Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Έχει διαφοροποιηθεί το πλάνο»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, μίλησε για την ενίσχυση στη θέση «1» και στη θέση «5», για την προσθήκη του Βασιλειάδη και το αρχικό πλάνο στις μεταγραφές, το οποίο άλλαξε.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Έχει διαφοροποιηθεί το πλάνο»

Για το πως ολοκληρώνεται το ρόστερ σε σχέση με το πλάνο που υπήρχε αρχικά:
«Είναι αληθές ότι έχει διαφοροποιηθεί το πλάνο. Υπήρξε η παρουσία του Βασιλειάδη, η οποία δεν ήταν στο προσκήνιο πριν μερικούς μήνες, όταν κάναμε τα πλάνα μας. Προφανώς ο Κώστας είναι μέγιστη προσθήκη για εμάς. Είναι χαρά μου γιατί υπήρξε και παίκτης μου στην εθνική ομάδα το 2004. Άλλαξαν τα πλάνα, για αυτό και καθυστερούμε. Πρέπει να κάνουμε το παζλ ακριβώς όπως ταιριάζει στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή, με τους κατάλληλους παίκτες».

Για τους ψηλούς και το πλάνο αρχικά για δύο πεντάρια που μετατράπηκε σε ένα πεντάρι και τον Μάρκοβιτς:
«Είναι αυτό που σχεδιάζουμε. Θα πάμε σε έναν ψηλό παίκτη. Θέλουμε παίκτες, οι οποίοι να είναι εκρηκτικοί, να παίζουν δύο θέσεις. Νομίζω το κάνουν όλοι οι παίκτες που έχουμε. Θέλουμε και αυτός που θα έρθει να παίζει σε δύο θέσεις, δηλαδή «4» και «5». Θέλουμε να είναι εκρηκτικός και νομίζω ότι με το υλικό που έχουμε, είναι εκρηκτικοί οι παίκτες μας στη θέση «4». Νομίζω ότι αν βρούμε αυτό που ψάχνουμε και περιμένουμε, θα είμαστε καλυμμένοι σε αυτό που έχουμε σχεδιάσει».

Για το αν Μαυροειδής και Σκορδίλης είναι εκτός πλάνων:
«Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ακυρωθεί… Εμείς προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο, το οποίο θα δέσει την ομάδα. Δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Θα είναι πιθανότατα ξένος ο παίκτης που θα έρθει στη θέση «5».

Για το αν θα έρθει παίκτης ρακέτας όπως ο Μαυροειδής ή Αμερικανός που παίζει και στο «4» και στο «5»:
«Δεν είναι έτσι. Δεν είναι θέμα Μαυροειδή ή Σκορδίλη που αναφέρονται κατά καιρούς ή οποιουδήποτε άλλου. Θα πάμε σε Αμερικανό παίκτη, από ότι φαίνεται, σίγουρα».

Για τη διαφοροποίηση στο πλάνο που έλεγε αρχικά για 6 ξένους και πλέον υπάρχει πολύ έντονο ελληνικό στοιχείο:
«Λέγαμε για τέσσερις ξένους και προφανώς έχουμε στο μυαλό μας το ελληνικό στοιχείο. Πάντα υπήρχε και βλέπετε ότι υπάρχει κράμα παλιών παικτών με πολλούς νέους. Ανεβαίνουν και από τα εφηβικά παίκτες, κάναμε και τη μεταγραφή του Καμάρα. Θέλουμε να δέσουμε το ελληνικό στοιχείο και να το συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια. Προφανώς και η αμερικανική αγορά είναι μεγάλη και μπορείς να βρεις παίκτες. Είτε ψάχνεις δύο είτε τέσσερις. Εμείς αυτή τη δεδομένη στιγμή, ψάχνουμε για δύο παίκτες στη θέση «1» και «5».

Για το αν θα αποκτηθεί τελικά κλασικό βαρύ πεντάρι ή παίκτης που μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις:
«Μη μπούμε στα νούμερα. Αν βρεις έναν παίκτη στο 2.05, 2.06 και παίζει με πλάτη είναι ένα βαρύ κορμί ή είναι ένα ελαφρύ κορμί και παίζει πάλι με πλάτη, είναι το ίδιο πράγμα. Θέλω να πω δηλαδή ότι το τι θα βρούμε είναι συνάρτηση με το οικονομικό κομμάτι και με το να παίζει δύο θέσεις. Με πλάτη στο καλάθι και με πρόσωπο».

Για το αν είναι σε τελικές διαπραγματεύσεις με σέντερ:
«Σε τελικές δεν είμαστε… Είμαστε σε ένα παιδί που κοιτάμε και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες και έρθει, καλώς να έρθει. Αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Και είναι Αμερικανός. Για τον πλέι μέικερ, υπάρχουν επίσης δύο παιδιά που κοιτάμε, είμαστε σε επαφές με τους ατζέντηδες. Θα δούμε… Δε μπορώ να πω παραπάνω πράγματα».

Για τη φιλοσοφία που αλλάζει στον πλέι μέικερ με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει από ρούκι σε έμπειρο:
«Η φιλοσοφία είναι έμπειρος. Θεωρούμε ότι τα παιδιά που έχουμε θέλουν έναν έμπειρο πλέι μέικερ για να «συμμαζέψει» κατά κάποιο τρόπο την ομάδα και να βάλει μία τάξη στην επίθεση, γιατί έχουμε πραγματικά πολλούς και πολύ ικανούς σκόρερ και σουτέρ. Άρα θέλουμε έναν παίκτη να μπορεί να οργανώσει την ομάδα μας. Θέλουμε έναν έμπειρο παίκτη ο οποίος να παίζει για τους άλλους, γιατί έχουμε πολλούς επιθετικούς παίκτες».

Για το λόγο της αλλαγής αυτής της φιλοσοφίας στον πλέι μέικερ από τη στιγμή που ο κορμός είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιος:
«Είναι ίδιος ο κορμός αλλά φέτος υπάρχει και η προσθήκη του Βασιλειάδη. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη ικανότητα στην επίθεση. Θεωρούμε ότι θέλουμε ένα έμπειρο παίκτη για να «συμμαζέψει» την ομάδα και να βάλει μια τάξη. Θεωρούμε επίσης, ότι ένας «ρούκι», που υπήρχε «ρούκι» και υπάρχει, πιθανά να μην προλάβει, να μην έχει το χρόνο της προσαρμογής που είχαν τα δύο προηγούμενα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνουμε κάτι πιο έμπειρο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ