Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βήμα – βήμα για το… μεγάλο συλλαλητήριο

Στην Τούμπα φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα. Για την ακρίβεια δεν είχε ποτέ από την αρχή της χρονιάς και αυτά που του δίνει η Τούμπα θα πρέπει να αποτελούν οδηγό με φόντο το β΄γύρο.

Ελένη Μπούντου

Βήμα – βήμα για το… μεγάλο συλλαλητήριο

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις στην έδρα του, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0, φτάνοντας παράλληλα στην έκτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Super League, σε ένα ματς που δεν είχε… ιδιαίτερες συγκινήσεις, ωστόσο, είχε κέρδη σε ατομικό επίπεδο για τους ποδοσφαιριστές του, από αυτές που σε “φτιάχνουν” ψυχολογικά.

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο κέρδος για τους «ασπρόμαυρους» ήταν η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Ρόμπερτ Μακ, ένας Μακ απ΄τα… παλιά κι ας μην το “διάβασε” έτσι ο Σλοβάκος στις δηλώσεις του. Ο Μακ επισφράγισε την εξαιρετική του παρουσία απέναντι στον Απόλλωνα με ένα γκολ ενώ ήταν μια μόνιμη πηγή “κινδύνων” για την άμυνα των αντιπάλων.

Εμφάνιση που αναμφίβολα την έψαχνε ο 26χρονος άσος, δεδομένου πως το τελευταίο του γκολ πριν το σημερινό, είχε σημειωθεί στις 2 Δεκεμβρίου στη Ξάνθη, θέλοντας να φωνάξει «παρών» στον προπονητή του, ο οποίος του εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού. Με τον Μακ να μπαίνει στην εξίσωση με φόντο τη συνέχεια του Δικεφάλου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο μόνος κερδισμένος είναι σίγουρα ο ΠΑΟΚ παρά τον “πονοκέφαλο” που προσθέτει στον Ρουμάνο τεχνικό.

Ο… killer πυροβολεί κατά ριπάς

Ακόμη κι αν είναι άφαντος σε όλο το παιχνίδι (σ.σ. προφανώς και δεν ήταν σήμερα, υποθετική συζήτηση κάνουμε), ακόμη κι αν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δείχνουν συμβιβασμένοι παρά την όποια διαφορά τερμάτων, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα είναι την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, παίζοντας ακόμη και με τα δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων, αρκεί να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Έχει το ένστικτο του “killer” και… τρέφεται από τα γκολ. Έφτασε τα 100 γκολ στην καριέρα του συνολικά, ενώ αυτό απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν το 15ο γκολ την φετινή σεζόν με την φανέλα των «ασπρόμαυρων».

Eκτός από τον Πρίγιοβιτς και τον Μακ, ωστόσο, αξίζει να σταθεί κανείς και στην αθόρυβη αλλά τόσο ουσιαστική δουλειά του Γκόικο Τσίμιροτ και κυρίως στο ιδιαίτερο ρεκόρ που “χτίζει” ο Βόσνιος, αφού στο ματς της Κυριακής (21/1) κατέγραψε την 96η συμμετοχή του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, κάτι που σημαίνει πως σύντομα θα εισέλθει στο κλειστό κλαμπ των «Mr 100 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ». Όχι και άσχημα…

Για τον Μάτος τα γράμματα είναι γνωστά, για τον φετινό Βαρέλα επίσης με εξαίρεση μια κακή εκτίμηση μιας φάσης που δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ ενώ για τον Πέλκα, όσο βγάζει πείσμα, τρέλα και εγωισμό, ακόμη κι αν δεν βλέπει τη μπάλα στο πλεχτό, σίγουρα χαμογελάς ικανοποιημένος.

Για τον Βιεϊρίνια, αυτά που βλέπει ο Λουτσέσκου καθημερινά και πίνει νερό στο όνομά του, μάλλον τα βλέπει και ο κόσμος όλος. Ο ορισμός του ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αυτό.

Και μιας που είπαμε Λουτσέσκου, όσο κουραστικό κι αν ακούγεται, ο Ρουμάνος ξέρει να διαχειρίζεται -τουλάχιστον επικοινωνιακά- άψογα τους ποδοσφαιριστές του, σε ερώτηση σχετική για τα μεταγραφικά. Όσο στο μυαλό του είναι χαραγμένη η λέξη ισορροπία, τόσο θα κερδίζει απαιτούμενη σταθερότητα. Ειδικά τώρα που “φουντώνει” η μάχη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Υ.Γ. Προφανώς και στον Ολυμπιακό θα χαρακτήριζαν την διαιτησία του Καραντώνη εξαιρετική. Αυτές τις διαιτησίες έμαθαν, αυτές αγαπούν, αυτές θα υπεραμύνονται. Ας είναι απλά μια κακή παρένθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Έμφαση στην τακτική και αποφόρτιση για Σπόραρ – Σένκεφελντ

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ