PAOK24Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ είχε την ουσία!

Αποδείχθηκε ότι η #ΑΕΚ (που μίλησε για... καιρό και φαντάρους) δεν ήθελε να βγει να παίξει! Όλα όσα έγιναν στην... μαραθώνια εκδίκαση μέσα από το #PAOK24 #PAOK24 #PAOKAEK

PAOK24
Επιμελεια αρθρου
Ο ΠΑΟΚ είχε την ουσία!
Μετά από περίπου πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα, που δεν τελείωσε ποτέ λόγω του... φόβου που επικαλέστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.


H διαδικασία κράτησε για περισσότερο από πέντε ώρες, με τον Δημητριάδη να πέφτει σε αρκετές αντιφάσεις, κάτι που φάνηκε από τη δήλωση του Παναγιώτη Κονέ στην κάμερα της NOVA μετά το παιχνίδι, με τον παίκτη να λέει άλλα και τους ανθρώπους της ΑΕΚ σήμερα να υποστηρίζουν... άλλα!

Μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ παρουσίασαν κι ένα έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει κανονικά άδεια οπλοφορίας, ενώ η ΑΕΚ πόνταρε στο τι λέγεται στα κανάλια και στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ουσία και οι άνθρωποι του παρουσίασαν ουσιαστικά πολλά στοιχεία, κάτι που δεν έγινε από πλευράς ΑΕΚ που μιλούσε για... καιρό και φαντάρους, ενώ οι δύο ομάδες θα υποβάλλουν υπομνήματα μέχρι την Τρίτη, με την απόφαση να αναμένεται στη συνέχεια, από την Τετάρτη και μετά.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Συνεπώς εντός 48 ωρών θα του ζητηθεί να τοποθετηθεί εγγράφως επί της ενστάσεως, όλη η αλληλογραφία θα κοινοποιηθεί στις δύο πλευρές, ενώ οι ομάδες ζήτησαν 48 ώρες από την στιγμή που θα απαντήσει ο διαιτητής, για να υποβάλλουν υπομνήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μία από τις διακοπές κλήθηκε εκ νέου ο Κομίνης, να εμφανιστεί την Δευτέρα και ο διαιτητής απάντησε με δύο mail. Στο ένα δήλωσε ότι δυστυχώς ως την Τετάρτη δεν είναι εφικτή η παρουσία του εξ αιτίας σοβαρού οικογενειακού προβλήματος και στο δεύτερο mail ότι δεν μπορεί να δηλώσει με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα μπορεί και μετά την Τετάρτη λόγω του οικογενειακού προβλήματος.

"Ο κ.Δημητριάδης έδωσε κατάθεση και είπε ότι δεν απειληθήκαμε, στην αθλητική βία, είναι ξεκάθαρο αυτό".

Ο κ. Μπίρδας αμφισβητεί τη δίωξη για Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ και την αναφορά της πειθαρχικής και του εισαγγελέα. 

Ολοκληρώνει και ο Λάκης Σημαιοφορίδης. Η σειρά του κ.Μπίρδα τώρα:

Και συνεχίζει: "Ο διαιτητής διαπίστωσε άλλο πράγμα. Όχι φόβο και τρόμο. Από τον κ.Στυλιαρά ήταν σίγουρος ότι κανείς δεν κινδυνεύει. Αν δεν το λάβετε υπόψιν, με τι θα δικάσετε; Μόνο μία δήλωση της ΑΕΚ υπάρχει. Ο κ.Δημητριάδης που ήμουν δικηγόρος στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, είπε πως το θέμα ήταν η βίαιη είσοδος του κ.Σαββίδη με συνοδούς του.Επειδή είναι σωματώδεις κατακρίνονται; Αφού όλοι λένε ότι δεν πείραξαν κανέναν. Άρα ο φόβος κι ο τρόμος είναι μόνο ο Σαββίδης; Για αυτό θέλαμε να αποσαφηνίσει κάποια πράγματα ο κ.Κομίνης που δεν μας έκανε την τιμή σήμερα. Το παιχνίδι δεν ολοκληρώνεται από τη μη είσοδο της ΑΕΚ. Ξεκάθαρο αυτό! Η ΑΕΚ αυτοδιαψεύδεται. Από τη μία δεν κατεβαίνουμε να παίξουμε, από την άλλη το κάνουμε 2 ώρες μετά, ενώ έχει ακυρώσει το πρόσωπο που υποτίθεται τον προκάλεσε. Αφού έφυγε ο κ.Σαββίδης, κάνουμε χρήση του φόβου όταν το σκορ είναι υπέρ του ΠΑΟΚ 1-0; Είναι προφανές πως είχε ακυρωθεί το γκολ, η ΑΕΚ θα είχε κατέβει. Δεν είναι κρίση εντυπώσεων από δημοσιεύματα. Πρέπει να είναι και νομική. Κι εγώ Πόντιος είμαι και είμαι υπερήφανος. Αμφισβητούν ότι είναι Έλληνας. Κατάγεται απο τη Σάντα. Από εκεί είναι οι μεγαλύτεροι Έλληνες αντάρτες. Φτάσαμε να τον αμφισβητούμε που είναι Έλληνας, αυτό είναι ντροπή".

"Έχουμε τον ισχυρισμό τρόμου που δηλώνει η πλευρά της ΑΕΚ, κατά δήλωση της. Το διαπίστωσε ο άρχοντας του αγώνα; Όχι βάσει του φύλλου αγώνα. Κατά δήλωση της ΑΕΚ ως αιτίας να μην βγει στο γήπεδο "μου το είπανε". Διαπιστώνεται τρόμος; Όχι. Η ασφάλεια υπάρχει στο γήπεδο και αυτό επιβεβαιώνεται από τον Στυλιαρά. Από το σφύριγμα του Κομίνη κι από το κάλεσμα να βγουν οι ομάδες. Έλεγξαν τα πάντα και ήταν οκ, για να πει η ΑΕΚ ότι δεν κατεβαίνει. Πότε ένιωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ τρόμο; Όταν μπήκε ο κ.Σαββίδης ή 1,5 ώρα μετά όταν ο Κομίνης τους είπε να βγουν; Πως ορίζεται καθυστερημένα φόβος και τρόμος; Δεν υπάρχει καμία λογική. Έστω κι ένας παίκτης δεν βρέθηκε να έχει ενοχληθεί. Κανένας παίκτης δεν εκφοβήθηκε. Οι πρωταγωνιστές μπορούσαν να παίξουν. Τρόμος από την όψη ενός πιστολιού; Θα τρελαθούμε. Ο παίκτης δεν νιώθει ούτε φόβο, ούτε τρόπο. Αυτό αποδομεί το φύλλο αγώνα και δικαιολογεί την ένσταση μας. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ γιατί βγήκαν πάλι στον αγωνιστικό χώρο; Πήραν εντολή. Γιατί δεν βγήκε η ΑΕΚ; Εδώ πάμε στην σύνδεση φόβου και τρόμου με βάση το αποτέλεσμα", αναφέρει στο ξεκίνημα. 

Η σειρά του Λάκη Σημαιοφορίδη τώρα.

Και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ολοκλήρωσε.

Τον λόγο εξακολουθεί να έχει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης που αναφέρει: "Ξέρετε γιατί έπρεπε να είναι εδώ ο Κομίνης; Γιατί δεν βγαίνεις στη σέντρα και όποιος έρθει ήρθε; Υπάρχει σφύριγμα βέβαια. Υπάρχει ο έλεγχος του Στυλιαρά. Όλα αυτά δείχνουν την άρνηση της ΑΕΚ να επιστρέψει. Προσκομίζουμε την άδεια οπλοφορίας. 8/1/2018. Η άδεια γράφει ότι το όπλο απαγορεύεται μόνο σε αεροδρόμια. Το είχε εν αγνοία του πάνω του κι αυτό φάνηκε. Δεν ήθελε να απειλήσει. Όσον για την απώθηση του κ.Δημητριάδη. Είναι αξιωματούχος ομάδας, όχι του αγώνα. Κλείνω με την ανθρώπινη δήλωση του κ.Σαββίδη. Λέει δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο με αυτό τον τρόπο".

Και συνεχίζει: "Δεν πείραξαν κανέναν. Ο κ.Σαββίδης όφειλε αλλά δεν συνειδητοποίησε ότι είχε πάνω του το όπλο. Για το οποίο έχει νόμιμη άδεια. Ακυρώνεται το γκολ και μπαίνει μέσα περπατώντας. Από που προκύπτει η βίαιη είσοδος; Τον συγκρατούν οι παίκτες και φεύγει. Σε 2 λεπτά έγιναν αυτά. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, τον συγκράτησαν οι άνδρες της ασφάλειας. Τον ειρωνεύτηκαν από την ΑΕΚ, δεν φαίνεται στο βίντεο κι αλλάζει κατεύθυνση. Δεν είναι ανθρώπινο να πάει προς τα εκεί; Δε λέω σωστό, λέω ανθρώπινο. Μέχρι τότε δεν υπάρχει το όπλο. Κι εννοείται δεν υπάρχει σκέψη να το χρησιμοποιήσει. Εκνευρισμένος, βγάζει το μπουφάν σκασμένος. Κινείται χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι έχει το όπλο. Κανείς δεν το κατάλαβε, ότι είχε όπλο. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν απώθηση σε Δημητριάδη. Οι άνθρωποι της ασφάλειας δεν προκάλεσαν. Εάν ο κ.Δημητριάδης είχε δει το όπλο θα αντιδρούσε σε δευτερόλεπτα διαφορετικά; Όχι φυσικά.. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το όπλο.  Ο διαιτητής δεν αναφέρει προσωρινή διακοπή λόγω του όπλου. Μπορεί να πήγε στα αποδυτήρια να δει τη φάση, θεωρητικά. Όλη η παρουσία Σαββίδγ δεν κράτησε πάνω από 3 λεπτά. Και φεύγει, προσπαθώντας να ηρεμήσει. Λίγο μετά έφυγε από το γήπεδο. Το ότι το όπλο δεν το είδε κανείς, ούτε οι διαιτητές, το αναγνωρίζουν όλες οι εκθέσεις. Θα σας προσκομίσουμε και βίντεο, συνέντευξη του γενικού γραμματέα της αστυνομίας η οποία θα προσκομιστεί. Βλέποντας τις φάτσες των παικτών της ΑΕΚ στο βίντεο, ο Βράνιες λέει είδαμε το όπλο και φαίνεται να γελάσει με τον Πρίγιοβιτς. Ο Κονέ λέει ότι μετά δεν ξέρει, δεν είδε και περιμέναμε να κατακυρωθεί το γκολ υπέρ μας και μετά να βγούμε. Δεν δέχομαι με τόση εμπειρία, ο κ.Δημητριάδης να πάει σε αστυνομικό ή διαιτητή να το αναφέρει. Στην πραγματικότητα, οι ομάδες πάνω στα αποδυτήρια, προκύπτει η φωτογραφία και η ΑΕΚ μεθοδεύει να πάρει το παιχνίδι αλλιώς, με την όλη της συμπεριφορά μετά".

"Δεν αναφέρομαι στον βιασμό της προσωπικότητας του κ.Σαββίδη. Κρύβονται πιο πολλά από πίσω. Ούτε για την προσφορά του θα πω τίποτα. Την προσφορά του στην Μακεδονία. Τα δημοσιεύματα της FIFA ήταν ανησυχητικά. Δεν ειπώθηκε έτσι από τα χείλη τους. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, σε ματς που οργανώθηκε σε λίγες ώρες! Έχουμε λοιπόν το γκολ που αμφισβητείται. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν διαμαρτύρονται. Προκύπτει κι από το βίντεο του αγώνα. Δείτε τον τερματοφύλακα. Ο κ.Λυμπερόπουλος τους ενημερώνει και γίνεται η αντίδραση της ΑΕΚ. Μετά προκύπτει η είσοδος του κ.Σαββίδη. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Και τέσσερις φίλαθλοι που μπήκαν ήταν για τον πανηγυρισμό", αναφέρει αρχικά.

Το λόγο παίρνει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Ολοκλήρωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Συνεχίζει ο Μάκης Γκαγκάτσης: "Ακούσαμε να λένε αλαζόνα τον κ.Σαββίδη. Με 6 εκατομμύρια χορηγία που έχει βάλει, δεν θα ήταν αλαζόνας. Δεν θα ήταν όταν έπαιρνε τη ΣΕΚΑΠ για να μην την πάρουν οι Τούρκοι. Είναι άκρως προσβλητικό για μένα, να ακούω να λένε αλαζόνα τον κ.Σαββίδη. Δεν θα γίνει Ιφιγένεια ο κ.Σαββίδης να του φορτωθούν όλα. Ας πάμε στην ουσία τώρα. Η απόφαση είναι αναστολή και πάρθηκε με βίαιη εικόνα. Στην ουσία, απαντώντας στον κ.Λυσάνδρου. Ο διαιτητής δεν σφύριξε γιατί έψαχνε αν τον βρει. Ήμουν στην φυσούνα όχι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Πολλές φορές η ΑΕΚ ενημερώθηκε η ΑΕΚ ότι έφυγε ο κ.Σαββίδης από το γήπεδο. Ο Δημητριάδης έλεγε πριν για κινητά, ήξεραν ότι δεν υπήρχε θέμα ασφάλειας. Δεν μπορούν να το επικαλούνται. Το παραμικρό δεν γινόταν. Ο Κομίνης είπε ότι η ΑΕΚ δεν βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, για αυτό δεν χρειάστηκε να γραφεί αυτό στο φύλλο αγώνα. Όσον αφορά στην απόφαση του Βασιλειάδη και του Πρωθυπουργού, κανένας την ώρα του αγώνα δεν είδε το όπλο. Σε καμία έκθεση δεν γράφτηκε κι αυτό είναι επιβεβαίωση. Ο Υπουργός είδε εικόνες και με βάση αυτές έβγαλε απόφαση. Δεν υπήρχε λόγος διακοπής. Ο κ.Σαββίδης είπε συγνώμη για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί αυτή η δήλωση να έρχεται ενάντια στα συμφέροντα Σαββίδη".

Ο ΠΑΟΚ παρεμβαίνει για τους χαρακτηρισμούς της δικηγόρου της ΑΕΚ, με τον δικαστή να λέει πως "δεν κρίνουμε ότι πρέπει να σβηστεί κάτι". Από πλευράς ΠΑΟΚ, απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης που αναφέρει: "φτάσαμε στο σημείο που δεν πρέπει να φτάνουμε, να γίνει μία δίκη για τις εντυπώσεις. Από την Κυριακή υπάρχει μία ανθρωποφαγία κατά του κ.Σαββίδη. Κανένας δεν είναι τόσο κουτός εδώ μέσα, να νομίζει ότι είναι μόνο ποδοσφαιρικό το θέμα. Ο κ.Σαββίδης είναι επιχειρηματίας και ο πόλεμος είναι και πολιτικός. Επιχειρείται μία εξόντωση του κ.Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Τα δελτία παρουσιάζουν ως μοναδικό θέμα της χώρας τον κ.Σαββίδη. Εμείς ήρθαμε να δικαστούμε με βάση μία δίκαιη δίκη, όχι το τι λέει το BBC, ο ΣΚΑΙ, ο Alpha και ο Ant1. Μας αφορούν οι εκθέσεις και η ανακρίβεια εκεί".

Η δικηγόρος της ΑΕΚ επικαλείται συνθήκες ζούγκλας, ενώ ρίχνει ευθύνες και στην αστυνομία, λέγοντας ότι δεν ήταν πουθενά. Παράλληλα στέκεται στο γεγονός πως η ΑΕΚ κοιμήθηκε με άλλη απόφαση και ξύπνησε αλλιώς, λέγοντας πως δεν προκάλεσε και δεν έβγαλε ανακοίνωση.

Η κ.Ρίζου επικαλείται μία απόφαση και λέει: "Όταν η απειλή γίνεται με όπλο, μιλάμε για απειλή παρανόμου βίας. Ο κ.Κομίνης δήλωσε δύο φορές ότι είναι οφσάιντ το γκολ και χωρίς να μεσολαβήσει τίποτα κατακύρωσε το γκολ υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο κ. Μίχελ του είπε "είσαι τελειωμένος". Αντιλαμβάνεστε την κατάσταση του. Κι αν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα πει ότι δεν έπρεπε η ΑΕΚ να πάει στα αποδυτήρια μετά τον διαιτητή; Μπορεί κάποιος να την κρίνει που έφυγε από ένα ρινγκ άλλου αθλήματος κι όχι ενός φυσιολογικού αγωνιστικού χώρου; Ο ΠΑΟΚ απαιτεί να διαρκεί ο φόβος και η τρομοκρατία, τόσο όσο συμφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ήθελε ο ΠΑΟΚ όσοι υπέστησαν αυτά, να πατήσουν ένα κουμπί και να επιστρέψουν για να παίξουν. Δεν υπήρχε ειρήνη. Δεν είχε συλληφθεί ο εισβολέας".

Τον λόγο παίρνει η δικηγόρος της ΑΕΚ. "Είναι αντιφατική η συγνώμη του κ.Σαββίδη με όσα είπαν οι νομικοί του ΠΑΟΚ και κυρίως με την ένσταση που κατατέθηκε. Ζητούν να μετατεθεί η υπαιτιότητα. Σείστηκε η υφήλιος παντού, διεκόπη το πρωτάθλημα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γράφει ανεξήγητα ότι μετακινήθηκε ο Κομίνης στα αποδυτήρια. Υποτιμούν τη νοημοσύνη. Ο διαιτητής, Κομίνης απειλήθηκε από τον κ.Σαββίδη, ο οποίος εισήλθε βίαια στον αγωνιστικό χώρο και οπλοφορώντας".

Ολοκλήρωσε και ο Μηνάς Λυσάνδρου. 

Ο Μηνάς Λυσάνδρου συνεχίζει: "Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Σε αγώνα σε εξέλιξη ο πρόεδρος μπήκε με όπλο κι έφτασε στη σέντρα. Είναι σοκαριστικό από μόνο του. Αν δεν ήταν άξιο λόγου, δεν θα είχε τέτοια έκταση. Δεν θα έδιωχναν αλλιώς τον ΠΑΟΚ από την Ένωση Ευρωπαϊκών Σωματείων.. Δεν είναι τυχαία αυτά. Η απόφαση του Υπουργού και του Πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία, ονοματίζει το περιστατικό. Γράφει συγκεκριμένα για τον Σαββίδη. Μπορεί να είναι λόγος αυτός για διακοπή πρωταθλήματος, αλλά όχι για τη διακοπή ενός αγώνα; 15 ώρες μετά δεν έγινε το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αυτό δείχνει βίαιη αντίδραση, από την Κυβέρνηση της χώρας. Κι εμείς συζητάμε αν έχει άδεια ο κ.Σαββίδης; Μένω σε αυτά που έχω πει. Ακούστηκε ότι κρίνεται ο τίτλος. Γιατί τέτοιο συναισθηματικοί εκβιασμοί, ενώ μένουν 5 αγωνιστικές. Έχουν ακουστεί πολλά. Κλείνω και λέω ότι έχουμε ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος σε αγωνιστικό χώρο και κανείς δεν ασχολήθηκε με την είσοδο του τεχνικού διευθυντή. Είναι τόσο ισχυρό αυτό της εισόδου του κ.Σαββίδη. Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχώρησε όταν σπρώχτηκε ο διαιτητής, ο Δημητριάδης σπρώχτηκε και δεν έκανε ότι πέφτει. Επαγγελματικά αποχώρησε. Είδε την κατάσταση κι ελήφθη μία απόφαση από το φύλλο αγώνα που δεν χωρά ανταπόδειξη".


Ο πρόεδρος λέει πως θα εξεταστεί και το βίντεο αν γίνει δεκτό να ζητηθεί.

Και συνεχίζει: "Με την ιδιότητα μου, σας λέω ότι η ΑΕΚ συγκεντρώθηκε μέσα από μία ένταση από την είσοδο του κ.Σαββίδη, ο οποίος δεν οπλοφορεί πάντα όπως μας είπε ο κ.Γεροντίδης. Μαζί με την εικόνα του κ.Μίχελ. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, ήταν να δείξουμε ψυχραιμία. Έπρεπε να συγκεντρώσουμε τους παίκτες στον πάγκο. Να διασφαλίσουμε την ομαλή παραμονή ή αποχώρηση. Όχι αυτοβούλως. Τους συγκεντρώσαμε με τον κ.Δημητριάδη. Δεν υπήρχε ειρωνικό χειροκρότημα, το αρνούμαι. Ακολούθησε μετά τον κ.Κομίνη που μπήκε μέσα στην προσωρινή διακοπή. Κι έκανα νόημα στην ομάδα να μπούμε στα αποδυτήρια. Εκεί υπήρξε αναστάτωση. Σε ποδοσφαιριστές και ανθρώπους, ανάλογα με την ηλικία, άλλος φοβήθηκε περισσότερο, άλλος λιγότερο. Η πλειοψηφία ένιωθε ανασφάλεια. Δεν μιλάμε για κοινωνική εκδήλωση, αλλά για εκτέλεση μία αθλητικής δραστηριότητας. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο στην κουβέντα με τον διαιτητή και τον κ.Γκαγκάτση. Κι έτσι προέκυψε, ότι προέκυψε. Δεν αποδέχομαι τον ισχυρισμό. Αγωνιστικά, η τελευταία απόφαση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Αυτό εξηγεί γιατί μπήκε διαμαρτυρόμενος. Στην πρώτη κουβέντα αν είναι γκολ, εγώ δεν συμμετείχα. Σε αυτή που ήμουν ρώτησα τον κ.Κομίνη για την κατάσταση του. Είπα ότι είναι θέμα ασφάλειας. Θα σας εξηγήσω τι εννοούσα. Αν το ακύρωνε μπορεί οι οπαδοί να έμπαιναν μέσα. Δεν έγινε συζήτηση που να αφορά το αποτέλεσμα. Έγινε κουβέντα για το αν υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για το αποτέλεσμα. Εμείς το θέσαμε στον Κομίνη προς αξιολόγηση, όχι ως άρνηση".

"Εγώ δεν άκουσα σφύριγμα, όμως το πληροφορήθηκα. Ήμουν μέσα στα αποδυτήρια. Έτρεξα, ρώτησα τον Κομίνη για το σφύριγμα και μου είπε ότι με φώναζε και δεν πηγαινα. Δεν υπήρξε σφύριγμα. Ο Κομίνης τρεις φορές τοποθετήθηκε μετά το ματς. Την επόμενη μέρα πιο ήρεμα και στο χθεσινό φύλλο αγώνα επιμένει στο φύλλο αγώνα. Να μην μένουν ασάφειες. Ουδέποτε κάλεσε τις ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Είναι έμπειρος διαιτητής. Ήξερε ποια ενέργεια θα οδηγούσε στην επανέναρξη του αγώνα. Δεν θα σχολιάσω το τι έγινε στις φάσεις. Έχω ένσταση για το κατά πόσο ο κ.Γκαγκάτσης ήταν στη φυσούνα. Ο μόνος που ήταν εκεί όταν πήγα εγώ ήταν ο κ.Σαραιδάρης. Εγώ δεν τον είδα τον κ.Γκαγκάτση κατά τη διάρκεια των περιστατικών", αναφέρει αρχικά ο κ.Λυσάνδρου.

"Με το σφύριγμα του δεν το έκανε;", ρωτάει ο δικαστής.

"Η δική μου παρουσία και του Μάκη Γκαγκάτση μπορούν να πουν παραπάνω πράγματα. Αν είμαι τόσο ισχυρός για να μπορώ να τρομοκρατώ στην Τούμπα έναν διαιτητή ας μου δώσει αύξηση η ΑΕΚ. Χρειαζόταν να βγει στο γήπεδο ο κ.Κομίνης και να δει τι θα κάνουν οι ομάδες", αναφέρει αρχικά.

Το λόγο παίρνει ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Ο ΠΑΟΚ ζητάει προθεσμία για το υπόμνημα.

Αρχίζει εκ νέου η εκδίκαση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ.Σημαιοφορίδης έχει έγγραφο που θα κατατεθεί, για το όπλο, το οποίο απαγορεύεται μόνο στο αεροδρόμιο.

Πεντάλεπτη διακοπή και ακολουθεί ο Μηνάς Λυσάνδρου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ.

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης: "Ναι, αλλά στο φύλλο αγώνα γράφει ότι την πήρε πριν την είσοδο του κ.Σαββίδη. Απλά σε εμάς το ανακοίνωσε αργότερα. Άκουσα τον κ.Λυσάνδρου να λέει ότι θα κάνει δήλωση στο φύλλο αγώνα για την ομάδα του. Εγώ ζήτησα από τον διαιτητή να γράψει και την δική μας θέση. Δεν το έκανε. Έγραψε μόνο την θέση του Λυσάνδρου. Δεν το έγραψε, για αυτό και θέλουμε εδώ τον κ.Κομίνη".

Ερώτηση για το αν έγινε η αλλαγή μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη από την δικηγόρο της ΑΕΚ.

"Ρωτήστε τον κ.Κομίνη", απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ερώτηση για το πως άλλαξε την απόφαση του ο Κομίνης.

"Το είδα στο βίντεο, αλλά όχι με τα μάτια μου".

Ερώτηση από την κ.Ρίζου, για το αν κάλεσε τους αρχηγούς ο διαιτητής.

"Εγώ ήμουν στα αποδυτήρια, ήταν όλα ήρεμα. Σε κάποια στιγμή ακούστηκαν φωνές χαράς από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, όταν φάνηκε ότι δεν θα συνεχιστεί το παιχνίδι".

"Για 2 ώρες περίπου. Μας έλεγε ο Κομίνης μπείτε, αλλά η ΑΕΚ έλεγε ότι θέλει 5 λεπτά για να μας πείτε αν είναι γκολ ή όχι. Ο διαιτητής έλεγε θα σας το πω μέσα στο γήπεδο. Μέσα στα αποδυτήρια ο Κομίνης είπε ότι είναι 1-0. Και η ΑΕΚ είπε ότι με τρομοκρατία δεν βγαίνει. Ο διαιτητής σφύριξε κάποια στιγμή να γίνει το ματς αφού ο Στυλιαράς επιθεωρήσει ότι όλα ήταν οκ. Εμείς βγήκαμε και η ΑΕΚ όχι. Όλα ήταν ήρεμα, μέχρι να εμφανιστούν οι φωτογραφίες με το όπλο. Δεν υπήρχε ούτε σκέψη να ακυρωθεί το ματς. Ούτε τέτοιο κλίμα. Όλο αυτό είναι μεθόδευση της ΑΕΚ. Με αφορμή και τις φωτογραφίες που βγήκαν. Υπάρχουν δηλώσεις του Κονέ στην κάμερα της NOVA, o οποίος είπε ότι ο διαιτητής τους κάλεσε να βγουν έξω. Υπάρχουν και δηλώσεις από τον Μανόλο Χιμένεθ, που λέει ότι ο πρόεδρος μας είπε να μην βγούμε. Υπάρχουν και δηλώσεις άλλων παικτών της ΑΕΚ, ότι δεν είδαν ποτέ το όπλο", ανέφερε αρχικά ο Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ συνέχισε:

"Για αυτό ζητάμε εδώ τον κ.Κομίνη", απαντά, με τον δικαστή να συνεχίζει: "Για πόση ώρα γινόταν αυτό;".

Ο δικαστής ρωτάει από που προκύπτει ο εκβιασμός του κ.Λυσάνδρου.

"Για αυτό θέλουμε τον κ.Κομίνη εδώ. Δεν είχε λόγο να ενημερώσει ο διαιτητής έτσι κι αλλιώς", απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Ο δικαστής διαβάζει και πάλι το φύλλο αγώνα και λέει στον Μάκη Γκαγκάτση ότι ο Κομίνης δεν λέει ότι ανάλογα με το γκολ θα αποφασίσει. Τον ρωτάει γιατί δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι του ζητούσαν επίμονα από την ΑΕΚ απόφαση για το γκολ.

"Θα σας ανακοινώσω την απόφαση μου έξω στο γήπεδο, είπε στον κ.Λυσάνδρου. Μπαινοβγαίναμε για 2 ώρες στα αποδυτήρια. Είπε για το γκολ ο διαιτητής, ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του στο γήπεδο. Είπε "πάμε να παίξουμε". Ο κ. Δημητριάδης ήταν στην πόρτα. Η ΑΕΚ είπε θέλω να ξέρω την απόφαση για να αποφασίσουμε αν θα βγούμε ή όχι. Αν είναι γκολ δεν θα μπούμε μέσα είπε ο κ.Λυσάνδρου μπροστά μου, αλλιώς θα μπούμε να τελειώσει το παιχνίδι", συνέχισε.

"Όχι, δεν είδαν καν το όπλο. Αυτό αποδεικνύεται επειδή η ΑΕΚ καθυστέρησε κι αποχώρησε μετά από 2-3 λεπτά. Κανείς δεν είδε το όπλο. Ήμουν εκεί. Αν το είχαν δει, θα έφευγαν αμέσως. Εγώ και ο κ.Λυσάνδρου μπήκαμε στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής ήθελε να ξεκινήσει το παιχνίδι κι έλεγε ότι δεν πήρε την τελική του απόφαση, αν είναι γκολ ή όχι. Αυτό μας είπε στα αποδυτήρια", αναφέρει αρχικά ο Μάκης Γκαγκάτσης, περιγράφοντας τις στιγμές στα αποδυτήρια.

Ερώτηση για το αν μπορεί αυτό το σκηνικό να τρομοκράτησε την ΑΕΚ.

"Οχι, ούτε έκανε τέτοια κίνηση".

Ερώτηση για το αν πήγε να πιάσει το όπλο.

Απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης: "Τον χειροκρότησαν ειρωνικά. Δεν τους είπε το παραμικρό. Πήγε εκεί γιατί τους ειρωνεύτηκαν. Αυτό μόνο, δεν έκανε κάτι. Τα άτομα της ασφάλειας του τον σταμάτησαν να πάει. Την πρώτη φορά δεν πήγε στον πάγκο της ΑΕΚ. Τη δεύτερη φορά έγινε αυτό. Ήμουν στη φυσούνα. Τη δεύτερη φορά έβγαλε το μπουφάν του, μάλλον από αγανάκτηση. Θυμηθείτε τον Γιάννη Ιωαννίδη, που έβγαζε το σακάκι του. Δεν το έκανε για τρομοκρατία. Ξέχασε το όπλο του, που το είχε μαζί. Δεν το είχε στο μυαλό του. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα".

"Πήγε στον πάγκο της ΑΕΚ", ρωτάει ο πρόεδρος.

Ερώτηση για το αν έχουν ιδιαίτερη σωματοδομή οι συνοδοί. "Ναι", απαντά.


Απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης: "Ήταν σε σύγχυση ο διαιτητής εκείνη την ώρα και το πήρε έτσι. Δεν έχει δικαίωμα να "τελειώσει" τον διαιτητή αλλιώς".

"Γράφτηκε ότι πήγε πάνω στον διαιτητή απειλητικά", συνεχίζει ο πρόεδρος.

"Από το φύλλο αγώνα και την επικοινωνία μαζί του".

Ρωτάει ο πρόεδρος τον Μάκη Γκαγκάτση, από που ξέρει τι είπε ο κ.Μίχελ.

"Από όσα πληροφορήθηκα του είπε "τελείωσες" κι έκανε χειρονομία ότι ήταν 100% καθαρό γκολ. Αν αλλάξεις απόφαση για ένα καθαρό γκολ, είσαι τελειωμένος επαγγελματικά. Αυτό του είπε. Είναι γνωστός πρώην διαιτητής, έφτασε Νο3 σε παγκόσμιο επίπεδο. Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και να τιμωρηθεί ο κ.Μίχελ για αυτό, αλλά ήταν παράγοντες και των δύο ομάδων".

Ερώτηση για το τι είπε ο Λούμπος Μίχελ από τον δικαστή.

Απαντά ο Μάκης Γκαγκάτσης: "Δεν είναι ενα απλό ματς. Έκρινε τον τίτλο μετά από 33 χρόνια. Ο κ.Σαββίδης είπε στην ομάδα να βγει. Δεν είπε κάτι στον διαιτητή. Μιλάει πάντα με μεταφραστή ο κ.Σαββίδης".

Πρώτη ερώτηση από τον δικαστή, για το αν μπορεί ο Λούμπος Μίχελ να μπαίνει έτσι στον αγωνιστικό χώρο.

"Ο κ.Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να αποχωρήσει η ομάδα του. Δεν είχε δικαίωμα να μπει στο γήπεδο, αλλά ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος ήθελε να αποχωρήσει η ομάδα του. Ο Βιεϊρίνια και ο Βαρέλα διαφώνησαν και η ομάδα έμεινε τελικά. Μετά μπήκε ο Μίχελ και πήγε στον διαιτητή", συνέχισε.

"Μετά το 89' ο ΠΑΟΚ σκόραρε το γκολ. Ο διαιτητής κι ο επόπτης πήγαν στη σέντρα. Ο επόπτης σταμάτησε να τρέχει στη μέση της διαδρομής, λόγω ενδοεπικοινωνίας. 8 λεπτά μετά ο Κομίνης σήκωσε το χέρι για οφσάιντ μετά από διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν", αναφέρει αρχικά.

Αυτό θα γίνει, ξεκινά ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Από τον ΠΑΟΚ ζητούν να εξεταστεί ως διάδικος ο Μάκης Γκαγκάτσης, από την ΑΕΚ ζητούν το ίδιο για τον Λυσάνδρου. 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τον Ηλία Γεροντίδη.

Η δικηγόρος της ΑΕΚ ρωτάει αν πέρυσι στον τελικό όταν κρίθηκε το παιχνίδι στο γκολ οφσάιντ, μπήκε κανένας από την ΑΕΚ μέσα. Ο δικαστής λέει άλλη ερώτηση και της λέει να μην γίνονται υποθέσεις. 

Απαντά ο κ.Γεροντίδης: "Συνήθως δεν γίνεται, επειδή είναι επίσημα πρόσωπα".

"Επιτρέπεται στη σούιτα του να έχει το όπλο ο κ.Σαββίδης", ρωτάει η δικηγόρος της ΑΕΚ, ενώ ο πρόεδρος προσθέτει: "Ελέγχεται κατά την είσοδο του ο κ.Σαββίδης;".

"Οι αστυνομικοί είδαν το όπλο;", ρωτάει η δικηγόρος της ΑΕΚ, "Όχι, αλλιώς θα του έλεγαν να το αφήσει".

Ηλίας Γεροντίδης: "Στη φυσούνα δεξιά κι αριστερά. Δεν ξέρω μετά που ήταν οι αστυνομικοί".


Νέα ερώτηση της κ.Ρίζου. "Στην είσοδο του κ.Σαββίδη υπήρχαν αστυνομικοί;".

"Είδατε τον κ.Μίχελ να πλησιάζει τον Κομίνη;". "Τον είδα, αλλά δεν ξέρω αν είπε ή έκανε κάποια χειρονομία. Απειλή δεν υπάρχει πουθενά".

Ηλίας Γεροντίδης: "Κίνηση να φύγει η ομάδα".

Η κ.Ρίζου δείχνει κάποιες φωτογραφίες και ρωτάει αν είναι ήρεμος, ενώ τον κρατάνε 4, με τον πρόεδρο να διακόπτει την ερώτηση "Τι κίνηση έκανε ο κ.Σαββίδης;".

Ηλίας Γεροντίδης: "Ήταν σε ήρεμη κατάσταση".

Ερώτηση της δικηγόρου της ΑΕΚ: "Ο κ.Σαββίδης ήταν ήρεμος ή σε έξαλλη κατάσταση".

"Ήταν τέτοια η διαδικασία που το παιχνίδι ήταν σταματημένο. Δεν σφύριξε διακοπή ο διαιτητής", ανέφερε ο Ηλίας Γεροντίδης.

"Είναι άνθρωποι της ασφαλείας του προέδρου;", ρωτάει. "Δεν τους ξέρω", απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης. Του δείχνει εικόνα του Ιβάν Σαββίδη μαζί με τους συνοδούς και ρωτάει γιατί δεν εμπόδισαν τους συνοδούς. 

Η δικηγόρος της ΑΕΚ, δείχνει κάποιες φωτογραφίες στον Ηλία Γεροντίδη.

"Δεν είναι νόμιμο", απαντά ο κ.Γεροντίδης. "Τον αποτρέψατε;", ρωτάει και πάλι "Όχι, δεν τον απέτρεψα. Ενδεχομένως να μην έπραξα κι εγώ σωστά" απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης.

"Μπήκε ο κ.Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο; Είναι νόμιμο;", ρωτάει η κ.Ρίζου.

Ο πρόεδρος ακυρώνει την ερώτηση. Κάποιοι από τις διμοιρίες οπλοφορούν", συνεχίζει ο Ηλίας Γεροντίδης.

"Αστυνομικός σε υπηρεσία πρέπει να φέρει όπλο;", ρωτάει η κ.Ρίζου. "Εννοείται" απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης.

Απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης: "Ήμουν αστυνομικός διευθυντής".

Ερώτηση από την κ.Ρίζου: "Τι ήσασταν πριν πιάσετε δουλειά στον ΠΑΟΚ".

Απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης: "Πιστεύω ναι. Άκουσα από την πλευρά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ότι η ΑΕΚ αφού μέτρησε το γκολ, δεν βγαίνει".

"Η ΑΕΚ αν δεν μάθαινε ότι μέτρησε το γκολ θα έβγαινε να παίξει;"

Το λόγο παίρνει ο κ.Μπίρδας.

"Ο Στυλιαράς βγήκε;", συνεχίζει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, με τον κ.Γεροντίδη να απαντά: "Ναι και είδε ότι όλα ήταν ήρεμα. Οι περισσότεροι οπαδοί είχαν φύγει. Όταν βγήκε ο κ.Στυλιαράς δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος συνέχισης του αγώνα".

Απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης: "Όχι, ήταν φυσιολογική η κατάσταση τους".

Πρώτη ερώτηση από τον Αχιλλέα Μαυρομάτη. "Είδατε τρομοκρατημένους τους παίκτες της ΑΕΚ;".

Ξεκινούν οι ερωτήσεις από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ.

Ηλίας Γεροντίδης: "Δεν ξέρω με ακρίβεια. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι έγινε ένα ήρεμο παιχνίδι. Δεν συνέβη τίποτα από τον κόσμο γενικότερα".

Ερώτηση γιατί δεν βγήκε η ΑΕΚ.

Ηλίας Γεροντίδης: "Έτσι έκρινε ο διαιτητής μετά από 1,5 ώρα. Βγήκε, σφύριξε να ξαναβγούν οι ομάδες. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν, αλλά της ΑΕΚ όχι. Μετά από 1.5 ώρα κατακυρώθηκε το γκολ. Δεν ξέρω ακριβώς την ώρα".

"Για ποιο λόγο έγινε η διακοπή;"

"Ναι μπήκα στα αποδυτήρια. Μετά δεν ξέρω τι συζητούσαν οι παράγοντες. Στα αποδυτήρια ήταν ήρεμα όλα. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε ήρεμη κατάσταση".

Ερώτηση για το αν μπήκε στα αποδυτήρια.

Ηλίας Γεροντίδης: "Περίπου 1,5 ώρα".

"Πόση διάρκεια είχε η προσωρινή διακοπή;", ρωτάει ο πρόεδρος.

Ηλίας Γεροντίδης: "Παρέμεινε για λίγο και αποχώρησε. Και η ΑΕΚ έφυγε λίγο μετά για τα αποδυτήρια. Ο ΠΑΟΚ ήταν στο γήπεδο για 20 λεπτά".

Ερώτηση για τον διαιτητή:

"Ναι, δεν ξέρω ακριβώς τι ώρα, αλλά έφυγε", απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης.

Ερώτηση από τον κ.Καποδίστρια: "Αποχώρησε στη συνέχεια ο κ.Σαββίδης;"

Απαντά ο Ηλίας Γεροντίδης: "Προφανώς το ξέχασε επάνω του και το έφερε μαζί του. Το ότι έβγαλε το σακάκι μαρτυρά ότι δεν το έκανε επίτηδες. Σε καμία περίπτωση δεν προκλήθηκε τρόμος. Για αυτό η αστυνομία δεν αναφέρει στην έκθεση της το όπλο. Δεν το είδε κανείς, δεν το ήξεραν καν. Για αυτό δεν υπήρχε τρόμος. Κανένας μας δεν ήξερε ότι το είχε μαζί του το όπλο ο.Σαββίδης. Είχε ένα περίστροφο ανάποδα στη ζώνη του κι επειδή το γνωρίζω αυτό, η λαβή του ήταν έτσι για να χρησιμοποιηθεί από αριστερό χέρι. Δεν προκλήθηκε κανένας τρόμος, σε καμία περίπτωση".

Ερώτηση, για τον λόγο για τον οποίο χρειάζεται να φέρει όπλο στο γήπεδο της ομάδας του.

Συνεχίζει: "Μετά ο κ.Σαββίδης κατευθύνθηκε στη φυσούνα. Εκεί ειπώθηκαν κάποια πράγματα από τον πάγκο της ΑΕΚ. Άκουσα ότι ειπώθηκε κάτι. Δεν ξέρω τι. Αποδοκιμάστηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ και πήγε προς τα εκεί. Πήγαν πάλι παράγοντες και παίκτες στο σημείο. Μετά πήγε στα αποδυτήρια κι έφυγε. Μετά ξαναβγήκε έξω, αλλά δεν υπήρξε αντιπαράθεση. Πουθενά δεν υπήρξε βίαιη απώθηση. Τη δεύτερη φορά δεν φορούσε το μπουφάν του. Έφερε το όπλο στη δεξιά πλευρά. Το όπλο παρέμεινε στη θήκη. Προφανώς έβγαλε το μπουφάν από την αγανάκτηση του. Την έξαψη που είχε, από την υπερένταση. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν εριστικός, φάνηκε από τις προθέσεις του. Επειδή τον ξέρω και συνήθως δεν φέρει όπλο, προφανώς ένιωσε ότι έπρεπε να το έχει. Έχει απειληθεί ο.Σαββίδης, για αυτό κι έχει άδεια οπλοφορίας. Ξέρω για απειλές από τον ίδιο κι από το περιβάλλον του".

"Βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, ο κ.Μίχελ απώθησε ρεπόρτερ της NOVA;", ρωτάει ο πρόεδρος, με τον Ηλία Γεροντίδη να απαντά: "Δεν το είδα".

Ηλίας Γεροντίδης: "Τον προσέγγισε και του είπε κάτι, αλλά δεν ξέρω τι. Δεν φαίνεται να του έχει κάνει χειρονομία. Δεν έμαθα από την ομάδα τι του είπε. Ο κ. Μίχελ έφυγε κι αυτός".

Ερώτηση για τον Λούμπος Μίχελ από τον πρόεδρο.

"Σημειώθηκαν κι άλλα γεγονότα. Κρίνεται η τύχη ενός πρωταθλήματος, γιατί το ματς θα έκρινε πολλά. Ήταν αγανακτισμένος από την ακύρωση του γκολ κι από την αναποφασιστικότητα του διαιτητή. Η πρόθεση του ήταν να βγουν οι παίκτες από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη αγανάκτησης. Ο Βιεϊρίνια του έκανε νόημα να μην βγουν οι παίκτες έξω. Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απομακρύνει τους παίκτες. Δεν προσέγγισε σε καμία περίπτωση τον διαιτητή. Εγώ τον παρατηρούσα από τη φυσούνα, ήταν 15-20 μέτρα από τον διαιτητή".

"Δικαιολογείται η είσοδος ενός παράγοντα;", ρωτάει ο πρόεδρος.

Ηλίας Γεροντίδης: "Είναι μέλη της συνοδείας του. Και ο τρίτος είναι αστυνομικός που έχει για την ασφάλεια του. Μπήκε μέσα από την αγανάκτηση του, γιατί έβλεπε τη διαδικασία".

Ερώτηση από τον πρόεδρο: "Αυτά τα άτομα είχαν ιδιαίτερη σωματοδομή;".

Συνεχίζει η Ηλίας Γεροντίδης: "Υπήρξε ένας διαιτητής που δεν ήξερε τι να σφυρίξει. Αφού μέτρησε το γκολ, το ακύρωσε μετά από 5 λεπτά ως οφσάιντ. Υπήρχε αγανάκτηση από τον κόσμο, ο οποίος ήταν και πριν και μετά τα γεγονότα πολύ καλός στη συμπεριφορά του. Στη συνέχεια, μπήκε ο κ.Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο μαζί με 2-3 άτομα. Ήρθε από τα αποδυτήρια, γιατί υπάρχει πρόσβαση από τη σουίτα του στα αποδυτήρια".

"Τα πάντα ήταν ήρεμα όπως είδαν όλοι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είναι συμβεί το παραμικρό. Μπήκε το γκολ από τον Βαρέλα και ο διαιτητής και ο επόπτης το κατακύρωσαν υπέρ του ΠΑΟΚ. Μετά υπήρξαν διαπραγματεύσεις του διαιτητή με τους παίκτες της ΑΕΚ", αναφέρει αρχικά ο.Γεροντίδης.

Ξεκινάει και πάλι η διαδικασία, με μάρτυρα τον Ηλία Γεροντίδη.

Μικρή... παράταση στην διακοπή, είμαστε σε αναμονή.

Διακοπή δύο λεπτών για να συνεχιστεί η διαδικασία με τον μάρτυρα του ΠΑΟΚ, Ηλία Γεροντίδη.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Βασίλη Δημητριάδη.

Δημητριάδης:  "Δεν ξέρω".

Μάκης Γκαγκάτσης: "Ο κ.Στυλιαράς που ήταν τέταρτος, βγήκε να επιθεωρήσει;".

Δημητριάδης: "Όχι".

Συνεχίζει τις ερωτήσεις ο Μάκης Γκαγκάτσης: "Ακούσατε το σφύριγμα του διαιτητή για να μπείτε στον αγωνιστικό χώρο;".

Δημητριάδης: "Όχι. Δεν περίμενα ποτέ να δω το γκολ. Περίμενα τον κ.Λυσάνδρου".

Μάκης Γκαγκάτσης: "Έξω από την πόρτα αποδυτηρίων ρωτήσατε ποτέ τον Κομίνη να σας πει τι θα γίνει;".

Δημητριάδης: "Μία φορά ήμουν από έξω".

Ερώτηση από τον Μάκη Γκαγκάτση: "Δεν μπήκατε καθόλου στα αποδυτήρια των διαιτητών;".

Δημητριάδης: "Όχι. Ένας πίσω από τον κ.Σαββίδη πήγε να τον κρατήσει".

Ερώτηση και για τους συνοδούς: "Κινήθηκε κανείς από τους συνοδούς απειλητικά;".

Δημητριάδης: "Ναι η εισβολή, οι συνοδοί και το όπλο".

Ο κ.Σημαιοφορίδης παίρνει το λόγο και ρωτάει: "Κ. Δημητριάδη λέτε πως η είσοδος Σαββίδη και συνοδών τρομοκράτησε την ΑΕΚ;".

Δημητριάδης: "Δεν ξέρω".

Μπίρδας: "Βγήκε καμία ομάδα για ζέσταμα ενδιάμεσα;".

Δημητριάδης: "Μας ενημέρωσε ο κ.Λυσάνδρου και μας το είπε, όταν μας είπε για τη διακοπή. Μετά από περίπου δυο ώρες".

Συνεχίζει ο κ.Μπίρδας: "Εσείς πότε ενημερωθήκατε ότι το γκολ μέτρησε;".

Παρεμβαίνει ο πρόεδρος και λέει: "Ο μάρτυρας τα λέει όπως ο παρατηρητής, όχι ο διαιτητής".

Ο κ.Μπίρδας ρωτάει: "Δεν πήγε για γκολ ο επόπτης;".

Ο κ. Μπίρδας ζητά να εξηγήσει ποια σημασία είχε το «τελείωσες» του Μίχελ στον Κομίνη. "Εχει διπλή σημασία", λέει ο Δημητριάδης».

Μπίρδας: Εσείς γενικός αρχηγός, αφήσατε τους αθλητές σας να μιλήσουν στα κινητά; Δημητριάδης: Το κινητό πλέον έχει γίνει στους παίκτες προέκταση του χεριού τους. Δεν απαγορεύεται γενικώς. Δύο ώρες ήταν μέσα στα αποδυτήρια. Το σοκ ήταν η εισβολή, η παρουσία των ανθρώπων που ήταν από πίσω του κ. Σαββίδη και του όπλου". 

Μαυρομάτης: Σας είπε ο διαιτητής να βγείτε στο γήπεδο; Δημητριάδης: "Όχι". Μαυρομάτης: Γι αυτό κ. πρόεδρε θέλουμε την παρουσία του διαιτητή.

"Να σας ζητηθεί το υλικό από τις κάμερες των αποδυτηρίων που χειρίζεται η Αστυνομία. Ζητάμε να δείτε το υλικό αυτό. Να καταχωρηθεί το αίτημα". Ο Καποδίστριας δίνει εντολή να ζητηθεί το υλικό.

"Ο κ Βράνιες δήλωσε ότι είδε το όπλο;" ρωτάει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης. "Έτσι δήλωσε" τονίζει ο Δημητριάδης. "Κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν είδε το όπλο" ανταπαντάει ο Μαυρομάτης. "Μην το λέτε αυτό" η αντίδραση Δημητριάδη. 

Ο κ. Μαυρομάτης δείχνει ένα video από τη στιγμή, στο σημείο που του δείχνει ρωτάει ο κ. Μαυρομάτης "Είστε τρομαγμένος;". «Εγώ πρέπει να είμαι ο πιο ψύχραιμος. Αυτό πρέπει να ξέρετε», απάντησε ο Δημητριάδης.
 
"Γιατί δεν πήγατε στην αστυνομία;". "Γιατί εγώ κοίταξα να μαζέψω την αποστολή να είναι συγκεντρωμένοι. Όπως καταλαβαίνετε από την εμπειρία μου, υπήρχε ο κίνδυνος εισβολής κόσμου".

"Είπα και πριν ότι οι άνθρωποι που είχε μαζί του δεν πήγαν να προπηλακήσουν κανέναν. "Η αντίδραση σας ποια ήταν;" τον ρωτάει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.  «Εγώ κοιτούσα την ασφάλεια των παικτών μου. Όταν γύρισε έκανε 4-5 βήματα και είδα το όπλο".

Ο Μαυρομάτης κάνει ερωτήσεις στον Δημητριάδη.

"Η γενικότερη κατάσταση των παικτών ήταν να βγουν να παίξουν ή κατάσταση ήταν έκρυθμη και δεν μπορούσαν;" η επόμενη ερώτηση. Απάντηση: "Οι παίκτες ήταν σε κατάσταση φόβου και ακινησίας και συνεχώς μιλούσαν μέσω κινητών με τους δικούς τους.

Ρωτάει ο δικαστής για το αν έμαθαν τα μέλη της αποστολής της ΑΕΚ πως αποχώρησε από το γήπεδο ο Ιβάν Σαββίδης. "Όχι" η απάντηση του Λυσάνδρου. "Αφού είχατε πρόσβαση στα ΜΜΕ είπατε" τονίζει ο δικαστής. "Δεν τον είδαμε στα αποδυτήρια, δεν ήταν μέσα στο γήπεδο, δεν ξέραμε εάν όντως έφυγε.

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης ρωτάει αν έχει δικαίωμα ο Λυσάνδρου ως εκπρόσωπος της ομάδας να κάνει ερωτήσεις στον μάρτυρα. Ανέβασε τόνους ο Λυσάνδρου και την ερώτηση την έκανε η κ. Ρίζου.
 
Ο Λυσάνδρου στέκεται στο ότι δεν ήταν πιστοποιημένος ο Σαββίδης και ρωτά αν βγήκε ο Κομίνης στον αγωνιστικό χώρο.
 
Γίνονται ερωτήσεις για το αν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν ή να του κάνουν συστάσεις, με τον Δημητριάδη να απαντά αρνητικά.

- Ποιος ήταν ο λόγος που δεν αντιδράσατε στην επίθεση του Σαββίδη; "Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Πριν την επίθεση του Σαββίδη δεν υπήρξε καμία ένταση".

Ένταση από την πλευρά του ΠΑΟΚ για τις ερωτήσεις που κάνει η Ρίζου στον Δημητριάδη. 

 Η κ. Ρίζου ρωτάει τον Δημητριάδη αν φοβήθηκε στην επίθεση του Σαββίδη.  "Βεβαίως, όταν βλέπω κάποιον να μου κάνει επίθεση με τους άντρες του...". Η ένταση προήλθε από την υποθετική ερώτηση για το αν θα μπορούσε ο Σαββίδης να του τραβήξει το όπλο.
 
Στη συνέχει η κ. Ρίζου έδειξε και τη φωτογραφία όπου ο Σαββίδη κάνει κίνηση προς το όπλο.
 
"Έκανε κρύο;" Ρωτάει η κ. Ρίζου, δείχνοντας μια φωτογραφία του Σαββίδη χωρίς μπουφάν.  Ο κ. Σαββίδης έχει βγάλει το μπουφάν του, φοράει το κασκόλ και έχει μείνει με ένα μπλουζάκι ενώ οι άνθρωποι γύρω του. Το έβγαλε επειδή ζεστάθηκε; "Προφανώς επειδή δεν ζεστάθηκε. Προφανώς".
 
"Είμαι 37 χρόνια στα γήπεδα, πρώτη φορά είδα όπλο", απαντά στην Έλλη Ρίζου ο Βασίλης Δημητριάδης. 

Ο δικαστής ρωτάει αν η διακοπή οφείλεται στο ότι δεν έβγαινε να παίξει. «Η ομάδα ήταν τρομοκρατημένη από την εισβολή και κατά συνέπεια και για το όπλο. Είναι σοκαριστικό να υπάρχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ σας μεταφέρω τον τρόμο που υπήρχε σ' όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα». Υπήρχε αστυνομική παρουσία; Ήταν ανεπαρκής; «Δεν χτυπήθηκε κάποιος παίκτης μας, ούτε προπηλακίστηκε. Απλώς επειδή έγινε αυτή η φάση στο 89' και επειδή έγινε όλο αυτό και βγήκαν οι φωτογραφίες με το όπλο υπήρχε ανησυχία. Γιατί εκτός από το ότι το άκουσαν κάποιοι παίκτες το είδαν και σε εικόνα μέσω της πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Ο δικαστής διαβάζει το φύλλο αγώνα και τη δήλωση του Λυσάνδρου, ότι εμείς αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω έντασης και ανασφάλειας και κατόπιν ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα με σκορ 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ".

"Αρνείστε ότι ο κ. Σαββίδης έφερε μαζί του όπλο;" ρωτάει ο δικαστής. "Όχι" απαντάει η πλευρά του ΠΑΟΚ. 

"Μας έλεγε να περιμένουμε. Εμείς περιμέναμε τι θα πει ο διαιτητής. Αν θα το συνεχίσει το παιχνίδι ή όχι. Περιμέναμε επίσημη ενημέρωση. Πέρασαν δύο ώρες και μας είπε ότι το παιχνίδι θα κατοχυρωθεί 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε να βγούμε έξω να συνεχίσουμε το παιχνίδι. Μας είπε ότι το σκορ είναι 1-0 και διακόπτω τον αγώνα για τα γεγονότα που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο, την εισβολή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και την ένταση που υπήρξε". Ο δικαστής ρωτάει τον Δημητριάδη για το αν η ΑΕΚ ήταν πρόθυμη να βγει να αγωνιστεί. "Εμείς περιμέναμε την απόφαση" η απάντηση Δημητριάδη. 

Συνεχίζει ο Βασίλης Δημητριάδης. "Κάποια στιγμή μπήκαν μέσα και τα ΜΑΤ, μετά από 45 λεπτά, μία ώρα έγινε αυτό". "Τι σας είπε ο κ. Λυσάνδρου; Τι ενημέρωση είχατε;" ρωτάει ξανά ο δικαστής. "Να σας απαντήσει ο κ. Λυσάνδρου" απαντάει ο Δημητριάδης, τον πιέζει να απαντήσει ο δικαστής.

"Άλλα γράφει ο παρατηρητής στην έκθεσή του" σχολιάζει ο δικαστής. "Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, υπήρχε αναβρασμός από τους παίκτες μας για την εικόνα του όπλου. Δεν είδα τον κ. Σαββίδη να κάνει κίνηση να πιάσει το όπλο. Οι παίκτες μας το είδαν και το συζητούσαν στα αποδυτήρια. Αυτό έφερε αναστάτωση. Υπήρχαν τηλεφωνήματα από δικούς τους ανθρώπους για το αν οι παίκτες είναι καλά και γενικότερα μια αναμονή για το τι θα συμβεί. Εγώ ήμουν μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας για την ασφάλεια των παικτών μας. Ο κ. Λυσάνδρου και ο κ. Γκαγκάτσης ήταν στη σύσκεψη με τον διαιτητή. Μας ενημέρωνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο κ. Λυσάνδρου. Η δική μου κύρια ασχολία ήταν να είναι ήρεμη η ομάδα" τονίζει ο Βασίλης Δημητριάδης, χωρίς να απαντάει στη συνέχεια στην ερώτηση του δικαστή για το τι τους έλεγε ο Λυσάνδρου. 

Ερώτηση στον Βασίλη Δημητριάδη για την συμπεριφορά του κόσμου στην Τούμπα και το αν δημιουργήθηκε ένταση λόγω του ακυρωθέντος γκολ: "Υπήρξε ένταση και αναβρασμός για το ακυρωθέν γκολ. Δεν αντιλήφθηκα ότι έγινε κάτι από την κερκίδα. Μετά μπήκε και ο ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια" απαντάει ο Δημητριάδης.

Ερώτηση στον Βασίλη Δημητριάδη για το αν είδε τον Λούμπος Μίχελ να απωθεί τον δημοσιογράφο της Nova, Μανώλη Βογιατζάκη. "Δεν το είδα, δεν το ξέρω. Υπήρχε μεγάλη ένταση με την είσοδο του κ. Σαββίδη. Πρώτα αποχώρησε ο κ. Σαββίδης, μετά ο Κομίνης είπε στους βοηθούς του να πάνε στα αποδυτήρια. Η δική μας μέριμνα ήταν να είναι ασφαλής η αποστολής μας. Συγκεντρωθήκαμε στον πάγκο και μετά από πέντε λεπτά αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια".

Ο Βασίλης Δημητριάδης αναφέρεται τώρα στον Λούμπος Μίχελ. "Είναι τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ από όσο ξέρω. Την πρώτη φορά που μπήκε ο κ. Σαββίδης και πήγε στον διαιτητή, ο κ. Μίχελ πήγε στον διαιτητή και κάτι του είπε. Διάβασα στο φύλλο αγώνα πως του είπε σήμερα τελείωσες. Είδα και την χειρονομία. Δεν το άκουσα, το διάβασα στο φύλλο αγώνα".

"Είναι σοβαρό, πείτε μας τι εννοείται" τονίζει ο δικαστής, που δεν φαίνεται να πείθεται από τον Βασίλη Δημητριάδη, που λέει: "Η αποστολή τρομοκρατήθηκε από τη στιγμή που είδε το όπλο, οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν όταν το είδαν εντός αγωνιστικού χώρου. Δεν γνωρίζω πως αποχώρησε ο κ. Σαββίδης από το γήπεδο".   

"Αν δείτε καραμπίνα θα τρομάξετε;" η ερώτηση του δικαστή. "Ναι" η απάντηση του Δημητριάδη, που συνεχίζει: "Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται και στους αστυνομικούς να έχουν όπλα. Μου προκάλεσε σοκ και φόβο. Όταν ήρθε πάνω μου για να με απωθήσει, δεν κατάλαβα τι μου είπε. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν πίσω του, τον τράβηξαν". "Για ποιο λόγο εισήλθε στο γήπεδο ο κ. Σαββίδης;" η νέα ερώτηση του δικαστή. "Για το ακυρωθέν γκολ προφανώς. "Απειλήθηκε κάποιος;" ρωτάει ο δικαστής. "Και μόνο η εικόνα ενός όπλου σε αγωνιστικό χώρο τρομάζει. 
Συνεχίζει ο Βασίλης Δημητριάδης. "Ήρθε πάνω μου και με απώθησε βίαια. Όταν ήρθε δεν κατάλαβα το όπλο. Όταν γύρισε, τότε το κατάλαβα. Δεν μου προέταξε το όπλο. Είδα απλά ότι το είχε στη ζώνη του, σε θήκη. Δεν το έβγαλε". Ρωτάει ο δικαστής: "Είχε πρόθεση να δηλώσει κάτι με το όπλο;" Απαντάει ο Δημητριάδης: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στη δεύτερη είσοδο δεν φορούσε μπουφάν. Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους μας και ειδικά για τους παίκτες και όσους ήμασταν εντός του γηπέδου".

Ερώτηση του δικαστή για το αν ο είδε το όπλο του Ιβάν Σαββίδη: "Το είδα όταν γύρισε για δεύτερη φορά. Φώναζε και έβριζε, δεν μπορώ να καταλάβω τι έλεγε. Ήταν σε έκρυθμη κατάσταση" η απάντηση Δημητριάδη. "Πήγε να εκφοβίσει ή να διαμαρτυρηθεί;" η ερώτηση του δικαστή. "Επέστρεψε στον πάγκο μας, έφυγε και γυρνώντας σε εμένα, χωρίς να φοράει μπουφάν, με απωθεί βίαια" αποκρίνεται ο Δημητριάδης. "Του είπατε κάτι;" τον ρωτάει ο δικαστής. "Του είπα γιατί σε εμένα; Είναι οφσάιντ. Μου απάντησε κάτι που δεν κατάλαβα". 

Ερώτηση στον Βασίλη Δημητριάδη: "Εκφόβισε κάποιον ο Ιβάν Σαββίδης;". Απαντάει ο Βασίλης Δημητριάδης: "Φεύγει από τον διαιτητή, έρχεται στον πάγκο της ΑΕΚ και κατευθύνεται προς τα εμάς με επιθετικές διαθέσεις. Ήμουν εκεί, ερχόταν να διαμαρτυρηθεί και να πιέσει".

"Δεν είδα αν κάποιος τον απέτρεψε από το να μπει στο γήπεδο. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ όταν τον είδε να ζητά να φύγει η ομάδα από το γήπεδο, του είπε όχι, μην το κάνεις αυτό".

"Πάμε στο συμβάν με τον κ. Σαββίδη τώρα. Από το γκολ μέχρι τις διαμαρτυρίες μεσολαβούν οχτώ λεπτά. Μετά είπε ο Κομίνης ότι είναι οφσάιντ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην γραμμή του αγωνιστικού χώρου. Ο Μαουρίσιο του είπε κάτι, προφανώς ότι ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ. Τότε ο κ. Σαββίδης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων και λέει στην ομάδα να φύγει από το γήπεδο. Ήταν άτομα της προσωπικής του φρουράς, λόγω εικόνας και σωματοδομής. Δεν ξέρω πως έφτασε στην πλάγια γραμμή. Δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνα. Παρακολουθούσε τον αγώνα και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια έκανε νεύμα να φύγει η ομάδα του από το γήπεδο. Έφτασε και κοντά στον διαιτητή, στα τρία μέτρα. Κάτι του είπε, αλλά δεν κατάλαβα τι. Από τη στιγμή που το έκανε αυτό. ήταν εκνευρισμένος". 

Συνεχίζει ο Βασίλης Δημητριάδης. "Στη συνέχεια ο Κομίνης πάει στη σέντρα, φωνάζει τους δύο αρχηγούς και τους ενημερώνει πως το γκολ είναι οφσάιντ και στη συνέχεια υπάρχουν νέες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ".

Ο Βασίλης Δημητριάδης ερωτάται το πως κινήθηκε ο διαιτητής και απαντάει: "Στην αρχή έδειξε σέντρα, στη συνέχεια του μιλάει ο β΄ βοηθός Ποντίκης από την ενδοεπικοινωνία και οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν αμέσως. Ο Ποντίκης συζήτησε με τον Κομίνη στην πλάγια γραμμή και μετά από μία κουβέντα 2-3 λεπτών, ο Ποντίκης του είπε κάτι στο αυτό και ο Κομίνης υποδεικνύει οφσάιντ. Στη συνέχεια υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς ΠΑΟΚ και δημιουργήθηκε αναστάτωση και ένταση από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ".

"Είμαι εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ στη μετάβαση στο γήπεδο και στον αγωνιστικό χώρο και σε ότι σχετίζεται με αυτό. Πάμε στην κρίσιμη φάση. Δεν αποτελεί αντικείμενο για την παρούσα διαδικασία το αν ήταν γκολ ή όχι". 

Πρώτος μάρτυρας ο Βασίλης Δημητριάδης, που ορκίζεται με θρησκευτικό όρκο και ξεκινάει...

Χωρίς κάποιο παράθυρο η απόφαση του δικαστή για να κληθεί και ο Κομίνης. "Θέλουμε μία δίκαιη δίκη" τονίζει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, συμπληρώνοντας: "Πως θα προχωρήσουμε; Τι θα κάνουμε; Πως θα έρθει ο Κομίνης μετά; Διακόψτε τη δίκη για τη Δευτέρα. Είναι εύκολο και δίκαιο το αίτημά μας". 

"Να προχωρήσει η διαδικασία" η απόφαση του δικαστή!


O ΠΑΟΚ παρέταξε μία σειρά επιχειρημάτων και τώρα περιμένει την απόφαση της έδρας. Αυτή τη στιγμή ο δικαστής εξετάζει το αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή. 

"Εάν χρειαστεί θα του στείλουμε κλήση με δικαστικό επιμελητή" σημειώνει ο Λάμπρος Μπίρδας. Κάθετοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ανάγκη παρουσίας του Κομίνη στην εκδίκαση.  

Το δικαστήριο διακόπτει για πέντε λεπτά για να αποφασίσει επί του αιτήματος αναβολής.

"Όπως επισημάνατε ορθώς, δεν μπορεί να υποχρεωθεί να παραστεί εδώ ο Κομίνης. Να αναβάλλει το δικαστήριο την υπόθεση για κάτι κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να πετύχει;" τονίζει η Έλλη Ρίζου. "Είναι υποχρεωμένος να έρθει, μέσω της ΚΕΔ είναι υποχρεωμένος" της απαντάει ο Λάμπρος Μπίρδας.

Απαντάει στη νομικό της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Λάκης Σημαιοφορίδης: "Εμείς δεν θέλουμε να δικάσουμε χωρίς κανόνες. Αλλά βάσει ΚΑΠ. Ερχόμαστε να δικάσουμε με συγκεκριμένους κανόνες και γι΄ αυτό δεν πάμε στην Ευελπίδων". Προσθέτει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης. "Δεν έχει σχέση η υπόθεση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με αυτή". 

Έλλη Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): "Δεν υφίσταται διαχωρισμός στο δικαστήριο μεταξύ σημαντικών και λιγότερων σημαντικών αγώνων. Υπενθυμίζουμε στο δικαστήριο πως το πρωτάθλημα διεκόπη εξαιτίας αυτών των γεγονότων Ομάδες που δε φταίνε δεν αγωνίζονται, για τα επεισόδια που έγιναν στην Τούμπα. Υπάρχει γενικότερα μια έκρυθμη κατάσταση γι΄ αυτό το ματς. Πιστεύουμε πως όλο θα αυτό θα είναι σε βάρος του πρωταθλήματος και της χώρας μας, εάν δώσετε αναβολή. Πρέπει άμεσα να εξεταστεί η υπόθεση. Στην υπόθεση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός κλήθηκε ο Αρετόπουλος και δεν προσήλθε, χωρίς να αντιδράσεις τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όταν ένας αξιωματούχος συντάσσει φύλλο αγώνα, παράγονται αποτελέσματα για όλους. Προσβολή ότι το φύλλο αγώνα είναι πλαστό, δεν έχουμε. Αφού το έγραψε και το κατέθεσε, είναι περιττό να έρθει εδώ προσωπικά και να καταθέσει. Πιστεύουμε πως όποια αναβολή, έστω και ωρών, θα είναι εις βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Μάκης Γκαγκάτσης: "Ούτως ή άλλως τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Οπότε δεν επείγει το να γίνει η δίκη. Μπορείτε να δώσετε την αναβολή".

Λάμπρος Μπίρδας: "Είναι τουλάχιστον απρέπεια αυτό που έκανε ο Κομίνης. Τον καλέσατε και δεν ήρθε".

"Δεν είμαστε ποινικό δικαστήριο, δεν μπορούμε να διατάξουμε βίαιη προσαγωγή" τονίζει ο δικαστής. 

Συνεχίζει ο Λάκης Σημαιοφορίδης: "Πρέπει να διευκρινιστεί από την πλευρά του κύριου Κομίνη, αν υπήρχαν συνθήκες για την ασφαλή τέλεση του αγώνα, αν κάλεσε τις ομάδες και πότε να μπουν στο αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι. Είναι κομβικά στοιχεία για εμάς και την ένστασή μας. Θέλουμε τη σωστή σας κρίση και δίκαιη δίκη. Κάποιος καταστρέφει μία ομάδα και της στερεί το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει εδώ ο κ. Κομίνης για να δώσει διευκρινήσεις. Να γίνει μία δίκαιη διαδικασία και μια δίκαιο δίκη και να είμαστε όλοι σίγουροι γι΄ αυτό". 

Λάκης Σημαιοφορίδης: "Σήμερα δικάζουμε έναν αγώνα που κρίνει το πρωτάθλημα. Σωστά και καλέσατε τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη. Και εμείς υποβάλαμε ένσταση και περιμένουμε διευκρινήσεις. Πρέπει να έρθει. Αυτό που αναφέρει στην επιστολή του για σαφή αναφορά γεγονότων στο φύλλο α αγώνα, είναι εντελώς ανακριβές. Αν δείτε το φύλλο αγώνα, θα καταλάβατε γιατί κάνουμε ένσταση και θα καταλάβετε τον υπαίτιο για τη διακοπή του αγώνα". 

Αχιλλέας Μαυρομάτης: "Ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρούμε την παρουσία και την κατάθεση Κομίνη άκρως απαραίτητες για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν μας καλύπτει η απάντησή του. Ζητούμε την ΑΝΑΒΟΛΗ της υπόθεσης και την κλήση του Κομίνη οποιαδήποτε μέρα μπορεί". Ζητάμε αναβολή γιατί θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία του. 

Εκφωνήθηκε από την έδρα πως μάρτυρες θα είναι ο Ηλίας Γεροντίδης από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Βασίλης Δημητριάδης για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ. 

Διαβάζεται το κατηγορητήριο και το ότι κλήθηκε ως μάρτυρας ο Γιώργος Κομίνης. Φυσικά ο Θεσπρωτός διαιτητής είναι απών και διαβάζεται το έγγραφο που απέστειλε χθες με φαξ στη Λίγκα, επικαλούμενος οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους. 

Θα εκδικαστούν μαζί και η πειθαρχική δίωξη εις βάρος του ΠΑΟΚ και η ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εις βάρος της ΑΕΚ. 

Δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι οι Λάμπρος Μπίρδας, Λάκης Σημαιοφορίδης και Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ δεν είναι παρόντες, εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους. Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τονίζει πως ο Μάκης Γκαγκάτσης, ως διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διορίζει τον ίδιο, τον Λάκη Σημαιοφορίδη και τον Λάμπρο Μπίρδα ως πληρεξούσιους δικηγόρους.

Συζητείται η υπόθεση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ.

Λάμπρος Μπίρδας: "Ο φροντιστής μας εξέφρασε μια δυσαρέσκεια για τις συνθήκες του αγώνα, όχι προς τον διαιτητή, δεν υπάρχει εξύβριση. Ζητάμε την απαλλαγή μας. Ο κ. Μελετλίδης είχε απομακρυνθεί νωρίτερα από τον αγωνιστικό χώρο. Και μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε στον πληθυντικό την έκφραση που λέει ο διαιτητής και δεν το έλεγε σε εκείνον. Γι΄ αυτό ο πληθυντικός. Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη του αγώνα. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για κατηγορία εξύβρισης. Επίσης δεν παραπέμφθηκε ποτέ, τρία χρόνια που βρίσκεται σε αυτή τη θέση".

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ.

Κατέθεσε υπόμνημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με καταθέσεις αξιωματούχων κτλ. "Έχουμε ως πειθαρχικό δίκαιο πολλά προβλήματα και δεν μπορούμε να αμφισβητούμε και άλλα" τονίζει ο Λάμπρος Μπίρδας. 

Τον λόγο παίρνει τώρα ο Αργύρης Λίβας. "Ήταν δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ θα έχει αυτή τη γραμμή. Γι΄ αυτό ζητήσαμε εμείς να συμπληρωθεί η δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο υπεύθυνος άσκησης δεν μπαίνει στον κόπο να μας απαντήσει σε ποια φάση βρίσκεται η κατηγορία. Και σε εσάς γράφει μόνο πως μπήκε στο αρχείο. Καταθέσαμε οπτικοαστικό υλικό και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απαντήσει. Δεν είναι αρμοδιότητα του οργάνου σας, αφού οι εκθέσεις δεν έλεγαν κάτι. Η παρουσία μας εδώ δείχνει ότι έπρεπε μετά την καταγγελία μας να μπει ο υπεύθυνος άσκησης στη διαδικασία να ασχοληθεί με την υπόθεση. Επιμένουμε στην πρόσθετη παρέμβαση και ζητούμε την καταδίκη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

O δικαστής τονίζει πως η υπόθεση αρχικά αναβλήθηκε και πως στη συνέχεια αρχειοθετήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα. "Απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη. Δεν υπάγεται στις διατάξεις δικαιοδοσίας αυτού που άσκησε τη δίωξη. Η έκθεση της ΔΕΑΒ δεν δίνει τέτοιο δικαίωμα, δεν έχει γίνει κάτι μεμπτό και έκτακτο. Σε ότι αφορά την πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού, οι πρόσθετες παρεμβάσεις που δεν γίνονται υπέρ του εγκαλούμενου, απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Εμείς που κάναμε πέρσι, εκκρεμούσε η ερμηνεία του νόμου σχετικά με τις πρόσθετες παρεμβάσεις" τονίζει ο Λάμπρος Μπίρδας. "Απαράδεκτη η δίωξη" επαναλαμβάνει...

Δικηγόρος της ΑΕΚ η Έλλη Ρίζου, ενώ στην αίθουσα βρίσκεται και ο νομικός της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αργύρης Λίβας, λόγω του ότι η πρώτη υπόθεση που θα εκδικαστεί θα είναι αυτή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί σε αυτή από τον Λάμπρο Μπίρδα. 

Αρχίζει να γεμίζει η αίθουσα, "παρών" και από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση. 

Στα γραφεία της Λίγκας και ο Βασίλης Δημητριάδης για λογαριασμό της ΑΕΚ. 

Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο της Σούπερ Λίγκας, απόλυτα ήρεμα τα πράγματα μέχρι στιγμής. 

Στην έδρα δεν θα βρίσκεται σήμερα η Μαρία Σκολαρίκη, αλλά ο Πρωτοδίκης Σπυρίδων Καποδίστριας, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ελπίζουν πως θα τους δοθεί αυτή τη φορά ο απαραίτητος χρόνος για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους και να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο που υπάρχει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λούμπος Μίχελ. 

Στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται ήδη οι Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας. Μαζί τους και ο Λάκης Σημαιοφορίδης, που ενίσχυσε το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιο της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, στην υπόθεση του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Παρόντες και οι Παναγιώτης Πλιάτσικας και Ηλίας Γεροντίδης, υπεύθυνοι ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μόνο νίκη!

Μόνο νίκη!

Ο πρώτος από τους τρεις... τελικούς του ΠΑΟΚ

"Ξέσπασε" στο φινάλε (pics)

"Ξέσπασε" στο φινάλε (pics)

Ο Τσαμούρης σφυρίζει για τελευταία φορά, ο Λουτσέσκου πέφτει στα γονάτα, υψώνει τις γροθιές και πανηγυρίζει. Η δική του στιγμή...

Tο... γλέντι στον Σάκχοφ (video)

Tο... γλέντι στον Σάκχοφ (video)

Μr. cold blood όνομα και πράγμα!

Φοβερό μήνυμα Βαρέλα! (pics)

Φοβερό μήνυμα Βαρέλα! (pics)

Σε μία φράση, τα είπε όλα ο Βαρέλα. Μήνυμα με... πολλές προεκτάσεις

Στοίχημα: Παιχνίδι με τα γκολ σε Ελλάδα και Ιταλία (vid)

Στοίχημα: Παιχνίδι με τα γκολ σε Ελλάδα και Ιταλία (vid)

Πριν παίξετε οτιδήποτε, οι Betarades.gr είναι εδώ για εσάς!

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Κάτι παραπάνω από ένας αρχηγός!

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Κάτι παραπάνω από ένας αρχηγός!

Βαθιά υπόκλιση σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν σπουδαίο αρχηγό, έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή!

Συνεχίζει... απτόητος ο Κομίνης!


Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στην Τούμπα


Ραντεβού τίτλου στο «Παλατάκι»!


«Καλό ταξίδι Θανάση Γιαννακόπουλε»


Ζοσέ Μαουρίσιο, μια ήρεμη δύναμη


Η απίστευτη πρόκληση του Τσαμούρη! (video)


«Καλό Παράδεισο Θανάση Γιαννακόπουλε»


Θεσσαλονίκη: Φρικτός θάνατος οδηγού δικύκλου στον Περιφερειακό


Πως τα φέρνει η ζωή ρε υποκριτές…


Αυτά είπαν ΠΑΟΚ-Σάκχοφ


«Έφυγε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος


Άγχος και γιγάντια προσπάθεια να μη συμβεί το παραμικρό! (video)


Με δύο απουσίες κόντρα στον ΠΑΟΚ


Οι «μάχες» πριν το όνειρο!


Το... πριμ της απόδρασης


Το σχόλιο της ημέρας


Αυτοί δεν παίζουν κόντρα στον ΠΑΟΚ


Νέα θλάση για Πρίγιοβιτς!


Όταν αυτός που δεν παίζει, πανηγυρίζει περισσότερο!


ΠΑΟΚ και κάρτες! Υπάρχει κίνδυνος;


Είδαν τον ΠΑΟΚ, Άντερλεχτ και Μπενφίκα!


Άγγελος: «Πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια…»


Πέντε αγώνες πριν το τέλος!


Και ο Κοντρέρας θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ! (pic)


Ο Μητσοτάκης βλέπει Narcos!


Ο Βαρέλα δίπλα στον… αδελφό του! (pic)


Πρωταθλητής στις αποχωρήσεις ο Ολυμπιακός!


Όταν κάποιοι έφερναν την καταστροφή, ο ΠΑΟΚ έφερνε τη Μπετανκούρ


«Κυνηγάει» τον εαυτό του!


Στην αφετηρία για ΠΑΟΚ


Μάχη μέχρι τέλους


Δεν υπολογίζει σε δύο


Οι μάχες των «ασπρόμαυρων» διεθνών


Απο Πειραιά, Χαριλάου μέσω... Νότιγχαμ


Λουτσέσκου ο... σούπερ ήρωας του ΠΑΟΚ (pic)


Και σε 5-6 εβδομάδες...


Τα ταλέντα του ΠΑΟΚ στην Εθνική


Βασίλης Δήμου: Επιστρέφει δυναμικά με τον πιο up tempo ρυθμό


«Συγκεντρωμένος να επιστρέψω στο παιχνίδι»


Το ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4 (aud)


«Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ΄όλα» (audio)


«Το έργο τέχνης του Βιεϊρίνια στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ»


«Ρεκόρ που "σπάνε" και ένα ακόμη βήμα για το όνειρο»


Φόβος και τρόμος στην Ξάνθη από την παρουσία ΠΑΟΚτσήδων


Τους... λείπει ο Σφιντέρσκι


«Με παίζετε πισώπλατα, σας παίζω στα ίσια και πάλι χάνετε» (pic)


Θεσσαλονίκη: Ήθελαν να κάνουν αγορές 20.000 ευρώ με πλαστή επιταγή


Η υπόκλιση της Marca στον άψογο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου!


«Όαση» ο ΠΑΟΚ!


Συμφωνία στα πρότυπα ΟΑΚΑ


Έρχονται με καθυστέρηση 12 χρόνων οι νέες ταυτότητες - Τι αλλάζει


Έγινε πολύ δύσκολη η τετράδα...


«Πέρσι ο ΠΑΟΚ, έχασε πρωτάθλημα στο πλαίσιο ποινών...»


Τους άφησε... «παγωτό»! (video)


Ξέφραγο αμπέλι το ΑΠΘ - Ξήλωσαν πόρτα, έβαλαν φωτιές σε κάδους


«Παίζει» σε όλα τα ξένα ΜΜΕ το... χάος του ΟΑΚΑ (pics)


«ΠΑΟΚ, ο πιο «πεινασμένος» για το πρωτάθλημα!»


Ερώτηση προς ΕΡΤ: Ο Ντίας γιατί δε διαμαρτυρήθηκε; (pic & vid)


Κίνδυνος για Βιεϊρίνια!


Επέστρεψε, σφύριξε και τιμήθηκε ο Τζήλος


Συνεχίζει... απτόητος ο Κομίνης!


Ραντεβού τίτλου στο «Παλατάκι»!


«Καλό ταξίδι Θανάση Γιαννακόπουλε»


Ζοσέ Μαουρίσιο, μια ήρεμη δύναμη


Η απίστευτη πρόκληση του Τσαμούρη! (video)


«Καλό Παράδεισο Θανάση Γιαννακόπουλε»


Πως τα φέρνει η ζωή ρε υποκριτές…


Αυτά είπαν ΠΑΟΚ-Σάκχοφ


«Έφυγε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος


Άγχος και γιγάντια προσπάθεια να μη συμβεί το παραμικρό! (video)


Με δύο απουσίες κόντρα στον ΠΑΟΚ


Οι «μάχες» πριν το όνειρο!


Το... πριμ της απόδρασης


Το σχόλιο της ημέρας


Αυτοί δεν παίζουν κόντρα στον ΠΑΟΚ


Νέα θλάση για Πρίγιοβιτς!


Όταν αυτός που δεν παίζει, πανηγυρίζει περισσότερο!


ΠΑΟΚ και κάρτες! Υπάρχει κίνδυνος;


Είδαν τον ΠΑΟΚ, Άντερλεχτ και Μπενφίκα!


Άγγελος: «Πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια…»


Πέντε αγώνες πριν το τέλος!


Και ο Κοντρέρας θυμήθηκε τον ΠΑΟΚ! (pic)


Ο Μητσοτάκης βλέπει Narcos!


Ο Βαρέλα δίπλα στον… αδελφό του! (pic)


Πρωταθλητής στις αποχωρήσεις ο Ολυμπιακός!


Όταν κάποιοι έφερναν την καταστροφή, ο ΠΑΟΚ έφερνε τη Μπετανκούρ


«Κυνηγάει» τον εαυτό του!


Στην αφετηρία για ΠΑΟΚ


Μάχη μέχρι τέλους


Δεν υπολογίζει σε δύο


Οι μάχες των «ασπρόμαυρων» διεθνών


Απο Πειραιά, Χαριλάου μέσω... Νότιγχαμ


Λουτσέσκου ο... σούπερ ήρωας του ΠΑΟΚ (pic)


Και σε 5-6 εβδομάδες...


Τα ταλέντα του ΠΑΟΚ στην Εθνική


«Συγκεντρωμένος να επιστρέψω στο παιχνίδι»


Το ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107.4 (aud)


«Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ΄όλα» (audio)


«Το έργο τέχνης του Βιεϊρίνια στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ»


«Ρεκόρ που "σπάνε" και ένα ακόμη βήμα για το όνειρο»


Φόβος και τρόμος στην Ξάνθη από την παρουσία ΠΑΟΚτσήδων


Τους... λείπει ο Σφιντέρσκι


«Με παίζετε πισώπλατα, σας παίζω στα ίσια και πάλι χάνετε» (pic)


Η υπόκλιση της Marca στον άψογο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου!


«Όαση» ο ΠΑΟΚ!


Συμφωνία στα πρότυπα ΟΑΚΑ


Έγινε πολύ δύσκολη η τετράδα...


«Πέρσι ο ΠΑΟΚ, έχασε πρωτάθλημα στο πλαίσιο ποινών...»


Τους άφησε... «παγωτό»! (video)


«Παίζει» σε όλα τα ξένα ΜΜΕ το... χάος του ΟΑΚΑ (pics)


«ΠΑΟΚ, ο πιο «πεινασμένος» για το πρωτάθλημα!»


Ερώτηση προς ΕΡΤ: Ο Ντίας γιατί δε διαμαρτυρήθηκε; (pic & vid)


Κίνδυνος για Βιεϊρίνια!


Επέστρεψε, σφύριξε και τιμήθηκε ο Τζήλος


Στην Τούμπα έφυγαν αμέσως, στο ΟΑΚΑ βρήκαν... τέσσερις λόγους!


Το σχόλιο της ημέρας


Και ο Παπασταθόπουλος ξεφτιλίζει Βαρούχα και Τσαμούρη!


«Να γράψω ιστορία, όπως ο Γκουερίνο»


Ναι είναι τόσο άσχετοι. Δεν ξέρουν το όνομα του Βαρέλα! (pic)


Φίλοι και εκτός αιθουσών ΑΕΚ και δικαστές


Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στην Τούμπα


Θεσσαλονίκη: Φρικτός θάνατος οδηγού δικύκλου στον Περιφερειακό


Βασίλης Δήμου: Επιστρέφει δυναμικά με τον πιο up tempo ρυθμό


Θεσσαλονίκη: Ήθελαν να κάνουν αγορές 20.000 ευρώ με πλαστή επιταγή


Έρχονται με καθυστέρηση 12 χρόνων οι νέες ταυτότητες - Τι αλλάζει


Ξέφραγο αμπέλι το ΑΠΘ - Ξήλωσαν πόρτα, έβαλαν φωτιές σε κάδους


ΓΕΣ: Η ανακοίνωση για τον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή»


ΙΧ συγκρούστηκε με ηλεκτρικό πατίνι στην Καλαμαριά - Ένας τραυματίας


Νεκρός 17χρονος που χτυπήθηκε από αμάξι στη Σταυρούπολη


Δημοσκόπηση Interview: Μπροστά με 9.2% η ΝΔ


Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία - Παγκόσμιο σοκ από το βίντεο φρίκη


Θεσσαλονίκη: Ι.Χ. παρέσυρε ανήλικη στην Μοναστηρίου


Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν μετά από 11 χρόνια ληστείες τραπεζών


Πέτρος Λεκάκης: Πείσμωσα όταν είδα τον κίνδυνο η Θεσσαλονίκη να γυρίσει στο… χθες


Θεσσαλονίκη: Από μία λωρίδα η κυκλοφορία στην οδό Εγνατία


Συναγερμός για απόδραση κρατούμενου από τις φυλακές Κασσάνδρας


Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ Play στη δυτική Θεσσαλονίκη


Λήστεψαν και τραυμάτισαν νεαρό στην οδό Λαγκαδά


Όλος ο πλανήτης, πλην των ΗΠΑ καθηλώνει τα Βoeing 737


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη νεαρός με πάνω από 19.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Στρατιωτική θητεία: Τι αλλάζει, για ποιους μειώνεται


Σλαβόφωνο κόμμα ζητάει διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ


Τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου για Αθήνα - Θεσσαλονίκη


Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση παιδάκι που κατάπιε χάπια, επειδή τα πέρασε για καραμέλες


Απαγόρευσαν σε 74χρονο να παίζει στοίχημα επειδή κέρδιζε 12 μέρες σερί


Παρέμβαση στρατηγού Κωσταράκου για το «Μακεδονία Ξακουστή»


«Μύλος» με τα σενάρια μεταφοράς του «Δρομέα» στα Σκόπια


Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν πάνω από οκτώ κιλά ηρωίνης σε σπίτι


Χαλκιδική: Βρέφος έπεσε από τα χέρια ιερέα ενώ το σαράντιζε


Ερντογάν: Οι Έλληνες τρόμαξαν από τη «Γαλάζια Πατρίδα»


Μάτι: Το χρονικό της τραγωδίας, οι διάλογοι - σοκ και τα εγκληματικά λάθη


Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις οδηγών στον ΟΑΣΘ


Λένα Ζευγαρά: Έρχεται στη Δράμα την Πέμπτη 7 Μαρτίου για ένα ξεσηκωτικό live


Δεύτερη η Θεσσαλονίκη στη στάθμευση σε ράμπες και θέσεις αναπήρων


Μητσοτάκης 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται - Τσίπρας: Είναι... φιλοδώρημα


«Πνίγηκε» η Κρήτη - Επί 41 ώρες έβρεχε ασταμάτητα


«Γαλάζια Πατρίδα»: Τουρκικό σενάριο απόβασης σε νησί του Αιγαίου


Φωτιά σε διαμέρισμα στην Τούμπα


Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη


Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο στην Πιερία


Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΙ: Στο 11% το προβάδισμα της ΝΔ


Έφυγε από τη ζωή ο Φαίδωνας Γεωργίτσης


Θεσσαλονίκη: 135 τόνοι σκουπίδια από το βράδυ της Τσικνοπέμπτης


Μπαράζ κλοπών το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


67χρονος θώπευσε 9χρονη σε στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη


Συνέλαβαν 52χρονο ραδιοπειρατή στην Τούμπα


Θεσσαλονίκη: Έκρυβε στο σπίτι του 27 κιλά χασίς


Δημοσκόπηση Alco για OPEN: 6,5% μπροστά η ΝΔ


Ένοπλη ληστεία σε καφετέρια στη Β. Όλγας


BBC: Τι λέει η δημοσιογράφος για το επίμαχο άρθρο περί «μακεδονικής μειονότητας»


«Βροχή» επιδομάτων από τον Μάρτιο για 1,2 εκατ. νοικοκυριά


Δυτική Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι αιτίες της δυσοσμίας - «Επιβαρυντικές, αλλά όχι καρκινογόνες»


Νεκρός οδηγός στο ΙΧ του από φωτιά στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Αγωγός Αραβησσού: Το πόρισμα για την βλάβη που άφησε χωρίς νερό τη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 21χρονο ποδηλάτη


Συγκλόνισε ο πατέρας του Εύζωνα - Παρέλασε αντί του νεκρού γιου του


«Φωτιές» από την αναφορά του BBC περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα


Θεσσαλονίκη: Γιάφκα με χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Ο Πάνος Κιάμος στη Θεσσαλονίκη


Μπουτάρης: «Εδώ και 28 χρόνια είμαι "καθαρός"»