Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κι όμως ακόμα το σκέφτονται…

Και ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ακυρώσει τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα περιμένουν χωρίς να έχουν καμία οδηγία στις ομάδες.

Ηλίας Καπράλος

Κι όμως ακόμα το σκέφτονται…

Είμαστε στις 2 εβδομάδες χωρίς αγωνιστική δράση στην Basket League και κανένας δεν ξέρει την επόμενη μέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ που έφτανε προς το τέλος του, αλλά έμεινε στην μέση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Σε άλλα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, όπου ο πρωταθλητής είναι λίγο ή πολύ γνωστός, όπως η Λιθουανία, η Ολλανδία και η Σλοβενία, οι αντίστοιχες ομοσπονδίες ή λίγκες έχουν αποφασίσει την πρόωρη στέψη του εκάστοτε πρωτοπόρου και την διατήρηση της λίγκας ως έχει και για την επόμενη σεζόν. Με άλλα λόγια στα δικά μας δεδομένα, ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής, η ΑΕΚ δεύτερη, ο Προμηθέας τρίτος και το Περιστέρι στην τέταρτη θέση, ενώ ΠΑΟΚ και Άρης που είναι στον πάτο της βαθμολογίας παραμένουν στην κατηγορία. 

Τι περιμένει αλήθεια η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ και δεν έχουν πάρει την εν λόγω απόφαση; Ότι μπορεί να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα; Αν ναι, με ποιους παίκτες; Αυτό θα αποτελεί μία ξεκάθαρη αλλοίωση του πρωταθλήματος εν μέσω πανδημίας. Εδώ ολόκληρος Παναθηναϊκός των εκατομμυρίων και της Ευρωλίγκα και δεν μπόρεσε να κρατήσει στην χώρα τους Πιτίνο και Φριντέτ, θα μπορέσουν οι άλλες ομάδες που παλεύουν μήνα με τον μήνα για την αγωνιστική και οικονομική τους σταθερότητα και μάλιστα χωρίς επιτυχία; Έχουν τόσους Έλληνες παίκτες για να μπορέσουν να παίξουν στις επόμενες αγωνιστικές ή θα δούμε ομάδες να κατεβαίνουν με 6-8 παίκτες στο ρόστερ τους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να κάνεις καμία μεταγραφή Έλληνα παίκτη από την Ελλάδα, ώστε να ενισχυθούν οι ομάδες ακόμα και από τα τμήματα υποδομής. 

Τέλος, υπάρχουν και πολλά που μπορεί να κερδίσουν οι ομάδες και η λίγκα από μία τέτοια απόφαση. Πρώτον ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να χάσει από την ΑΕΚ ή τον Προμηθέα σε μία σειρά 3 αγώνων με έπαθλο το πρωτάθλημα. Στις θέσεις των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ο Προμηθέας έχει σίγουρη τη θέση το επόμενο Eurocup, ενώ μέσω της βαθμολογίας ΑΕΚ και Περιστέρι θα είναι στο επόμενο Champions League. Στο θέμα της παραμονής πάλι τα πράγματα είναι απλά. Εκτός του ΠΑΟΚ και του Άρη, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να μην είναι στις τελευταίες θέσεις, αλλά έχουν διοικητικά διαλυθεί, οικονομικά δεν έχουν καμία συνέπεια, έχουν αλλάξει τρεις φορές το ρόστερ τους μέσα στη σεζόν και είναι σε θέσεις εκτός ζώνης, είτε από ισοβαθμία, είτε από το καλό του ξεκίνημα. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι Ιωνικός και Πανιώνιος έχουν τη δύναμη να δηλώσουν συμμετοχή για το επόμενη πρωτάθλημα της Basket League; Αυτομάτως εάν οι δύο ομάδες δεν τηρήσουν τις προϋποθέσεις, (μπορεί να είναι και περισσότερες), τότε θα μπορέσουν δύο ή και περισσότερες ομάδες της Α2 να ανέβουν κατηγορία και έτσι να επιβραβευτεί η εκπληκτική πορεία του Χαρίλαου Τρικούπη στην κατηγορία ή ανέβει και κάποια άλλη ομάδα όπως ο Διαγόρας και ο Ολυμπιακός…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Stoiximan Basket League: Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν το τζάμπολ

Απόφαση που θυμίζει NBA στα ελληνικά γήπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League θα ξεκινούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό ήταν το αίτημα των ομάδων που απαρτίζουν το πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ το έκανε αποδεκτό.

Κάπως έτσι, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις των δύο ομίλων της 3ης φάσης του πρωταθλήματος, θα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος πριν από κάθε αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (30/3) θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας (7-12) Λαύριο - Καρδίτσα (7-12) και Περιστέρι - Κολοσσός (1-6), την Κυριακή Ολυμπιακός - Άρης (1-6) και Παναθηναϊκός - Προμηθέας (1-6), ενώ το πρόγραμμα της 1ης ημέρα κλείνει τη Δευτέρα με το ματς ΑΕΚ - Μαρούσι (7-12).

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έκανε ξανά το…. θαύμα του ο Τακιανός

Έχασε από ομάδα που είχε 34 σερί ήττες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ήττα - σοκ για την Αστάνα του Φώτη Τακιανού από την Μινσκ στη VTB League.

Το σύνολο του Έλληνα προπονητή γνώρισε την ήττα με 60-58 από μία ομάδα που μετρούσε 34 σερί ήττες στη VTB League!

Η Αστάνα πριν από λίγες ημέρες έχασε το βασικό της Αμερικανό σέντερ, Χαμ, ο οποίος συνεχίζει στο Πουέρτο Ρίκο.

Παράλληλα, ο Τακιανός στερείται και των υπηρεσιών του Ντέιβις, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα παίζοντας σε Λαύριο και Περιστέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το PAOK24 news για ΠΑΟΚ και Εθνική

Η επικαιρότητα στο προσκήνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο PAOK24 News by GAS24 ήρθε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού της εθνικής με τη Γεωργία για την πρόκριση στο Euro 2024 με τα όσα έγιναν στη Τιφλίδα να αποτελούν θέμα συζήτησης, όπως φυσικά και όλες οι εξελίξεις που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ