Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η "επίθεση" στον Σαββίδη από την… Σπυράκη!

Εμπρηστικές δηλώσεις από την κα.Σπυράκη στο αγαπημένο κανάλι του… ΣΚΑΙ. Τι είπε για τον Ιβάν Σαββίδη και τι λέει για την ίδια το παρελθόν της…

Ελένη Μπούντου

Η "επίθεση" στον Σαββίδη από την… Σπυράκη!

«Δεν θέλουμε επενδυτές με κουμπούρια. Η κυβέρνηση είχε αγκαλιάσει τον Ιβάν Σαββίδη και πήρε αποστάσεις μόλις είδε το πιστόλι. Επιχειρηματίες λειτουργούν με οδηγίες της κυβέρνησης για να πάρουν θέση στα Μέσα Ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά η Σπυράκη στον ΣΚΑΪ.

Μια δήλωση που έρχεται να προστεθεί στον αισχρό επικοινωνιακό “πόλεμο” που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης από μεγαλοστελέχη και στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια “βουτιά” στο παρελθόν της κα.Σπυράκη, αρκεί όμως για να αντιληφθεί κανείς από ποιανού το στόμα πέφτει η “λάσπη” προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ!

Έργα και ημέρες της Μαρίας Σπυράκη μέσα από το altsantiri.gr

Μέλος της ΠΑΣΠ και φωτογραφία με Άκη Τσοχατζόπουλο

Η ενασχόληση της Μαρίας Σπυράκη με την πολιτική ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια ως μέλος της ΠΑΣΠ και ένθερμη οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ στο internet κυκλοφορεί φωτογραφία της που την έχει αγκαλιά ο πρόσφατα αποφυλακισθείς, Άκης Τσοχατζόπουλος. “Παιδιά μην κουράζεστε είναι ο Τσοχατζοπουλος. Έχω δεκάδες στιγμιότυπα οικειότητας με πολιτικούς και εναγκαλισμό με τη χήρα του Χότζα!!! Θα τα δίνω κάθε μέρα για να μην πλήττουν οι άσπονδοι φίλοι μου… Επίσης στο δημοτικό ένας συμμαθητής μου με φίλησε…”, είχε απαντήσει τότε.

Αφήνοντας πίσω της το ΠΑΣΟΚ κι αναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ της ΝΔ, η Καραμανλική πτέρυγα απέκτησε σοβαρούς λόγους για να τη βάλει στο στόχαστρό της, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στο δικό της.

Οι σχέσεις της με τη ΝΔ, ωστόσο, άρχισαν να γίνονται πιο στενές μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία, στον οποίο είχε εκτοξεύσει πολλές φορές τα βέλη της, τόσο σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου, όσο και αναφορικά με τη Siemens, «καθαρίζοντας» εμμέσως τα χέρια του τότε αρχηγού Αντώνη Σαμαρά.

Η δημοσιογραφική της δουλειά φαίνεται πως εκτιμήθηκε λίγο αργότερα από τον μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος της απηύθυνε κάλεσμα να συμμετάσχει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή. Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, τότε, έγινε για αφορμή για αρκετές εσωκομματικές αντιδράσεις, με τους Καραμανλικούς να μην έχουν ξεχάσει τόσο το «πράσινο» παρελθόν της, όσο και τις διαχρονικές βολές της προς τον Κώστα Καραμανλή.

Η είδηση που πήρε στο… μαξιλάρι της

«Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει: Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που μάλλον δεν είχε διαβάσει η κα. Σπυράκη, καθώς αποκάλυψε πως απέκρυψε είδηση σχετικά με το ελληνικό χρέος για λόγους – όπως είχε πει τότε – εθνικής συνείδησης. «Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου», δήλωσε ευθαρσώς στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Με επιστημονικό συνεργάτη τον γιο του Ζαγορίτη, πωταγωνιστή «ροζ» ιστορίας στο Πολεμικό Μουσείο

Ποιος δεν θυμάται τις φωτογραφίες του γιου του πρώην υπουργού Λευτέρη Ζαγορίτη, Γεράσιμου (κατά τους φίλους του Τζέρι) με την Τζούλια Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο, τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα το 2010 η εφημερίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, Veto;

Ο ίδιος άνθρωπος προσελήφθη στο γραφείο της Μαρίας Σπυράκη, στις Βρυξέλλες, ως επιστημονικός συνεργάτης, ξεσηκώνοντας τότε μεγάλο θόρυβο. Η νυν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος προσέφερε πλήρη κάλυψη στον τότε συνεργάτη της, τονίζοντας πως όσα χρόνια θα βρίσκεται στο δημόσιο βίο θα αγωνίζεται “για το δικαίωμα όλων να κάνουν ελεύθερα επιλογές στην προσωπική τους ζωή”.

Τι εστί δικαίωμα στην προσωπική ζωή; Σημαίνει πως ο καθένας μας μπορεί να επισκεφθεί στις 4.30 τα ξημερώματα το Πολεμικό Μουσείο μαζί με τη “σύντροφό” του; Μάλλον εδώ δεν πρόκειται για δικαίωμα στην προσωπική ζωή.

Οι εσωκομματικές της επιλογές

Η Μαρία Σπυράκη δεν επιλέχθηκε τυχαία όμως, τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τώρα από την Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα πυρά της προς την καραμανλική πτέρυγα, αλλά και οι μετέπειτα εσωκομματικές συμμαχίες, τη βοήθησαν καθοριστικά στα πολιτικά της βήματα, αρχικά με τη θέση στην Ευρωβουλή και πλέον με την τοποθέτησή της στη «βιτρίνα» της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρία Σπυράκη ήταν από τα πρώτα πρόσωπα –αν όχι το πρώτο – που υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ, όταν μάλιστα ο ίδιος χαρακτηριζόταν ως «αουτσάιντερ».

Με τη «φανέλα» του ΔΝΤ

Η στάση της όμως στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου μόνο ως «εθνική» δεν μπορεί χαρακτηριστεί, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που για χάρη της στείρας αντιπολιτευτικής  τακτικής της ΝΔ, «άδειασε» αρκετές φορές τη χώρα και τα συμφέροντά της.

Άλλωστε, αλησμόνητα θα μείνουν τα πυρά της προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, διότι έκανε το «λάθος» να μιλήσει για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας κι όχι για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης τότε.

Η «φανέλα» του ΔΝΤ όμως φορέθηκε αρκετές φορές από τη Μαρία Σπυράκη και γενικότερα από τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι βολές τους ακόμα και κατά του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς και η αμφισβήτηση από πλευράς τους ακόμα και των στοιχείων της Κομισιόν για τη θετική πορεία της Ελλάδας.

Τα αντεθνικά παραληρήματα στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξαν αναρίθμητα, όπως για παράδειγμα τη στάση των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών στο θέμα της φέτας, ή αλλιώς της φέτας «made in canada». Με τη θετική ψήφο οκτώ ελλήνων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Σπυράκη, καναδικές εταιρείες μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας τους καναδική φέτα.

Βέβαια, η κ. Σπυράκη φαίνεται πως ακολουθεί πιστά τη νεοφιλελεύθερη ηγετική γραμμή, καθώς, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, η ΝΔ «θα διαλύσει δομές».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ