Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Και στο πέρασμα σου τρέμει όλη η γη!»

O ΠΑΟΚ πέρασε σαν πρωταθλητής από τη Λαμία, κερδίζοντας με 2-0 μακριά από την Τούμπα στην 22η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

PAOK24

«Και στο πέρασμα σου τρέμει όλη η γη!»

Ο Δικέφαλος δεν μπήκε όσο αποφασισμένος έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο, συναντώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη λόγω έλλειψης κινητικότητας κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας.

Μετά από κάποια μακρινά σουτ του Πέλκα, τα οποία εξουδετερώθηκαν ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 24′.

Στην μοναδική τόσο αξιόλογη φάση του στο πρώτο ημίχρονο ο Βαρέλα μετά από εκτέλεση κόρνερ βρήκε στο ύψος της μικρής περιοχής την μπάλα με το σώμα, αλλά ο Παπαδόπουλος σε εντυπωσιακή ενστικτώδη απόκρουση με το πόδι αρνήθηκε το γκολ.

Με τον Λουτσέσκου να έχει παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, οι οποίοι δεν πατούσα καλά στο γήπεδο, δεν μπορούσαν να κλέψουν ψηλά μπάλες και είχαν πρόβλημα μεσοεπιθετικά όντας αργοί σε σκέψη και εκτέλεση, ο Ρουμάνος τεχνικός καλούνταν να συνεφέρει την ομάδα του στα αποδυτήρια για να βγει στο δεύτερο 45λεπτο και να πάρει τη νίκη.

Αυτό και έγινε…

Με τον ΠΑΟΚ να επιτίθεται πολύ καλύτερα, στην πρώτη του μεγάλη φάση κατόρθωσε να βρει το γκολ.

Ο Μαουρίσιο μετά από σέντρα από τα δεξιά, έσπασε πιο αριστερά εντός μεγάλης περιοχής στον Μπίσεσβαρ και ο Ολλανδός από ένα σημείο στο οποίο οι περισσότεροι θα έψαχναν ένα γκολ μέσα από σουτ βρήκε με γλυκιά σέντρα ακριβείας τον Πέλκα, ο οποίος με κεφαλιά μπήκε στα δίχτυα.

Άλλη μία φάση που αποδεικνύει την αγωνιστική πρόοδο του ΠΑΟΚ, ο οποίος βγάζει στιγμές ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου.

Μετά τον Σάκχοφ και ο Πέλκας, άλλος ένα χαφ του Δικεφάλου, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα αφού νωρίτερα η ομάδα είχε κρύψει την μπάλα.

Το γκολ αυτό απογείωσε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έμεινε σε αυτό το επίτευγμα και παρέμεινε ψηλά, πιέζοντας για το 2-0.

Αυτό δεν άργησε και πολύ, καθώς στο 61′ η σέντρα του Μακ από τα δεξιά εξουδετερώθηκε αρχικά από τον Ασίγκμπα που πρόλαβε με προβολή τον Πρίγιοβιτς, αλλά αυτή η απομάκρυνση μπέρδεψε τον Παπαδόπουλο που είχε κάνει έξοδο και ο Μαουρίσιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ στο 78′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν σε συνεργασία Πέλκα και Μακ το σουτ του τελευταίο εντός μεγάλης περιοχής πέρασε ψηλά άουτ.

Η Λαμία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά ήταν ακίνδυνη στην τελική προσπάθεια, κάτι που φρόντισε να συμβεί ο ΠΑΟΚ με την καλή αμυντική του συμπεριφορά.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μαουρίσιο λίγο έλειψε να σκοράρει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ, αλλά η προβολή του σε κόρνερ της Λαμίας απομακρύνθηκε με φοβερή ενστικτώδη απόκρουση από τον Πασχαλάκη. 

Σε φοβερή κατάσταση ο Έλληνας γκολκίπερ.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν πρωταθλητής από τη Λαμία, χάρη στην πολύ ουσιαστική εμφάνιση του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Δικέφαλος αύξησε την απόσταση του από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και περιμένει αύριο σε κάποιο… δώρο τους κόντρα στην Ξάνθη (εντός, 17:15) και Πανιώνιο (εντός, 19:30) αντίστοιχα.

Η βαθμολογία της Super League Σουρωτή.

1. ΠΑΟΚ 52

2. ΑΕΚ 47 (*με ένα παιχνίδι λιγότερο)

3. Ολυμπιακός 43 (*με ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ εκκρεμεί και η τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών σε βάρος του)

4. Ατρόμητος 42

Την επόμενη αγωνιστική (23η) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Ολυμπιακό (25/02, 19:30).

Ενημερωθείτε παρακάτω για όσα συνέβησαν στη διάρκεια του σημερινού αγώνα μέσα από το live του PAOK24.

*Οι χρήστες συσκευών με λειτουργικό Android πατήστε ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ