Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Μαγικός" ΠΑΟΚ, άξιζε περισσότερα στην Ανδαλουσία

Ένας ΠΑΟΚ σε πολύ καλή βραδιά, ένας Αμπέλ Φερέιρα που είδε το πλάνο του να βγαίνει στον μέγιστο βαθμό και μία λευκή ισοπαλία με την Γρανάδα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Μαγικός" ΠΑΟΚ, άξιζε περισσότερα στην Ανδαλουσία

Ο ΠΑΟΚ ήταν… μαγικός στην Ανδαλουσία και λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο “μπαμ”, αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τους παίκτες του να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες, για να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Οι “ασπρόμαυροι” ήταν κυρίαρχοι, κατάφεραν να κρατήσουν την Γρανάδα μακριά από τον καλό της εαυτό κι άξιζαν τους τρεις βαθμούς, όμως τελικά έμειναν στο μηδέν με τους Ισπανούς, σε ένα παιχνίδι που όπως φαίνεται ήταν το τελευταίο του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο.

Πλέον, οι Ισπανοί είναι στους 4 βαθμούς, η PSV έχει 3, ο ΠΑΟΚ 2 και η Ομόνοια έναν πόντο, με τον “Δικέφαλο” να υποδέχεται στην Τούμπα τους Ολλανδούς την επόμενη Πέμπτη.

Επιστροφή Κρέσπο

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε και πάλι τον ίδιο σχηματισμό, αλλά αυτή τη φορά έδωσε φανέλα βασικού στον Κρέσπο, που πήρε τη θέση του Μιχαηλίδη στο βασικό σχήμα. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν στο τέρμα και δίπλα στον Κρέσπο ο Βαρέλα και ο Ίνγκασον.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αουγκούστο και Σβαμπ, με τον Ροντρίγκο να έχει τη δεξιά πλευρά, τον Γιαννούλη στα αριστερά και τους Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς και Τσόλακ στην επίθεση.

Απείλησε με το καλημέρα 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο γήπεδο και με το… καλημέρα, έκανε αισθητή την παρουσία του. Μετά από φάουλ που κέρδισε ο Μουργκ, έγινε το γέμισμα από τον Α. Ζίβκοβιτς και για εκατοστά ο Σβαμπ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 11ο λεπτό.

Έξι λεπτά μετά, ο Σβαμπ εκτέλεσε ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο “Δικέφαλος” στο πρώτο μέρος και σημάδεψε τον Βαρέλα στο δεύτερο δοκάρι, με τον στόπερ του ΠΑΟΚ να κερδίζει μεν την μάχη στον αέρα, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. 

Μαγεία ο Σβαμπ, αλλά…

Οι “ασπρόμαυροι” επέμειναν και στο 29ο λεπτό λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Σβαμπ δεν στάθηκε τυχερός, με τον Αυστριακό να πλασάρει στην κίνηση μετά από μπαλιά του Ίνγκασον και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Ρουί Σίλβα.

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα λειτουργούσαν άψογα κι έπρεπε να περάσει περισσότερο από μισή ώρα για να απειλήσει η Γρανάδα, με τον Ματσίς να σουτάρει στο 32′ και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει, ενώ στο 39′ τόσο ο Βαρέλα, όσο και ο Ίνγκασον δεν πήραν σωστά την κεφαλιά, όντας σε καλή θέση.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, έχοντας έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον ΠΑΟΚ που πίεσε την Γρανάδα, κατάφερε να “σβήσει” τα βαριά της χαρτιά κι ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά δεν στάθηκε τυχερός κυρίως στη φάση του δοκαριού του Σβαμπ.

Ζίβκοβιτς; Παρών!

Η Γρανάδα αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51′ έβαλε δύσκολα στον Ζίβκοβιτς, με τον Γκοναλόν να παίρνει την κεφαλιά και τον Σέρβο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να του “απαντάει” εντυπωσιακά.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να “σπάσει” την πίεση των Ισπανών, με τον Αουγκούστο να δοκιμάζει ένα σουτ και τον Βαγέχο να βάζει σωστά την κόντρα, ενώ στη συνέχεια ο Αμπέλ Φερέιρα θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, ρίχνοντας στη “μάχη” τους Σφιντέρσκι, Καντουρί και Ουαγκέ αντί των Τσόλακ, που ήταν ακίνδυνος σήμερα, Μουργκ και Ροντρίγκο.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές κι ο Σφιντέρσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 84′ καθώς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά χωρίς δύναμη κι έδωσε την ευκαιρία στον Ρουί Σίλβα να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ και ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε ένα σουτ λίγο αργότερα, που είχε την ίδια κατάληξη. 

Η Γρανάδα προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δεν κατάφερε να δυσκολέψει σημαντικά τον Σέρβο τερματοφύλακα του “Δικεφάλου” που είχε απαντήσεις, ενώ στο φινάλε οι “ασπρόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, με τον Σβαμπ να πέφτει στην περιοχή από τον Γκέρμαν και τον Πορτογάλο ρέφερι του αγώνα να μη δίνει την παράβαση. 

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να είναι μεν καλός, αλλά να μην φεύγει με κάτι περισσότερο από τον έναν βαθμό από το Νuevo Estadio de Los Cármenes, ενώ επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα και στο Άκτιο, καθώς την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταστρώνει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου

Στην τελική ευθεία με την τακτική στο επίκεντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να καταστρώνει τα τελικά του πλάνα και να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς με την Ένωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκρίθηκαν και περιμένουν τα «αετόπουλα»

Κ17 και Κ15 του ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην τελική φάση – Τα εισιτήρια που κρίνονται

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της 2ης φάσης στα Πρωταθλήματα Super League Κ17 και Super League Κ15 και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου ξεκινούν οι αγώνες μπαράζ για να συμπληρωθεί το «παζλ» των ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στην Τελική Φάση (Final 4) των δύο Πρωταθλημάτων.

Πρωτάθλημα Super League K17

Με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης, τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος έχουν εξασφαλίσει οι ΑΕΛ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ενώ την 4η θέση διεκδικούν τέσσερις ομάδες μέσω αγώνων μπαράζ.

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 11:30 ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Αθλητικό Κέντρο Emilion ενώ μισή ώρα αργότερα (12:00) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Ατρόμητο Αθηνών στο Γήπεδο Φωστήρα «Σπύρος Γιαλαμπίδης». Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα μπαράζ με τον νικητή να παίρνει το 4ο «εισιτήριο» για το Final 4 του Πρωταθλήματος Super League K17.

Πρωτάθλημα Super League K15

Στο Πρωτάθλημα Super League K15, τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση έχουν εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ενώ τις υπόλοιπες δύο θέσεις διεκδικούν συνολικά οκτώ ομάδες μέσω των αγώνων μπαράζ.

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 17:00 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο Αθηνών στο Γήπεδο των Τραχώνων ενώ μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 28 Απριλίου στις 14:30, ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στις Αθλ. Εγκαταστάσεις του Γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ και η ομάδα που θα επικρατήσει θα εξασφαλίσει μία θέση στην Τελική Φάση.

Η 4η θέση στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος θα προκύψει από τους αγώνες μπαράζ ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός (Σάββατο 27/4, 16:30, Αθλ. Εγκατ/σεις ΕΠΣ Ηπείρου "Στ. Τσανακτσής") και Άρης -Μακεδονικός (Σάββατο 27/4, 14:00, Δημοτικό Γήπεδο Φιλύρου). Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ και η ομάδα που θα επικρατήσει θα αγωνιστεί στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League K15.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ