Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μας»

Ήρθαν για λίγο, αλλά… κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Η φαμίλια Σνάουτσνερ ρίζωσε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και είναι πλέον… πολύ ΠΑΟΚ!

Αγάπη Γαβριηλίδου

«Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μας»

Μετά από 15 χρόνια στην Θεσσαλονίκη, θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μια… τυπική ελληνική οικογένεια. Η FORZA ξεφυλλίζει το άλμπουμ της οικογενειακής ευτυχίας του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ με την βοήθεια της οικοδέσποινας του σπιτιού, Πατρίτσια.

Το 2003 πήραν την απόφαση να “μετακομίσουν” στην χώρα μας για λογαριασμό του Ηρακλή. Για την ακρίβεια, η απόφαση ανήκε στον “Μίρο”, ο οποίος προκειμένου να μην αποχωριστεί την καλή του, επέλεξε την Ελλάδα. Εκεί τον ακολούθησε χωρίς δεύτερη σκέψη η Πατρίτσια, η οποία χρόνια μετά δηλώνει πως ο ΠΑΟΚ έγινε η ζωή τους, μια ζωή που ολοκληρώθηκε με την γέννηση των Λέων και Μαξιμίλιαν που βρίσκονται στα “χνάρια” του μπαμπά τους και φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ και ήδη για τον Μαξ, τον μεγάλο, ακούγονται μόνο και πολύ καλά λόγια!

-Πατρίτσια, πως πέρασαν αυτά τα 15 χρόνια που βρίσκεστε στην Ελλάδα;

«Γρήγορα. Καταρχάς, ήρθαμε για έναν χρόνο. Ο Μίρο υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια και εμείς λέγαμε… εντάξει έναν χρόνο θα μείνουμε και θα δούμε και τελικά είμαστε 15 χρόνια στην Ελλάδα»

-Όταν σου είπε ο Μίρο, ότι φεύγουμε Ελλάδα την πρώτη φορά, τι σκέφτηκες; Τι ήξερες για την Ελλάδα;

«Μαζί το σκεφτήκαμε. Ξέραμε ότι τελειώνει το συμβόλαιό του στην Πολωνία και είχε αρκετές προτάσεις. Μπορούσαμε να μείνουμε στην Πολωνία, αλλά και να πάμε στο εξωτερικό. Από την Ελλάδα, ήρθε πρόταση από τον Ηρακλή. Εγώ του είπα, αν διαλέξει Πολωνία, δεν θα πάω μαζί του για να τελειώσω τις σπουδές μου, αν πας στο εξωτερικό όμως, θα έρθω, για να είμαστε μαζί. Και για να είμαστε μαζί, ο Μίρο αποφάσισε να υπογράψει στον Ηρακλή. Αυτός ήταν ο λόγος που διάλεξε Ελλάδα»

-Πως είναι η ζωή δίπλα σε έναν ποδοσφαιριστή;

«Εγώ δεν ξέρω άλλη ζωή. Από την αρχή έτσι ήταν και το συνήθισα και ούτε σκέφτομαι πως μπορεί να είναι αλλιώς. Κάποια πράγματα δεν μου αρέσουν, κάποια τα δέχομαι και κάποια τα συνήθισα. Το δύσκολο είναι όταν φτάσεις σε φάση να έχεις παιδιά. Γιατί όταν έχεις παιδιά, δεν σκέφτεσαι τον εαυτό σου πρώτα, αλλά σκέφτεσαι τα παιδιά σου και τι είναι καλύτερο για αυτά. Το ότι δεν φύγαμε από την Ελλάδα έχει να κάνει με τα παιδιά, τα παιδιά δεν ήθελαν να φύγουμε. Για εμένα είναι δύσκολο γιατί είμαι μακριά από την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Εγώ δεν έχω άλλη οικογένεια εδώ»

“Είμαστε εδώ κάθε χρόνο για έναν… χρόνο”

-Όταν ήρθατε τον πρώτο χρόνο στην Ελλάδα, πιστεύατε ότι θα φύγετε σύντομα;

«Να σου πω την αλήθεια εγώ πίστευα πως θα γυρνούσαμε στην Πολωνία. Ο πρώτος χρόνος στην Ελλάδα πέρασε πολύ γρήγορα. Δεν είχαμε παιδιά, ήμασταν μικροί. Στην Ελλάδα πριν 15 χρόνια ήταν και αλλιώς τα πράγματα. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Είχαμε και πολλούς φίλους και περνούσαμε καλά, μου άρεσε»

-Τότε δεν φανταζόσουν ότι θα έμενες άλλα 14 χρόνια…

«Όχι. Εμείς είμαστε εδώ κάθε χρόνο για… έναν χρόνο. Όταν είσαι γυναίκα ποδοσφαιριστή, προπονητή δεν σκέφτεσαι μακροχρόνια, σκέφτεσαι για έναν χρόνο. Αν με ρωτούσες πριν από δύο – τρία χρόνια, ίσως και να σκεφτόμασταν να φύγουμε. Τώρα τα παιδιά -αν τα ρωτήσεις- δεν θέλουν να φύγουν. Τα παιδιά γεννήθηκαν εδώ και δεν έζησαν ποτέ στην Πολωνία. Εγώ και ο Μίρο είμαστε Πολωνοί και τα παιδιά μας που γεννήθηκαν εδώ, είναι ξένοι. Γιατί στην Ελλάδα λένε ότι είναι Πολωνοί και στην Πολωνία ότι είναι Έλληνες. Πιο μετά ας αποφασίσουν τι νιώθουν και τι είναι μέσα τους»

– Κοιτώντας αυτά τα χρόνια, ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα;

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με την οικογένεια. Τα Χριστούγεννα δεν μπορούσα να φύγω και να αφήσω τον Μίρο μόνο του εδώ. Είναι δύσκολο να ξέρεις ότι όλοι είναι εκεί στην πατρίδα σου και σε περιμένουν. Η άλλη δυσκολία έχει να κάνει με θέματα υγείας. Θυμάμαι μια παραμονή πρωτοχρονιάς, που ο μικρός αρρώστησε και κάναμε αλλαγή χρόνου στο νοσοκομείο. Ο Μίρο πήγαινε στην προπόνηση και μετά μου έφερνε τον Μαξ στο νοσοκομείο. Δεν ήθελα να πάρω την μαμά μου, να της πως τι συμβαίνει για να μην την στεναχωρήσω»

Μίρο… το καλύτερο παιδί

-Πως θα περιέγραφες τον Μίρο ως άνθρωπο;

«Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Δεν νομίζω να έβρισκα κάτι καλύτερο από τον Μίρο. Μοιάζει πολύ με τον μπαμπά μου και ξέρεις, λένε ότι διαλέγεις τον άντρα σου με βάση τον μπαμπά σου, έτσι διάλεξα και εγώ. Είναι καλός, μας σκέφτεται και μας προσέχει. Δεν αποφασίζει μόνος του, μιλάμε πριν πάρει τις αποφάσεις του»

-Και γι΄ αυτό εισέπραξε και αγάπη από την οικογένεια του ΠΑΟΚ…

Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Ο Μίρο δεν είχε ποτέ με κανέναν πρόβλημα. Είναι ήρεμος, ακόμη και μετά από ντέρμπι, μεγάλα παιχνίδια, γυρνούσε στο σπίτι και ήταν ο Μίρο, δεν άλλαζε κάτι στην συμπεριφορά του».

-Προτιμάς τον Μίρο ως ποδοσφαιριστή ή ως προπονητή;

«Τον προτιμώ ως ποδοσφαιριστή, γιατί παίζεις τον αγώνα σου και μετά γυρνάς στο σπίτι. Τώρα ως προπονητής, ασχολείται από το πρωί, ετοιμάζει πράγματα, κάνει προπόνηση, γράφει πράγματα, ξανά και ξανά».

“Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μας…”

-Ο ΠΑΟΚ τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;

«Πολύ μεγάλο ρόλο. Η πρώτη ομάδα, που μας έφερε στην Ελλάδα ήταν ο Ηρακλής και υπάρχει μια συμπάθεια, αλλά με τον ΠΑΟΚ είναι αλλιώς. Θέλω να πηγαίνω στην Τούμπα να βλέπω τον ΠΑΟΚ κι όταν έπαιζε ο Μίρο, έλεγα πρέπει να πάω να τον δω να παίζει για τον ΠΑΟΚ. Τι είναι ο ΠΑΟΚ για εμάς, δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι η ζωή μας. Τα παιδιά είναι ΠΑΟΚ, είναι στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και μου ζητάνε να πάμε στο γήπεδο. Είναι φυσιολογικό να θέλουν να πηγαίνουν στην Τούμπα. Με τον μεγάλο πήγαμε και στον Βόλο που πήραμε το Κύπελλο».

Πατρίσια εν δράσει…

Το να κλείσεις έναν κύκλο για να ανοίξεις τον επόμενο, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι και στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο όταν αποφασίζουν να “κρεμάσουν” τα παπούτσια τους. Οι παίκτες κάνουν λόγο για την πιο ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα τους, η απόφαση της μετάβασης σε μια άλλη… ζωή, σε μια άλλη καθημερινότητα. Έτσι και για τον Μίρο. Δεν ήταν εύκολο μέχρι να πάρει στα χέρια της την κατάσταση η κ. Σνάουτσνερ…

-Πως περάσατε την μετάβαση από τον ποδοσφαιριστή Μίρο στον προπονητή;

«Όταν “κρέμασε” τα παπούτσια του και ήρθε ο Σεπτέμβριος, τα παιδιά ξεκίνησαν σχολείο, διάφορες δραστηριότητες και ο Μίρο για δύο μήνες, επειδή είναι και φαν των video games, κλεινόταν σε ένα δωμάτιο και έπαιζε playstation μέχρι τις δύο, που γυρνούσαν τα παιδιά και γινόμασταν πάλι κανονική οικογένεια. Ήξερα ότι θέλει να γίνει προπονητής. Έτσι και εγώ πήρα κάποια τηλέφωνα και γύρισα του είπα «Νοέμβριο πρέπει να πας στην Πολωνία, ξεκινάς στην σχολή προπονητών». Έτσι πήγε και πήρε το δίπλωμά του. Είχα συνηθίσει ως παίκτης να λείπει Τετάρτη – Κυριακή και μετά τον είχα όλη μέρα στο σπίτι, δεν το είχα συνηθίσει και έτσι κανόνισα να πάρει το δίπλωμα προπονητή (σ.σ. γελάει)»

“Δεν ξέρω αν θέλουν να γίνουν τα παιδιά μου ποδοσφαιριστές”

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε παρά να στραφεί και στη νέα γενιά… Σνάουτσνερ, οι οποίοι αποδεικνύουν στην πράξη πως το μήλο πέφτει κάτω απ΄ τη μηλιά. Παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας σε μια θέση που έχουν την ευκαιρία να την γνωρίζουν και από πρώτο χέρι, από τον Μίρο. Κι ας διαφωνεί η μαμά…

-Σε ποιον μοιάζουν οι γιοι σας σαν χαρακτήρες;

«Ο μικρός, ο Λέων μοιάζει στον Μίρο είναι ήρεμος και δεν μιλάει πολύ. Ο μεγάλος, ο Μαξιμίλιαν δυστυχώς μοιάζει σε εμένα (σ.σ. γέλια)»

-Το να γίνουν ποδοσφαιριστές το σκέφτεσαι σαν μαμά;

«Πηγαίνουν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά εγώ θέλω να είναι χαρούμενοι στην ζωή τους και να κάνουν αυτό που θέλουν. Δεν ξέρω αν θα ήθελα να γίνουν ποδοσφαιριστές, γιατί είναι δύσκολο επάγγελμα. Θα προτιμούσα να είναι σε μια πιο… νορμάλ δουλειά, γιατί η δουλειά του ποδοσφαιριστή δεν είναι… Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Ούτε ο Μίρο δεν το σκέφτεται. Τώρα, που δουλεύει σαν προπονητής, δεν μου αρέσει, γιατί τα βλέπει πιο αυστηρά και για εμένα δεν είναι έτσι… Είναι ακόμη μικρά τα παιδιά. Εμένα δεν μου αρέσει να κρίνει γενικά μικρά παιδιά…»

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΝΑΟΥΤΣΝΕΡ

Ένας… συνεπής εργάτης

Ήταν καλοκαίρι του 2003, όταν ο Μίροσλαβ έπαιρνε τον δρόμο για την Ελλάδα, μαζί με την Πατρίτσια. Άφησε την Κατοβίτσε, στην οποία έπαιξε τέσσερα χρόνια, έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες της, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή.

Μετά από τέσσερα χρόνια στους κυανόλευκους, ο Σνάουτσνερ ήταν το καλοκαίρι του 2007 η πρώτη μεταγραφή της διοίκησης Ζαγοράκη, που μόλις είχε αναλάβει τον ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα έμεινε πέντε χρόνια, έπαιξε άλλο ένα χρόνο στη Βέροια και το καλοκαίρι του 2013 κρέμασε τα παπούτσια του.

Αφού πήρε το δίπλωμα προπονητή, ο Σνάουτσνερ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ανέλαβε την Κ16 και γρήγορα πήγε δίπλα στον Ίβιτς, βοηθός του στην Κ20. Μαζί ανέβηκαν και στην πρώτη ομάδα, όταν τον Μάρτιο του 2016 ο Ίβιτς διαδέχτηκε τον Τούντορ.

Ο Σνάουτσνερ έμεινε στην πρώτη ομάδα μετά την αποχώρηση του Ίβιτς, ήταν στο τημ του Στανόγεβιτς κι όταν ο Σέρβος απολύθηκε στις αρχές Αυγούστου, ο Μίρο επέστρεψε στην Κ20, ως βοηθός του Γκαρσία, πλέον.

Όλα αυτά τα χρόνια, σχεδόν 15 πια, το όνομά του έγινε συνώνυμο της… συνέπειας. Πάντα μακριά από τα φώτα, αλλά πάντα συνεπής στους ρόλους, που αναλάμβανε! Είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής…

ΠΗΓΗ : FORZA


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν περισσεύει κανένας!

Aυτοί που θα πρέπει να δώσουν “φρεσκάδα” στην ομάδα προερχόμενοι από τον πάγκο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαϊδης" στις 31 Μαρτίου, o ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία των  φετινών του υποχρεώσεων με ένα "τρελό" πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου σε Stoiximan Super League και Europa Conference League και την ελπίδα για... πέντε ευρωπαϊκούς αγώνες!

Σε αυτή τη σειρά αγώνων, που θα κρίνουν τον Πρωταθλητή Ελλάδας και τις δύο προκρίσεις που θέλει να πανηγυρίσει ο Δικέφαλος προκειμένου να βρεθεί στον τελικό της 29ης Μαϊου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κυριολεκτικά δεν περισσεύει κανένας!

Μάλιστα, ποδοσφαιριστές όπως οι Γιοάν Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Γιάννη Μιχαηλίδης, Μάρκος Αντόνιο, Στέφανος Τζίμας, ακόμα και ο Ιβάν Νάσμπεργκ, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει ιδανικά τη φετινή σεζόν, έστω και αν δεν αποτελούν βασικές επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου!

Ειδικότερα, όλοι οι παραπάνω, τόσο στα παιχνίδια που θα πάρουν φανέλα βασικού όσο και στα ματς που θα κληθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο, εκτός του ότι θα πρέπει να είναι άκρως αποτελεσματικοί, θα πρέπει να "φρεσκάρουν" την ομάδα στον μέγιστο δυνατό βαθμό, από τη στιγμή που οι περισσότεροι εκ των υπόλοιπων συμπαικτών τους έχουν "φορτωθεί" αρκετά τη φετινή σεζόν γενικότερα και το τελευταίο διάστημα ειδικότερα!

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚτσήδικη βραδιά στη Στουτγάρδη!

Το πάρτι του Club PAOK Stuttgart και αυτοί που θα τιμηθούν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για μία άκρως "ασπρόμαυρη" βραδιά, ετοιμάζονται τα μέλη του PAOK Club Stuttgart!

Το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στις 19:30, οι φίλοι του Δικεφάλου που μένουν στην Στουτγάρδη θα κάνουν το δικό τους πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τιμηθούν ο Νίκος Νάτσιος, Λευτέρης Τσιτσιλίδας και Μπάμπης Τσολακίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Νότιγχαμ Φόρεστ: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση»

Στην Ελλάδα… φούστες και ανακοινώσεις για “συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις”, στην Αγγλία “ευχαριστούμε”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση περί αφαίρεσης τέσσερις βαθμούς από τη φετινή συγκομιδή της, λόγω παραβιάσεων των κανονισμών της Premier League, εξέδωσε η Νότιγχαμ Φόρεστ, ευχαριστώντας (!) μεταξύ άλλων την Επιτροπή που εξέτασε το όλο ζήτημα, "γιατί συμφώνησε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε ταχεία βάση".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με την απόφαση της Επιτροπής να επιβάλει κύρωση τεσσάρων βαθμών στον σύλλογο, που θα εφαρμοστεί με άμεση ισχύ. Παρά την απογοήτευσή μας, ευχαριστούμε την Επιτροπή που συμφώνησε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε ταχεία βάση. Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για την ακεραιότητα του πρωταθλήματος να επιλύονται οι διαφορές τη σεζόν στην οποία προκύπτουν.

Ήμασταν εξαιρετικά απογοητευμένοι από τον τόνο και το περιεχόμενο των υποβολών της Premier League ενώπιον της Επιτροπής.

Μετά από μήνες συζητήσεων με την Premier League και μια εξαιρετική συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια, αυτό ήταν απροσδόκητο και έπληξε την εμπιστοσύνη που είχαμε στην Premier League.

Το ότι η Premier League επιδίωξε μια τιμωρία οκτώ βαθμών ως σημείο εκκίνησης ήταν εντελώς δυσανάλογο σε σύγκριση με τους εννέα βαθμούς που ορίζουν οι δικοί της κανόνες για την αφερεγγυότητα. Μας εξέπληξε επίσης το γεγονός ότι η Premier League δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις μοναδικές συνθήκες του συλλόγου και τα ελαφρυντικά του. Σε περιπτώσεις όπου αυτή η προσέγγιση ακολουθηθεί από μελλοντικές επιτροπές, θα καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αγωνιστούν οι νεοφώτιστοι σύλλογοι χωρίς τις επιπλέον πληρωμές της Premier League, υπονομεύοντας έτσι την ακεραιότητα και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Ενώ η Premier League μπορεί να έχει αμφισβητήσει το επιχειρηματικό σχέδιο του συλλόγου, ο σύλλογος υποστηρίζει ότι εξισορρόπησε υπεύθυνα τη συμμόρφωση με το PSR με σημαντική επένδυση στην ομάδα για να μας δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια.

Ακόμη και αφού ο σύλλογος είχε χάσει την προθεσμία για το PSR, εξακολουθούσε να λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει ότι ο Μπρέναν Τζόνσον θα πουληθεί πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αυτό ήταν μια σαφής απόδειξη του σεβασμού και της υποστήριξής μας προς το PSR.

Η απόφαση της Επιτροπής εγείρει ζητήματα που απασχολούν όλους τους συλλόγους. Οι μεταγραφές παικτών είναι ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο περιβάλλον συναλλαγών που δεν μπορεί να συγκριθεί με την πώληση κανονικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Θα υπάρξουν περιπτώσεις που μια μεταγραφή παίκτη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό μιας μεταγραφικής περιόδου και μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στο τέλος αυτού του παραθύρου. Αυτό δεν πρέπει να είναι λόγος για την καταδίκη ενός συλλόγου. Το να μην αναγνωριστεί αυτό από την Επιτροπή ή από την Premier League, θα πρέπει να είναι θέμα ακραίας ανησυχίας για όλους τους οπαδούς του εθνικού παιχνιδιού μας.

Ευρύτερη ανησυχία για όλους τους συλλόγους είναι η ανησυχητική επίδραση που θα έχει αυτή η απόφαση στη λειτουργία του μοντέλου μετακίνησης παικτών. Αυτό είναι το μόνο μοντέλο με το οποίο οι σύλλογοι εκτός μιας μικρής ομάδας συλλόγων στην κορυφή της Premier League μπορούν ρεαλιστικά να προχωρήσουν στην ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ότι οι σύλλογοι πρέπει να επενδύουν μόνο αφού έχουν αποκομίσει κέρδος από την ανάπτυξη των παικτών τους. Αυτό το σκεπτικό καταστρέφει την κινητικότητα στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και αποτέλεσμα της απόφασης θα είναι να μειωθούν δραστικά τα περιθώρια ελιγμών όλων αυτών των συλλόγων, οδηγώντας στη στασιμότητα του εθνικού παιχνιδιού.

Πιστεύουμε ότι τα υψηλά επίπεδα συνεργασίας που έδειξε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα οποία επιβεβαιώνονται και καταγράφονται στην απόφαση της Επιτροπής, δεν εκτιμήθηκαν από την Premier League».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ