Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Λιάγιτς στον Κανουτέ

Πάντοτε ένα σημαντικό στοίχημα για τον προπονητή μιας ομάδας είναι η διαχείριση των λεγόμενων «σταρ» της και ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έχει συναντήσει αρκετούς τέτοιους στην προπονητική του διαδρομή από την Παρτιζάν μέχρι το πέρασμά του από την Κίνα.

Δημήτρης Τσίτσης

Από τον Λιάγιτς στον Κανουτέ

Ως γνωστόν το κινέζικο πρωτάθλημα έχει την δυνατότητα να προσελκύει μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χάρη στα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανούνται από τις ομάδες και ο προπονητής του Δικεφάλου διαχειρίστηκε ορισμένα εξ’αυτών στις ομάδες στις οποίες δούλεψε.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη του εμπειρία στην Κίνα, σαν προπονητής της  Ντάλιαν Αερμπίν, ο Στανόγεβιτς είχε στη διάθεσή του τον Σεϊντού Κεϊτά και τον Φάμπιο Ρόσεμπακ, έκαστους παίκτες της Μπαρτσελόνα στο παρελθόν και με μεγάλη καριέρα σε ομάδες όπως η Σεβίλη, η Ρόμα και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Την επόμενη χρονιά στην Μπεϊτζίν Γκουάν συνάντησε τον μεγάλο Φρεντερίκ Κανουτέ, παίκτη-σύμβολο της Σεβίλης και εκ των κορυφαίων σκόρερ της Λα Λίγκα επί σειρά ετών.

Στην Μπεϊτζίν Εντερπράιζ είχε στα χέρια του τον Ντάνκο Λάζοβιτς, με καριέρα στη Ζενίτ αλλά και την Αϊντχόβεν.

Τέλος, από τα χέρια του στη θητεία του στην πάντα παραγωγική σε σούπερ ταλέντα Παρτιζάν πέρασαν μεταξύ άλλων ο Λιάγιτς που τώρα αγωνίζεται στην Τορίνο, ο Μάρκοβιτς που ανήκει στη Λίβερπουλ, αλλά και ο Σάβιτς της Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μια «γροθιά» ο ΠΑΟΚ (vid)

O «ασπρόμαυρος» οργανισμός αφήνει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία σειρά από δημοσιεύσεις σε όλα τα social media, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ, προσπαθεί να βγάλει ένα κλίμα ενότητας για την επόμενη μέρα, κλίμα το οποίο έβγαλε προς τα έξω ο ίδιος ο κόσμος στην Τούμπα.

«Ενωμένοι σα γροθιά» είναι το μήνυμα της ομάδας, αυτήν τη φορά στο Twitter/X, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από τα χειροκροτήματα του κόσμου στην ομάδα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ