και με τα παιχνίδια, ο Αμερικανός, δείχνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα το ρόλο του. Όπως τονίζει, η κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο, είναι εφικτή για την ομάδα.

PAOK24

«Μπορούμε την τρίτη θέση»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την εξέλιξη της ομάδας και τη φιλική νίκη εναντίον της Μέγκα Μπέμαξ:
«Το φιλικό ήταν καό για την ομάδα, για να κρατήσουμε το ρυθμό μας, επειδή ακολουθεί η διακοπή και το επόμενο παιχνίδι, είναι την προσεχή Τετάρτη. Η ομάδα βρίσκεται καλύτερα μεταξύ της, είμαστε σε ένα νικηφόρο σερί, οπότε αυτό που θέλουμε, είναι να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, ενόψει των πλέι οφ».

Για τη δική του προσαρμογή με τον καιρό:
«Πηγαίνει καλά. Στο προηγούμενο παιχνίδι, με τον Κόροιβο, βρήκα ρυθμό, ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό, από τότε που ήρθα εδώ. Ελπίζω να συνεχίσω. Νιώθω καλά με την ομάδα, με το ρόλο μου και με τη θέση μου».

Για το αν δυσκολεύτηκε στην αρχή, που συνδυάστηκε με δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια:
«Ηταν δύσκολο, όχι επειδή ήταν δυνατά τα παιχνίδια, αλλά επειδή προσπαθούσα να ταιριάξω στην ομάδα, να βρω τη χημεία μου. Τα παιδιά παίζουν καιρό μαζί, εγώ ήρθα προς το τέλος της σεζόν, οπότε είχε να κάνει περισσότερο με αυτό, με την προσαρμογή μου. Να βρω το δικό μου ρόλο, ως καινούργιος παίκτης στην ομάδα».

Για το ρόλο του:
«Ένας παίκτης που έρχεται από τον πάγκο, βάζει τη μπάλα στο καλάθι, δίνει τελικές πάσες, παίζει άμυνα. Ένας παίκτης που είναι έτοιμος να έρθει από τον πάγκο και να φέρει ενέργεια στην ομάδα, για να παίρνει νίκες».

Για τις διαφορές που βλέπει στην Ελλάδα, σε σχέση με τη Γαλλία, από την οποία ήρθε:
«Στη Γαλλία, είναι πιο γρήγορο το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα, είναι πιο αργό, πιο προσγειωμένο, με περισσότερη ικανότητα. Στη Γαλλία, ο ρυθμός είναι περισσότερο πάνω-κάτω, έχει πολλούς αθλητικούς παίκτες».

Για τη βελτίωση της ομάδας και τη θέση που μπορεί να τερματίσει:
«Είμαι αισίοδοξος ότι θα είμαστε τρίτοι. Πιστεύω ότι έχουμε καλή ευκαιρία να το πετύχουμε. Έτσι θα πάμε στα πλέι οφ, με πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε τώρα, να συνεχίσουμε να χτίζουμε, να παίζουμε άμυνα, να κυκλοφορούμε καλά τη μπάλα στην επίθεση κι αισθάνομαι ότι θα πάρουμε την τρίτη θέση».

Για την τρίτη θέση, τη σημασία που έχουν τα δύο επόμενα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαύριο και για το αν έχει εικόνα από τους επόμενους αντιπάλους:
«Δεν τους έχω δει να παίζουν, θα είναι η πρώτη φορά που θα τους αντιμετωπίσω. Ξέρω, όμως, ότι θα είναι δυνατά παιχνίδια. Για το παιχνίδι έχω μιλήσει με κάποιους από τους συμπαίκτες μου και μου έχουν πει ότι είναι καλή ομάδα. Οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως είμαστε στα τελευταία παιχνίδια και αν το κάνουμε, νιώθω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

«Για τους άλλους Αμερικανούς της ομάδας και με ποιον συνεννοείται καλύτερα στο γήπεδο:
Είμαι κοντά με όλους τους συμπατριώτες μου. Κάνουμε παρέα όλοι μαζί, συζητάμε. Δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο, είμαστε όλοι μαζί».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ