Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Show Πέλκα, ανίκητος ο Βαρέλα

Διαβάστε την ανάλυση των παικτών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκός που εν τέλει κρίθηκε πολύ νωρίς.

Άκης Σακισλόγλου

Show Πέλκα, ανίκητος ο Βαρέλα

Τα δύο προσωπικά γκολ του Δημήτρη Πέλκα ήταν εκείνα που σφράγισαν τη νίκη του Δικεφάλου, όπως παραδέχθηκαν και στις δηλώσεις του οι δύο προπονητές και ο παίκτες του ΠΑΟΚ επάξια κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Παρόλα σε εξαιρετικά μέρα (ακόμα μία) ήταν και ο Φερνάντο Βαρέλα με τον Αφρικανό στόπερ να δείχνει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού.

Αναλυτικά η κριτική για τους παίκτες του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι με τα πόδια όταν προσπαθούσε να ξεκινήσει την επίθεση του ΠΑΟΚ από την άμυνα.

Κρέσπο: Δεν μπορεί να προσφέρει πολλά σαν αριστερός μπακ επιθετικά, αλλά ανασταλτικά ήταν πολύ καλός και δεν εκτέθηκε σε καμία των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά ο Κρέσπο είχε ενεργό ρόλο στο 4ο γκολ του ΠΑΟΚ, όταν πήρε την μπάλα από τον ΠΑΟΚ και πάτησε περιοχή γυρίζοντας την στον Πρίγιοβιτς και έτσι έγραψε την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα.

Βαρέλα: Για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Πολλές κερδισμένες μονομαχίες από το άσο του ΠΑΟΚ που έδειξε το απαιτούμενο πάθος για την αναμέτρηση, ενώ στα θετικά προστίθεται και η διάθεση του να βγει πολλές φορές στην επίθεση, όπως σε μία κούρσα που θύμισε Κοντρέρας και κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του αντιπάλου από τον Κουρμπέλη.

Μαλεζάς: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν σταθερός δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να σκεφτούν να πατήσουν την περιοχή. Κέρδισε τις μονομαχίες ψηλά και το βασικότερο δεν έπαιξε με βαθιές μπαλιές, αλλά έψαχνε συνεχώς είτε τον Κάνιας, είτε τον Μαουρίτσιο, είτε τον Κρέσπο για να προωθηθεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Μάτος: Το πάθος ξεχείλιζε, αλλά σίγουρα σκεφτόταν αυτή τη φορά περισσότερο την άμυνα, παρά την επίθεση και έτσι δεν πάτησε πολλές φορές την περιοχή όπως μας συνηθίζει. Αμυντικά ήταν καλός παρά μόνο μία στιγμή όπου έχασε το αρχικό του μαρκάρισμα και εν συνεχεία αναγκάστηκε να πάρει την κίτρινη κάρτα και να τον ανακόψει με φάουλ.

Κάνιας: Είχε τρεξίματα και κάλυψε πολλούς χώρους, αλλά δεν είχε σωστή πρώτη πάσα και πολλές φορές υπέπεσε σε λάθος μεταβιβάσεις. Μετά το 2-0 ο Λουτσέσκου σωστά τον έβγαλε και έβαλε τον Τσίμιροτ, μιας και ο ΠΑΟΚ τότε είχε στόχο να ελέγξει πλήρως την κυκλοφορία της μπάλας.

Μαουρίτσιο: Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο παίκτης πριν τον τραυματισμό του και αυτό είναι το φυσιολογικό και το αναμενόμενο. Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να βγάλει την μπάλα προς την επίθεση και να την μοιράσει σωστά στον Πέλκα και στους ακραίους, αλλά δεν του έλειψαν τα λάθη. Παρόλα αυτά ήταν και πάλι ο συνδετικός κρίκος του ΠΑΟΚ, έχοντας τις γραμμές κοντά και στην πρώτη ευκαιρία ήταν κοντά και στην αντίπαλη περιοχή, όπως και στη φάση που κέρδισε το πέναλτι από ένα σουτ στο ημικύκλιο της περιοχής.

Πέλκας: Ξεκάθαρα ο MVP της αναμέτρησης. Ο μέσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πλέον δείχνει ότι δεν είναι ένα ταλέντο από τα τμήματα υποδομής, αλλά ένας παίκτης κορμού βασικός σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Τα δύο γκολ είναι προϊόν της ατομικής του ποιότητας, αλλά και της εμπιστοσύνης που έχει στα πόδια του και δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες μέσα στον αγώνα. Το τελευταίο διάστημα είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου.

Λημνιός: Σίγουρα δεν είχε την εμφάνιση στον αγώνα με την Ξάνθη, αν και πάλι πήρε την κίτρινη κάρτα του αντιπάλου Ινσούα πολύ νωρίς μέσα στο παιχνίδι. Είχε το πάθος που έπρεπε, την ορμή, αλλά σίγουρα η απειρία του σε μεγάλα ντέρμπι, μιας και ήταν το πρώτο του έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Όπως και στην περίπτωση του Μάτος δεν πάτησε περιοχή, μιας και ο ΠΑΟΚ είχε δώσει μεγαλύτερη έμφαση και στον άξονα και στην αριστερή πλευρά, όπου ο Μακ είχε αντίπαλο τον Κωλοβέτσιο.

Μακ: Ο Σλοβάκος εξτρέμ στο πρώτο ημίχρονο παρότι το παιχνίδι παίχτηκε πολύ από την πλευρά του δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιον πονοκέφαλο στον Κωλοβέτσιο. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε αισθητά και αυτό φαίνεται και στα τρία γκολ του ΠΑΟΚ, μιας και από αυτόν ξεκίνησαν και οι τρεις επιθέσεις. Το κακό στιγμιότυπο της ημέρας ήταν η αντίδραση του στην κοκορομαχία του με τον Βιγιαφάνες, όταν και δικαίως αποβλήθηκε από τον Στυλιάρα. Η κακή του αυτή στιγμή θα τον κρατήσει εκτός από τον αγώνα με τον Πλατανιά, αλλά μερικώς δικαιολογήθηκε από τον προπονητή του στις δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου.

Κουλούρης: Πολλές μάχες με τους αντιπάλους αμυντικούς και ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να σπάσει την μπάλα σε Πέλκα και Μακ, ανοίγοντας τους χώρους. Πήρε την εκτέλεση του πέναλτι, όπως και στη Νέα Σμύρνη, κάτι που δείχνει ότι είναι ο εκλεκτός του προπονητή στις εκτελέσεις πέναλτι και έτσι σημείωσε το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα. Πολλές φορές φαίνεται άτυχος, αλλά με την απόδοσή του επάξια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του στα τελευταία παιχνίδια που μετρά 4 στα 4 παιχνίδια βασικός.

Τσίμιροτ: Μπήκε με στόχο να κρατήσει την μπάλα, μιας και ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά ήδη με 2-0. Πήρε τη θέση του Κάνιας με σκοπό να μεταφέρει καλύτερα την μπάλα. Δεν φάνηκε και πολύ παρουσία του μιας και η εικόνα του Παναθηναϊκού μετά το 2-0 ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, ειδικότερα όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε και με 10 παίκτες.

Πρίγιοβιτς: Είχε να παίξει από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, που και πάλι δεν ξεκίνησε βασικό. Φαίνεται ότι από την μέρα που έχασε τη βασική θέση δείχνει μεγαλύτερη διάθεση και φυσικά και πάλι σκόραρε στην μοναδική φορά που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή. Τα 13 λεπτά που έπαιξε δεν είναι άξια για να κριθεί βάσει της αγωνιστικής του συμπεριφοράς, αλλά ότι κι αν πεις για τον ένστικτο του Σέρβου στο γκολ είναι λίγο…

Κάμπος: Ζήτημα αν έπαιξε 10 λεπτά στην αναμέτρηση και προφανώς δεν μπορεί να κριθεί.

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ